Categoriearchief: Eibergen

Nieuwe fase aanleg Nieuwe Twenteroute tussen Groenlo – Enschede

X 604

GROENLO/ENSCHEDE – De bouw van de nieuwe N18 tussen Groenlo en Enschede gaat een nieuwe fase in. Het werk van aannemer Noaber18 verschuift steeds meer van grootschalige transporten en heiwerkzaamheden naar het daadwerkelijk bouwen en afmaken van definitieve bruggen, viaducten en fietstunnels. De functies van de bouwweg, de tijdelijke bruggen en tijdelijke fietsonderdoorgangen veranderen daardoor. De komende weken resulteert dit in het verwijderen van hulpbruggen bij de Hengelosestraat en Goorsestraat in Haaksbergen en de grote hulpbrug over de N18 bij Eibergen.

Beide rijbanen van de nieuwe N18 zijn inmiddels onderdeel van het landschap en hebben deels een eerste laag asfalt. Het onderliggend wegennet is bijna helemaal klaar en in gebruik. De bouw van alle viaducten, bruggen en fietstunnels vordert in een enorm tempo. Het grootste deel van het zand voor de taluds van deze bouwwerken is aangevoerd. Alle 785 heipalen zijn geslagen en van veel bouwwerken zijn de liggers inmiddels gelegd. De weg en alle bouwwerken daarin krijgen steeds meer hun definitieve vorm. Hierdoor hoeven minder transporten over de gehele bouwweg te rijden. De tijdelijke hulpbruggen voor het bouwverkeer en de tijdelijke fietsonderdoorgangen zijn daardoor niet overal meer nodig. Met het weghalen van de hulpbruggen en fietsonderdoorgangen verdwijnt het doorgaande karakter van de bouwweg en verdeelt Noaber18 het tracé in kleinere bouwterreinen.

Bypasses
De fietsonderdoorgangen bij de Schoolkaterdijk in Haaksbergen en bij de Ruiterweg in Groenlo zijn inmiddels afgebroken en ook de hulpbrug over de Slinge is al verwijderd. De hulpbrug bij de Hengelosestraat in Haaksbergen verdwijnt eind november. De hulpbrug bij de Goorsestraat begin december. De weggebruikers blijven daar voorlopig over de bypasses rijden. De hulpbrug over de N18 bij Eibergen gaat ook in december verdwijnen.

Open
De brug over de Slinge is nu gereed voor gebruik. Begin december kan daardoor de nieuwe parallelweg tussen de Vredenseweg en Marhulzenweg in Groenlo open voor het verkeer. Begin volgend jaar zal al een gedeelte van de nieuwe N18 tussen Groenlo en Eibergen opengesteld worden voor het verkeer. Noaber18 gaat in de tussentijd verder met de bouw van alle andere bouwwerken van de nieuwe N18 tussen Eibergen en Enschede. Uiteindelijk krijgt de hele weg ook nog een definitieve laag asfalt. Voor de zomer van 2018 zullen weggebruikers tussen Groenlo tot Enschede over de nieuwe N18 kunnen rijden.

De Nieuwe Twenteroute
De N18 tussen Varsseveld en Enschede wordt vernieuwd. Tussen Varsseveld en Lichtenvoorde past Rijkswaterstaat de weg aan. Tussen Groenlo en Enschede gaat een 27 kilometerlange nieuwe N18 om de kernen van Eibergen, Haaksbergen en Usselo heen. Hiermee maakt Rijkswaterstaat van de N18 een Nieuwe Twenteroute. Deze Nieuwe Twenteroute wordt een weg die veiliger is om over te rijden of over te steken, waardoor minder verkeersslachtoffers vallen. De nieuwe weg gaat de leefbaarheid in Eibergen, Haaksbergen en Usselo vergroten en past in het mooie landelijke gebied van de Achterhoek en Twente. De weg zorgt dat Achterhoekers en Twentenaren sneller van A naar B komen en maakt daarmee dat de regio interessant is om in te wonen, te werken en te ondernemen.

Rijkswaterstaat werkt nauw samen met de provincies Gelderland en Overijssel, de gemeenten in de regio en de waterschappen om de Nieuwe Twenteroute te realiseren. De Nieuwe Twenteroute is naar verwachting in het voorjaar van 2018 klaar.

  Jazz Eibergen met Tristan in De Stier

  X 2

  EIBERGEN – De acid-jazz band Tristan is donderdag 23 november te gast bij Jazz Eibergen in café De Stier. De vijfmans-formatie maakt energieke muziek in de stijl van Jamiroquai, Brand New Havies, en Incognito

  De jazzavond aan de Kleine Hagen 6 begint om 20:30 uur en de entree is 10 euro.

  Zaterdag 2 december is er ‘Organic Grooves, een dansavond met de deejays Marjon en Raph (gratis entree).

