Categoriearchief: Beltrum

Kinderopvang het Vlinderhofje wegens verbouwing gesloten

X 108

BELTRUM – De kinderopvang en buitenschoolse opvang Het Vlinderhofje heeft tijdelijk haar deuren gesloten.
Er staan een aantal verbouwingen gepland die de opvang belemmeren. Deze zijn zodanig dat het uit veiligheidsoogpunt verstandig is even geen kinderen op te vangen. Wanneer de deuren weer openen is niet precies te zeggen, dat ligt aan de voortgang, het streven is medio april. De ouders zijn op de hoogte en worden ook in het verbouwingstraject betrokken.

Muziek op schoot, baby/peuter gym en kinderkookatelier, zijn activiteiten die straks in het nieuwe programma opgenomen worden. We denken daarmee al vast mee te kunnen beginnen, zodra er 5 kinderen zijn aangemeld.

Muziek op schoot: (zondagmorgen)
Peuters reageren op prikkels en daarom zijn ze van nature geboeid door muziek.
Muziek (en vooral het zingen) heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van het kind: door de vele liedjes en versjes wordt de ontwikkeling van de taal/spraak bevorderd; klappen, bewegen en dansen ontwikkelt de motoriek; het onthouden van woordjes en melodieën traint de concentratie en het geheugen.
In deze cursussen gebeurt dit allemaal spelenderwijs o.l.v. de muziektherapeute.
Je hoeft zelf niet heel erg muzikaal te zijn, maar het is wel erg belangrijk dat je actief meedoet, zodat jouw kind daardoor gestimuleerd wordt.

Baby gym: (woensdagmorgen)
Dit is gymnastiek voor de allerkleinsten. Het helpt de spiertjes sterker te maken, stimuleert de zintuigen en helpt ze met de moeilijke leermomenten in het eerste levensjaar. Onder leiding van een kinderfysiotherapeut, (baby) masseuse en muziekervaringsdeskundige gaan we elke les in op hoever de ontwikkeling op dit moment is, doen we spelletjes die passen bij wat een baby op die leeftijd leert, bewegen we op muziek en (het belangrijkste) maken we veel plezier.

Kidscooking/Kinderkookatelier.
Wat is er leuker dan samen in de keuken te koken en te proeven??? En na de tijd mag je wat je gemaakt hebt mee naar huis nemen (indien mogelijk). In ons Kinderkookatelier gaan we van alles bereiden veelal met producten van ons eigen erf. Op de woensdagmiddag starten we met workshops “Kinderkookatelier” bij ons op Landgoed Hulsevoort. We beginnen om 14.30 u en eindigen om 16.00 u. Leeftijd: vanaf 8 jaar t/m 12 jaar. Kosten per keer: 5,-.

Ouders die hier interesse in hebben contact opnemen met Marian Klein Gebbinck, 0544-487010 of 06-55733458. Maar mag ook een mail naar info@hulsevoort.nl

Voor meer informatie www.hulsevoort.nl

  Bromfietsclub opent seizoen met tourrit voor iedereen.

  X 130

  BELTRUM – Op zondag 9 april vindt de openingsrit van Bromfietsclub Beltrum (B.C.B) plaats. Iedereen die een bromfiets of 50cc motor van 25 jaar of ouder heeft is van harte welkom, mits de bromfiets minimaal 50 km/h loopt.

  Van Batavus, Kreidler , Puch tot Zundapp, elke brommer is welkom bij Bromfietsclub Beltrum.  De brommer hoeft niet in nieuwstaat te zijn. Wel moet de brommer natuurlijk technisch in orde zijn. Deelname is gratis maar op eigen risico .

  Vertrektijd 10.00 uur bij Café Dute in Beltrum, maar als je zin hebt in een kopje koffie met een broodje, kom dan om 9.30 uur!

