Categoriearchief: Beltrum

Koei’n Kiek’n in Beltrum

X 79

BELTRUM – Op vrijdagmiddag 7 juli is van 13.00 uur tot 16.00 uur Koei’n Kiek’n op het melkveebedrijf van de familie Hanselman, Baksweg 4 in Beltrum. Belangstellende collega veehouders zijn doorlopend van harte welkom om tussen 13.00 uur en 16.00 uur te komen kijken naar de prestaties van de Fleckvieh kruislingen op dit bedrijf.

Bayern Genetik organiseert overal in den lande praktijk bijeenkomsten om veehouders kennis te laten maken met Fleckvieh. Het ras Fleckvieh komt uit Beieren in het zuiden van Duitsland. Fleckvieh kenmerkt zich door een bijzonder goede diergezondheid. De uitstekende vruchtbaarheid en uiergezondheid en het natuurlijk weerstandsvermogen van de dieren brengt de veeartskosten met ruim de helft terug. Vandaar dat steeds meer veehouders hun koeien inkruisen met een sterke Fleckviehstier. Omdat Fleckvieh een dubbeldoelras is past het perfect op de gespecialiseerd Nederlandse melkkoe. Wat aantallen betreft is Fleckvieh inmiddels het tweede ras van Nederland geworden.

Jarenlang heeft Joop Hanselman goed geboerd met zijn zwartbonte koeien. Hij verkocht zelfs stiertjes aan de ki. “Maar op het laatst moesten de koeien steeds meer op hun tenen lopen. Ze waren niet sterk genoeg en kregen allerlei mankementjes. Daarom ben ik in 2004 overgestapt op Fleckvieh. Om de koeien meer kracht te geven. Sinds ik Fleckvieh kruislingen melk gaat het gemakkelijker. Bovendien is de vruchtbaarheid is flink verbeterd. Vaak is de koe alweer tochtig terwijl het kalf nog niet eens verkocht is”, zegt Joop Hanselman

Ook Willy Leferink, melkveehouder uit Nieuw Zeeland is op deze middag op het bedrijf van Joop Hanselman aanwezig. Willy komt van geboorte uit Ruurlo en woonde in de buurt van de boerderij van de fam. Hanselman. Leferink vertelt over de ontwikkelingen van Fleckvieh in Nieuw Zeeland.

  Sterrenboogfeest op basisschool De Sterrenboog

  X 220

  NELTRIM – Het jaarlijkse Sterrenboogfeest op basisschool De Sterrenboog in Beltrum stond vrijdag 9 juni in het teken van het thema ‘Nederland ontmoet Afrika’. Een Oegandees kinderkoor was de hele dag te gast op school. Het koor is van de stichting UP4S, wat staat voor ‘kom voor ons op’ en is tien weken op tournee door Nederland. De groep bezoekt tachtig scholen en haalt daarbij geld op voor hun eigen toekomst.

  Overdag hebben de leerlingen van de Sterrenboog kunnen genieten van workshops die werden gegeven door de kinderen van het Oegandese koor. Er werd gezongen, getrommeld en gedanst. Iedereen genoot van de muziek, dans en interactie met de Afrikaanse kinderen. Aan het eind van de schooldag gaf het koor alvast een voorproefje van hun optreden.

  De start van het Sterrenboogfeest vanaf 18.00 uur was geweldig. Het zonovergoten plein stond vol met ouders, kinderen en leerkrachten toen de Oegandese kinderen al dansend en fluitend in hun vrolijke kleding het plein op kwamen. Het optreden van het koor was prachtig en het sfeertje op het plein was meteen goed. Na het optreden waren er allerlei spelletjes te doen, lekkernijen te koop en was er een markt voor verkoop van Afrikaanse spulletjes.

  Marie-José Koster, directeur van De Sterrenboog blikt met trots en voldoening terug. ‘De Oegandese kinderen hebben samen met de kinderen en ouders van de Sterrenboog volop genoten. Het was een dag met een gouden randje.’

  UP4S is een initiatief van de Deventer wonende Silvia Mbabazi en haar man Frank Rus. Met het geld dat het Oegandese koor bijeen zingt kunnen ze onderdak en onderwijs bieden aan kansarme kinderen in Bukomansimbi.

  Het koor is zondagmiddag 25 juni te gast bij het op het festivalconcert ‘Friends in Music’ van het Beltrumse koor Rhumtas. Het festival duurt van 15.00 uur tot 18.30 uur en wordt gehouden bij het Dacapo-gebouw aan de Haarstraat.