  Het jaar wordt donderdag 14 december afgesloten met een optreden van The Preacher Men.

   Eibergen wint innovatie-award Nederlandse Openluchttheaters

   X 174

   EIBERGEN – Openluchttheater Eibergen heeft zaterdag de innovatie-award van de Vereniging Nederlandse Openluchttheaters (VNO) gewonnen. Samen met de theaters van Valkenburg, Eemnes en Heeswijk-Dinther was Eibergen genomineerd voor deze jaarprijs.

   Eibergen ontwikkelde sfeervolle jute schermen die een alternatief zijn voor de lelijke bouwhekken met zwart landbouwplastic. De schermen kunnen voor ontsierende objecten als afvalcontainers en aggregaten worden geplaats. Ook kunnen openluchttheaters tussen de tribunes een ring van sfeerschermen plaatsen. Op die manier is het mogelijk ieder theater intiem en sfeervol te verkleinen. De low-budget jute schermen zijn voor vrijwel ieder theater betaalbaar en toepasbaar. Vrijwilligers van Openluchttheater Eibergen hebben voor het eigen theater twaalf jute schermen gemaakt.

   Voorzitter Berry Kransen van Openluchttheater Eibergen ontving uit handen van VNO-voorzitter Henk Voets een oorkonde en plaquette. Dat gebeurde tijdens de jaarvergadering van de vereniging, waarvan Eibergen afgelopen weekend ook nog eens gastheer was. Tientallen bestuurders waren naar Eibergen gekomen. Ieder theater mocht bij de verkiezing één stem uitbrengen.

    04 nov. – Tientallen openluchttheaters naar Eibergen

    X 246

    EIBERGEN – Bestuurders van tientallen openluchttheaters komen zaterdag 4 november naar Eibergen. Openluchttheater Eibergen is op deze dag gastheer van de jaarlijkse vergadering van de Nederlandse Vereniging van Openluchttheaters.

    Op de jaardag wordt onder meer gesproken over de ervaringen van het afgelopen seizoen. Ook wordt ingegaan op ontwikkelingen op het gebied van marketing en online communicatie. De bestuurders komen uit alle delen van het land. De jaardag wordt gehouden in De Huve. Er is ook een uitgebreide rondleiding door het openluchttheater van Eibergen.

     Countus steunt touwtrekkers van TTV Eibergen

     X 228

     EIBERGEN – Countus accountants + adviseugroenlo@countus.nlrs verlengt de sponsorovereenkomst met Touwtrekkersvereniging Eibergen. Countus draagt deze sporters, die onlangs tijdens de Europese Kampioenschappen in Engeland een bronzen medaille in de wacht sleepten, graag een warm hart toe.

     De overeenkomst werd getekend tijdens het Open Huis op 22 september van de nieuwe vestiging van Countus in Groenlo. Tijdens deze goed bezochte bijeenkomst maakten bezoekers kennis met de ondernemersadviseurs, fiscalisten juristen en accountants. Ook werden vier seminars georganiseerd, waarin onder andere actualiteiten naar aanleiding van Prinsjesdag aan de orde kwamen.

     Countus wil graag dicht bij de klant zitten. Niet alleen met een kantoor dichtbij, maar door middel van korte lijntjes met de klant. We willen graag weten wat er leeft bij hen en bij andere geïnteresseerden. Countus nodigt jou als ondernemer of belangstellende, klant of geen klant, daarom uit om aan te geven over welk onderwerp je meer wilt weten. Over deze onderwerpen
     houden we dan binnenkort, geheel vrijblijvend, workshops. Denk aan informatieavonden over het starten van een bedrijf, het lezen en begrijpen van een jaarrekening, regelgeving, vergunningen of de plannen van de politiek.

     Laat ons weten waar jouw interesse ligt! Mail ons via groenlo@countus.nl

     Binnenkort beginnen ook de bekende Countus-melkveehouderijavonden in de regio (22-11 in Markelo, 29-1 in Heelweg, 6-12 in Enschede). Wij hebben inspirerende ideeën inzake over als de fosfaatrechten straks een feit zijn. Welke route leidt naar een optimaal rendement? Stilzitten is in ieder geval geen optie! Alle melkveehouders en jongvee-opfokkers, zowel klant als geen klant, kunnen zich aanmelden via de website van Countus www.countus.nl.

      Goudenspeld voor leden KansPlus

      X 458

      GROENLO – Twee leden van de ledengroep Gelderse Achterhoek van KansPlus, hét belangennetwerk van en voor mensen met een verstandelijke beperking, zijn woensdagmiddag 27 september voor hun verdiensten onderscheiden met een ‘Gouden’ speld een oorkonde en een bos bloemen. Deze werd hun opgespeld door mevrouw Dickie van de Kaa uit Houten en directeur van KansPlus.