  Voor info kunt U telefoneren met Stan 0544 482309.
  of via www.bromfietsclubbeltrum.nl

  Foto: PR

   Geboortenieuws: Een vijfling

   X 382

   BELTRUM – Op de boerderij van Willie Huurneman in Beltrum zijn ze helemaal in hun nopjes met dit heugelijke feit. Na de geboorte van veel tweelingen, drielingen en een enkele vierling, is er vannacht een vijfling geboren. Allemaal gezonde lammetjes, die al vrolijk door het hok lopen”.

   Dat er een vijfling wordt geboren komt niet veel voor.

    Start kaartverkoop toneelgroep D.O.E.K. Beltrum

    X 2

    BELTRUM – Chaos in de keuken van De Bourgondische Fazant, dat is wat de bezoekers van toneelgroep D.O.E.K. dit jaar gaan zien. Met het stuk ‘Koken kan iedereen’ geschreven door Frouwke Doornbos belooft het weer een avondje lachen te worden. Onder leiding van regisseuse Marian Brockötter wordt het blijspel zes keer uitgevoerd in zaal Dute te Beltrum. Kaarten zijn vanaf maandag 20 februari te koop.

    In vier bedrijven wordt het publiek meegenomen naar de keuken van Herberg De Bourgondische Fazant. Hier komt een tv-ploeg op bezoek voor opnames van het programma ‘Koken kan iedereen’. De kandidaten in het programma maken kans op een prijs van €100.000,-. Dit zorgt voor een competitieve strijd in de keuken met chaotische taferelen en grote hilariteit als gevolg. Koken kan iedereen, uitgevoerd door toneelgroep D.O.E.K. garandeert een avondje genieten van eten, swingende muziek en kleurrijke typetjes.

    Geïnteresseerden kunnen vanaf 20 februari voor €6,- een toegangskaart kopen bij Dute in Beltrum voor de volgende speeldata:
    vrijdag 17 maart 20.00 uur
    zaterdag 18 maart 20.00 uur
    donderdag 23 maart 20.00 uur
    zaterdag 25 maart 20.00 uur
    zondag 26 maart 14.30 uur.

    Op maandag 20 maart om 19.30 uur staat er tevens een voorstelling voor de KBO op het programma. De zaal opent een half uur voor aanvang van de voorstelling.
    Meer informatie over toneelgroep D.O.E.K. en over het stuk Koken kan iedereen is te vinden op de website www.toneelgroepdoek.nl . Ook is toneelgroep D.O.E.K. te volgen via twitter en facebook.

     Nieuwe invulling Carnavalszaterdagavond CV de Belhamels

     X 90

     BELTRUM –  Onder aanvoering van Prins Hans en Adjudant Rogier is de Carnavalszaterdagavond in een nieuw jasje gegoten. Bij zaal Spilman wordt gebruikgemaakt van maar liefst 2 ‘party-area’s’.
     De organisatie heeft in overleg met uitbater Els Bonenkamp van Spilman een nieuw concept in het leven geroepen. Daar waar het feest normaal plaatsvindt in de zaal, wordt er dit jaar gekozen voor 2 feestzalen: het Cafe en de spiegelzaal naast het café.

     Het Cafe wordt omgetoverd tot ‘Rogiers Bierstube’, de spiegelzaal wordt omgetoverd tot ‘Hansies Party Halle’, vernoemd naar de hoogheden van CV de Belhamels.

     ‘Het nieuwe concept is gekozen om voor zowel jong als oud een leuk programma te bieden’ aldus Prins Hans. In de Bierstube is iedereen vanaf 20:30 uur welkom om te genieten van de Guitar Heroes, waarbij het Pianohouse concept wordt geïntroduceerd door Luuk en Dorus, bekend van de band Premium. ‘Natuurlijk super gaaf voor de iets oudere jeugd onder ons die rustig een biertje wil drinken met hun vrienden’ Aldus Adjudant Rogier, voor één jaar de figuurlijke ‘Baas van de Bierstube’.

