Categoriearchief: Eibergen

ASV Eibergen zorgt dat iedereen kan MEEDOEN!

X 40

EIBERGEN – ASV heeft de afgelopen twee jaar alle energie en aandacht in de vernieuwing van haar accommodatie gestoken. Dat is vrijwel geheel afgerond en het resultaat mag er zijn! Het is één van de vele pareltjes van het fantastische sportpark De Bijenkamp en nu richten we onze aandacht weer op andere zaken:

We maken het voor alle inwoners van de gemeente Berkelland mogelijk om mee te sporten. Immers: (Gezamenlijk) bewegen en sporten  levert een positieve bijdrage aan lichamelijk, psychisch en sociaal welbevinden. ( ofwel ‘gezondheid’) We vinden het jammer dat, om verschillende redenen, niet iedereen mee kan doen en bovendien willen we de jeugd tot 12 jaar graag wat beter kennis laten maken met atletiek.

Daarom hebben we het project MEEDOEN! ontwikkeld. Dit project omvat 2 delen:

MEEDOEN!
Voor gezinnen met een minimum inkomen, voor vluchtelingen, G-sporters of mensen die om andere redenen niet kunnen meedoen, richt ASV een fonds op, van waaruit een deel van het contributiegeld wordt voldaan, maar ook mogelijkheden zijn voor bijdragen in natura; bijvoorbeeld kleding of schoeisel. Voor de voorwaarden en informatie zie www.asveibergen.nl/nieuws  of www.asveibergen.nl/clubinfo/meedoen

DOE MEE MET ASV!
Voor de kinderen in Berkelland in de leeftijd  tot 12 jaar organiseren we eens per maand, op woensdagmiddag een spelmiddag. Door een bijdrage uit het MEEDOEN! fonds kunnen we de kosten beperken tot € 1,00 per kind (daarvoor krijg je zélfs ranja!)

Bovendien organiseren we voor basisscholen uit Berkelland spelmiddagen voor de hele klas. Ook hiervoor geldt een bijdrage uit het MEEDOEN! fonds, waardoor de kosten per klas heel beperkt blijven. zie ook: www.asveibergen.nl/nieuws of www.asveibergen.nl/clubinfo/meedoen

Binnenkort start ASV met een grote donateursactie om het fonds MEEDOEN! te vullen….

We werven de donateurs bij en via onze leden, de Oranjemarkt, de Eiberrun, tijdens de Oranjefondscollecte en door huis aan huis verspreiding. (in Eibergen) ASV komt dus naar je toe, deze zomer!

Donateur word je al vanaf een tientje per jaar!!

  Cross en party weekend Holterhoek 2017

  X 105

  EIBERGEN – Jong Gelre Eibergen organiseert op 1 en 2 april a.s. de vijfde editie van het “cross en party weekend Holterhoek”. Locatie is net als voorgaande jaren aan de Kranenweg in de buurtschap Holterhoek (Eibergen). Het gehele weekend staat in het teken van cross, spektakel, gezelligheid en muziek. Kortom een weekend vol vermaak voor jong en oud!

  Ook altijd al eens mee willen doen aan een brommercross? De “opstapklasse” op zaterdagmorgen is bedoeld voor iedereen vanaf 11 jaar zonder crosstalent / -ervaring. Deze klasse wordt gevolgd door een uitputtende 6 uur durende brommercross. Hierin strijden rijders uit binnen en buitenland om een plek op het podium.

  Voor de rijders op asfalt hebben wij in samenwerking met motorclub Rietmolen een motortourtocht georganiseerd. Aanmelden kan op 1 april tussen 13.00 uur en 13.30 uur bij Motor Centrum Eibergen (Nijverheidsstraat 12 te Eibergen). De ±150 km lange tour zal eindigen op het crossterrein.

  Om het motorspektakel gezamenlijk af te sluiten, is er een mega barbecue georganiseerd. Onder het genot van een lekker stuk karbonade en een drankje, kunnen zij napraten over de dag. Voor de sensatie is er ook nog een show van grasmaaier racers, die een andere manier van crossen laten zien.
  De band Verdan zorgt om 19.00 uur, aansluitend aan de zitmaaiers, voor de muzikale ondersteuning om de dag compleet te maken.

