Categoriearchief: Groenlo

Laatste kaarten voor Riesewijk & Co

X 32

GROENLO – De derde voorstelling van Riesewijck & Co, met onze plaatselijke humorhelden Joost & Martijn, trekt veel belangstelling. Meer dan 325 kaarten zijn inmiddels verkocht, maar er zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar om deze prachtige en humorvolle avond in het Cultureel Centrum de Bron bij te wonen.

Dat betekent dat er nog ca. 75 kaarten beschikbaar zijn!. Een voorstelling die u eigenlijk niet mag missen. Een mooie invulling van de komende zaterdagavond!

Ga voor kaarten voor de extra voorstelling van Riesewijk & Co op 1 april a.s. (en dat is geen geintje!) naar: www.debrongroenlo.nl/tickets.

  Wijkverpleegster Ina gaat met pensioen

  X 131

  GROENLO – Ina te Braake, die jaren lang actief was als wijkverpleegkundige in Groenlo, gaat vanaf vandaag (lees dinsdag 28 maart) met pensioen. Iedereen in Groenlo kent Ina te Braake als dè wijkzuster van Sensire en andersom kent Ina ook iedereen.

  Het huis aan de Notenboomstraat, daar waar Ina woont, is speciaal voor deze gelegenheid versierd. In de vroege ochtend kwamen de collega’s van Ina, als verrassing, bij haar aan deur. Ze moest de kleding aan die zij vroeger altijd droeg als ze op haar brommer de wijken van Groenlo inging. “Vandaag wordt het een gezellig dag. We gaan uit eten en borrelen”, vertelde één van haar collega’s.

  Ina gaat genieten van haar welverdiende pensioen.

   Wedstrijdverslag Grol A1 – Duiven A1

   X 67

   GROENLO – Op 26 maart speelde de A1 van Grol hun laatste wedstrijd van het seizoen tegen Duiven A1. Grol begon goed, speelde snel, en liep al gauw uit tot een score van 6-1. Met daarin de eerste penalty van de wedstrijd, die er genadeloos in ging door Kirsten. Toch kwamen er hierna 2 doelpunten van Duiven vanuit de hoek. Hier reageerde Grol goed op en kwam terug met 3 doelpunten. Niet veel later was het rust met de veelzeggende tussenstand van 12-4.

   Ook de tweede helft begon goed voor Grol. Daphne maakte al snel de 14-4. Door een overtreding van Duiven kreeg Grol de kans om nog een penalty te raken, die zat! Halverwege de tweede helft volgde een dipje. Grol leek zich aan te passen aan Duiven, en leed af en toe slordig balverlies. Maar gelukkig was daar keepster Anne, die 2 penalty’s tegenhield. Hierna combineerde Vera haar hobby en sport door een doelpunt te maken met een prachtige bowlbeweging. Met nog een paar minuten op de klok was de stand 23-7. Duiven wist nog 1 keer te scoren uit een break-out en bracht daarmee de eindstand op 23-8. De 2 punten bleven in Groenlo en daarmee eindigt Grol trots op de tweede plaats.

    Ook bibliotheek open tijdens Open Dag Marianum

    X 92

    GROENLO – Zaterdag 1 april mag iedereen een kijkje komen nemen in het verbouwde Marianum in Groenlo. Natuurlijk is ook de al eerder geopende Bibliotheek Groenlo open.

    Open Dag De Bibliotheek is op 1 april geopend van 10.00–16.30 uur. De hele dag kan er een kijkje genomen worden in deze splinternieuwe bieb, die sinds juli 2016 gevestigd is in een deel van de school. De oude hoofdingang van het Marianum is nu de hoofdingang van de Bibliotheek. Natuurlijk kan er die zaterdag ook geleend en gelezen worden.
    Aanbiedingen en cadeautjes Iedereen die nog geen lid is van de Bibliotheek Oost-Achterhoek kan zaterdag 1 april gebruik maken de aanbieding om voor de helft van de normale contributie lid te worden van de bieb. Een jaarabonnement kost dan geen €50,-, maar slechts €25,-.

    Voor alle bezoekers ligt een cadeautje klaar en voor leden van de Bibliotheek zelfs een extra presentje. Wees er snel bij, want op is op.

