Categoriearchief: Groenlo

Vrolijke intocht Sinterklaas

X 194

GROENLO – Sinterklaas kwam vandaag, op zaterdag 17 november, onder een stralende zon aan in Groenlo. Er hadden zich heel erg veel kinderen met hun ouders verzameld om Sinterklaas welkom te heten.

Sinterklaas had maar liefst vijf boten vol met pieten meegenomen! De pieten meerden de boot allemaal keurig aan aan de wal. Maar het ging niet helemaal goed met de boot van Sinterklaas; Sinterklaas en zijn pieten genoten zo van alle kinderen, dat ze vergaten op tijd om te draaien en schoten onder de Kikkersprongbrug door.

Nadat Sinterklaas welkom was geheten door burgemeester Annette Bronsvoort en de voorzitter van de GOV, Richard de Hollander, ging een hele stoet met kinderen, muziek en natuurlijk Sinterklaas naar City Lido. Sinterklaas moest op het laatst zijn mijter vast houden, die waaide bijna weg doordat een hele harde wind opstak. Binnen bij City Lido ging het kinderfeest verder; Sinterklaas had de zorg voor een rode mantelslang op zich genomen, die had hij gevonden in het dierenpark. Maar of dat zo’n goed idee was? Gelukkig is alles met behulp van andere mensen goed gekomen.

 

 • [0] Tekst: Streekgids.nl

Henk-Jan ten Brincke en Maurice Gelinck jubileumhoogheden van CV De Knunnekes

X 940

Motto bij 55-jarig bestaan: ‘Neet tegenan te brouwen!’

GROENLO – Henk-Jan ten Brincke en Maurice Gelinck, beiden woonachtig in het centrum van de carnavalsveste Grolle, vormen het nieuwe Prinsenpaar van carnavalsvereniging De Knunnekes in Groenlo. De nieuwe hoogheden, gezworen kameraden van elkaar, zijn daarbij tegelijkertijd uitverkoren om de Groenlose carnavalsclub, die niet alleen plaatselijk maar ook regionaal grote bekendheid en populariteit geniet, aan de hand te nemen bij de viering van het 55-jarig bestaan, in carnavalskringen een gouden jubileum.

De onthulling, met aan het roer de debuterende president Maarten Kooiker en daarnaast vorst Miquel Porskamp, stond op vrijdagavond 17 november in een bomvol carnavalshoes City Lido om die reden helemaal in het teken van 5 x 11 of in totaal 55 jaar Grols carnaval. Hierbij werd naast de oprichting in 1963 de nodige aandacht besteed aan het 11-, 22-, 33- en 44-jarig bestaan in respectievelijk 1974, 1985, 1996 en 2007. Een en ander mede aan de hand van de achtergronden van de in de desbetreffende jubileumjaren gekozen Prinsenparen. Dit als een soort inleiding richting de climax oftewel apotheose van de avond, bestaande uit een spectaculaire onthulling van de beide nieuwe hoogheden. Carnavalsleiders die deze campagne de beide meest vooraanstaande ceremoniemeesters zullen zijn van het festijn ter omlijsting van het 55-jarig bestaan van De Knunnekes.

Uithangbord van Grolsch
Prins Henk-Jan I (41), geboren Grollenaar, is getrouwd met Marloes Meulenbeek en is, zoals hij het zelf via de proclamatie laat horen, de trotse pa van ‘ziene deerntjes Roos en Noor’. In het verlengde van dit laatste diende zich bij het voorlezen van de proclamatie een bijzonder emotioneel moment aan toen de beide meisjes in de vorm van twee roze ballonnen hun opwachting maakten. Een weliswaar aangrijpend, maar tegelijkertijd respectvol momentje van de vijfde jubileumprins en zijn Marloes. Beiden zijn woonachtig in de Notenboomstraat in hartje Groenlo. Adjudant Maurice (41), volgens eigen zeggen geboren in het ziekenhuis van Grolle maar opgegroeid in ‘Zwolle bi’j Grolle’, heeft het ja-woord gegeven aan Janine Tops en samen wonen zij met hun kinderen Eva en Lucas aan de Barakkenplaats. Prins en adjudant hebben, naast het feit dat zij dezelfde leeftijd hebben, hartsvrienden zijn en op een steenworp afstand van elkaar wonen, nog twee vermeldenswaardige overeenkomsten. Beiden zijn namelijk werkzaam bij de Grolsche Bierbrouwerij en beiden zijn reeds ‘elf’ jaar actief binnen de carnavalsfamilie De Knunnekes en dat als lid van de Groene Garde.