  Voor de fanatieke quad- en motorcrossers is het zondag’s vroeg dag. Om 9 uur zullen de eerste deelnemers starten. De volgende klassen zullen dit jaar gereden worden: 50cc mini’s, 65 cc kleine & grote wielen, 85 cc kleine & grote wielen, Damesklasse, MX Open klasse, Veteranenklasse, kentekenklasse, MX2 2&4 takt, Superklasse en Quadklasse.

  Het zondagprogramma wordt aangevuld met diverse vermakelijke activiteiten zoals: een kinderspeelplaats, ballonnenclown, mini quads en een lekkere warme tent voorzien van muziek en uitzicht op de baan.

  Wilt u deelnemen aan de cross of meer informatie van ons evenement, kijk dan op: www.cpwh.nl.

  Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen van dit jonge cross en party weekend bestuur, volg ons dan via https://www.facebook.com/BrommerMotorcrossHolterhoek/?ref=hl

   Kaartverkoop Doofpot / Kettel reünie loopt goed!

   X 101

   EIBERGEN – Dit jaar beloofd het op zaterdag 25 maart wederom een gezellig avondje swingen te worden bij Eet- en Feestcafé de Klok in Eibergen. Dan wordt namelijk de 11e editie van de Doofpot/Kettel gehouden onder de naam “Wij draaien door…” De dj’s Aalt, Dinant en Wijnand en webmaster Jan hebben er zin in. Er zijn al aardig wat kaarten verkocht in de voorverkoop.

   “Niet alleen de oud discogangers maar ook liefhebbers van muziek uit de jaren 70 en 80 kopen de kaarten” aldus medeorganisator Dinant. Volgens hem is de muziek uit die periode nog steeds springlevend en bij veel jongeren in trek. “Het leuke is dat de muziek net als toen van vinyl wordt gedraaid”, zegt oud dj Aalt. “En ook zal de zaal omgetoverd worden in de sfeer van de discotheek van toen”.
   Natuurlijk is ook het voorcafé geopend voor wie rustig een praatje wil maken met oude bekenden.

   De organisatie hoopt op een grote opkomst, en adviseert kaarten in de voorverkoop te kopen om teleurstellingen te voorkomen.

   Iedereen is van harte welkom op zaterdag 25 maart 2017, bij Eet- en Feestcafé de Klok, Grotestraat 84 te Eibergen, vanaf 20.00 uur is de zaal geopend!

   Toegangskaarten voor dit evenement zijn verkrijgbaar bij Eet en Feestcafé de Klok in Eibergen en bij de dj’s. Kaarten in de voorverkoop € 3,= , aan de kassa € 5,= p.p.

   Voor info; like ons op Facebook (facebook.com/doofpotkettel) of volg ons via de website www.dedoofpot.net en via het Twitteraccount @doofpotkettel

   Foto: PR

    Pink Floyd Project in Openluchttheater Eibergen

    X 291

    EIBERGEN – Het Pink Floyd Project op zaterdag 16 september wordt één van de grootste en meest spectaculaire optredens die ooit in Openluchttheater Eibergen zijn gehouden. Twaalf topmusici, waaronder zanger Bert Heerink (ex Kayak en Vandenberg), spelen in een tweeënhalf uur durende show 25 songs uit het totale oeuvre van Pink Floyd. Met spectaculair quadrafonische geluid, lichtshow, laser-video en visuals.

    ‘’Vele uitverkochte concerten in de Benelux, top-musici en natuurlijk in ons theater een geweldig decor. Het wordt een adembenemende en sprookjesachtige belevenis om naar te luisteren èn te kijken’’, zegt het bestuur. Dertig mensen werken in Eibergen voor en achter de schermen mee aan deze multi-media productie.
    De leden van Pink Floyd Project toeren sinds 2007 door Europa. Bij een aantal concerten zingt ook Pink Floyd’s eigen vocaliste Durga Mc Broom mee. De avondvullende voorstelling begint om 21.00 uur. ‘’Bewust iets later, dan komen de lichtshow en visuals optimaal tot hun recht.’’