     HV Grol dames 3-HCW dames 3

     X 142

     GROENLO – Op zaterdagavond speelde dames 3 haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen HCW uit Winterswijk. De uitwedstrijd werd nipt verloren met 13-12, de verwachting was dan ook dat het een spannende wedstrijd zou worden.

     De wedstrijd begon positief voor Grol, de verdediging wist hoe de meeste speelsters van HCW spelen en kon daar goed op reageren. Marja Overkamp stond slechts 10 seconden in het veld en maakte met een mooie stuitbal langs de keeper de 2-0. Winterswijk speelde zonder tempo waardoor het spel erg vertraagd werd. Gelukkig kon Grol wel regelmatig de bal snel naar voren spelen. Hierdoor ontstonden echter wat onnodige loop- en afspeel/vangfouten. Mede doordat Kim te Brake, keepster van de B-jeugd, erg sterk keepte, was de ruststand 7-2.

     De tweede helft vergat Grol slechts 1 ding: doelpunten maken. De dames van HCW wisten het doel wel enkele keren te vinden, waardoor de verwachting uitkwam: het werd even spannend. De laatste paar minuten stond het 7-6. De dames uit Groenlo hielden het hoofd koel en zorgden dat de bal in eigen bezit bleef. Toen in de laatste secondes nog een strafworp gegeven werd aan Grol, was de spanning eraf en kon Dion Udo deze rustig benutten. Eindstand 8-6.

     Dit seizoen heeft dames 3 een ontzettend fijne en positieve coach gehad, Martine Brinke. Zij kan helaas volgend seizoen hier niet mee doorgaan. De bos bloemen en veel dank waren zeker op zijn plaats! Het seizoen startte zonder keeper en door enkele blessures heeft Dames 3 regelmatig een beroep gedaan op de recreanten, keepers en jeugdleden. Iedereen die dit seizoen heeft helpen slagen, heel erg bedankt!

     Volgende week zaterdag speelt dames 3 de laatste uitwedstrijd in Ulft, om 20.30 uur. Kom ze aanmoedigen om ook deze punten mee naar Groenlo te nemen!

     • [0] Tekst: HV Grol
     • [1] Foto's: René van den Mosselaar

     Grol Dames 1 verliest nipt van HV Huissen

     X 48

     GROENLO – Op zaterdagavond gingen de dames van Grol met goede moed richting de sporthal. De laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Kunnen de dames van Grol de punten in Groenlo houden? Grol begon de wedstrijd goed na een mooi openingsdoelpunt van kanjer van de week Imogen Wopereis.

     Na een goede start vielen de eerste doelpunten in het voordeel van de dames van Grol. Door goed verdedigingswerk van Grol kwam Huissen er moeizaam doorheen, waardoor Grol al snel op een voorsprong van 6-2 kwam.

     Met een ruststand van 8-6 gingen de dames van Grol met goede moed de tweede helft in. Na een aantal mooie doelpunten van onder andere Myrthe Meershoek bleven we in het spel. Door wat slordige fouten in de verdediging van Grol kwam Huissen echter terug tot 11-11 en werd de wedstrijd spannender en spannender. Het laatste kwartier van de wedstrijd ging het nek aan nek tussen de beide teams. Met nog een aantal seconden op de klok kreeg Grol een penalty mee, de kans om een punt in Grolle te houden. De dames hebben er met z’n allen voor geknokt, maar helaas was dit niet genoeg en ging Huissen er uiteindelijk met de winst vandoor: 16-18.

     Volgende week staat de laatste wedstrijd van de dames op het programma, uit tegen Angeren. Hopelijk kunnen de dames de competitie met een mooie overwinning afsluiten!

     • [0] Tekst: HV Grol
     • [1] Foto's: René van den Mosselaar

     Geen inspiratie en geen punten voor Grolse Boys

     X 56

     GROENLO – Afgelopen zaterdag moest Grolse Boys haar verste uitwedstrijd spelen tegen MVV’69. Nee, gelukkig niet helemaal naar Maastricht, maar naar het buurtschap Marle in de gemeente Hellendoorn. Afwezig waren Daan Schuurmans en Robin Klein Gunnewiek. Hun plaatsen werden ingenomen door Jordi van Lochem en Ramon Janssen.