      De onderscheidingen zijn voor de bestuursleden van de ledengroep de Gelderse Achterhoek. Mevrouw Lucie Engelbarts uit Lichtenvoorde en de heer Cor Dekker uit Eibergen. Zij zetten zich al meer dan 25 jaar in voor KansPlus. De bijeenkomst vond plaatst bij de Stadsch Pomp in Groenlo.

       Aanschuifmaaltijden  en Filmavonden bij Centrum Goud

       X 271

       EIBERGEN- Aanschuifmaaltijden en Filmavonden iedere maand bij Centrum Goud. Het seizoen bij centrum Goud in Eibergen is van start. De wekelijkse activiteiten zoals yoga, biodanza (2 groepen) en meditaties zijn begonnen en instroom s mogelijk. Raadpleeg hiervoor de website van Centrum Goud.

       Hier aandacht voor twee activiteiten waar je iedere keer zelf kunt besluiten of je deel wilt nemen: de aanschuifmaaltijden en de filmavonden.

       Bij de aanschuifmaaltijden op iedere eerste vrijdag van de maand kan je gezellig mee dineren in  Centrum Goud. Dit jaar hebben we steeds een wisselende kok die de maaltijd bereid.   De aanvang is om 17.30 uur ( inloop vanaf 17.00 uur) en de kosten zijn minimaal:  €5 voor leden Centrum Goud, €6 voor niet-leden en €3,- voor kinderen. Ook aan de vegetariërs wordt gedacht. De aanschuifmaaltijden zijn iedere 1e vrijdag van de maand, start 17.30 uur. Graag opgave vooraf. Dit kan per mail bij han@centrumgoud.nl Bellen kan ook 0622974674

       De films op iedere 4e donderdag van de maand hebben een artistiek karakter in het filmhuis Centrum Goud. Dit jaar hebben we weer een prachtig en gevarieerd programma samengesteld. Iedere 4e donderdag van de maand om 20.00 uur is er een voorstelling in ons gezellige en sfeervolle theater.

       Donderdag 28 september starten we met de film Perfetti Sconosciuti”, een Italiaanse komedie geregisseerd door Paolo Genovese met Giuseppe Battiston, Anna Foglietta en Marco Giallini.

       Het verhaal in het kort: Zeven oude vrienden komen samen voor een etentje. Ze besluiten ieder tekstbericht, e-mail en telefoontje dat ze ontvangen met elkaar te delen. Dit ontsluiert een hoop geheimen, wat hun onderlinge relatie aan het wankelen brengt.

       De entree is onveranderd en bedraagt €5,- voor leden en €7,50 voor niet leden van Centrum Goud en dit alles is inclusief consumptie(s).

        Speel- & deelmiddag openluchttheater levert 550 euro op

        X 268

        EIBERGEN – Ruim 450 ouders, kinderen en andere belangstellenden hebben afgelopen zondag de ‘Speel- & deelmiddag’ van Openluchttheater Eibergen bezocht. Op de natuurlijke speelplek achter het theater en een deel van de park de Oude Maat konden kinderen zich uitleven. Tal van Eibergse bedrijven en organisaties werkten mee. In de giftenpot werd 417 euro gedoneerd. Een statiegeldactie verhoogde dit bedrag naar 516 euro. Het openluchttheater heeft het aangevuld tot 550 euro. De opbrengst wordt verdeeld onder het Kinderdagkamp Eibergen en Kika.

        “Hoewel het niet onze ‘kernactiviteit’ is, zijn we bijzonder tevreden over het verloop van de ‘Speel- & deelmiddag’. De insteek was om als Eibergse gemeenschap met elkaar iets te organiseren en de opbrengst te delen onder twee waardevolle kinderinitiatieven. Dat is gelukt”, aldus het bestuur. Voor het theater was de organisatie van het evenement letterlijk en figuurlijk een ‘uitstapje’. De natuurlijke speelplek, die door de Tuinen van Geerdink is aangelegd, zou in eerste instantie na het Achterhoeks Streekfestival worden verwijderd. “We kregen zoveel reacties van teleurgestelde ouders en kinderen, dat we met succes van de gemeente permissie kregen het langer open te houden.”

        De afgelopen zomermaanden was het dagelijks een komen en gaan van ouders, kinderen en zelfs schoolgroepen. Ook zondag vroegen velen zich af of de tijdelijke speelplek geen permanent karakter kan krijgen. “Wij vinden het een verrijking voor de Eibergse gemeenschap en zijn bereid iets in het toezicht te doen, maar de bal ligt uiteindelijk bij de gemeente.”