Daar waar Henk-Jan bij de bierbrouwerij in Boekelo een functie heeft binnen de proefbrouwerij, is Maurice werkzaam op de afdeling engineering. Het mag derhalve geen wonder heten dat het nieuwe Prinsenpaar met het carnavalsmotto ‘Neet tegenan te brouwen!’ tijdens de campagne 2017-2018 een belangrijk uithangbord vormt voor de Koninklijke Grolsch. Saillant detail in het aan de presentatie voorafgaande scenario is dat de nieuwe stadsprins en zijn adjudant, als leden van de Groene Garde en in dat verband tevens als leden van de technische commissie, een belangrijke rol hebben gespeeld in het bedenken en uitvoeren van de onthulling, zoals die vrijdagavond plaatsvond.

Een bijzondere eer
Stadsprins Henk-Jan ten Brincke en zijn stadsadjudant beschouwen het als een bijzondere eer dat zij zijn uitverkoren voor deze mooie functies. “Wanneer je hiervoor gevraagd wordt, is het net of je tegelijkertijd monddood wordt gemaakt. Je kunt in eerste instantie geen woord uitbrengen. Vervolgens kom je niet verder dan slechts enkele woorden: Dit kan niet waar zijn! Het is echt een overval, maar wel een overval die zorgt voor een immens gespannen, maar ook trots en blij gevoel”, aldus Henk-Jan. Aangevuld door Maurice met de woorden: “Dit is helemaal te gek. Zeker omdat wij als vrienden dit samen mogen doen. Groenlo in het algemeen en alle carnavalisten in het bijzonder kunnen er verzekerd van zijn dat wij er alles aan gaan doen om er een onvergetelijk jubileumjaar van te maken.”

Hert nieuwe Prinsenpaar liet zich vrijdagavond al direct van de goede kant zien en horen. Een en ander in het bijzonder met de ten tonele gebrachte maidenspeech en een proclamatie die klonk als een (Drankenhandel de) Klok. Of om in dit geval de bekende Grolsch-slogan te gebruiken: ‘Vakmanschap is Meesterschap! Henk-Jan en Maurice maakten tevens van de gelegenheid gebruik om enkele politieke items aan de orde te stellen. Zo pleit men voor het behoud van een basisschool in het centrum van Groenlo, vindt men dat er eindelijk eens een eind moet worden gemaakt aan het gebruik van de binnenstad als racebaan voor auto’s en doet men een voorstel om de aanduiding Stadsschouwburg alsnog toe te voegen aan de naamgeving De Mattelier.

Vrijdagavond werd er ook op passende wijze afscheid genomen van het 54e Prinsenpaar van CV De Knunnekes, bestaande uit prins Harrie I (Hoitink) en adjudant René (Schuurmans), die onder het motto ‘Vol in de beugels’ een jaar lang met veel verve het Grolse carnaval breeduit hebben uitgedragen. Beide hoogwaardigheidsbekleders werden opgenomen in de
Prinsen- en Eregarde van De Knunnekes, die deze campagne onder leiding staat van de beide hoogheden uit 2015: prins Remco I (Brockötter) en adjudant Jeroen (Doest).

 • [0] Tekst: Theo Huijskes (PR carnavalsvereniging De Knunnekes)

Informatieavond aanleg nieuwe N18

X 17

GROENLO – In de komende maanden verandert er veel in de gemeente Oost Gelre als het gaat om de N18 Nieuwe Twenteroute. Om inwoners en weggebruikers goed te informeren over de veranderingen, hoe de nieuwe weg eruit komt te zien en wat daarvoor nog moet gebeuren, organiseren Rijkswaterstaat en Noaber18 een informatieavond in Groenlo

De informatieavond in Groenlo vindt plaats op dinsdag 28 november in Marveld Recreatie, Elshofweg 6 te Groenlo.

Programma
19.00 – 19.30 uur: inloop
19.30 – 20.00 uur: plenaire presentatie
20.00 – 21.00 uur: informatiemarkt met mogelijkheid voor het stellen van vragen aan medewerkers
21.00 uur: einde bijeenkomst

Naar verwachting begin volgend jaar zullen er ook nog informatieavonden over de rest van het tracé plaatsvinden in Haaksbergen en Boekelo.