    Voorverkoop
    Het openluchttheater verwacht een uitverkocht huis voor dit unieke concert. Om die reden is er een speciale voorverkoop via een afgeschermd ticketkanaal voor uitsluitend donateurs. Die start zaterdag 25 maart om 10:00 uur. Als er kaarten overblijven is er maandag 27 maart vanaf 10:00 uur nog een vrije verkoop voor de resterende kaarten. Alle informatie over concert en kaartverkoop is te vinden op www.openluchttheatereibergen.nl . Een ticket kost 27,50, inclusief bijkomende kosten. De eerder bekendgemaakte optredens van Edwin Evers Band en De Dijk zijn uitverkocht. Er zijn nog wel tickets beschikbaar voor Blaudzun (17 juni), OLTskool (24 juni) en het Achterhoeks Streekfestival (9 juli).

     OLTskool; soul- en funkparty in Openluchttheater Eibergen

     X 107

     EIBERGEN – Openluchttheater Eibergen houdt zaterdag 24 juni de derde editie van OLTskool met de 12-koppige band Funky Fools. Heel veel soul, funk en Motown-classics komen voorbij, waaronder James Brown, Prince, Earth, Wind & Fire, Aretha Franklin, Marvin Gaye.

     OLTskool wordt helemaal ‘on the floor’ gehouden, op het swingplein voor het podium. De tribunes worden met schermen aan het zicht onttrokken. Er worden tientallen discobollen en solarlampionnen opgehangen en vele gezellige sta- en zithoekjes gecreëerd. “Het is natuurlijk een dansavond, maar ook volop ruimte om gezellig bij te kletsen”, aldus het bestuur.

     De warming-up, pauze en afterparty komen voor rekening van de Rotterdamse deejay Ronny Hamond met vette mixes en rare grooves. Er worden maximaal 750 tickets verkocht. Online tickets zijn vanaf vandaag te koop voor 6,50 euro per stuk. Als er kaarten over zijn is er een dagkassa (8,50 euro). Voor meer info en ticketverkoop: www.openluchttheatereibergen.nl .

     Sfeerclip OLTskool https://vimeo.com/132010086

      Vol programma in maart bij Irish Pub Home

      X 94

      EIBERGEN – Maandelijks zorgt Home voor een vol programma. In maart staan er zes evenementen gepland. Een tropical night met Rico Latino DJ Ravin, een reünie voor de nostalgische kroeg ’t Wapen en St. Patricksday wordt bij de Ierse pub twee dagen volop gevierd.

      Het Wapen Come together feestje staat op 11 maart in het teken van cafe ’t Wapen. Met Erwin Brunsveld achter de draaitafel, wordt het nostalgische gevoel bevestigd. Erwin draait de classics uit de 60’s, 70’s en 80’s met zijn eigen vinyl.

      Bert Kuipers is dinsdag 14 maart te gast tijdens de maandelijkse Jazz sessies bij Home. Samen met de vaste basisbezetting Peter Beets, Marius Beets en Wim Holthaus, belooft dit weer een muzikale euforie te worden. Entree is 10 euro.

      Het weekend van 17 en 18 maart staat in het teken van St. Patricksday. The Royal Spuds, een Ierse Folk en Punk band, staan de vrijdag op het podium. Pirates of the Pubs zorgen zaterdag voor het Ierse gevoel. St. Patricksday is bij Home altijd een groot feest, ook dit jaar zullen er genoeg attributen aanwezig zijn om je een echte Ier te voelen.

      DJ Ravin, onder andere bekend van Rico Latino, zorgt 25 maart weer voor een Tropical Night in volledige Caribische sferen. Salsa, Reggeatton en alles wat er tussen zit worden niet aan je onthouden.