     In Hansie partyhalle zal het dak er vanaf 22.00 uur af ‘gedraaid’ worden door DJ Kay Heezen. ‘Kay draait bij de Radstake en op grote regionale feesten, het Beltrumse publiek is hem wel toevertrouwd!’ aldus een enthousiaste Prins Hans.

     Om de zalen vol te krijgen wordt er hard aan de PR gewerkt. Op veel plekken in Beltrum vind je de velgekleurde uitnodigingen. ‘Er volgt nog een ludieke PR actie, houdt daarom onze facebookpagina in de gaten’ verklapt medeorganisator Luc Nijhuis.

     Iedereen is van harte uitgenodigd op het feest op zaterdag 25 februari vanaf 20:30 uur bij zaal Spilman. Entree bedraagt 7 euro.

      Leerzame pendelavond op landgoed t Hulsevoort.

      X 3

      BELTRUM – Op donderdag 16 februari is er weer een ontmoeting op t Hulsevoort. Deze keer is Herman Smeenk onze gast. De avond gaat over het pendelen,

      Een pendel (vaak een druppelvormig metalen of kristallen voorwerp aan een draadje of kettinkje) kun je gebruiken om je levensvragen te beantwoorden. Je houdt de pendel vast, stelt een vraag en wacht af hoe de pendel reageert en hiermee antwoordt. Pendelen maakt direct contact met de wijsheid uit uw onderbewuste.

      Als er bezoekers komen die zelf een pendel hebben worden ze verzocht deze mee te nemen.

      Herman geeft advies en laat iedereen ervaren hoe je dit doet.

      Geef je svp even op door een mail te sturen naar kleingebbinck.m@gmail.com en het aantal personen waarmee je komt.

      Tijd: 19.30 uur, tot 21.30 uur

      Deelname: 5,- en de koffie/thee/lekkers is  inclusief.

      (de volgende avond is donderdag 16 maart)

       Manfred Graven verlengt contract

       X 45

       BELTRUM – Manfred Graven heeft zijn contract als hoofdtrainer bij de Beltrumse vierdeklasser met een jaar verlengd. Heren 1 staat nu op een zesde plek met 22 punten uit 13 wedstrijden, 1 punt meer dan vorig seizoen. Voor Manfred zit er nog meer dan genoeg rek in de groep om door te gaan. De doelstelling is en blijft dan ook om zo snel mogelijk met VIOS 1 de 3e klasse te halen.

       Naast Manfred hebben ook de trainers van Dames 1, Heren 2 en Heren 3 hun contract verlengd. Bij Dames 1 is Roy Tammel bezig aan een uitstekend seizoen op een tweede plek met één punt achterstand op de koploper. Bij Heren 2 heeft Michel Ballast nog een zware taak om de heren in de derde klasse te houden. Ballast heeft er alle vertrouwen in om ook volgend jaar in dezelfde klasse uit te mogen komen. Ook Arnold Groot Severt heeft zijn contract bij Heren 3 verlengd.

        Prins Hans en Adjudant Rogier klaar voor het Frühshoppen

        X 131

        Fruhshoppen bij de Belhamels altijd goed voor spektakel.

        BELTRUM – Carnavalisten uit de hele regio zijn op zondag 22 januari weer van harte welkom in het Belhamelshoes. Ze komen er graag, deze carnavalisten, want het programma van Frühshoppen bij de Belhamels is een unieke combinatie van humor, gemoedelijkheid, muziek, proosten met gerstenat en ludieke escapades.

        “Het is niet voor niets dat bevriende buurtverenigingen graag naar het Belhamelshoes afreizen” vertelt Sander Esselink, de kersverse nieuwe president. “Het gevarieerde programma en de gemoedelijkheid spreekt de mensen erg aan.” Esselink was vorig jaar nog de Prins bij de Belhamels. Nu volgt hij Edwin Bleumink op, die zich na vijf jaar presidentschap gaat richten op zijn voorzitterschap bij SVB (Stichting Volksfeest Beltrum). Tijdens het Frühshoppen zal hij het stokje officieel overdragen aan zijn opvolger.

