Sven Hammond bij LSAmusic Aalten


AALTEN – Al twaalf jaar een begrip in het internationale live-circuit, Sven Hammond is een band die zich blijft vernieuwen en ontwikkelen. Maar constante factor is al een dik decennium lang de stomende, ronkende, spugende, piepende, krakende en vooral altijd bedwelmend lekkere Hammond orgel-sound van opperbaas Sven Figee. Anno 2019 is Sven Hammond een oerdegelijke band, maar wars van trends en conventies. Rock, soul, blues, het klinkt altijd vertrouwd maar verveelt nooit. De band gaat terug naar de oorsprong en stelt echtheid en pure emotie centraal: what you see is what you get.

Muzikant, producent en oprichter van Sven Hammond, Sven Figee, heeft jazzpiano gestudeerd aan het Conservatorium van Rotterdam. Na zijn afstuderen begint hij als sideman bij singer-songwriter Marcel de Groot. In 1998/1999 toert hij met rockdiva Anouk door Europa. In 2006 richt hij zijn eigen groep “Sven Hammond Soul “op. Samen met drummer Joost Kroon en bassist Glenn Gaddum speelt de groep stomende sixties en seventies grooves waarbij zijn orgel “moans, growls, jizzls, jazzls and rocks” zoals het behoort te doen. Inspiratiebronnen zijn Jimmy McGriff, Jimmy Smith en Jimi Hendrix. In 2006 verschijnt de live-cd The Marmalade Sessions.

In 2013 verschijnt het album The Apple Fields dat genomineerd is voor de publieks-Edison – beste album pop. Het is niet de eerste keer: in 2011 werd het album The Marmalade Sessions al genomineerd voor de Edison Jazzism Award (publieksprijs).

Voor de cd The Usual Suspects (januari 2014) schakelt de band de hulp in van de Britse producer Tony Platt (bekend van AD/DC, Bob Marley en Buddy Guy). Inmiddels heet de band kortweg Sven Hammond en na zeven jaar touren en drie studio albums met zanger Ivan Peroti heeft nu de sprankelende Jared Grant zijn stokje overgenomen. Tim Eijmaal (gitaar), Joost Kroon (drums) en Glenn Gaddum Jr (bass) completeren de band.

Mensen entertainen staat centraal en met intussen enkele honderden live-shows op hun naam is dat aan Sven Hammond wel toevertrouwd. De band gaf concerten in talloze landen o.a. Spanje, Zwitserland, Duitsland en Slovenie. Ze stonden op grote podia als Bospop, North Sea Jazz , De Zwarte Cross en natuurlijk dat prachtige TV concert vanaf de Uitmarkt in Amsterdam. In oktober j.l. een live concert bij Rockpalast (WDR). Maar 1 december dus ook ‘gewoon’ bij LSAmusic ! Zo was het, zo is het en zo zal het altijd zijn want Sven Hammond speelt overal en is van iedereen.

De entree voor LSA donateurs en -sponsoren is uiteraard gratis. Voor de overige muziekliefhebbers zijn e-tickets te bestellen via de website www.lsamusic-aalten.nl
Kosten: 15 euro p.p.
Toegang uitsluitend met een geldig e-ticket of LSAmusic donateurspas.

Locatie: Oerkroeg Schiller
Datum: Zondag 1 december
Aanvang: 15.00 uur

Bron: Streekgids.nl
Foto: PR


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.