      Een nieuw concept van Home is Bands Go Home. Iedere laatste zondag van de maand staat er een rockband gepland. Met op 26 maart Cry Wolf Blues Band.
      Irish Pub Home hanteert geen entreekosten, met uitzondering op Jazz at Home. Voor meer informatie over bands, openingstijden of andere info, bekijk de facebookpagina of bezoek de website www.irishpubhome.nl.

       Auto belandt op kop in weiland

       X 284

       EIBERGEN – Op dinsdag 7 maart heeft er op de Borculosweg in Eibergen een eenzijdig ongeval met een personenauto plaatsgevonden. Bij het ongeval is een personenauto op de kop in een weiland beland. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend. Een stuurcorrectie is mogelijk de oorzaak geweest.

       Bij het ongeval raakte niemand gewond. Het verkeer op de Borculoseweg werd tijdelijk over het naastgelegen fietspad omgeleid. De auto is door een bergingsbedrijf geborgen.

        70+ komt massaal naar informatiemarkt

        X 101

        EIBERGEN – Dinsdag 28 februari was het om tien uur al een drukte van belang in Eibergen. Zeker honderdvijftig bezoekers kwamen naar de informatiemarkt in de Huve. “We hebben mensen van 70 jaar en ouder uitgenodigd,” vertelt klantadviseur Marjan Schoenmaker. “Hier krijgen zij informatie over verhuizen en alles wat daar bij komt kijken. De meeste bezoekers wonen nu nog in een gezinswoning met de slaap- en badkamer op de eerste verdieping. Nu zijn zij nog goed ter been, maar hoe is dat over tien jaar? Je moet toch vooruit denken.”

        Behoefte
        De meeste vragen van bezoekers zijn heel algemeen en gaan over inschrijven als woningzoekende bij Thuis in de Achterhoek en het huidige woningaanbod. Veel bezoekers weten eigenlijk niet wat de mogelijkheden zijn. Omdat de informatiebehoefte groot is en de behoefte aan persoonlijk contact zeer op prijs wordt gesteld, denkt ProWonen er stevig aan om dit concept ook in andere plaatsen te lanceren.

        Afstudeeronderzoek
        De informatiemarkt is een voortvloeisel uit het afstudeeronderzoek van Ilona Korstee uit Vorden. Zij studeerde toegepaste gerontologie aan de Windesheim in Zwolle. Bij wooncorporatie ProWonen deed zij haar afstudeeronderzoek naar de verhuisbehoefte van 70 plussers in Eibergen. Het kwalitatieve onderzoek is uitgevoerd in de kern van Eibergen omdat daar volgens de cijfers weinig mensen verhuizen van een gezinswoning naar een levensloopgeschikte woning. Ilona: “Mensen willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Er zijn dan ook maar weinig 70 plussers in het werkgebied van ProWonen die van een gezinswoning naar een levensloopgeschikte woning verhuizen. Ouderen zijn honkvaster dan verwacht.”

        Verhuisbelemmeringen

        In veel gevallen zijn de kinderen al lang het huis uit. Waarom verhuizen mensen dan niet naar een levensloopgeschikte woning, waar slaapkamer en badkamer zonder traplopen te bereiken zijn? Ilona Korstee: “Door de verhuisbelemmeringen is de drempel om te verhuizen te hoog. Een andere woning is vaak duurder, verhuizen kost veel geld, is lastig en zwaar. Maar vooral de onzekerheid over wat ze terugkrijgen aan buurt en buren is een belemmering.”

        Persoonlijk contact
        Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat oudere huurders dichtbij het centrum willen wonen in een huis en buurt met een prettige leefsfeer. Daarnaast zijn er verschillende specifieke eisen waar een woning aan moet voldoen. Ondanks dat ProWonen aanbod heeft dat voldoet aan de wensen blijken oudere huurders uiteindelijk toch niet te verhuizen. “Een eerste stap is het informeren van mensen,” zegt Marjan Schoenmaker. “Daarom laten we op de informatiemarkt zien welke heel geschikte woningen we hebben, de buurt waarin ze staan en wat ze kosten, wat ze terugkrijgen als ze verhuizen. ProWonen kan deze onzekerheid wegnemen. Maar vooral persoonlijk contact is belangrijk en daarom kan iedereen een persoonlijke afspraak maken met onze klantadviseur.”