   Biovergistingsinstallatie Groot Zevert geopend

   X 863

   De complimenten waren niet van de lucht vrijdag bij de opening van de vernieuwde biovergistingsinstallatie van Groot Zevert in Beltrum en de ingebruikname van de 1-op-1-leiding naar FrieslandCampina. VVD-kamerlid Han ten Broeke, biogasspecialist Hendrik Becker en FrieslandCampina-CEO Roelof Joosten roemden de aanpak van Groot Zevert. ‘Bij Groot Zevert praten ze niet alleen over duurzaamheid, maar maken ze er ook werk van. En het mooiste is: ze zijn nog lang niet klaar!’

   Met een druk op de knop openden FrieslandCampina-CEO Roelof Joosten en directeur Joris Groot Zevert vrijdagochtend 9 juni de compleet vernieuwde biogasinstallatie en zetten ze symbolisch druk op de unieke 1-op-1-biogasleiding naar FrieslandCampina in Borculo. De installatie aan de voet van de voormalige Beltrumse vuilstort ’t Bellegoor produceert uit mest van regionale boerenbedrijven en uit biomassareststromen jaarlijks 11 miljoen kuub biogas. Van dit gas gaat 8 miljoen kuub via een 12,5 centimeter dikke en 5 kilometer lange leiding rechtstreeks naar FrieslandCampina. De zuivelfabriek stookt het biogas bij in de stoomketels voor haar energievoorziening en geeft zo handen en voeten aan haar duurzame streven. Continuïteit is gewaarborgd; Groot Zevert en FrieslandCampina hebben een twaalfjarige leveringsovereenkomst.

   Groene stroom uit biogas
   De resterende 3 miljoen kuub biogas die de biovergister produceert, wordt met behulp van hoog-rendement warmtekrachtkoppelingen (wkk’s) omgezet in groene stroom en warmte. De warmte wordt gebruikt voor interne processen zoals het exportwaardig maken (hygiëniseren) van het digestaat (het restproduct van de vergisting) en het opwarmen van de biovergisters. De groene stroom wordt geleverd aan het elektriciteitsnet. De installatie zelf is volledig energieneutraal. De nieuwe biovergistingsinstallatie zorgt voor een reductie van de CO2-uitstoot van ruim 11.000 ton per jaar.

   NIEUW: Groene Mineralen Centrale
   Tijdens de opening van de biogasinstallatie werden ook de nieuwe plannen van Groot Zevert ontvouwd: de realisatie van De Groene Mineralen Centrale naast de gasbehandelingsunit op het terrein van de biogasinstallatie. Via diverse technieken en processen wordt alle geproduceerde digestaat gescheiden in fosfaat, stikstof, kali en organische stof met een verlaagd gehalte aan fosfaat. De mineralen kunnen dan regionaal worden aangewend. Mineralen als fosfaat, kali en stikstof hoeven niet meer chemisch en met behulp van fossiele brandstoffen te worden geproduceerd, maar kunnen worden vervangen door de groene variant geproduceerd door Groot Zevert Vergisting.

   Regionale afzet
   De fosfaatarme organische stof is interessant voor telers die belang hechten aan bodemvruchtbaarheid maar qua fosfaat op de rem moeten. Ook hier is een regionale markt voor. Wat rest na scheiding is schoon water. Mest/digestaat bestaat voor meer dan 90% uit water, waarmee De Groene Mineralen Centrale een aanzienlijke duurzame besparing realiseert op het transport en daarmee de CO2-uitstoot. Die daalt bij Groot Zevert Vergisting met nog eens 5.000 ton per jaar. Groot Zevert en haar partners starten nog dit jaar met de bouw van de Groene Mineralen Centrale.

   Zaterdag 10 juni Open Huis
   Wilt u ook een kijkje nemen bij de biovergistingsinstallatie van Groot Zevert? Kom dan morgen – zaterdag 10 juni – naar het Open Huis. U ziet hoe gas wordt geproduceerd, de behandeling voor uitlevering gaat en hoe vaste stoffen worden ontsluiten zodat ze optimaal vergisten. Verder wordt de nieuwe warmtekrachtkoppeling getoond die biogas omzet in groene stroom. Bedrijven die meewerkten aan de bouw van onze vernieuwde biovergister vertellen u graag meer over hun rol en hun bijdrage aan dit vooruitstrevende project.

   Het Open Huis van Groot Zevert Vergisting op zaterdag 10 juni aanstaande wordt gehouden van 11.00 tot 16.00 uur. U vindt de biovergistingsinstallatie aan de Deventer Kunstweg 2a in Beltrum. De entree is uiteraard gratis.

