Wildlife expositie “Going Wild” geopend


Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 23 maart 2018 tot en met 5 mei 2018. De eerstvolgende keer is op 27 april 2018 13:30

  • Locatie: Galerie Wij
  • Toekomstige data:

GROENLO – Sinds het begin van de beschaving hebben dieren mensen gefascineerd en geïnspireerd – getekend op de muren van grotten, gekrast in steen, gemodelleerd in klei, geverfd. Hoewel Wildlife Art het oudste genre van de kunst is, werd het pas rond 1850 als een apart genre erkend. In de stress, de oppervlakkigheid en de snelheid van ons moderne leven, voelen we steeds vaker de behoefte om onze band met de natuur en haar wonderen te vernieuwen. Wildlife Art herstelt de oude, verloren verbinding.

Wildlife kunstenaars zijn ambassadeurs, omdat ze met hun creaties ons eraan herinneren dat de natuurlijke leefomgeving van de dieren of zelfs hele diersoorten worden bedreigd. “We willen met deze tentoonstelling het oude vuur en enthousiasme nieuw leven inblazen en daarmee tastbaar aantonen wat we riskeren te verliezen, terwijl we onszelf steeds meer van de natuur vervreemden en die verstoren. Galerie Pictura hoopt dat deze expositie zal bijdragen om het bewustzijn van de schoonheid van dieren in het wild en van de natuur als geheel te vergroten en dat het een dieper respect tot stand zal brengen”.

De werken van onze kunstenaars zijn zo verschillend dat ze de kijker meenemen op een reis rond de wereld. Ze laten zien hoe levendig dit genre, met zijn zeer lange traditie, heden ten dage nog steeds actief is en hoe verschillend en innovatief hedendaagse kunstenaars dieren in het wild als thema uitbeelden.

Galerie Pictura organiseert voor de eerste keer de wildlife-expositie “Going Wild”.

Internationaal bekende kunstenaars zullen hun werken presenteren tijdens deze tentoonstelling. Met de Duitse kunstschilders Bernd Hanrath, Bernd Pőppelmann, Diana Hőhlig, Eugen Kisselmann, Ute Bartels en de bekende Nederlandse kunstschilders Brita Seifert en Dick van Heerde. Bij de beeldhouders komen Evert den Hartog, Renee Marcus Janssen, Rene Rikkelman en Joep Verheijden hun sculptures tentoonstellen.
    Geef een reactie.