29 januari: Workshops Kadasteronderzoek

DOETINCHEM – Op de maandagen 15 en 29 januari 2018 van 09.30-12.00 uur en 5 februari 2018 van 19.30-21.30 uur (bij voldoende deelnemers)

Het kadaster is voor genealogen een belangrijke bron omdat hierin het bezit en gebruik van onroerende eigendommen is vastgelegd. Het trad in 1832 in werking en had als doel een rechtvaardige heffing van grondbelasting mogelijk te maken.

De workshop heeft een theoretisch en een praktisch gedeelte. Aan de hand van opdrachten leert u informatie zoeken over percelen, de eigendomssituatie en de veranderingen hierin. U leert werken met de verschillende vormen van kadastrale registraties die het Erfgoedcentrum in huis heeft.

De inventarissen van het gemeentelijke kadaster van Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost-Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk zijn in te zien op www.ecal.nu.

Locatie: Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers, gebouw ’t Brewinc, IJsselkade 13 te Doetinchem. Opgave: Studiezaalbalie, via info@ecal.nu of 0314-787078. De workshops gaan door bij voldoende deelnemers. Deelname is alleen mogelijk na opgave en de opgave is pas definitief nadat u een bevestiging heeft ontvangen. Kosten: € 15,–; leden NGV en donateurs Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers: € 12,50; te betalen op de cursusdag.
    Geef een reactie.