  Nieuwe fase aanleg Nieuwe Twenteroute tussen Groenlo – Enschede

  X 604

  GROENLO/ENSCHEDE – De bouw van de nieuwe N18 tussen Groenlo en Enschede gaat een nieuwe fase in. Het werk van aannemer Noaber18 verschuift steeds meer van grootschalige transporten en heiwerkzaamheden naar het daadwerkelijk bouwen en afmaken van definitieve bruggen, viaducten en fietstunnels. De functies van de bouwweg, de tijdelijke bruggen en tijdelijke fietsonderdoorgangen veranderen daardoor. De komende weken resulteert dit in het verwijderen van hulpbruggen bij de Hengelosestraat en Goorsestraat in Haaksbergen en de grote hulpbrug over de N18 bij Eibergen.

  Beide rijbanen van de nieuwe N18 zijn inmiddels onderdeel van het landschap en hebben deels een eerste laag asfalt. Het onderliggend wegennet is bijna helemaal klaar en in gebruik. De bouw van alle viaducten, bruggen en fietstunnels vordert in een enorm tempo. Het grootste deel van het zand voor de taluds van deze bouwwerken is aangevoerd. Alle 785 heipalen zijn geslagen en van veel bouwwerken zijn de liggers inmiddels gelegd. De weg en alle bouwwerken daarin krijgen steeds meer hun definitieve vorm. Hierdoor hoeven minder transporten over de gehele bouwweg te rijden. De tijdelijke hulpbruggen voor het bouwverkeer en de tijdelijke fietsonderdoorgangen zijn daardoor niet overal meer nodig. Met het weghalen van de hulpbruggen en fietsonderdoorgangen verdwijnt het doorgaande karakter van de bouwweg en verdeelt Noaber18 het tracé in kleinere bouwterreinen.

  Bypasses
  De fietsonderdoorgangen bij de Schoolkaterdijk in Haaksbergen en bij de Ruiterweg in Groenlo zijn inmiddels afgebroken en ook de hulpbrug over de Slinge is al verwijderd. De hulpbrug bij de Hengelosestraat in Haaksbergen verdwijnt eind november. De hulpbrug bij de Goorsestraat begin december. De weggebruikers blijven daar voorlopig over de bypasses rijden. De hulpbrug over de N18 bij Eibergen gaat ook in december verdwijnen.

  Open
  De brug over de Slinge is nu gereed voor gebruik. Begin december kan daardoor de nieuwe parallelweg tussen de Vredenseweg en Marhulzenweg in Groenlo open voor het verkeer. Begin volgend jaar zal al een gedeelte van de nieuwe N18 tussen Groenlo en Eibergen opengesteld worden voor het verkeer. Noaber18 gaat in de tussentijd verder met de bouw van alle andere bouwwerken van de nieuwe N18 tussen Eibergen en Enschede. Uiteindelijk krijgt de hele weg ook nog een definitieve laag asfalt. Voor de zomer van 2018 zullen weggebruikers tussen Groenlo tot Enschede over de nieuwe N18 kunnen rijden.

  De Nieuwe Twenteroute
  De N18 tussen Varsseveld en Enschede wordt vernieuwd. Tussen Varsseveld en Lichtenvoorde past Rijkswaterstaat de weg aan. Tussen Groenlo en Enschede gaat een 27 kilometerlange nieuwe N18 om de kernen van Eibergen, Haaksbergen en Usselo heen. Hiermee maakt Rijkswaterstaat van de N18 een Nieuwe Twenteroute. Deze Nieuwe Twenteroute wordt een weg die veiliger is om over te rijden of over te steken, waardoor minder verkeersslachtoffers vallen. De nieuwe weg gaat de leefbaarheid in Eibergen, Haaksbergen en Usselo vergroten en past in het mooie landelijke gebied van de Achterhoek en Twente. De weg zorgt dat Achterhoekers en Twentenaren sneller van A naar B komen en maakt daarmee dat de regio interessant is om in te wonen, te werken en te ondernemen.

  Rijkswaterstaat werkt nauw samen met de provincies Gelderland en Overijssel, de gemeenten in de regio en de waterschappen om de Nieuwe Twenteroute te realiseren. De Nieuwe Twenteroute is naar verwachting in het voorjaar van 2018 klaar.