   Kijk voor meer informatie over Groot Zevert op www.groot-zevert.nl

    Leven met Engelen en hun Energie!

    X 176

    Stichting Eenheidsbewustwording organiseert: “Leven met Engelen en hun Energie!”

    “Engelen zijn kosmische spirituele wezens vanuit de Bron om de boodschappen van de Schepper/God aan de mensen door te geven en de mensen te helpen het goede te willen doen”.

    Uitleg:
    Ieder mens heeft een eigen Beschermengel gedurende zijn/haar leven, gegeven vanuit de Bron.
    Er zijn negen Engelenkoren zoals er ook 8 groepen op een basisschool zijn en er zijn Engelen met specifieke taken op ieder gebied van ons leven.

    Engelen willen mensen beschermen op allerlei gebied en ook in het dagelijks leven. Daarvoor hebben ze wel een verbinding nodig met een individuele mens. De mens maakt die verbinding door Liefde te sturen naar zijn/haar Engelbewaarder (Beschermengel) en de Engelen die hij/zij aanroept.

    In het algemeen weet de mens te weinig van de Engelen en kan daardoor ook niet de Engelen om hulp roepen. De Engelenkoren willen zich aan de mensen kenbaar maken en laten zich soms zien en horen aan degenen waarmee ze een verbinding kunnen maken.

    We leven nu in een tijd waarin er geen kosmische spirituele geheimen meer zijn voor de mensen die zich willen openen voor het spirituele leven.

    Hoe kunnen we contact maken met de Engelen?
    Een eerste aanzet daartoe is kennis opnemen; de gedachten in het denken aanvaarden en met het Hart accepteren als positieve gevoelens. Hierdoor stelt men zich open voor de persoonlijke ervaring. Door eigen ervaringen hoeft men niet meer te geloven in de hulp van Engelen maar ga je zeker weten dat ze er zijn. Je gaat dan zelf contact zoeken met Engelen en stuurt hen steeds meer Liefde.

    Deze avond wordt informatie gegeven met afbeeldingen, aanroep en geleide meditatie-oefening, zodat U er ook thuis mee aan de slag kunt gaan.

    Data en tijd: donderdagavond 18 mei 2017. tijd: 19.30 tot 21.30 uur
    Waar: Landgoed ’t Hulsevoort, Bruggertweg 2, 7156 NB Beltrum
    Prijs: Euro 5,00; inclusief koffie/thee
    Spreekster: Marja Huls. info: marajahuls@kpnmail.nl

     Sportcentrale VIOS 10 jaar een federatie

     X 372

     BELTRUM – “Veur mekare, met mekare” is een veel gebruikt adagium in de Beltrumse gemeenschap, zo ook in de sport. Sportcentrale VIOS bestaat als meer dan een halve eeuw. Tien jaar geleden veranderde de Sportcentrale van een vereniging in een federatie. Tijd voor een korte terugblik.

     In 1953 kon in Beltrum maar uit twee sporten gekozen worden: gymnastiek en voetbal. Om de krachten te bundelen is de Sportcentrale Vios opgericht. Door de jaren heen werd het aantal sporten flink uitgebreid. In 1973 kwam tafeltennis als 6e loot aan de VIOS-boom.

     Door de samenwerking is er veel gerealiseerd. Er werd een schitterende sportaccommodatie tot stand gebracht. Daarnaast verscheen er maandelijks het clubblad “de Vios Wijzer” en werd de contributie centraal geïncasseerd. Naast de sporthal werd een kantine gebouwd die al jaren draait op de inzet van ruim 100 vrijwilligers. Ook wordt de Grote Clubactie gezamenlijk georganiseerd.

     Tot 2007 was VIOS een omni-vereniging met ruim 1.000 leden, verdeeld over zes takken van sport. Toen werd het plan om de organisatie te wijzigen gelanceerd. Daarbij werden ook de statuten gewijzigd. Sindsdien vormen gymnastiek, handbal, tafeltennis, touwtrek, voetbal en volleybal samen een federatie. Elke tak van sport heeft sindsdien haar eigen statuten en is dus een afzonderlijke sportvereniging. Zo kunnen er ook sneller en efficiënter beslissingen genomen worden.

     De voordelen van de Sportcentrale zijn echter wel behouden gebleven. De penningmeester van sportcentrale verzorgt nog altijd de contributie-inning en verschijnt de Vios Wijzer nog steeds maandelijks. De kantine wordt bemand door de vele vrijwilligers van alle zes verenigingen. Ook de bevordering van samenwerking tussen de sportverenigingen is een belangrijk aandachtspunt. Tijdens de jaarlijks terugkerende vergaderingen leert men van elkaars problemen en worden er oplossingen en tips gedeeld.