         Jazzpodium met Bert Kuipers

         X 133

         EIBERGEN – Bert Kuipers is dinsdag 14 maart de gastmuzikant tijdens de maandelijkse jazzavond in kroeg Home. Kuipers is als zanger en multi-instrumentalist niet voor één gat te vangen. Gitaar, bas, sax, accordeon; het is altijd weer een verrassing welke instrumenten hij mee neemt.

         Het wordt in meer dan één opzicht een bijzondere jazzavond. Pianist Peter Beets moet verstek laten gaan vanwege een concerttour door de Verenigde Staten. Dit betekent dat Marius Beets de bas inruilt om plaats te nemen achter de piano. Drummer Wim Holthaus en tweede gastmuzikant Martijn van Iterson (bas) completeren de jazzavond.

         Er worden naast jazz aanverwante muziekstijlen verkend, zoals funk, soul en latin.

         Jazz at Home begint klokslag 20.30 uur en duurt tot 23.00 uur. De entree is 10 euro.

         Op 18 april komt trompettist Jan van Duikeren naar Eibergen en de reeks wordt 23 mei afgesloten door Ilja Reijngoud (trombone).

          Brandweer in actie vanwege vreemde lucht in woning

          X 365

          EIBERGEN – Op vrijdagavond 24 februari werd de Brandweer van Eibergen opgeroepen voor een brandgerucht in een woning aan de Wilgenstraat in het dorp. In de woning hadden bewoners een vreemde lucht waargenomen die veel weg had van een brand-/ of gaslucht. Hierop hebben zij de Brandweer gealarmeerd. De Brandweer heeft metingen in de woning verricht maar konden geen schadelijke waarden ontdekken.

          De woning is geventileerd en de bewoners hoefden hun woning niet te verlaten.

           Blaudzun naar Openluchttheater Eibergen

           X 282

           EIBERGEN – Blaudzun speelt zaterdag 17 juni in Openluchttheater Eibergen. Johannes Sigmond brak in 2014 door met het album ‘Promises of No Man’s Land’. Op 3 maart verschijnt ‘Jupiter part 2’, als onderdeel van drie nieuwe albums. Blaudzun komt met de voltallige bandbezetting naar Eibergen.

           Zaterdag 4 maart om 10:00 uur start de online voorverkoop. Die is via een afgeschermd ticketkanaal en uitsluitend voor de donateurs. Als er tickets over blijven start maandag 6 maart om 10:00 uur een vrije verkoop. Een ticket kost 25 euro, inclusief alle bijkomende kosten. De poort van het theater gaat 17 juni om 20:00 uur open. Er is een voorprogramma en na afloop een afterparty met deejay op het Muntenplein.

           De eerder aangekondigde optredens van de Edwin Evers Band en De Dijk zijn uitverkocht. Alle info over het optreden en ticketverkoop van Blaudzun is te vinden op www.openluchttheatereibergen.nl

            Thema-avond: Vogels herkennen

            X 264

            EIBERGEN – Op woensdagavond 8 maart organiseren IVN en KNVV Oost-Achterhoek de thema-avond Vogels herkennen. De eerste lentezon heeft de meeste vogels al weer opgeroepen om actief op zoek te gaan naar een partner. Met de bladeren nog in de knop zijn onze zangertjes goed te zien. Een uitstekende tijd om vogels te observeren en te leren kennen. Om meer van vogels te leren moeten we ze wel kunnen herkennen. Maar hoe houd je al die bruine, zwarte, grauwe of juist bontgekleurde, kwetterende, tjilpende, fluitende, zingende en roepende verenbundels uit elkaar? Voor de aankomende vogelaar is het soms lastig om de verschillende vogelfamilies en -soorten te herkennen.