     De eerste kans in de wedstrijd was voor Grolse Boys. Luc Berentsen speelde de bal diep op Ronald Wagendorp, die de keeper van MVV omspeelde, maar daarbij te ver naar buiten ging, zodat het gevaar geweken was. In de volgende tegenaanval schoot een aanvaller van MVV buiten het zicht van Sebastiaan van Beugen op doel. De bal verdween in de linkeronderhoek. De stand was dus al na 4 minuten 1-0.

     Precies een stand die de thuisploeg graag snel wilde bereiken. Door dit snelle doelpunt steeg hun vertrouwen, dat de laatste tijd door een aantal nederlagen niet al te hoog meer was. Grolse Boys wilde natuurlijk wat terug doen. Eduardo de Sousa Cavalcante stichtte met zijn grote startsnelheid regelmatig gevaar, maar tot een doelpunt kwam het niet. Een combinatie tussen Jorn Groot Zevert, Eduardo en Ronald werd te lang doorgevoerd, waardoor uiteindelijk de bal verloren ging.

     Grolse Boys probeerde te voetballen, terwijl MVV de lange, hoge bal hanteerde. Die hoge diepe ballen brachten de verdediging van Grolse Boys regelmatig in problemen, mede omdat het middenveld van MVV direct mee naar voren ging. Een oplossing is dan de strijd aan te gaan, maar de onderlinge duels werden in het algemeen gewonnen door de thuisploeg. Dat ging wel vaak gepaard met wat overtredingen, maar de scheidsrechter liet in over het algemeen (te) veel toe.

     In de 25 minuut maakte Jorn een knappe actie, omspeelde twee tegenstanders, en zijn schot belandde op de binnenkant van de paal en daarna in de handen van de keeper. Na een half uur spelen kwam MVV weer erg goed weg. Eduardo maakte een overtreding, maar zijn tegenstander trapte na. Maar de scheidsrechter vond dat een rode kaart de wedstrijd te veel zou beïnvloeden en trok slechts geel. Grolse Boys had die eerste helft wel wat overwicht, maar creëerde geen echte kansen. Zo leek een corner van Grolse Boys het doel in te draaien, maar ging via de onderkant van de lat en de keeper terug het veld in. Op basis van inzet was de 1-0 ruststand misschien terecht, maar voetballend gezien niet.

     Je zou verwachten dat een getergd Grolse Boys na de ruist uit de kleedkamer zou komen. De eerste kans was wel voor Grolse Boys. Een diepe bal van Jorn op Ramon werd door hem echter te zacht ingeschoten. Wat later bracht MVV de bal hoog voor het doel van Sebastiaan. Het leek dat het een
     gemakkelijke prooi voor hem zou worden, maar plotseling sprong de spits van MVV tussen de bal en de keeper en kopte de bal over Sebastiaan heen, waardoor het 2-0 werd. De wedstrijd leek voor Grolse Boys verloren.

     Eduardo deed bij een volgende actie alles goed, alleen wist hij niet te scoren. De bal ging via het been van de keeper naast. Een half uur voor tijd had de keeper van MVV’69 een schot van Eduardo niet klemvast. De mee opgekomen Youri Groot Kormelink probeerde de bal in het doel te werken, maar blesseerde de doelman zodanig dat hij de wedstrijd niet meer kon vervolgen. Een speler nam zijn positie over, maar werd in de rest van de wedstrijd niet echt in problemen gebracht.

     Een kwartier voor tijd werd het zelfs nog 3-0. Een speler van MVV ging op pure inzet tussen drie Grolse Boys spelers op het doel af. Geen van de drie kon hem echt afstoppen, zodat hij zijn eerste goal van het seizoen voor MVV kon
     maken. Het had daarna zelfs nog wel vier of vijf nul kunnen worden, maar dat is Grolse Boys bespaard gebleven. Grolse Boys had de wedstrijd duidelijk te licht opgevat en had op de geweldige inzet en het stevige spel van MVV’69 geen antwoord.