        Vanaf 11.00 uur is iedereen uit Beltrum en omstreken welkom in zaal Spilman en wordt begonnen met het officiële gedeelte, waarbij er nader kennis gemaakt wordt met de Prins Hans en Adjudant Rogier. Over en weer worden er door de hoogheden ’leuke en scherpe zegjes met een knipoog’ gedaan. Daarbij horen ook ludieke presentjes waarmee dikwijls ook nog even een steek onder water wordt gegeven. “We hebben er zin in”, aldus Prins Hans. “Het belooft weer iets moois te worden”, zegt hij met een grijns op zijn gezicht. En Adjudant Rogier lacht. Dat belooft nog wat…

        De dag zal verder muzikaal worden opgeluisterd door het huisorkest van de Belhamels, Valse Loch. En natuurlijk zal ook een spetterend optreden van de Belstars, de dansgarde van de Belhamels, niet ontbreken in het programma. Na het officiële gedeelte zal de middag worden voortgezet met DJ Roel, die de zaal nog even flink op de kop zal zetten. Hét moment om nog eens te proosten op een gezellige en goede carnavalstijd!

        Plaats van handeling:
        Residentie Belhamelshoes – Spilman te Beltrum Datum: zondag 22 januari 2017 Aanvang: 11.00 uur

         Tarot avond Landgoed t Hulsevoort

         X 35

         BELTRUM – Op donderdag 19 januari is er weer een ontmoeting op t Hulsevoort. Deze keer is Gerrie Wenningmeule onze gast en het is voor ons geen onbekende. Reeds 2 jaren verzorgd ze de eerste spirituele avond van het jaar.

         Ook deze keer gaat ze ons vertellen aan de hand van de Tarot, hoe we er dit jaar voor staan. Na uitleg over de Tarot verteld ze ons hoe de kaarten te lezen, de achtergronden en de betekenis. Daarna kan ze, doordat ieder bepaalde kaarten getrokken heeft, een aantal voorspellingen doen.

         Belangrijk is dat we zelf betrokken zijn in de uitleg en het voor iedereen de combinatie van de Tarot-kaarten duidelijk wordt.

         Zoals andere jaren, belooft het een goed bezochte avond te worden. Geef je op door een mail te sturen naar kleingebbinck.m@gmail.com en het aantal personen waarmee je komt.
         Deelname 5,- en de koffie/thee/lekkers is inclusief.

         landgoed t Hulsevoort, Bruggertweg 2 Beltrum

         De volgende avond is donderdag 16 februari.

          Maispotters hebben nieuwe hoogheden

          X 76

          VOOR-BELTRUM – In een bomvolle kleine Maiskoele hielden de Maispotters afgelopen zaterdag hun Prinsenbal.

          De avond begon met een ludiek aftreden van Prins Wout 1e en Adjudant Ruben, verzorgt door hun kameraden. Daarna volgde de onthulling van de nieuwe hoogheden. Mede door een geweldige video werden ze bekend gemaakt: Prins Niek 2e (Nijhuis) en Adjudant Tom (Nijhuis)!

          Deze 2 broers regeren met de leus: “Met ’t geweer in ’n hook, en zender van de band, regeert wi-j oaver ’t Maispottersland”. Kortom, de Maispotters gaan weer een geweldig jaar tegemoet!

          Foto: PR
           v.l.n.r. Jos Baak, Patrick Ballast, Ronny te Plate, Arjen Heutinck, Sjaak Klein Gunnewiek, Stan Kok (het voltallige bestuur) en Notaris Roerdink.

           Oprichting Beltrumse Energiecoöperatie ‘De ZONders’een feit

           X 65

           BELTRUM – Met 765 definitieve aanmeldingen is het grootste postcoderoosproject van Gelderland aanstaande. Vrijdag 30 december was het dan zover: bij Notaris Roerdink & Stevelink werd de akte van de oprichting van de Beltrumse Energiecoöperatie ondertekend door het voltallige bestuur: De Energiecöoperatie ‘De ZONders’ U.A is een feit!