     In het bestuur van de federatie is elke vereniging met één persoon vertegenwoordigd. Daarnaast is er een dagelijks bestuur dat bestaat uit drie personen. Onlangs is Erwin Hoitink benoemd tot voorzitter, hij heeft Marcel Mutter opgevolgd. Verder bestaat het dagelijks bestuur uit Sander Esselink (secretaris) en Marcel Helmers (penningmeester).

     VIOS is een begrip binnen en buiten Beltrum en staat als een huis. Vooruit is en blijft het streven van de sportcentrale, ook als federatie!

      Concert – I have a Dream . . .

      X 385

      BELTRUM/WINTERSWIJK – In een samenwerkingsproject van het VrijeTijdsOrkest Boogie Woogie Winterswijk en het middenkoor Kiddoesj uit Beltrum zijn twee bijzondere concerten gepland, waarbij afzonderlijk maar ook gezamenlijk stukken ten gehore worden gebracht.

      Het eerste concert wordt gehouden op zondagmiddag 21 mei 2017 (15.00-16.30 uur) in de kerk te Beltrum.

      Het tweede concert wordt gehouden op vrijdagavond 26 mei 2017 (19.30 -21.00 uur) in de concertzaal van Boogie Woogie Cultuurcentrum te Winterwijk.

      Het programma varieert van lichte tot meer klassieke stukken waarbij beide verenigingen hun eigen specialisme kunnen laten horen. In een gezamenlijk optreden hoort u o.a. Moment For Morricone en laten wij u genieten van het prachtige “I have a Dream” van Mary Donnelly, in een arrangement van Hugo Klein Severt.

      De enthousiaste zangers en muzikanten staan onder leiding van de dirigenten Gerald Roerdinkholder (Vrijetijdsorkest) en Hugo Klein Severt (Vrijetijdsorkest en middenkoor Kiddoesj).

      De toegang is gratis. Een vrije gift is welkom.

       Kermissfeer op Koningsdag in Beltrum

       X 335

       BELTRUM – De verjaardag van de Koning vieren in een andere stad of dorp? Dat viel vier Beltrumse heren ieder jaar toch weer een beetje tegen. Onder het genot van een biertje staken ze vorig jaar de koppen bij elkaar en kwamen op de proppen met Willy’s Verjaardagsfeestje. De eerste editie werd een onverdeeld succes.

       Martijn Nijhuis, samen met Niek Hommelink, Benji Beunk en Luc Nijhuis initiatiefnemer van het Willy’s Verjaardagsfeestje, moet lachen als hij eraan terugdenkt. Na zoveel jaar was er eindelijk weer iets te doen met Koningsdag in Beltrum en daar moest iedereen bij zijn, leek het wel. “Het was echt boven verwachting, het voelde als een soort kermis.” Op zoveel mensen had de organisatie – letterlijk – niet gerekend. “Op een gegeven moment was het bier op. Hebben we als organisatie in omliggende dorpen nog 25 vaten bij moeten halen, haha.”

       Een grotere, tweede editie kon niet uitblijven. De organisatie werd uitgebreid met Lotte Wolterink, Myrthe Heinemans en Dirk Tackenkamp en besloten werd om ook tijdens Koningsnacht, woensdag 26 april, een tentfeest op touw te zetten. Het blijkt een gouden greep. Binnen no-time ging het grootste deel van de tickets voor de avond met de Dirty Daddies en enkele Special DJ’s over de toonbank. Met dank aan de gemeente konden er 250 extra kaarten in de verkoop voor het feest dat om 20.00 uur begint, maar ook deze zijn bijna allemaal verkocht.

       Martijn Nijhuis en Lotte Wolterink van de organisatie kunnen het maar nauwelijks geloven. Bij iedere aankondiging op Facebook zagen ze de kaartverkoop stijgen, en niet alleen in Beltrum. Ook vanuit omliggende dorpen is de animo voor Willy’s Verjaardagsfeestje groot. “We willen een leuke avond en de Dirty Daddies passen daar bij”, zegt Nijhuis. “Die geven echt een show weg, dat hebben we eerder op de Zwarte Cross wel gezien.”

       Koningsdag

       Een dag later kunnen liefhebbers vanaf 10.00 uur terecht in het hart van het dorp voor de rommelmarkt, waar de Beltrumse jeugd tot 13.00 uur haar spulletjes heeft uitgestald. In de tussentijd zal het Mariaplein vollopen met auto’s van allerlei pluimage, voor de Sterrit die om 12.30 uur start.