            Er zijn meerdere manieren om vogels waar te nemen en de juiste naam te geven. Het herkennen van vogels beperkt zich niet tot het kijken. Als de diertjes veel op elkaar lijken zijn ze pas te identificeren op basis van hun zang, gedrag, vlucht en/of de omgeving waar ze leven. Een vogelaar “kijkt” in de eerste plaats met zijn oren.

            Woensdagavond 8 maart komt Jacques Groefsema vertellen en laten zien hoe dat vogel herkennen in zijn werk gaat. Toen de jonge Jacques twaalf jaar was werd zijn belangstelling voor vogels gewekt door een stel enthousiaste vogelaars en door de vogels zelf.
            Jaren later is Jacques een kenner op het gebied van zangvogels en heeft hij vele vlieguren gemaakt met het observeren van vogels in Nederland en ver daar buiten. Aan de hand van foto’s, filmpjes en geluiden zal hij de belangrijkste kenmerken doornemen van de zangvogels bij ons in de buurt. Natuurlijk is er een grote kans dat u na deze avond voor de rest van uw leven vogelkijker zult zijn.

            Aanvang: 20:00 uur in De Huve, Grotestraat 52, 7151 BD te Eibergen.
            Entree: €5, inclusief een consumptie. IVN/KNVV-leden betalen €3.

            Inlichtingen: Ben ter Braak, tel. 06 53 690089, email: benterbraak@kpnmail.nl

             Van jongensdroom tot Achterhoeks inkoopparadijs voor ondernemers

             X 3888

             EIBERGEN – Als 17 jarige jongen stond Chiel Meekes, ondernemer in hart en nieren, al op de markt als partijhandelaar. Met diezelfde passie zette hij op 18 jarige leeftijd een grote stap en opende in 2009 zijn eigen partijhandel in Ruurlo. Een droom die uitkwam, maar tegelijk het begin van nog grotere dromen. Met een écht Achterhoekse mentaliteit om door te pakken, heeft hij in 9 jaar tijd samen met zijn jonge team de grote droom waargemaakt. Om verder te kunnen groeien, is hij in 2015 verhuisd van Ruurlo naar Eibergen. Met 6 gigantische hallen en 18 medewerkers, is zijn bedrijf ‘Partijgroothandel’ uitgegroeid tot een waar inkoopparadijs voor ondernemers. Met 14.000m² aan showroom, cash & carry, opslag en kantoren, weten zowel Nederlandse als internationale ondernemers hem te vinden.

             Inkopen wordt leuk en eenvoudig
             Met de recente bouw van een unieke Cash & Carry, wordt inkopen ook nog eens een echte beleving. Ondernemers kunnen in Eibergen namelijk makkelijk en snel handel inkopen, afrekenen en direct meenemen. Deze bijzonder ingerichte en grote Cash & Carry is een lust voor het oog en een beleving opzich. Van gestapelde zeecontainers tot bomen in de hal; alles is eraan gedaan om dit groots aan te pakken. “In samenwerking met een interieurarchitect zijn we een jaar bezig geweest om de droom waar te maken. En met succes. We zijn ontzettend trots op het resultaat en alle positieve reacties die we krijgen.”

             Met 2000m² aan beleving waarin zo’n 5000 verschillende producten worden gepresenteerd, is het een uniek concept in Nederland geworden. “Alle producten zijn te vinden op de website, maar we willen onze klanten meer bieden. Het gevoel en de beleving moeten centraal staan tijdens het inkopen. Nu heeft men de mogelijkheid om een dag op inkoop te gaan en de producten te ervaren, maar ook om snel langs te komen voor kleine aantallen. Wil je grotere aantallen dan beschikbaar in de Cash & Carry? Dan kun je genieten van een goede kop koffie en wordt de bestelling voor je klaargezet.”