     Opstelling Grolse Boys:

     Doel: Sebastiaan van Beugen
     Achter: Jordi van Lochem, Youri Groot Kormelink, Martijn van de Wiel en Menno ten Have (Amir Haziri)
     Midden: Luc Berentsen, Ronald Wagendorp en Maikel Nuchter
     Voor: Ramon Janssen, Jorn Groot Zevert en Eduardo de Sousa Cavalcante

     Uitslagen:

     25/03 MVV’69 1 – Grolse Boys 1 3 – 0
     25/03 DZSV 5 – Grolse Boys 2 3 – 0
     25/03 Grolse Boys JO15-1 – Bon Boys JO15-3 1 – 0
     25/03 Grolse Boys JO13-1 – Eibergen FC JO13-5 6 – 0
     24/03 Winterswijk FC 45+ – Grolse Boys 45+ 3 – 0
     24/03 Grolse Boys 45+ – Erix 45+ 2 0 – 3
     24/03 Grol 45+ – Grolse Boys 45+ 1 – 0
     24/03 Eibergen FC 35+1 – Grolse Boys 35+ 0 – 3
     24/03 Grol 35+ 2 – Grolse Boys 35+ 1 – 0
     24/03 Grolse Boys 35+ – Eibergen FC 35+1 2 – 2

     Programma:

     01/04 Grolse Boys 1 – BZSV de Blauwwitters 1 14:30
     01/04 Grolse Boys 2 – Winterswijk FC 5 14:00
     01/04 Haaksbergen JO15-1 – Grolse Boys JO15-1 11:00
     01/04 Reunie JO13-2 – Grolse Boys JO13-1 09:00

      Schalke 04 komt naar Groenlo

      X 126

      GROENLO – Op 28 april komt de beroemde Duitse voetbalclub naar Groenlo om een clinic te geven op ’t Wilgenpark. Jongens en meisjes (in de leeftijd van 6 tot 15 jaar) kunnen komen trainen onder begeleiding van gecertificeerde trainers van Schalke 04.Er zijn nog enkele plekken beschikbaar, wees er dus snel bij en meld je nog aan voordat we vol zitten op:

      http://schalkeauftournee.nl/schalke-auf-tournee-clinic-groenlo/.

       Grol laat tegen DVV in blessuretijd overwinning glippen

       X 75

       GROENLO – Aan Grolkant waren Quint Kristen en Mart Zieverink geschorst. Daarom begonnen Rick Arink en Jur Dieker in de basis. Ook Mart Willemsen was weer fit om in de basis te beginnen. Grol begon in een 3 – 4 – 3 opstelling tegen een zeer jong DVV. De oudste speler in het veld aan de kant van Duiven was 21.

       Het eerste half uur was duidelijk voor DVV met zeven grote kansen. Tweemaal kon Wessel Baarslag, die een goede wedstrijd keepte, redding brengen. Bij de overige kansen stond gelukkig voor Grol het vizier van de nummer negen van de ranglijst niet op scherp. Pas na 20 minuten kreeg Grol de eerste kans. Een voorzet van Wouter Rexwinkel werd door Jordy Oonk bij de tweede paal overgekopt. Aan DVV kant vielen met name de buitenspeler Jesse Dercks positief op en later in de wedstrijd Robin van Haeren. Zij maakten het de Grolverdediging behoorlijk lastig. Vlak voor rust had Grol nog een slot offensief. Jordy Oonk kreeg twee kansen, maar raakte tweemaal de bal verkeerd. Ruststand derhalve 0 – 0.

       De tweede helft was voor Grol. Met name Ramon Landewers maakte voor de derde wedstrijd op rij een goede indruk. Een schot van Michel Kamphuis ging net naast en schoten van Rick Arink en Mathijs Warnar gingen over. Een schuiver van Thijs Nibbelink werd van richting veranderd en ging rakelings naast. Zes minuten voor tijd lukt het Grol dan toch om op voorsprong te komen. Een voorzet van Michel Kamphuis, die de backspeler van DVV uitspeelde, werd beheersd door Jordy Oonk binnengekopt: 1 – 0.

