Doetinchem 29 aug t/m 9 sept – Kidsslinger met 1.000 leerlingen

X 301

DOETINCHEM – Op dinsdag 29 augustus zullen maar liefst 1.000 kinderen van het Rietveld Lyceum in Doetinchem hand in hand een kidsslinger maken. Dit doen zij om aandacht te vragen voor de eerste editie van Swim to Fight Cancer in Doetinchem op zaterdag 9 september, waarbij deelnemers zoveel mogelijk donaties bij elkaar zwemmen voor de strijd tegen kanker.

De Kidsslinger start bij het Slingeland Ziekenhuis om 10.30 uur. Daar zal voorzitter Koen Reijnders en oncoloog in het Slingeland Ziekenhuis de aftrap geven door symbolisch flessen water door te geven aan de leerlingen. Ook zal hij het belang van onderzoek en geld om onderzoek te doen toelichten. De slinger met 1.000 leerlingen gaat vervolgens door de hele stad, om uiteindelijk te eindigen bij de Oude IJssel rond 12.10 uur. Daar wordt het water uit de flessen in de Oude IJssel gegooid, want: “Elke golf begint als een rimpel en maakt altijd een verschil.”

Jeroen Sanders, conrector van het Rietveld Lyceum over deze actie: “Als school zijn wij erg betrokken bij de samenleving en graag gaan wij de verbinding met onze omgeving aan. Helaas komen ook onze leerlingen vaak in aanraking met deze verschrikkelijke ziekte. Zij voelen zich vaak ontzettend machteloos. Door ze nu een actieve rol te geven, voelen ze zich meer in hun kracht staan, want ze kunnen nu zelf actie ondernemen”.

Margot Verhagen, projectleider van Swim to Fight Cancer: “Wij vinden het fantastisch dat het Rietveld Lyceum deze ludieke actie heeft omarmd en met al haar 1.000 leerlingen en hun docenten in een lange slinger gaan staan om aandacht te vragen voor Swim to Fight Cancer op 9 september.

Op 9 september wordt er door kinderen (500 meter) en door volwassenen (2 kilometer) gezwommen in de Oude IJssel, met start en finish op De Bleek. We zoeken nog kinderen tussen de 10 en 15 jaar die mee willen zwemmen en de strijd in het water aan willen gaan.

Alle opbrengsten gaan naar stichting Fight cancer, zij werft fondsen voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Fight cancer wil vooral jonge mensen bewust maken van de noodzaak van kankerbestrijding, ze betrekken bij de strijd tegen kanker en vooral aansporen tot actie.

Je kunt nog inschrijven om mee te zwemmen, doneren of meer informatie vinden op https://doetinchem.swimtofightcancer.nl. Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter voor de laatste updates.