             Van decoratie tot huishoudelijke handel
             Door het brede assortiment met lage prijzen, is inkopen voor bijna elke ondernemer interessant en leuk. Of men nou op zoek is naar grote partijen voor een winkel of decoratie voor het opfrissen van het kantoor. Van decoratie tot huishoudelijke artikelen en van speelgoed tot seizoensartikelen. Je vraagt als ondernemer eenvoudig een pas aan en profiteert direct van de scherpste inkoopprijzen. En op maandagavond kun je zelfs tot 20:00 uur terecht.

             • [0] Tekst: Jurriën Oonk
             • [1] Foto: Bas Stortelers

             Jazzpodium met gitarist Martijn van Iterson

             X 75

             EIBERGEN – Gitarist Martijn van Iterson is dinsdag 21 februari de gastmuzikant tijdens de maandelijkse jazzavond in kroeg Home. Van Iterson is een veelgevraagd gastsolist en speelt met zijn eigen kwartet uitsluitend eigen composities. In 2004 was hij Bird-award winnaar op het North Sea Jazz Festival.

             Pianist Peter Beets, bassist Marius Beets en drummer Wim Holthaus vormen ook dinsdag de vaste basisbezetting. Er worden naast jazz aanverwante muziekstijlen verkend, zoals funk, soul en latin. Jazz at Home begint klokslag 20.30 uur en duurt tot 23.00 uur. De entree is 10 euro.

             De invulling van de jazzavonden tot de zomer is ook bekend. Op 14 maart is Bert Kuipers (zang en meer) te gast, op 18 april komt trompettist Jan van Duikeren naar Eibergen en de reeks wordt 23 mei afgesloten door Ilja Reijngoud (trombone).

              Kringloopbedrijf Aktief helpt 36 mensen weer aan een baan

              X 151

              GROENLO/EIBERGEN – Aktief werkt samen met de Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA) en de sociale dienst gemeente Doetinchem. “Wij bieden mensen die vanuit de sociale dienst instromen een werktraject aan van maximaal een jaar”, aldus directeur Gerry Berndsen van Aktief

              In 2016 zijn 89 mensen weer uitgestroomd waarvan 36 naar een betaalde baan of opleiding. De afgelopen jaren zijn in totaal 652 mensen uitgestroomd. Daarvan zijn maar liefst 284 mensen, ruim 40%, weer uitgestroomd naar een reguliere baan of opleiding. Vaak gaat het daarbij om mensen met een wat grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Zowel financieel als menselijk gezien is het prachtig dat mensen uit een uitkering raken.

              “Dit mooie resultaat kunnen wij niet alleen behalen. Wij hebben daarbij de hulp nodig van de inwoners uit de Achterhoek want hun spullen zorgen ervoor dat wij genoeg werk maar zeker ook gevarieerd werk kunnen blijven bieden”, aldus Gerry Berndsen.

              Wilt u meer weten over het project en de mensen erachter, kijk dan op de website van Aktief: www.aktiefonline.nl

               Boyband B-Brave naar Openluchttheater Eibergen

               X 204

               EIBERGEN – De bekende boyband B-Brave geeft zaterdag 10 juni een concert in Openluchttheater Eibergen. De boys Cassius, Dioni, Kaj, Jai en Samuel zijn bekend van hits als ‘De Eerste Date’ en ‘One Night Stand’.

               ”Het is de eerste keer dat we een grote naam halen, speciaal voor de leeftijdsgroep 12 tot 19 jaar. Deze doelgroep valt nogal eens tussen wal en schip, het leek ons daarom leuk om voor hen B-Brave te halen”, aldus het bestuur.

               Tickets kosten in de voorverkoop 12,50 euro per stuk, inclusief alle bijkomende kosten. De online tickets zijn te koop via de website. Als er kaarten over blijven is er nog een dagkassa (15 euro per ticket). De poort gaat om 18:30 uur open en er is een voorprogramma. B-Brave begint rond 20:00 uur. Alle informatie over het concert en online tickets op www.openluchttheatereibergen.nl .

               Afgelopen maand maakte het openluchttheater de komst van de Edwin Evers Band en De Dijk bekend. Beide concerten zijn inmiddels uitverkocht.