        • [0] Foto: Michael de Witte. PR Openluchttheater Eibergen
        • [1] Tekst: PR Openluchttheater Eibergen

        Eibergen 17 sept. – Uniek koor ‘Brick In The Wall’ Pink Floyd Project

        X 438

        Debuut kinderen in uitverkocht theater

        EIBERGEN – 25 kinderen van de Menno ter Braak school, popschool Drums & Dance en theaterschool Luna maken zaterdag 17 september hun podiumdebuut tijdens het uitverkochte concert van het Pink Floyd Project in Openluchttheater Eibergen. De kinderen vormen bij het nummer ‘Brick In The Wall’ het koor uit de beroemde videoclip. ‘Het leek ons een leuk idee om de jeugd er bij te betrekken’, zegt het bestuur van Openluchttheater Eibergen.

        De kinderen maken hun podiumdebuut in een uitverkocht theater met ruim 1.700 bezoekers. Tom van den Heuvel van popschool Drums & Dance is gevraagd het eenmalige project te begeleiden. ‘’Zaterdagmiddag is er een generale repetitie om de puntjes op de i te zetten. Hoewel het concert al maanden stijf is uitverkocht, worden de ouders en/of verzorgers toch in de gelegenheid gesteld om voor een zacht prijsje nog een ticket te kopen.

         Eibergen 10 sept – Elkaar verbinden en Eibergen kleur geven

         X 419

         ‘Speel & deel middag’ achter openluchttheater

         EIBERGEN – De tijdelijke speelplek achter het theater heeft Openluchttheater Eibergen geïnspireerd een ‘Speel & deel middag’ te organiseren. Zondag 10 september van 14:00 tot 16:00 uur is er van alles te doen in en rond de natuurlijke speelplek. “Maar het wordt meer. We gaan als Eibergse gemeenschap met elkaar de verbinding aan. Laten zien dat we oog hebben voor elkaar en samen Eibergen kleur geven”, aldus het bestuur.

         Iedereen die iets kan missen of wil (uit)delen is welkom. Eibergenaren met zelfgebakken taart, verenigingen, ondernemers, muzikanten die in het gras op hun instrument spelen; alles mag en kan. Alle giften gaan in fooienpotten. ‘’De opbrengst gaat naar twee kinderprojecten. Eén landelijk project, KiKa, en een lokaal project, Kinderdagkamp Eibergen. Achter de schermen heeft het bestuur actief enkele ondernemers benaderd. “En zonder uitzondering doen ze allemaal gratis mee. Maarse Drukwerk heeft drieduizend flyers en poster gemaakt, Lonnie Ballonnie gaat schminken, de Brandweer Eibergen komt, evenals manege Nijhuis, de Berkelzomp, Tuinen van Geerdink en muziekschool Drums & Dance.”

         Statiegeld-actie
         In alle Eibergse supermarkten kan men van donderdag 7 tot en met zondag 10 september statiegeldbonnen in speciale bussen doneren. De opbrengst gaat naar de twee kinderprojecten. Sportwijzer plaatst 10 september naast de natuurlijke speelplek een springkussen en ook kinderopvang Humanitas doet mee. “Onze vrijwilligers regelen dat de speelplek en omliggende terrein leuk worden ingericht. Verder stellen wij stroom beschikbaar, is de toiletvoorziening open en schenken we ranja.’’ Het is de bedoeling dat iedereen volledig zelf zijn of haar activiteit vorm geeft. Dus zelf zorgt voor een tafeltje, stoel of kleedje.”

         Eibergenaren, lokale ondernemers en instellingen die willen meedoen kunnen mailen met algemenezaken@openluchttheatereibergen.nl. “Meedoen betekent dat je een stukje maatschappelijke betrokkenheid deelt. Om niet helemaal verrast te worden is het handig dat we ongeveer weten wat er op ons af komt. We houden daar rekening mee bij de indeling van het terrein. We zullen alle deelnemers vermelden op onze website en speciale krijtborden op het terrein.”

         Als het 10 september echt slecht weer wordt zal de ‘Speel & deel middag’ een week worden verplaatst. Dit zal dan tijdig worden gecommuniceerd. Mensen die liever financieel een gift willen overmaken via de bank kunnen hun donatie storten op rekeningnummer NL03RABO 0159 9613 43 tnv Openluchttheater Eibergen ovv ‘Speel & deel’.

          BonsenReuling wint een vastgoed-procedure

          X 659

          LICHTENVOORDE – Het accountants- en belastingadvieskantoor BonsenReuling met vestigingen in Lichtenvoorde, Eibergen, Deventer en Elst heeft op 19 juli 2017 in hoger beroep voor het Gerechtshof in Den Haag met succes de belangen van een cliënt verdedigd.

          Het Gerechtshof in Den Haag heeft de cliënt van dit kantoor in het gelijk gesteld en heeft geoordeeld dat cliënt toch een ondernemer in fiscale zin is. Dat betekent voor deze cliënt dat het bezit aan vastgoed van tientallen miljoenen euro’s, nagenoeg belastingvrij over kan naar de volgende generatie. Bij verlies was de belastingdruk bij overgang van dat vermogen 40% geweest.