       Vorig jaar rekende de organisatie op zo’n 30 deelnemende wagens, maar bleek de animo zo groot dat er 111 auto’s van start gingen. Het zorgde voor een wachtrij tot ver buiten het Kulturhus en dat wil men dit jaar voorkomen. “Mensen kunnen zich via de website opgeven”, vertelt Lotte Wolterink. “Ze krijgen dan een starttijd door en hoeven dan niet te wachten.” Het scheelt ook in de portemonnee; online inschrijven kost 10 euro per auto, op de dag zelf betalen deelnemers 5 euro meer.

       Om 16.00 begint de band Straight on Stage met live-muziek in de tent op het Mariaplein, waar even later ook de uitslag van de Sterrit bekend wordt gemaakt. Vervolgens zijn er nog optredens van Beat the Stones en de Voute DJ’s. De organisatie heeft er in ieder geval zin in, zo getuigt ook een van de ludieke teksten: Koningsdag in Beltrum, dat Willy niet missen.

       Kijk voor meer informatie op www.koningsdagbeltrum.nl.

       Foto: PR

        Gewonde en schade bij aanrijding

        X 562

        BELTRUM – Op vrijdag 7 april heeft er rond 09.30 uur een ongeval plaatsgevonden op de kruising Eibergseweg-Deventer Kunstweg-Lintveldseweg in Beltrum.

        Door nog onbekende oorzaak zijn er twee personenauto’s met elkaar in botsing gekomen. Zover bekend is één persoon gewond geraakt en deze werd behandeld in de ambulance.

        Beide voertuigen hebben flinke schade opgelopen.

         Kinderopvang het Vlinderhofje wegens verbouwing gesloten

         X 254

         BELTRUM – De kinderopvang en buitenschoolse opvang Het Vlinderhofje heeft tijdelijk haar deuren gesloten.
         Er staan een aantal verbouwingen gepland die de opvang belemmeren. Deze zijn zodanig dat het uit veiligheidsoogpunt verstandig is even geen kinderen op te vangen. Wanneer de deuren weer openen is niet precies te zeggen, dat ligt aan de voortgang, het streven is medio april. De ouders zijn op de hoogte en worden ook in het verbouwingstraject betrokken.

         Muziek op schoot, baby/peuter gym en kinderkookatelier, zijn activiteiten die straks in het nieuwe programma opgenomen worden. We denken daarmee al vast mee te kunnen beginnen, zodra er 5 kinderen zijn aangemeld.

         Muziek op schoot: (zondagmorgen)
         Peuters reageren op prikkels en daarom zijn ze van nature geboeid door muziek.
         Muziek (en vooral het zingen) heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van het kind: door de vele liedjes en versjes wordt de ontwikkeling van de taal/spraak bevorderd; klappen, bewegen en dansen ontwikkelt de motoriek; het onthouden van woordjes en melodieën traint de concentratie en het geheugen.
         In deze cursussen gebeurt dit allemaal spelenderwijs o.l.v. de muziektherapeute.
         Je hoeft zelf niet heel erg muzikaal te zijn, maar het is wel erg belangrijk dat je actief meedoet, zodat jouw kind daardoor gestimuleerd wordt.

         Baby gym: (woensdagmorgen)
         Dit is gymnastiek voor de allerkleinsten. Het helpt de spiertjes sterker te maken, stimuleert de zintuigen en helpt ze met de moeilijke leermomenten in het eerste levensjaar. Onder leiding van een kinderfysiotherapeut, (baby) masseuse en muziekervaringsdeskundige gaan we elke les in op hoever de ontwikkeling op dit moment is, doen we spelletjes die passen bij wat een baby op die leeftijd leert, bewegen we op muziek en (het belangrijkste) maken we veel plezier.

         Kidscooking/Kinderkookatelier.
         Wat is er leuker dan samen in de keuken te koken en te proeven??? En na de tijd mag je wat je gemaakt hebt mee naar huis nemen (indien mogelijk). In ons Kinderkookatelier gaan we van alles bereiden veelal met producten van ons eigen erf. Op de woensdagmiddag starten we met workshops “Kinderkookatelier” bij ons op Landgoed Hulsevoort. We beginnen om 14.30 u en eindigen om 16.00 u. Leeftijd: vanaf 8 jaar t/m 12 jaar. Kosten per keer: 5,-.

         Ouders die hier interesse in hebben contact opnemen met Marian Klein Gebbinck, 0544-487010 of 06-55733458. Maar mag ook een mail naar info@hulsevoort.nl

         Voor meer informatie www.hulsevoort.nl

          Bromfietsclub opent seizoen met tourrit voor iedereen.