           Met de oprichting van de coöperatie komt de realisatie van 2 zonnedaken bij de sporthal en bij bouwbedrijf Hoffman erg dichtbij. In totaal hebben zich circa 60 mensen aangemeld voor de postcoderoos, met in totaal maar liefst 765 panelen. Beide daken komen hiermee tjokvol met zonnepanelen te liggen.

           De komende weken wordt er door het coöperatiebestuur en een aantal deelnemers in overleg met de dakeigenaren gewerkt aan het bestek voor de aanbesteding van het project. Nadat de leverancier is geselecteerd, wordt er naar gestreefd om eind april de zonnepanelen te hebben geplaatst.

            Prinsenbal Maïspotters 2017

            X 68

            VOOR-BELTRUM – Op zaterdagavond 7 januari 2017 houdt carnavalsvereniging de ‘Maïspotters’ haar jaarlijkse Prinsenbal in de kleine Maïskoele te Voor-Beltrum. De avond begint met het afscheid van het huidige Prinsenpaar: Prins Wout 1e en Adjudant Ruben. Het was een geweldig jaar met deze 2 hoogheden!!!

            Na dit afscheid is het tijd voor de onthulling van de nieuwe hoogheden.

            De eerste aanwijzingen zijn: “Eikels” en “Dit is mijn uitspraak en daar zult u het mee moeten doen”.

            Binnenkort volgen er nog meer aanwijzingen, dus houdt de media goed in de gaten!

            Dit grandioze Prinsenbal mag je niet missen!!! Het programma begint om 20.30 uur en de entree is gratis. Alaaf!!!

             Open dag Landgoed ‘t Hulsevoort in Beltrum.

             X 56

             BELTRUM – Afgelopen zondag toog een 60-tal bezoekers naar Beltrum om na een prachtige winterwandeling van 2 km, kennis te maken met de voorzieningen en mogelijkheden van de zorg- en logeerboerderij ‘t Hulsevoort.

             De route liep over beschut en veilig omheind eigen terrein, door bos en laagland waar van alles te zien was. Rolstoelers bewogen gemakkelijk over de trottoirbanden.
             Tijdens de wandeling konden kerstversnaperingen genuttigd worden en werden er bij het paviljoen pannenkoeken gebakken.
             Voor de jongelui was er een speurtocht uitgezet, waarbij naar letters gezocht moest worden. De winnaars gingen met mooie prijzen naar huis.

             Zorggcentrum Kumufit, waar ook Kindercentrum Het Vlinderhofje is gesitueerd, was open voor bezoekers.
             Onder het genot van koffie met kniepertje werden de gasten o.a. geïnformeerd over de diverse mogelijkheden bij het Kindercentrum en BSO.

             Het Kindercentrum is nog niet zo lang operationeel, daarom zijn er vooralsnog voldoende kindplaatsen vrij.
             Ouders die deze middag gemist hebben, kunnen alsnog op afspraak vrijblijvend komen kijken.
             Landgoed ’t Hulsevoort, Bruggertweg 2 7156 NB Beltrum. T: 0544-487010 M: 06-5573 3458. <mailto:info@hulsevoort.nl> info@hulsevoort.nl

             10 jaar Kapsalon @Lotte’s!

             X 78

             BELTRUM – Het is op 1 januari 10 jaar geleden dat Lotte te Braak – Groot Zevert uit Beltrum, Kapsalon @Lotte’s begon. Volgens Lotte is het een goede beslissing geweest om haar eigen zaak te starten. Al vrij snel bleek dat de klantenkring groeide en werd er personeel aangenomen. Samen met haarstylisten Ellen en Marleen bedienen ze alle klanten met veel enthousiasme en passie voor het vak!