          Het bijzondere aan de uitspraak is dat ook het statische deel van de vastgoedportefeuille (panden die langdurig worden verhuurd) als ondernemingsvermogen is bestempeld en dus ook belastingvrij over kan naar de volgende generatie.

          Voor meer informatie over deze procedure kunt u contact opnemen met mr. M.R. (Mark) de Jonge van BonsenReuling.

           Speelplek langer open op initiatief openluchttheater

           X 498

           Tot 21 oktober is Oude Maat kinderparadijs

           EIBERGEN – Op initiatief van Openluchttheater Eibergen is de eendaagse speelplek die de Tuinen van Geerdink achter het theater voor het Achterhoeks Streekfestival had ingericht, tot 21 oktober open. Om dit mogelijk te maken worden er enkele kleine aanpassingen verricht. Daarmee is de voorziening formeel gecertificeerd. De gemeente betaalt de extra kosten. Het theater houdt dagelijks een oogje in het zeil. De speelplek is vanaf zaterdag formeel geopend.

           “Tijdens het Achterhoeks Streekfestival (9 juli) hebben we al met Johan Geerdink gesproken over een langere openstelling. Vorig jaar al kregen we zoveel enthousiaste reactie op de eendaagse speelplek èn de vraag waarom die niet langer kan blijven”, aldus het bestuur van het openluchttheater. Op de speelplek zijn met natuurlijke materialen speel- en klimattributen gebouwd. Op een zandbult staat een waterpomp. Hiermee kunnen kinderen water oppompen dat vervolgens via een waterloop van half open boomstammetjes naar beneden stroomt.

           Ranja-party
           Vrijwilligers van het openluchttheater houden dagelijks een oogje in het zeil om de speelplek schoon te houden. Daarnaast wil het theater op een warme dag een ranja-party organiseren. “Wij schenken gratis ranja, kindermuziekje er bij. Het moet een spontane en blije happening worden voor kinderen, ouders, opa’s en oma’s.” Het openluchttheater denkt dat de speelplek ook bij toeristen in de smaak valt. “De voorziening staat 20 meter naast het Berkelhaventje. Er komen veel toeristen met kinderen een vaartochtje maken. Superleuk dat de kinderen zich vervolgens hier nog even kunnen uitleven.”

            Stofwolkers in de prijzen Jeugdronde Haarle

            X 572

            EIBERGEN – Afgelopen zaterdag stond de jeugdronde van Haarle op t programma. Een groot aantal Stofwolkers stonden hier aan de start. Er werden maar liefst 5 bekers in de wacht gesleept!

            In elke categorie werden de eerste 5 gehuldigd. Er was een 1e plaats voor Puck Langenbarg in categorie 3. En een 3e plek voor Imme Arink in categorie 5.

            Alle uitslagen:
            Categorie 2:
            10e Linn Berentsen
            11e Bliss Goossens
            12e Jille Voorpostel

            Categorie 3:
            1e Puck Langenbarg
            4e Mikai Leistra
            5e Teun Geelink
            12e Mette Voorpostel

            Categorie 4:
            14e Luka Wissink
            15e Esra Goossens

            Categorie 5:
            3e Imme Arink
            5e Stijn Berentsen
            7e Jelle Schieven
            8e Nauk ten Thije

            Categorie 6:
            9e Matz Damman

             Achterhoeks Streekfestival: dagvullende buitengewone belevenis

             X 483

             EIBERGEN – De derde editie van het Achterhoeks Streekfestival, zondag 9 juli in Openluchttheater Eibergen, wordt een dagvullende belevenis op liefst 25.000 vierkante meter. Het festival heeft plaats in het theater en de omliggende parken. Tachtig standhouders, drie podia met muziek, gratis kindervertier, foodtrucks , twee tapasweides, straattheater en reuzenvliegers; het is slechts een kleine greep uit het programma.

             ‘’Het festival is groter en nog gevarieerder dan vorig jaar. We hebben er enkele nieuwe elementen aan toegevoegd. Zo is er straattheater en hangen er tientallen reuzenvliegers boven het festivalterrein’’, meldt het bestuur. Er is heel veel gratis kindervertier en er staan tachtig standhouders met zeer uiteenlopende producten. De deelnemers zijn allemaal uitgenodigd door het theater. ‘’We willen een kwalitatief hoofwaardig festival neerzetten en selecteren deelnemers op basis van kwaliteit en beleving.’’