       Grol leek voor het eerst in vier wedstrijden weer op een overwinning af te stevenen, maar in blessuretijd ging het helaas alsnog mis. Voorin werd bij een aanval onnodig buitenspel gelopen en in de tegenaanval kon Jesse Dercks, in de 91e minuut, na een doorkopbal van Ian Hengeveld, zomaar vrij voor Wessel Baarslag de gelijkmaker binnentikken: 1 – 1. Tevens de eindstand.

       Een enorme domper gezien het moment van de tegengoal, maar gezien de gehele wedstrijd wel een terechte uitslag. Grol blijft daarmee op de zesde plaats in 3C staan. Komende zondag 2 april staat de uitwedstrijd tegen de nummer vier VDZ uit Arnhem op het programma. Aanvang 14.00 uur.

       Uitslagen 3e klasse C
       Grol – DVV 1 – 1
       Gendringen – FC Trias 1 – 4
       Bon Boys – Dinxperlo 3 – 1
       Pax – Groessen 1 – 2
       VVO – VDZ 1 – 1
       MvR – GSV ’38 1 – 1
       DCS – DVC ’26 1 – 0

       Stand 3e Klasse C

       1. Bon Boys 19 – 48
       2. DCS 18 – 34
       3. DVC ’26 19 – 33
       4. VDZ 19 – 31
       5. Gendringen 17 – 28
       6. Grol 19 – 28
       7. FC Trias 19 – 27
       8. VVO 18 – 24
       9. Groessen 19 – 24
       10. DVV 19 – 23
       11. Pax 19 – 21
       12. Dinxperlo 19 – 20
       13. MvR 19 – 15
       14. GSV ’38 17 – 12

        Leerlingen bakken pannenkoeken

        X 395

        GROENLO – Stapels pannenkoek bakten leerlingen van basisschool ‘ t Pallet voor oma’s en opa ’s in de Molenberg in Groenlo. Tien leerlingen van de school mochten dat doen bij het dagcentrum van Marga Klompé in De Molenberg. De anderen bakten op school. Het was vrijdag 24 maart Nationale Pannenkoekdag. Het heeft als doel jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact te brengen en samen een leuke dag te hebben. En dat werd het.

        “In het het verleden is er tussen de ouderen van het dagcentrum en de leerlingen van ‘ Palet al eens een pannenkoekfeest geweest”, verhaalt Miranda Krabben. Op de school zijn een aantal allochtone kinderen van wie de opa’s en oma’s in hun geboorteland of dat van hun ouders wonen. “Het is vertederend om te zien dat zij juist een bijzonder contact met de ouderen kregen en de ouderen gingen er bijzonder liefdevol mee om.”

        Het geslaagde vrolijke pannenkoekfeest van toen, was reden om dit jaar mee te doen aan de Nationale Pannekoekdag. “Heel toevallig waren we zonder dat we het van elkaar wisten al mee bezig om het te organiseren. En dat maakt het vandaag extra bijzonder. ”

        Nationale Pannenkoekdag werd mogelijk gemaakt door Tefal en Koopmans. Zij zorgen ervoor dat de deelnemende basisscholen startpakketten krijgen met de benodigde ingrediënten voor een pannenkoekmaal voor ouderen: van pannen en pannenkoekenmeel tot koksmutsen, tafelkleden en servetten. Albert Heijn Wallerbosch sponsorde de melk en trakteerde op een toetje.

         Open Joodse Huizenroute in Groenlo

         X 552

         GROENLO – In Groenlo wordt op zaterdag 29 april voor het eerst een Open Joodse Huizenroute (OJH) georganiseerd. Dit is een landelijk initiatief waar Groenlo nu bij aansluit.

         In het centrum van Groenlo worden vier huizen opengesteld door de gezinnen die er nu wonen. De bezoeken worden in drie sessies gehouden,10:30 uur, 12:00 uur en 13:30 uur. De bezoekers kunnen bij de Stadsboerderij in de Notenboomstraat een flyer halen ( kosteloos) Hierop staan de vier locaties vermeld die deze dag aan de OJH meedoen.