   24 & 25 nov. – Voorstelling ‘Fiep Fiep Vogeltje’

   X 128

   GROENLO/LICHTENVOORDE – Op 24 en 25 november is er in de bibliotheken van respectievelijk Lichtenvoorde en Groenlo een voorstelling te zien, speciaal voor kinderen van 2 tot 5 jaar. Stichting Twee-ater zal ‘Fiep Fiep Vogeltje’ gaan spelen. De toegang is gratis en zowel op 24 (Lichtenvoorde) als op 25 november (Groenlo) begint de voorstelling om 10.30 uur. Deze activiteit is mede mogelijk dankzij ‘Samen in Oost Gelre’.

   Fiep Fiep Vogeltje (2+)
   Fiep houdt van vogels. Fiep houdt van tekenen. Slimme vogels, vreemde vogels. Vrijgevochten Fiep. Ze houdt niet van spinazie en ook zo niet van rekenen. Maar vogels zijn het helemaal, op leeftijd of juist piep. Vroege vogels, vrije vogels, het maakt niet uit voor Fiep. Plots blijft er nog maar eentje over. En Fiep raakt in paniek. Een wereld zonder vogeltjes? Klinkt als een lied zonder muziek. Als de maan zonder de sterren of een kerstboom zonder piek. Fiep fiep vogeltje! Dat gaat dus niet gebeuren. Samen gaan ze stoer op pad. Komen van alles tegen. Een avontuur in alle kleuren. Zonder praatjes, muzikaal, door weer en wind en regen. Fiep fiep vogel, ondeugend, rechtdoorzee. Fiep fiep vogel, vlieg jij met ons mee?

   Fiep Fiep Vogeltje is een spannende en humoristische ontdekkingstocht voor kinderen vanaf 2 jaar. Zonder tekst. Met illustraties van Fiep Westendorp.

    Stadskamers openen hun deuren

    X 3

    GROENLO/LICHTENVOORDE – Stichting Stadskamer organiseert een open dag in al haar vestigingen. Op zaterdag 25 november is iedereen welkom voor een kijkje in alle keukens, werkplaatsen en ateliers.

    De locaties in Doetinchem, Groenlo, ’s Heerenberg, Lichtenvoorde en Didam openen hun deuren om mensen te laten ervaren wat de Stadskamer bedoelt met ‘daginvulling naar jouw idee’. Er wordt uitleg gegeven over de activiteiten van de Stadskamer, de organisatie achter de initiatieven en vrijwilligers staan klaar om de laten zien, proeven en ervaren wat de Stadskamer is.

    Locaties
    De open dag is op zaterdag 25 november van 10:00 tot 15:00 uur.
    In Doetinchem: Keppelseweg 21, Terborgseweg 106, De Veentjes 28-30, Dr. Huber Noodtstraat 6.
    In Groenlo: Mattelierstraat 19.
    In ’s Heerenberg: Willem van den Berghstraat 1.
    In Lichtenvoorde: Dijkstraat 30. In Didam: Raadhuisstraat 3.

    Kijk voor meer informatie op www.stadskamer.com.

     Midwinterhoornwandeling met lichtjesroute

     X 431

     GROENLO – Op vrijdag 22 december wordt voor de negende keer een midwinterhoornwandeling gehouden in het vestingstadje Groenlo.

     De midwinterhoornwandeling in Groenlo kenmerkt zich niet alleen door de honderden potjes met waxinelichtjes die er langs de route staan, maar ook door de vele verrassingen die de deelnemers onderweg tegen komen. De midwinterhoornblazers staan op zeer verrassende plekken.

     Dit jaar heeft de organisatie de start tijden iets verruimd. Er gestart worden van 18.30 uur tot 20.00 uur vanaf het Europlein. Daar krijgt men aanwijzingen hoe te lopen.

     Op het eindpunt, in de Kevelderstraat, zal er gratis soep zijn.

     Deelname is gratis

      Tot 19 jan. – Nieuwe expositie Galerie Wij

      X 158

      GROENLO – Vanaf zaterdag 4 november 2017 tot en met vrijdag 19 januari 2018 is er weer een nieuwe expositie te bezichtigen bij Galerie Wij.

      Er zijn schilderijen getekend met oostindische inkt en geverfd met acrylverf en beelden van keramiek te zien. De exposerende kunstenaars zijn: Rianne Maas, Gonnie Heurnink, Theo Kaak, Ans te Lintelo en Marian Kruisselbrink. Voor een groot deel zjin de schilderijen abstract.