             Grensverleggend
             Op het speciale thematerrein ‘Oaver de Grenze’ staan standhouders die op de een of andere manier Oost-Nederland ‘overstijgen’ en ‘grensverleggend’ zijn. Hier is een buitenlandse tapasweide ingericht en een podium met wereldmuziek en er staan hippe standhouders. Ook is hier de wat verscholen chillplek ‘De Oase’. Op het andere festivalterrein is van alles te zien en te proeven wat de Achterhoek en Twente zo bijzonder maakt. Eerlijke streekproducten, een tapasweide met onder meer een spit boven houtvuur en het intieme nieuwe podium ‘Onder De Beume’. Hier zijn voordrachten in het dialect en streekmuziek. Het Achterhoeks Streekfestival duurt van 11:00 tot 19:00 uur. Een online ticket kost in de voorverkoop 6 euro en aan de kassa 7,50 euro. Kinderen tot 14 jaar hebben gratis toegang. Bezoekers kunnen gratis parkeren bij het festivalterrein.

             Op www.openluchttheatereibergen.nl staat alle informatie, inclusief het te downloaden programmaboekje.

              Stofwolkertje Puck eindigt vijfde op NK

              X 583

              EIBERGEN – De wielervereniging De Stofwolk kan terugkijken op een geslaagd Nederlands kampioenschap voor de jeugd. De verschillende Stofwolkertjes konden in de diverse categorieën goed meekomen. Met een hoofdrol voor Puck Langenbarg uit Ruurlo, die in de categorie 3 vijfde van ons land werd.

              Volgens Marieke Schieven-Storteler van De Stofwolk waren de omstandigheden afgelopen weekeinde in Amersfoort loodzwaar: ,,Het was een pittig rondje. Een zware klim van ruim zeshonderd meter met de finish bovenop.”

              In totaal tien jeugdleden van De Stofwolk wisten zich te kwalificeren voor dit NK. Een resultaat waar de vereniging, met renners uit de hele Achterhoek, erg blij mee was. ,,Dit zijn immers onze kampioenen voor de toekomst”, zo zei voorzitter Marcel Meijer vooraf al.

              Met name Puck Langenbarg deed van zich spreken. Volgens Marieke Schieven-Storteler werd ze vorig jaar al heel knap derde: ,,Dit jaar zat ze er weer geweldig bij in de voorste gelederen. In haar categorie was een meisje een klasse apart en reed bijna hele wedstrijd alleen vooruit. Puck zat hier in een groepje van vier achter. Ze probeerde nog om weg te komen, maar dit lukte niet. In de volle laatste sprint van beneden naar boven moest ze het groepje laten gaan. Maar ze leverde met een vijfde plek een erg goede prestatie.”

              De Stofwolk blijft intussen veel tijd en energie steken in de opleiding van jeugdige talenten. Wekelijks wordt er getraind op het nieuwe parcours op sportpark De Bijenkamp. Daarbij worden de jongens en meisjes de kneepjes van het wielermétier door ervaren krachten met de paplepel ingegoten. ,,Voordeel van zo’n eigen parcours is dat de jeugd onder veilige omstandigheden kan fietsen”, aldus Meijer. ,,Wie eens vrijblijvend mee wil komen trainen, kan daarvoor contact met ons opnemen.”

               NK jeugd Stofwolk te Amersfoort

               X 637

               Nederlandse Kampioenschappen Jeugd te Amersfoort

               Afgelopen zaterdag was het dan zover, de Nederlandse Kampioenschappen voor de jeugd in Amersfoort.
               Wat hebben we genoten van de Stofwolkers. Het was zwaar, maar dan ook echt zwaar….. Het was een pittig rondje voor alle categorieën. Een zware klim van ruim 800 meter met de finish bovenop op de Galgenberg.

               Als eerste mocht categorie 5 van start om 9.00 uur. Hierbij Stijn en Jelle aan het vertrek. 56 jongens stonden te popelen om hun krachten te meten. Stijn Beretsen had rugnummer 19 en Jelle 49. Stijn stond dus mooi van voren op de startrij.

               De eerste ronde werd er nog wat afwachtend gereden maar daarna ging het los. De uiteindelijk NL kampioen ging er al vroeg vandoor, hij was een klasse apart. Maar onze jongens zaten mooi in het peloton. Het ging steeds harder. Ze moesten er af, zaten er weer bij enz.. Stijn kon het nog het langst volhouden in het peloton maar moest de groep ook laten gaan. Stijn finishte als 21e en vlak hierachter Jelle Schieven, moe gestreden, op plek 26.

               Hierna mocht Imme Arink het laten zien bij meisjes cat. 5. Een zware wedstrijd waarbij vanaf de start volle bak werd gereden. Imme kwam in een mooi groepje terecht. Ze zag erg tegen het parcours op, maar heeft het toch maar mooi gedaan! Een 36e plek.
               Matz Damman stond bij jongens cat. 6 aan de start. Hij werd vandaag 63e. Meer zat er voor hem gisteren niet in. Alles gegeven en moe streden.