         Belangstellenden kunnen bij de huizen naar binnen, het gaat vooral om de informele sfeer. De bewoners van het huis bepalen hoeveel gasten er naar binnen kunnen, dan gaat de deur dicht. Daarna zijn er nog twee andere rondes om dit huis te kunnen bezoeken. Er wordt niet volgens een route gelopen, je bepaalt zelf waar je graag naar binnen wilt om daar het verhaal te horen van de joodse bewoners die daar ooit woonden. Dit verhaal wordt aan de hand van foto’s verteld door een familielid of een betrokkene van het joodse gezin dat hier in de oorlog woonde.

         Open Joodse Huizen is een programma van kleinschalige, particuliere herdenkingsbijeenkomsten, waarin herinneringen aan gebeurtenissen en mensen worden opgehaald

         Tijdens Open Joodse Huizen komt de geschiedenis tot leven. Directe getuigen, nazaten en kenners vertellen verhalen over vervolging, verzet en bevrijding aan de hand van foto’s, films, dagboekfragmenten, gedichten, literatuur en muziek. Iedereen is welkom om te luisteren, mee te praten en te herdenken.
         Hoe ziet een herdenking eruit?

         Elke bijeenkomst begint met het noemen van de namen van de mensen die op het bewuste adres worden herdacht. Vervolgens vertelt iemand in 15 tot 20 minuten zijn/haar levensverhaal en licht zijn/haar persoonlijke motivatie toe om dit verhaal te vertellen. Hierna hebben de bezoekers 15 tot 20 minuten om te reageren, vragen te stellen of op een andere manier bij te dragen aan de herdenking. Na maximaal 45 minuten wordt de bijeenkomst afgerond, zodat bezoekers op tijd op een volgend adres kunnen zijn.

         Wie organiseert Open Joodse Huizen?
         Stichting Stolperstenen organiseert in samenwerking met het Joods Cultureel Kwartier in Amsterdam de OJH. Met het leggen van de stolperstenen zijn er heel veel verhalen, foto’s en soms ook nog films tevoorschijn gekomen. Deze willen we graag delen met iedereen die hierin geïnteresseerd is.

         Het is een manier om de geschiedenis van een huis met zijn joodse bewoners in een wijk en stad heel dichtbij te brengen. Bezoekers van alle leeftijden bezoeken de adressen en worden geraakt door de persoonlijke manier van herdenken.

         Tijdens Open Joodse Huizen vertellen we elkaar verhalen over het joodse leven in en om de Tweede Wereldoorlog. Open Joodse Huizen is een programma van het Joods Cultureel Kwartier i.s.m. lokale organisaties en particulieren.

          BuurtWhatsApp borden onthuld

          X 668

          GROENLO – In totaal zijn er in Oost Gelre zestig BuurtWhatsApp borden geplaatst. Donderdagavond 23 maart onthulde de eerste burger van Oost Gelre, Annette Bronsvoort, één van deze borden. Dit deed zij op de splitsing Oude Papendijk/ De Snieder.

          Daarbij waren enkele Whatsapp beheerders, van de 12 wijken waarin Groenlo verdeeld is, aanwezig. Tevens waren Rianne Emaus, Nicole Kaak en politieagenten Harrie van Balen Blanken en Jelle Broekman aanwezig. Zij stonden aan de wieg bij het oprichten van de BuurtWhatsApp in Groenlo.

          De borden zijn bedoeld om bezoekers van de buurt te waarschuwen/informeren over de actieve buurtpreventie. ”Als inwoner kunnen wij zelf een bijdrage leveren aan een veilige wijk. Door de BuurtWhatsApp is er ook een korte lijn met de politie”, vertelde Annette Bronsvoort, net voordat zij het bord onthulde door een doek weg te trekken.

          BuurtWhatsApp is bedoeld om woninginbraak en andere criminaliteit in de buurt tegen te gaan. Bewoners spelen daarbij een belangrijk rol. Via BuurtWhatsApp melden zij verdachte situaties of personen eerst bij 112 en daarna aan de andere buurtbewoners.

          De eerste BuurtWhatsApp-groep in Oost Gelre is opgericht door een burgerinitiatief van bewoners van Klaasbos, Rosveld, Esstraat en Huininkmaat. Die is sinds oktober 2014 actief. Dit initiatief is begin 2015 uitgerold als pilot in wijk ’t Hooiland in Lichtenvoorde.