      Naast de elke 2 maanden wisselende tentoonstelling ie er ook een vaste collectie aanwezig van sieraden, kleine beelden, klein houtwerk en kleine voorwerpen van Tiffanyglas. U kunt in de galerie ook schilder- en tekenmaterialen kopen, waaronder sinds kort olieverf. Verder is een klein hoekje ingericht met curiosa.

      Bij Galerie Wij kunt u 2e hands kunstboeken kopen en kunstboeken, tegen een kleine vergoeding, lenen.

      Verder kunt u bij ons terecht voor informatie over cursussen schilderen, tekenen etc. in de Achterhoek.

      De nieuwe expositie is gratis te bezichtigen in Galerie Wij, Goudsmitstraat 1, 7141 AW Groenlo, telefoonnummer 0544-842147. De openingstijden zijn vrijdag van 13:30 uur tot 20:00 uur en zaterdag van 13:30 tot 17:00 uur.

       HV Grol B1 tegen DFS B1

       X 122

       Op zaterdag 11 november mochten de meiden van de B1 uit tegen DFS B1. Het team uit Groenlo begon sterk en dat vertaalde zich direct naar het scorebord. Na ongeveer 10 minuten was er een voorsprong van 4-0. De voorsprong had eigenlijk zelfs nog hoger kunnen zijn, maar de meiden hadden veel last van de gladde bal waarmee gespeeld werd. De bal schoot steeds uit de handen van de speelsters, waardoor het lastig was om laag te gooien. Met deze mooie voorsprong op zak ging Grol steeds meer mee in het langzamere tempo van de tegenstander. Dit resulteerde in een aantal doelpunten tegen, het team ging de rust in met 6-3.

       In de tweede helft liep de stand redelijk gelijk op, maar Grol wist de voorsprong toch te behouden. Eindstand 12-8, de punten gingen mee naar Groenlo! Het team was het erover eens dat het niet de beste wedstrijd was voor hen, maar ook de mindere wedstrijden winnen is erg belangrijk. Ze hebben samen gestreden waardoor de meiden toch een positief gevoel over hielden aan de wedstrijd.

        Stevo een maatje te groot voor dames 1.

        X 174

        GROENLO – Laat op de zondagmiddag reden de dames van Grol naar Geesteren, Overijssel. Nadat de A-jeugd een gelijk spel eruit wist te halen was het de beurt aan dames 1 om zich te bewijzen tegen Stevo. Al snel na het fluitsignaal speelden de dames van Stevo een snel spel met veel druk. Het was duidelijk zichtbaar dat de dames van Grol hier moeite mee hadden. Hierdoor liep Stevo uit op een voorsprong. Grol maakte de kansen niet af waardoor ze niet dichterbij kwamen. De teams gingen de rust in met 13-8 op het scorebord in het voordeel van Stevo.

        In de rust werd duidelijk gemaakt dat de dames van Grol hun eigen spel moesten gaan spelen en daarbij rust te houden. Er werd veel op het goal gegooid, maar de keeper van Stevo stond goed haar mannetje. De dames van Stevo bleven bij hun snelle aanvallen en dit werd beloond met veel doelpunten. Grol kom hier niet tegenop waardoor Stevo verdiend heeft gewonnen met 24-13.

        Volgende week spelen de dames van Grol op zaterdagavond thuis tegen T.V.O. om 20.00 uur.

         Dames 2 HV Grol verliest nipt

         X 171

         GEESTEREN/GROENLO – Zaterdag 11 november, de wedstrijd tegen Stevo 3. Na een autorit van een uur kwamen de dames aan bij Sporthal de Ransuil in Geesteren (OV).

         Opnieuw een onbekende tegenstander. Na een goeie warming up begonnen de dames van Grol fanatiek aan de wedstrijd. Al snel bleek dat beide teams goed aan elkaar gewaagd waren. Snelle aanvallen over en weer. Mooie en scherpe doelpunten aan beide kanten. Na 30 minuten spelen stond er een ruststand van 10-9 op het scorebord.

         De tweede helft begon net zo fanatiek als de eerste. Met ups en downs en af en toe een dubieuze beslissing van de scheids bleef het gelijk op gaan.

         Een sportieve, fanatieke en leuke wedstrijd om te zien voor het publiek.

         Helaas voor Grol stond er na 60 minuten een eindstand van 19-18 op het scorebord. Maar gelukkig komen beide teams elkaar in de tweede helft van het seizoen nog eens tegen, dus wie weet kan Grol de punten dan wel pakken.

