Oerkroeg haalt New Adventures naar Aalten.


Gepubliceerd op

AALTEN – Één van Nederlandse oudste bluesrock band New Adventures staat nog steeds garant voor een avond stevige bluesrock,  waar de vonken van af spatten. Op de derde Aaltendag, 4 augustus, zal de band spelen in Oerkroeg Schiller met als support act de band The GRiT.

In 1978 richten Peter Bootsman, Henk Torpedo en Harry de Winter New Adventures op. Na drie dagen repeteren en 100 optredens in het live circuit gaan New Adventures als support act met Golden Earring op tournee. De tweede single ‘Come on’ wordt een hit, de eerste lp wordt uitgebracht, de band ontvangt in 1980 de Zilveren Harp en staat in 1981 op Pinkpop. Anno 2016 bestaan New Adventures nog steeds, Torpedo werd in 2012 vervangen door Ben E. Top en in 2014 kwam de cd ‘Station Zero’ uit.

Voorafgaand aan het optreden van de New Adventures zal de band The GRiT spelen. The GRiT staat bekend om zijn aanstekelijke rockmuziek. Het repertoire van de band is gevarieerd: van klein en ontroerend tot vette, stevige grooverock.

De live optredens zijn energiek en in “your face” genoemd. The GRiT is een zelfverzekerde band die het publiek van begin tot eind vasthoudt en waarbij het moeilijk is om stil te blijven staan.

Het optreden in de Oerkroeg op donderdag 4 augustus begint om 22:00 uur en de entree is vrij.