                Bustrip naar concert Beets en Von Piekartz

                X 118

                EIBERGEN – Het platform Jazz Eibergen organiseert een bustrip naar het concert van Peter Beets en Daniel von Piekartz in de Amsterdamse North Sea Jazz Club op zondagmiddag 5 maart. Pianist Beets (Groenlo) en pianist/zanger Daniel Von Piekartz (Oldenzaal) behoren tot de top van de Nederlandse jazz scene. Tijdens dit bijzondere optreden staat het werk van Ray Charles centraal.

                Het duo trad vorig jaar samen op tijdens de maandelijkse jazzavond in de Eibergse kroeg Home. Het publiek was laaiend enthousiast. Vandaar het initiatief van Jazz Eibergen om de oostelijke jazztoppers in actie te zien in de vermaarde North Sea Jazz Club.

                De speciale bus met gezellige zitjes biedt plek aan 39 personen en vertrekt om 10:00 uur uit Eibergen en is rond 12:15 uur bij het Westergasfabriek-terrein. Daar kunnen de deelnemers nog even rondsnuffelen op de maandelijkse Sunday Market. Het concert begint om 13:30 uur. Rond 16:15 rijdt het gezelschap terug. Een all-in ticket (bus en entree) kost 36 euro per persoon.

                Voor meer informatie en opgave: jazzeibergen@ziggo.nl , of Raph Schouten, 0545-473933.

                 Wij draaien door…. de Doofpot en de Kettel

                 X 75

                 EIBERGEN – 11e editie Doofpot-Kettel reünie gaat door! Na de geslaagde Doofpot/ Kettel reünie van 2016, hebben de organisatoren besloten ook de 11e editie doorgang te laten vinden.

                 Of je nu komt voor een weerzien van je uitgaansvrienden van toen of liefhebber bent van de muziek uit die tijd, Eet- en Feestcafé de Klok te Eibergen is zaterdagavond 25 maart 2017 “the place to be”.

                 De dj’s van toen draaien de muziek als vanouds uitsluitend van vinylplaten met muziek uit de jaren 70 en 80. Ook zal de nostalgische discoverlichting die avond niet ontbreken. In de grote zaal lekker swingen op de “beats” van toen, en in het voorcafé herinneringen ophalen. Graag tot ziens op zaterdag 25 maart 2017 vanaf 20.00 uur, bij Eet- en Feestcafé de Klok, Grotestraat 84 te Eibergen!

                 Toegangskaarten voor dit evenement zijn verkrijgbaar bij Eet en Feestcafé de Klok in Eibergen, en bij de dj’s. Kaarten in de voor verkoop € 3,= , aan de kassa € 5,= p.p.

                 Voor info; like ons op Facebook (facebook.com/doofpotkettel) of volg ons via de website www.dedoofpot.net en via het Twitter account @doofpotkettel

                  Arjan Weernink kiest voor fusies en overnames

                  X 119

                  EIBERGEN/DEVENTER – Arjan Weernink is op 1 februari 2017 toegetreden als partner van Taurus Corporate Finance (www.taurus.nl) . Tot voor kort was Weernink als senior accountmanager groot zakelijke relaties verbonden aan de Rabobank.

                  Arjan Weernink (44 jaar) komt uit Twente en woont in Tubbergen. Hij heeft langjarige bancaire ervaring bij Rabobank en ING Bank in Twente en de Achterhoek en heeft daar een groot ondernemersnetwerk opgebouwd.

                  Arjan Weernink licht toe: “Bij Taurus maak ik deel uit van een groeiend team van ervaren professionals met korte en informele lijnen naar onze klant. Bovendien werken wij samen met sterke strategische partners in de regio. Wij hebben alle specialismen in huis om het complexe proces van fusies en overnames volledig te begeleiden”

                  Taurus is een onafhankelijk corporate finance kantoor gespecialiseerd in de begeleiding van koop- en verkooptrajecten van bedrijven, bedrijfswaardering en bedrijfsfinanciering. Taurus heeft vestigingen in Deventer en Eibergen.