          Een BuurtWhatsApp-groep begint bij een initiatief van één of meer buurtbewoners. Zij richten een BuurtWhatsApp-groep op en nodigen andere buurtbewoners uit om deel te nemen. Als iemand binnen de groep een verdachte situatie of persoon signaleert, belt hij 112 en stuurt een bericht naar de BuurtWhatsApp-groep. Zo ontvangt iedereen binnen de groep een melding. Iedereen is dus op de hoogte van verdachte situaties en is extra alert.

           Weefgetouw in Stadsboerderij weer in werking

           X 230

           GROENLO – De Stadsboerderij in Groenlo gaat het weefgetouw, dat in 1936 in bruikleen werd afgestaan door de familie Groot Zevert (Klein Beernink) uit Beltrum, weer gebruiken. Deze heeft de laatste jaren ter decoratie in de zijkamer van de Grolse stadsboerderij gestaan. Marinus te Molder (†), de vorige beheerder van de stadsboerderij, heeft nog het linnen op dit weefgetouw geweven.

           Donderdagmiddag zijn enkele dames van Boerderijmuseum de Lebbenbrugge uit Borculo begonnen met het opnieuw opspannen van het weefgetouw.

           Het ligt in de bedoeling dat medewerkers van de stadboerderij bezoekers kunnen laten zien hoe het weven vroeger in z’n werk ging. De dames uit Borculo zullen deze de kneepjes bij brengen.

           Vroeger werd er altijd in de wintermaanden geweven wanneer er op de bevroren velden niet gewerkt kon worden.

            Tweedehands muziekinstrumenten vrijmarkt

            X 13

            GROENLO – Op donderdag 27 april (Koningsdag) organiseert ‘Trommeltoko’ van Han Mali voor de tweede keer een instrumenten vrijmarkt.

            Dit is dè kans om je zolder op te ruimen en die éne blokfluit/gitaar/trommel of andere instrumenten te verkopen.
            Wil je zeker zijn van een plek, geef je dan op via trommeltoko@kpnmail.nl.

            Deelname is geheel gratis. De markt vind plaats van 10.00 uur tot 16.00 uur in de Kevelderstraat in Groenlo.

             Eierentellen in Grolse Etalages

             X 178

             GROENLO – Het Groenlose Ondernemers Verbond organiseert vanaf woensdag 9 maart weer de jaarlijkse eiertelwedstrijd. De telformulieren moeten voor zaterdag 8 april 15.00 uur ingeleverd zijn bij Bakkerij Wissink of Kapsalon Ans.

             Palmpasenoptocht

             De palmpasenoptocht is dit jaar op 9 april en begint om 11.20 uur na de H. Mis van 10.30 uur achter de R.K. Calixtuskerk. De prijsuitreiking van de eiertelwedstrijd is aansluitend op de Muziekkoepel.

             Bij Bakkerij Wissink op de Markt is in de etalage een model van een palmpasenstok te zien.

              D.I.T.O. nodigt u uit voor een bruiloft

              X 438

              GROENLO – Mark Nijman en Merel Wissink gaan trouwen en zouden het erg leuk vinden, als u daar getuige van zou kunnen zijn. Daarom nodigen zij u uit om dit op 20 of 21 april vanaf 20.00 uur samen met hen te vieren. Of op zondagmiddag 23 april vanaf 14.30 uur. De feestlocatie is De Bron in Groenlo.

              Merel verheugt zich erg op de mooiste dag van haar leven, maar is ook heel nerveus. Haar ouders bijvoorbeeld gaan elkaar sinds lange tijd weer zien en Merel betwijfelt of haar moeder zich zal kunnen beheersen. Linda, de nieuwe partner van haar ex-man zal er namelijk ook zijn.
              Mark’s vader heeft alle geloof in eeuwige trouw en alles erom heen verloren en het is nog de vraag of hij zal komen. En ja, dan is er nog Mark’s vrijgezellenfeest. Is er daar nu wel of niet iets voorgevallen tussen Mark en zijn oude vlam Cynthia?

              In “Ja, ik wil. Toch?” van Mirjam Bosveld wordt u dit allemaal uit de doeken gedaan. Het belooft een hilarische avond of middag te worden, waarin romantiek, jaloezie en kalmeringstabletten om de hoofdrol strijden.