          24 nov. – Prikkelz organiseert workshop Handbal met Hv Grol.

          X 157

          GROENLO – Heb jij weleens een actieve, snelle teamsport gespeeld? Waarbij iedereen vaak aan de bal komt en doelpunten kan scoren? Nee? Doe dan mee aan onze handbalclinic op vrijdagmiddag 24 november in samenwerking met Hv Grol.
          Je gaat allerlei handbalvormen oefenen in bijvoorbeeld een circuit, spellen, partijtje…

          Let op! Deze activiteit vindt plaats in sporthal Den Elshof en vergeet niet je sportkleren mee te nemen! En als je de clinic zo leuk vindt dat je wel vaker wilt handballen, kun je vervolgens 4 keer gratis meedoen met een echte training! De trainingstijden staan op www.hvgrol.nl

          Deze clinic is geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en vindt plaats bij Sporthal Den Elshof van 16.15 tot 17.15 uur.
          Er zijn in totaal 30 plekken beschikbaar. Kosten zijn € 2.50 p.p. Geef je snel op!

          Aanmelden kan alleen via: info@prikkelzgroenlo.nl

           Sinterklaas etalagewedstrijd

           X 182

           VAN 16 NOVEMBER T/M 2 DECEMBER 2017

           GROENLO – Sinterklaas komt zaterdag 18 november weer naar Groenlo om samen met zijn Pieten feest te vieren. Vanaf donderdag 16 november kunnen de kinderen weer mee doen aan het letterspel.

           In de etalages van de winkeliers zijn letters geplaatst. Zoek deze allemaal op en vul ze in bij het juiste nummer in de onderstaande lijst. De letters vormen samen een zin die je dan in kunt vullen.

           Het ingevulde formulier kun je t/m zaterdag 2 december inleveren bij Bakkerij Wissink op de Markt. Iedereen die een prijs heeft gewonnen krijgt daarvan thuis bericht. Vergeet niet je naam, adres, leeftijd en telefoonnummer in te vullen!

           Hieronder het formulier of download deze

            Opening carnavalsseizoen De Noamatters

            X 365

            GROENLO/EEFSELE – Op zaterdagavond 11 november om 20.11 uur is het carnavalsseizoen voor de Noamatters weer begonnen. Na eerst thuis alle ‘Sunte Matten’-kinderen aan de deur van een traktatie te hebben voorzien, had iedereen zich snel in het officiële pak (past-ie-nog?) gehesen voor de aftrap.

            Gestart werd er bij Cafe Grolzicht (Cappie), alwaar onder het genot van diverse versnaperingen de stemming er gelijk goed in zat en de kwinkslagen over en weer niet van de lucht waren. Goed om te zien dat de vereniging er in slaagt om vele nieuwe mensen te binden, daarover zal later nog een persbericht volgen. Tevens werden de Noamatters nog verrast door een bezoek van de hoogheden van de Noamelkers, die ook even gezellig aanschoven.

            Vervolgens werd er een bezoek gebracht aan Rockcafé Taste, alwaar genoten kon worden van een drankje en live muziek. De avond werd afgesloten bij De Lange Gang, waar het Tröntjesfestival net tot een einde was gekomen, en waar nog gelegenheid was om nog wat na te genieten. Mooi om te zien hoe de Noamatters en de nog aanwezige Knunnekes met elkaar het komende seizoen alvast bespraken.

            Zoals al genoemd zullen de Noamatters zich binnenkort melden met meer nieuws.

             Meisjesteam groen 2 overtuigend kampioen

             X 138

             GROENLO – Zondag 5 november werd er feest gevierd door Sill Dibbets (9), Diede te Veluwe (10), Julia Jansen (10), Eeke Theissen (11) en Eva Gelinck (9). Zij werden overtuigend kampioen van hun competitie door 7 wedstrijden te spelen én te winnen. Het meisjesteam van de Groenlose Tennisclub (GTC) deed mee aan de groene najaarscompetitie.

             Op zondag 12 november werd het meisjesteam extra in het zonnetje gezet en gehuldigd tijdens de afsluiting van het seizoen op De Blanckenborg.

             Meer weten over tenniskids? Kijk op www.groenlosetennisclub.nl of www.tenniskids.nl.