          X 240

          BELTRUM – Op zondag 9 april vindt de openingsrit van Bromfietsclub Beltrum (B.C.B) plaats. Iedereen die een bromfiets of 50cc motor van 25 jaar of ouder heeft is van harte welkom, mits de bromfiets minimaal 50 km/h loopt.

          Van Batavus, Kreidler , Puch tot Zundapp, elke brommer is welkom bij Bromfietsclub Beltrum.  De brommer hoeft niet in nieuwstaat te zijn. Wel moet de brommer natuurlijk technisch in orde zijn. Deelname is gratis maar op eigen risico .

          Vertrektijd 10.00 uur bij Café Dute in Beltrum, maar als je zin hebt in een kopje koffie met een broodje, kom dan om 9.30 uur!

          Voor info kunt U telefoneren met Stan 0544 482309.
          of via www.bromfietsclubbeltrum.nl

          Foto: PR

           Geboortenieuws: Een vijfling

           X 680

           BELTRUM – Op de boerderij van Willie Huurneman in Beltrum zijn ze helemaal in hun nopjes met dit heugelijke feit. Na de geboorte van veel tweelingen, drielingen en een enkele vierling, is er vannacht een vijfling geboren. Allemaal gezonde lammetjes, die al vrolijk door het hok lopen”.

           Dat er een vijfling wordt geboren komt niet veel voor.

            Start kaartverkoop toneelgroep D.O.E.K. Beltrum

            X 3

            BELTRUM – Chaos in de keuken van De Bourgondische Fazant, dat is wat de bezoekers van toneelgroep D.O.E.K. dit jaar gaan zien. Met het stuk ‘Koken kan iedereen’ geschreven door Frouwke Doornbos belooft het weer een avondje lachen te worden. Onder leiding van regisseuse Marian Brockötter wordt het blijspel zes keer uitgevoerd in zaal Dute te Beltrum. Kaarten zijn vanaf maandag 20 februari te koop.

            In vier bedrijven wordt het publiek meegenomen naar de keuken van Herberg De Bourgondische Fazant. Hier komt een tv-ploeg op bezoek voor opnames van het programma ‘Koken kan iedereen’. De kandidaten in het programma maken kans op een prijs van €100.000,-. Dit zorgt voor een competitieve strijd in de keuken met chaotische taferelen en grote hilariteit als gevolg. Koken kan iedereen, uitgevoerd door toneelgroep D.O.E.K. garandeert een avondje genieten van eten, swingende muziek en kleurrijke typetjes.

            Geïnteresseerden kunnen vanaf 20 februari voor €6,- een toegangskaart kopen bij Dute in Beltrum voor de volgende speeldata:
            vrijdag 17 maart 20.00 uur
            zaterdag 18 maart 20.00 uur
            donderdag 23 maart 20.00 uur
            zaterdag 25 maart 20.00 uur
            zondag 26 maart 14.30 uur.

            Op maandag 20 maart om 19.30 uur staat er tevens een voorstelling voor de KBO op het programma. De zaal opent een half uur voor aanvang van de voorstelling.
            Meer informatie over toneelgroep D.O.E.K. en over het stuk Koken kan iedereen is te vinden op de website www.toneelgroepdoek.nl . Ook is toneelgroep D.O.E.K. te volgen via twitter en facebook.

             Nieuwe invulling Carnavalszaterdagavond CV de Belhamels

             X 199

             BELTRUM –  Onder aanvoering van Prins Hans en Adjudant Rogier is de Carnavalszaterdagavond in een nieuw jasje gegoten. Bij zaal Spilman wordt gebruikgemaakt van maar liefst 2 ‘party-area’s’.
             De organisatie heeft in overleg met uitbater Els Bonenkamp van Spilman een nieuw concept in het leven geroepen. Daar waar het feest normaal plaatsvindt in de zaal, wordt er dit jaar gekozen voor 2 feestzalen: het Cafe en de spiegelzaal naast het café.

             Het Cafe wordt omgetoverd tot ‘Rogiers Bierstube’, de spiegelzaal wordt omgetoverd tot ‘Hansies Party Halle’, vernoemd naar de hoogheden van CV de Belhamels.