              Kaarten zijn in de voorverkoop voor € 6,= te verkrijgen bij slijterij Antonius, De Bron, de leden van D.I.T.O. of via de site www.dito-groenlo.nl. Aan de zaal zal de prijs € 7,50 bedragen.

              Kijk ook eens op de facebookpagina voor verder nieuws en leuke wetenswaardigheden.

               Onthulling BuurtWhatsApp-preventiebord

               X 372

               GROENLO – In bijna heel Oost Gelre is BuurtWhatsApp actief. De afgelopen weken heeft de gemeente Oost Gelre in de gehele gemeente zo’n 50 BuurtWhatsApp-borden geplaatst.

               Op donderdag 23 maart onthult burgemeester Annette Bronsvoort één van die borden. Dat gebeurt op de T-splitsing De Snieder / Oude Papendijk in Groenlo. De borden zijn geplaatst bij de toegangswegen tot de kernen. De borden zijn bedoeld om bezoekers van de buurt te waarschuwen/informeren over de actieve buurtpreventie.

               Eerste initiatief bij bewoners Klaasbos, Rosveld, Esstraat en Huininkmaat
               De eerste BuurtWhatsApp-groep in Oost Gelre is opgericht door een burgerinitiatief van bewoners van Klaasbos, Rosveld, Esstraat en Huininkmaat. Die is sinds oktober 2014 actief. Dit initiatief is begin 2015 uitgerold als pilot in wijk ’t Hooiland in Lichtenvoorde. De pilot is succesvol verlopen. Daarna zijn er in samenwerking met de politie verschillende informatiebijeenkomsten gehouden. Dit heeft als resultaat dat nu in elke kern van Oost Gelre één of meerdere BuurtWhatsApp-groepen actief zijn. Het aantal breidt zich nog steeds uit.

               Gekozen voor onthulling in Groenlo
               In Groenlo hebben 2 dames een actieve rol gespeeld in het BuurtWhatsApp-gebeuren: Rianne Emaus en Nicole Kaak. Na een informatiebijeenkomst van politie/gemeente begin 2016 in Groenlo hebben zij het initiatief genomen om in heel Groenlo BuurtWhatsApp van de grond te tillen. En dat is gelukt. In elke wijk in Groenlo is een BuurtWhatsApp-groep actief en kunnen inwoners zich aansluiten.

               Wat is BuurtWhatsApp?

               BuurtWhatsApp is bedoeld om woninginbraak en andere criminaliteit in de buurt tegen te gaan. Bewoners spelen daarbij een belangrijk rol. Via BuurtWhatsApp melden zij verdachte situaties of personen eerst bij 112 en daarna aan de andere buurtbewoners. Een BuurtWhatsApp-groep begint bij een initiatief van één of meer buurtbewoners. Zij richten een BuurtWhatsApp-groep op en nodigen andere buurtbewoners uit om deel te nemen. Als iemand binnen de groep een verdachte situatie of persoon signaleert, belt hij 112 en stuurt een bericht naar de BuurtWhatsApp-groep. Zo ontvangt iedereen binnen de groep een melding. Iedereen is dus op de hoogte van verdachte situaties en is extra alert.

                Programma Grolse Boys

                X 93

                24/03 Winterswijk FC 45+ – Grolse Boys 45+ 19.30
                24/03 Grolse Boys 45+ – Erix 45+ 2 20.00
                24/03 Grol 45+ – Grolse Boys 45+ 20.30
                24/03 Eibergen FC 35+ 2 – Grolse Boys 35+ 19.45
                24/03 Grolse Boys 35+ – Neede 35+ 20.15
                24/03 Grol 35+ 2 – Grolse Boys 35+ 20.45
                24/03 Grolse Boys 35+ – Eibergen FC 35+ 21.15
                25/03 MVV’69 1 – Grolse Boys 1 14.30
                25/03 DZSV 5 – Grolse Boys 2 15.00
                25/03 Grolse Boys JO15-1 – Bon Boys JO15-3 11.30
                25/03 Grolse Boys JO13-1 – Eibergen FC JO13-5 10.30