              Grol door in Achterhoekcup

              X 75

              Goede en verdiende overwinning tegen Groessen

              Hadden Grol en Groessen in de competitie al tegen elkaar gespeeld, op dinsdag 7 november stond men weer tegen over elkaar. Dit maal voor de Achterhoekcup. Wat thuis in de competitie niet lukte (1 – 2 verlies), lukte in Groessen wel: Grol won met goed en gedreven spel, in aanwezigheid van maar een zevental supporters, meer dan verdiend met 2 – 0.

              Bij Grol maakte keeper Jelle Rijks zijn debuut in het eerste. De keeper van de JO19-1 keepte foutloos en speelde alsof hij al jaren in Grol 1 mee doet. Grol ging voortvarend van start en was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Er werd vroeg gestoord en er werden veel duels gewonnen. Het voetbal zag er verzorgd uit. De verdedigers Mart, Teun, Tim en Bjorn gaven zeer weinig weg en konden ook in de aanval het nodige betekenen. Na twee minuten lag de bal al in het net, maar werd wegens buitenspel afgekeurd, en een bal van dichtbij van Mart Zieverink ging over. Na een half uur spelen werd een voorzet van Bjorn door Luc goed ingekopt, maar de keeper van Groessen kon met een katachtige reactie de bal nog net van de doellijn tikken. Vlak voor rust kwam Grol dan toch op voorsprong. Een uitgespeelde aanval werd door Luc bekeken langs de keeper geschoven: 0 – 1.

              In de tweede helft trok Grol de goede lijn door en had de meeste kansen. Een schot van Mathijs ging via de paal naast. Een schot van Luc ging vlak voor het doel langs. Groessen kreeg nog één grote kans, maar de bal werd voor langs geschoten. Bij de overige speldeprikjes stond Jelle steeds goed opgesteld. Tien minuten voor tijd werd het harde werken van Grol dan toch nog verder beloond. Mathijs wist de bal via de keeper het doel in te werken: 0 – 2. Dit was tevens de eindstand.

              Al met al een leuke en nuttige wedstrijd. Met deze overwinning is Grol al verzekerd van de volgende ronde in de Achterhoekcup en is Groessen uitgeschakeld. Op 12 december speelt Grol voor de Achterhoek Cup de tweede en laatste groepswedstrijd thuis tegen Vorden. Aanstaande zondag 12 november speelt Grol in de beker tegen SVBV in Barchem. Aanvang 14.00 uur.

              Scoreverloop:
              44e min. 0 – 1 Luc Berentsen
              80e min. 0 – 2 Mathijs Warnar

              Geel: Quint Kristen

              Basis opstelling: Jelle Rijks, Mart Willemsen, Teun Pasman, Tim Leusink, Bjorn te Braake, Quint Kristen, Doné Emaus, Roel Bruins, Rick Arink, Mart Zieverink en Luc Berentsen.
              Wissels 2e helft: Mathijs Warnar voor Roel Bruins

               Sv Grol wint met 12-2

               X 219

               BARCHEM/GROENLO – Het zag er in de eerste helft en het begin van de tweede helft niet naar uit, maar met 11 doelpunten in 30 minuten zette Grol een monsterscore neer: 2 – 12 tegen hekkesluiter in de 4e klasse C SVBV uit Barchem.

               Grol kwam zelfs twee keer op achterstand. In de 4e minuut gingen Tim Leusink en Wessel Arink op een terugspeelbal van Mathijs Warnar in de fout, waardoor Barchem eenvoudig kon binnenschuiven: 1 – 0. De rest van de eerste helft was het balbezit voor Grol, maar dit leverde slechts enkele kansen op. De grootste was voor Luc Berentsen die vlak voor de doellijn een niet te missen bal toch nog over het doel wist te krijgen. Na een half uur maakte Grol gelijk. Een vrije trap van Quint Kristen werd door Jordy Oonk van dichtbij ingekopt: 1 – 1. Dit was tevens de ruststand.

               Na rust zag alles er anders uit. Sander Hoopman bracht met Mart Zieverink een extra spits in. Ging het in de eerste helft moeizaam, in de tweede helft leek alles te lukken Alhoewel, men kwam eerst nog op achterstand. De snelle linksbuiten van Barchem omzeilde de verdediging en joeg de bal in de touwen: 2 – 1. Mart Zieverink scoorde met een snoeiharde rebound de gelijkmaker: 2 – 2. Na de 2 – 3 van de voet van Jordy en nadat Michel Kamphuis in het veld was gekomen op de linksbuitenpositie ging de trein pas echt lopen. In slechts 18 minuten liep Grol uit naar maar liefst 2 – 12. Barchem werd knockout gespeeld.