               Bij de meisjes categorie 4 hadden we ook toppertjes aan het vertrek. De jarige Mette en Esra. Ook zij hebben alles gegeven vandaag. Ze bleven lachen op de fiets ondanks het zware parcours. Ze hebben t toch maar mooi gedaan en kunnen toch zeggen dat ze 36e (Esra) en 39e (Mette) van Nederland zijn!

               Na de korte pauze was het de beurt aan jongens categorie 3 met Mikai en Teun. Een chaotische wedstrijd om te volgen. Vanaf deze categorie was het nl een ander rondje. Halverwege de klim gingen ze linksaf ipv rechtdoor naar boven. In de laatste ronde gingen de hekken dan open en moesten ze wel naar boven klimmen voor de finish. De gedubbelden moesten er 3 ronden van te voren uit. Maar sommigen reden door terwijl anderen netjes afstapten. Dus al met al erg chaotisch om te volgen. De jongens maakten er een wedstrijd in een wedstrijd van. Mikai werd 25e en Teun 42e.

               Hierna kwam Puck Langenbarg in aktie bij meisjes categorie 3. Vorig jaar werd ze heel knap 3e. Dit jaar zat ze er weer geweldig bij van voren. In haar categorie was een meisje een klasse apart zaterdag en reed bijna hele wedstrijd alleen vooruit. Puck zat hier knap in een groepje van 4 achter. Ze probeerde nog om weg te komen wat niet lukte. In de volle laatste sprint van beneden naar boven moest ze het groepje laten gaan, maar wat knap, een 5e plek!!! Een super prestatie Puck!

               Als laatste van de Stofwolk kwam Linn Berentsen aan de start om 17.00 uur in categorie 2 meisjes. Ook voor haar een zware wedstrijd. Al snel moest ze de groep laten gaan en kwam alleen te zitten. Maar wat heeft ze geknokt. Ze is toch maar mooi 31e van NL geworden!!
               Alle 10 super gedaan. Jullie hebben je goed laten zien op dit zware parcours.

               Toppers van de Stofwolk!
               Uitslagen:
               categorie 5 jongens:
               21e Stijn Berentsen (Groenlo)
               26e Jelle Schieven (Zieuwent)

               categorie 5 meisjes
               36e Imme Arink (Groenlo)

               Categorie 6 jongens:
               63e Matz Damman (Groenlo)

               Categorie 4 meisjes:
               36e Esra Goossens (Borculo)
               39e Mette Voorpostel (Enschede)

               Categorie 3 jongens:
               25e Mikai Leistra (Eibergen)
               42e Teun Geelink (Groenlo)

               Categorie 3 meisjes
               5e Puck Langenbarg (Ruurlo)

               Categorie 2 meisjes:
               31e Linn Berentsen (Groenlo)

               • [0] Foto's en tekst: De Stofwolk

               Blaudzun in Openluchttheater Eibergen

               X 460

               EIBERGEN – Blaudzun speelt zaterdag 24 juni in Openluchttheater Eibergen. Johannes Sigmond brak in 2014 door met het album ‘Promises of No Man’s Land’. Op 3 maart verscheen ‘Jupiter part 2’, als onderdeel van drie nieuwe albums. Blaudzun komt met de voltallige bandbezetting naar Eibergen.

               In het voorprogramma speelt Midas. Een online ticket kost in de voorverkoop 25 euro, inclusief alle bijkomende kosten. Aan de kassa kost een kaartje 27,50 euro. De poort gaat om 19:30 uur open. Na afloop is er een afterparty met deejay op het Muntenplein.

               Alle info over het optreden en ticketverkoop van Blaudzun is te vinden op www.openluchttheatereibergen.nl.

               Zaterdag 17 juni wordt in het theater de soul- en funkavond OLTskool gehouden. Zondag 9 juli is er het Achterhoeks Streekfestival en 27 augustus is pianist Wibi Soerjadi te gast. Alle info is te vinden op de website van het openluchttheater.

                Stofwolkertjes naar nationale titelstrijd

                X 587

                ‘Dit zijn de kampioenen van de nabije toekomst’

                EIBERGEN – De wielervereniging De Stofwolk neemt zaterdag 10 juni met een omvangrijke delegatie deel aan de Nederlandse jeugdkampioenschappen. ,,We zijn vanzelfsprekend blij dat we zo goed vertegenwoordigd zijn”, zegt voorzitter Marcel Meijer.

                Een florerende jeugdafdeling vormt immers de pijler voor iedere gezonde sportclub, aldus Marcel Meijer. ,,Dit zijn de kampioenen van de nabije toekomst.”