             ‘Het nieuwe concept is gekozen om voor zowel jong als oud een leuk programma te bieden’ aldus Prins Hans. In de Bierstube is iedereen vanaf 20:30 uur welkom om te genieten van de Guitar Heroes, waarbij het Pianohouse concept wordt geïntroduceerd door Luuk en Dorus, bekend van de band Premium. ‘Natuurlijk super gaaf voor de iets oudere jeugd onder ons die rustig een biertje wil drinken met hun vrienden’ Aldus Adjudant Rogier, voor één jaar de figuurlijke ‘Baas van de Bierstube’.

             In Hansie partyhalle zal het dak er vanaf 22.00 uur af ‘gedraaid’ worden door DJ Kay Heezen. ‘Kay draait bij de Radstake en op grote regionale feesten, het Beltrumse publiek is hem wel toevertrouwd!’ aldus een enthousiaste Prins Hans.

             Om de zalen vol te krijgen wordt er hard aan de PR gewerkt. Op veel plekken in Beltrum vind je de velgekleurde uitnodigingen. ‘Er volgt nog een ludieke PR actie, houdt daarom onze facebookpagina in de gaten’ verklapt medeorganisator Luc Nijhuis.

             Iedereen is van harte uitgenodigd op het feest op zaterdag 25 februari vanaf 20:30 uur bij zaal Spilman. Entree bedraagt 7 euro.

              Leerzame pendelavond op landgoed t Hulsevoort.

              X 5

              BELTRUM – Op donderdag 16 februari is er weer een ontmoeting op t Hulsevoort. Deze keer is Herman Smeenk onze gast. De avond gaat over het pendelen,

              Een pendel (vaak een druppelvormig metalen of kristallen voorwerp aan een draadje of kettinkje) kun je gebruiken om je levensvragen te beantwoorden. Je houdt de pendel vast, stelt een vraag en wacht af hoe de pendel reageert en hiermee antwoordt. Pendelen maakt direct contact met de wijsheid uit uw onderbewuste.

              Als er bezoekers komen die zelf een pendel hebben worden ze verzocht deze mee te nemen.

              Herman geeft advies en laat iedereen ervaren hoe je dit doet.

              Geef je svp even op door een mail te sturen naar kleingebbinck.m@gmail.com en het aantal personen waarmee je komt.

              Tijd: 19.30 uur, tot 21.30 uur

              Deelname: 5,- en de koffie/thee/lekkers is  inclusief.

              (de volgende avond is donderdag 16 maart)

               Manfred Graven verlengt contract

               X 154

               BELTRUM – Manfred Graven heeft zijn contract als hoofdtrainer bij de Beltrumse vierdeklasser met een jaar verlengd. Heren 1 staat nu op een zesde plek met 22 punten uit 13 wedstrijden, 1 punt meer dan vorig seizoen. Voor Manfred zit er nog meer dan genoeg rek in de groep om door te gaan. De doelstelling is en blijft dan ook om zo snel mogelijk met VIOS 1 de 3e klasse te halen.

               Naast Manfred hebben ook de trainers van Dames 1, Heren 2 en Heren 3 hun contract verlengd. Bij Dames 1 is Roy Tammel bezig aan een uitstekend seizoen op een tweede plek met één punt achterstand op de koploper. Bij Heren 2 heeft Michel Ballast nog een zware taak om de heren in de derde klasse te houden. Ballast heeft er alle vertrouwen in om ook volgend jaar in dezelfde klasse uit te mogen komen. Ook Arnold Groot Severt heeft zijn contract bij Heren 3 verlengd.

                Prins Hans en Adjudant Rogier klaar voor het Frühshoppen

                X 356

                Fruhshoppen bij de Belhamels altijd goed voor spektakel.

                BELTRUM – Carnavalisten uit de hele regio zijn op zondag 22 januari weer van harte welkom in het Belhamelshoes. Ze komen er graag, deze carnavalisten, want het programma van Frühshoppen bij de Belhamels is een unieke combinatie van humor, gemoedelijkheid, muziek, proosten met gerstenat en ludieke escapades.

                “Het is niet voor niets dat bevriende buurtverenigingen graag naar het Belhamelshoes afreizen” vertelt Sander Esselink, de kersverse nieuwe president. “Het gevarieerde programma en de gemoedelijkheid spreekt de mensen erg aan.” Esselink was vorig jaar nog de Prins bij de Belhamels. Nu volgt hij Edwin Bleumink op, die zich na vijf jaar presidentschap gaat richten op zijn voorzitterschap bij SVB (Stichting Volksfeest Beltrum). Tijdens het Frühshoppen zal hij het stokje officieel overdragen aan zijn opvolger.