               De doelpunten vielen als volgt:
               2 – 4: simpele binnentikker van Jordy Oonk bij de 2e paal na aangeven van Wouter Rexwinkel;
               2 – 5: Wouter wordt weggestuurd en gaat alleen op de keeper af en schuift bal beheerst langs keeper;
               2 – 6: voorzet Michel Kamphuis van links en Luc Berentsen kopt tegendraads in de kruising;
               2 – 7: Michel Kamphuis schiet ala Arjan Robben vanaf 20 meter bekeken in de linker kruising;
               2 – 8: voorzet Bjorn te Braake wordt door Mart Zieverink bij 2e paal binnengetikt;
               2 – 9: Jordy schermt bal af en schiet vanuit de draai binnen;
               2 – 10: Jordy schiet tegen de lat en Wouter schiet de rebound binnen;
               2 – 11: Mart Zieverink kopt binnen na voorzet van Quint Kristen;
               2 – 12: Michel wordt weggestuurd en gaat alleen op de keeper af. Hij legt breed op de meegekomen Jordy die eenvoudig binnentikt.

               Hiermee was de deklassering compleet. Grol bereikt hiermee eenvoudig de volgende bekerronde. Zondag speelt Grol weer competitie. Uit tegen koploper DCS in Zevenaar. Aanvang: 14.30 uur.

               Doelpunten Grol: Jordy Oonk (5x), Mart Zieverink (3x), Wouter Rexwinkel (2x), Luc Berentsen (1x), Michel Kamphuis (1x)

               Geel: Luc Berentsen.

               Basisopstelling Grol: Wessel Arink, Teun Pasman, Tim Leusink, Bjorn te Braake, Roel Bruins, Luc Berentsen, Done Emaus, Quint Kristen, Mathijs Warnar, Jordy Oonk en Wouter Rexwinkel.
               Wissels 2e helft: Ramon Landeweers voor Teun Pasman, Mart Zieverink voor Tim Leusink en Michel Kamphuis voor Mathijs Warnar.

                Gouden veertje voor Annelies en Bennie

                X 627

                GROENLO – Het vijfde jaargetijde is zaterdag de 11de van 11de van start gegaan. Voor de Zafantenclub altijd weer de gelegenheid om het Gouden Veertje uit te reiken aan iemand die zich verdienstelijk maakt voor de carnaval maar geen lid is van carnavals vereniging de Knunnekes.

                Dit keer zijn de personen die het veertje verdiend hebben weer ‘op het nus gevangen’. Door middel van een video werd getoond hoe Annelies en Bennie Zemann het speldje kregen overhandigd. ’s Avonds in een bomvol De Lange gang ontvingen zij de de bijbehorende oorkonde.

                Annelies en Bennie leveren een bijdrage aan het Grolse carnaval met gemobiliseerde steun aan de carnavals optochten.

                 ‘’t is bie’ noa zo wiet’ wint trontjesfestival

                 X 785

                 GROENLO – ‘’t is bie’ noa zo wiet’ wint het Grolse Trontjesfestival bij zowel het publiek-, als de vakjury.

                 In een stampvol De Lange Gang werd zaterdag op de elfde van de elfde acht carnavalsschlagers door de schlagerband ten gehore gebracht. De schlager ‘’t is bie’ noa zo wiet’ is geschreven door Joshua Kater en hij tekende ook voor de muziek en de blaasarrangement door Pascal Roerdink.

                 De winnende schlager wordt het lijflied van de Knunnekes tijdens de nieuwe campagne 2017/2018 en krijgt de Chris Muestege wisselbokaal.

                  Sint Maarten op ’t Palet

                  X 299

                  GROENLO – Inmiddels een jaarlijkse traditie bij Obs ’t Palet. De school opende zaterdag van 18.00-19.00 uur haar deuren in verband met Sint Maarten. Vele kinderen wisten de weg te vinden. Ze hadden mooie lampions bij zich met prachtige verlichting, hierdoor zag men de kinderen al van verre aankomen. Ook zongen de kinderen uit volle borst diverse Sint Maarten liedjes. Dit deden ze samen met de ouders en de leerkrachten.

                  Het halletje van de school was geheel in het thema van Sint Maarten versierd. Veel werk was er ook dit jaar weer gemaakt van de Sint Maarten traktaties. Voor ieder kind stond er een gezonde en lekkere traktatie klaar.