                Vandaar ook dat De Stofwolk veel tijd en energie steekt in de begeleiding van jeugdige talenten. Wekelijks wordt er getraind op het nieuwe parcours op sportpark De Bijenkamp. Daarbij worden de jongens en meisjes de kneepjes van het wielermétier door ervaren krachten met de paplepel ingegoten. ,,Voordeel van zo’n eigen parcours is dat de jeugd onder veilige omstandigheden kan fietsen.”

                De jeugdkampioenschappen worden komend weekeinde verreden in Amersfoort. Volgens Jessica Jansen, een van de begeleidsters, hebben de jongens en meiden zich voor de nationale titelstrijd moeten kwalificeren door eerst een aantal wedstrijden in het district Oost te rijden: ,,Om vervolgens tijdens het NK te mogen strijden met de gekwalificeerde renners uit de overige districten uit heel Nederland.”

                De deelnemers zijn: Linn Berentsen uit Groenlo (categorie 2 meisjes), Mikai Leistra uit Eibergen (categorie 3 jongens), Teun Geelink uit Groenlo (categorie 3 jongens), Puck Langenbarg uit Ruurlo (categorie 3 meisjes), Esra Goossens uit Borculo (categorie 4 meisjes), Mette Voorpostel uit Enschede (categorie 4 meisjes), Jelle Schieven uit Zieuwent (categorie 5 jongens), Stijn Berentsen uit Groenlo (categorie 5 jongens), Imme Arink uit Groenlo (categorie 5 meisjes), Matz Damman uit Groenlo (categorie 6 jongens).

                 Retro-shirt voor wielervereniging De Stofwolk

                 X 439

                 ‘Nieuw shirt, nieuw elan’

                 EIBERGEN – Vanzelfsprekend hopen ze ook bij de regionale wielervereniging De Stofwolk op het ‘Dumoulin-effect’. Dat niet alleen kinderen, maar ook volwassenen zich laten inspireren door dit historische wielersucces tijdens de laatste Ronde van Italië en nu massaal op de racefiets stappen. “Nieuwe leden zijn natuurlijk altijd welkom, al hebben we als club de laatste jaren toch al de wind volop in de rug”, aldus voorzitter Marcel Meijer tijdens de presentatie van het nieuwe wielertenue.

                 Julia Wissink, met haar negen lentes het jongste lid van De Stofwolk, nam uit handen van Jeroen van Os, Marion Nijkamp en Henk Beumer het eerste wielershirt in ontvangst. Een retro-shirt, waarmee wordt teruggegrepen naar het groen-geel: de traditionele kleuren van deze vereniging die leden heeft vanuit alle windstreken van de Achterhoek.

                 De club, opgericht in 1954, beleeft momenteel een regelrechte verjongingskuur. Zo is er op sportpark De Bijenkamp een fonkelnieuw clubhuis verrezen met uitzicht over de aangrenzende multifunctionele wielerbaan. Ook de skeeleraars van De Stofwolk hebben hier hun domicilie.

                 Voorzitter Marcel Meijer toont zich ingenomen met de komst van een aantal nieuwe sponsoren. “Van Os Orthodontie en East Financial Services zijn de nieuwe hoofdsponsoren. Bovendien heeft Rabobank toegezegd de komende jaren een aantal evenementen van ons te gaan sponsoren. Verder hebben we met Goossens Tweewielers – met vestigingen in Borculo en Groenlo – een belangrijke subsponsor. Net als Totalfit in Ruurlo.”

                 Volgens Jeroen van Os is er bewust gekozen voor een sponsorovereenkomst voor de langere termijn: ,,Voor de komende vier jaar. Sponseren voor korte termijn heeft weinig zin. We willen de club graag helpen bij het bouwen aan de toekomst.”

                 De Stofwolk hoopt dat door het recente succes van Dumoulin de wielerliefhebbers op de racefiets stappen. “De Stofwolk biedt als club daartoe de faciliteiten”, aldus Marion Nijkamp van East Financial Services. “Met een parcours waar wekelijks trainingen worden afgewerkt voor volwassenen, maar ook voor de jeugd.”

                 Goossens Tweewielers biedt daarbij materiële ondersteuning. “Dat doen we al vele jaren en ook de komende jaren dus weer”, aldus eigenaar Henk Beumer.

                 Wat vooral opvalt is dat het zwarte tenue van de laatste jaren weer plaats heeft gemaakt voor het welbekende groen-geel, waarmee de club in het verleden zoveel successen behaalde. Het shirt is van kledingproducent 36, onder meer leverancier voor de wielerprofs van Team Roompot. Hugo Hagemeijer van de kledingcommissie van De Stofwolk: “We gaan hiermee terug naar de roots van onze vereniging. En ja, een nieuw shirt mag dan op de keper beschouwd slechts een stukje textiel zijn, het zorgt toch weer voor nieuwe inspiratie. Een nieuw shirt, een nieuw elan.”