                Vanaf 11.00 uur is iedereen uit Beltrum en omstreken welkom in zaal Spilman en wordt begonnen met het officiële gedeelte, waarbij er nader kennis gemaakt wordt met de Prins Hans en Adjudant Rogier. Over en weer worden er door de hoogheden ’leuke en scherpe zegjes met een knipoog’ gedaan. Daarbij horen ook ludieke presentjes waarmee dikwijls ook nog even een steek onder water wordt gegeven. “We hebben er zin in”, aldus Prins Hans. “Het belooft weer iets moois te worden”, zegt hij met een grijns op zijn gezicht. En Adjudant Rogier lacht. Dat belooft nog wat…

                De dag zal verder muzikaal worden opgeluisterd door het huisorkest van de Belhamels, Valse Loch. En natuurlijk zal ook een spetterend optreden van de Belstars, de dansgarde van de Belhamels, niet ontbreken in het programma. Na het officiële gedeelte zal de middag worden voortgezet met DJ Roel, die de zaal nog even flink op de kop zal zetten. Hét moment om nog eens te proosten op een gezellige en goede carnavalstijd!

                Plaats van handeling:
                Residentie Belhamelshoes – Spilman te Beltrum Datum: zondag 22 januari 2017 Aanvang: 11.00 uur

                 Tarot avond Landgoed t Hulsevoort

                 X 120

                 BELTRUM – Op donderdag 19 januari is er weer een ontmoeting op t Hulsevoort. Deze keer is Gerrie Wenningmeule onze gast en het is voor ons geen onbekende. Reeds 2 jaren verzorgd ze de eerste spirituele avond van het jaar.

                 Ook deze keer gaat ze ons vertellen aan de hand van de Tarot, hoe we er dit jaar voor staan. Na uitleg over de Tarot verteld ze ons hoe de kaarten te lezen, de achtergronden en de betekenis. Daarna kan ze, doordat ieder bepaalde kaarten getrokken heeft, een aantal voorspellingen doen.

                 Belangrijk is dat we zelf betrokken zijn in de uitleg en het voor iedereen de combinatie van de Tarot-kaarten duidelijk wordt.

                 Zoals andere jaren, belooft het een goed bezochte avond te worden. Geef je op door een mail te sturen naar kleingebbinck.m@gmail.com en het aantal personen waarmee je komt.
                 Deelname 5,- en de koffie/thee/lekkers is inclusief.

                 landgoed t Hulsevoort, Bruggertweg 2 Beltrum

                 De volgende avond is donderdag 16 februari.

                  Maispotters hebben nieuwe hoogheden

                  X 210

                  VOOR-BELTRUM – In een bomvolle kleine Maiskoele hielden de Maispotters afgelopen zaterdag hun Prinsenbal.

                  De avond begon met een ludiek aftreden van Prins Wout 1e en Adjudant Ruben, verzorgt door hun kameraden. Daarna volgde de onthulling van de nieuwe hoogheden. Mede door een geweldige video werden ze bekend gemaakt: Prins Niek 2e (Nijhuis) en Adjudant Tom (Nijhuis)!

                  Deze 2 broers regeren met de leus: “Met ’t geweer in ’n hook, en zender van de band, regeert wi-j oaver ’t Maispottersland”. Kortom, de Maispotters gaan weer een geweldig jaar tegemoet!

                  Foto: PR
                   v.l.n.r. Jos Baak, Patrick Ballast, Ronny te Plate, Arjen Heutinck, Sjaak Klein Gunnewiek, Stan Kok (het voltallige bestuur) en Notaris Roerdink.

                   Oprichting Beltrumse Energiecoöperatie ‘De ZONders’een feit

                   X 211

                   BELTRUM – Met 765 definitieve aanmeldingen is het grootste postcoderoosproject van Gelderland aanstaande. Vrijdag 30 december was het dan zover: bij Notaris Roerdink & Stevelink werd de akte van de oprichting van de Beltrumse Energiecoöperatie ondertekend door het voltallige bestuur: De Energiecöoperatie ‘De ZONders’ U.A is een feit!

                   Met de oprichting van de coöperatie komt de realisatie van 2 zonnedaken bij de sporthal en bij bouwbedrijf Hoffman erg dichtbij. In totaal hebben zich circa 60 mensen aangemeld voor de postcoderoos, met in totaal maar liefst 765 panelen. Beide daken komen hiermee tjokvol met zonnepanelen te liggen.

                   De komende weken wordt er door het coöperatiebestuur en een aantal deelnemers in overleg met de dakeigenaren gewerkt aan het bestek voor de aanbesteding van het project. Nadat de leverancier is geselecteerd, wordt er naar gestreefd om eind april de zonnepanelen te hebben geplaatst.