             Aandacht voor de klant
             Een trendy salon waar veel aandacht is voor de klant en waar je altijd persoonlijk wordt geholpen. “Dit wordt door de klant erg gewaardeerd. “Onze brede kennis en ervaring staan garant voor vakkundig advies met uiterste zorg voor het haar. Er wordt uitsluitend gewerkt met kwalitatief hoogwaardige producten. Tevens worden er regelmatig cursussen en trainingen gevolgd om op de hoogte te blijven van de laatste trends en technieken”,” aldus Lotte. Met enthousiaste inzet en goed advies heeft Kapsalon @Lotte’s in de afgelopen 10 jaar een grote klantenkring opgebouwd. Veel klanten komen al vanaf de oprichting in 2007, wat zeer wordt gewaardeerd.

             Hoofdhuid problemen
             Ook voor hoofdhuid problemen kunnen klanten bij Kapsalon @Lotte’s terecht. Met een speciale scoop waarbij de hoofdhuid 200x kan worden vergroot, wordt een diagnose gesteld en wordt de juiste behandeling en het product daarbij op afgestemd.

             Parfum van de tap
             De lekkerste parfums van diverse geuren vind je in de parfumerie van Kapsalon @Lotte’s. Een geheel nieuwe en leuke manier van parfum kopen doordat de parfums direct van de tap verkocht worden. Er is altijd een grote voorraad parfums voor dames én heren aanwezig.

             Kijk voor meer informatie op de website, www.lottes.nl

             Volg Kapsalon @Lotte’s op facebook of twitter:
             www.facebook.com/LottesKapsalon

             • [0] Bron: @Lotte’s
             • [1] Foto: @Lotte’s

             Burgermeester DJ bij Glazen Huus

             X 48

             BELTRUM – Een grote feesttent op het Mariaplein, een zendmast, een glazen huus, en de eiken op de achtergrond in het groene licht. De zesde editie van het Glazen Huus in Beltrum is een feit. En tussendoor doet de tent ook nog dienst als bakkerij voorde oliebollen van SJB. Zoals ze in Beltrum zeggen: Oud en Nieuw vier je met SJB!

             Beltrumse Dartkampioenschappen en oliebollen
             Op derde Kerstdag is de feesttent omgebouwd tot een soort dartwalhalla en organiseert het Glazen Huus de eerste Beltrumse Dartkampioenschappen. Onder het genot van een drankje zal die avond bepaald worden wie de eerste dartkampioen van Beltrum wordt.

             Op 29 december zal de tent vervolgens veranderen in een ware oliebollenbakkerij. In verschillende ploegen zullen vrijwilligers van SJB ’s avonds beginnen met het bakken van de oliebollen, die de volgende dag vanaf 9.30 uur huis-aan-huis verkocht zullen worden. Daarnaast worden de oliebollen ook in de tent verkocht, hier zijn ze óók 31 december nog verkrijgbaar.

             Burgervader DJ, Glazen Huus Live en Nieuwjaarsnacht
             Op 30 december, als inmiddels het oliebollenbakken in volle gang is, begint het om 00.01 uur de radio-uitzending van het Glazen Huus. Met allerlei radio-DJ’s uit Beltrum belooft het weer een zeer afwisselend programma te worden. Dit jaar heeft de organisatie zelf de Burgemeester van Berkelland, Joost van Oostrum, bereid gevonden om een uur radio te komen maken. Hij zal op oudejaarsdag van 12.00 tot 13.00 uur plaats nemen achter de microfoon in het Glazen Huus.

             Op 30 december is er ’s avonds in de tent Glazen Huus Live met de bands As-best en de The Travelin’Band (CCR Tribute band). En Nieuwjaarsnacht zal muzikaal worden opgeluisterd door de Amsterdamse DJ Hitmeister Pim. Pim is een vast gezicht bij Kris Kross en club NYX in Amsterdam. Met een meeslepende mix van house, disco, indie, classics, en een hele hoop meer zal hij de tent op Nieuwjaarsnacht volledig op zijn kop zetten.

             • [0] Tekst: PR Glazen Huus
             • [1] Foto: PR

             De Lus van Beltrum

             X 75

             Op zondag 13 november is de  “Hoveniersbedrijf Jos Pillen Veldtoertocht. Dit is de laatste, maar zeker niet de minste van 4 MTB tochten die WTC Keitrappers in 2016 organiseren. Deze tocht staat beter bekend onder de naam “Lus van Beltrum”: Een ware klassieker met altijd verrassende elementen. Vaak glibberig en glad, veel singletracks die worden afgewisseld door snelle zandwegen en onverwachte doorsteken. De keuze uit 4 afstanden van 30-40-50-en 60 km zorgen ervoor dat deze tocht zowel voor de  beginnende als de ervaren MTB-er een uitdaging is. Vooral bij de route na de pauzes kan men spreken van een zeer technisch parcours.

             De route gaat deze keer vanuit Beltrum richting Meibeek-Ruurlose bossen-De Wierse-Barchem-Beekvliet-Het Rijkenbarg en natuurlijk het Kooibos weer terug naar Beltrum. Onderweg zijn voor elke afstand een pauzeplek met technische ondersteuning en EHBO aanwezig.

             Startplek: Sporthal de Sonders Avesterweg 1A 7156 MH Beltrum
             Starttijd: 8.30 uur tot 10.00 uur
             Afstanden: 30/40/50/60 km

              Ongeval tijdens off road motorcross in Beltrum

              X 44

              BELTRUM – Tijdens een brommer- en motorcrosswedstrijd aan de Waterdijk in Beltrum heeft zondag 30 oktober een ongeval plaats gevonden.

              Ambulance, politie en de traumahelikopter zijn even voor elf uur opgeroepen en ingezet. Een motorcrosser is in een weiland ten val gekomen.

              De organisatie heeft een deel van de crossbaan omgeleid, zodat er verder gereden kan worden.

              Foto: GinoPress B.V.
              Foto: GinoPress B.V.
               Foto: PR

               Halloween kinderdagverblijf en BSO het Vlinderhofje Beltrum

               X 32

               BELTRUM – De Halloween wandeling van kinderdagverblijf en BSO het Vlinderhofje in Beltrum werd massaal bezocht. Om 18.00 uur kwamen donderdag de kinderen binnen om te schminken. De tocht in een maanloos landgoed t Hulsevoort in Beltrum was bijzonder spannend.

               Kinderen moesten zoeken naar letters om een bericht te kunnen ontcijferen. Op verschillende plaatsen waren heksen om de goede weg te wijzen, of juist helemaal niet. Een oude kluizenaar met zijn lantaarn liep bij zijn paviljoen aan het water onder de bomen te dwalen. In de landgoedwinkel liet een heks een levensgrote spin over haar hand lopen.

               Eenmaal terug in het kinderdagverblijf werd een broodje vinger klaargemaakt en opgegeten. Ook voor de papa’s en mama’s die thuis waren gebleven werd een eng broodje meegenomen.

               De organisatie laat weten dat er volgend jaar zeker weer een tocht wordt georganiseerd. De planning is dan in december is een kersttocht.

                Voor-Beltrumse Buutavond

                X 65

                VOOR-BELTRUM – Op zaterdagavond 12 november presenteren de Maïspotters weer de ‘Voor-Beltrumse Buutavond’. Dit is een avond vol humor en gezelligheid! De avond is bedoeld voor iedereen, jong en oud. Een mooie bijkomstigheid deze avond is een verrassend lage all-inclusive-prijs met daarin toegang tot de avond, de drank, de hapjes en een heerlijk broodje met een snack.

                Er zullen diverse buutreedners optreden, namelijk:
                Ernest Beuving (2x) uit Exel
                Koop Drost uit Zuidwolde
                Bi’j Halfweg uit Voor-Beltrum

                Het programma begint om 20.30 uur (de zaal is open vanaf 20.00 uur).