Zeepkistenrace Lievelde


Datum/Tijd
Datum - 16/06/19
13:30

Locatie
Kermis Lievelde Lievelde


LIEVELDE – Dit jaar wordt de zeven meter hoge schans weer opgebouwd in de straten van Lievelde. Ruim vijftig deelnemers zullen zich wagen aan de afdaling en spectaculaire hindernissen van de Zeepkistenrace. Bij voorkeur natuurlijk in zo ludiek mogelijke zeepkisten en in bijpassende outfits.

Het parcours
Volwassenen (vanaf 16 jaar) Eén van de teamleden start vanaf de schans, zoeft naar beneden van de tokkelbaan en drukt op de startknop. Het starthek van de schans valt en de zeepkist racet het parcours op. Onderweg moeten de hindernissen worden overwonnen en de zeepkist en inzittenden worden besmeurd met “pek&veren”. Aan het einde van het parcours, rijdt de zeepkist over the Bridge of Hell (powered by Nozem) en parkeert de chauffeur in het parkeervak. Een harde knal op de finishknop en de tijd staat genoteerd.

Jeugd (8 tot 16 jaar)
De jeugd start vanaf halverwege de schans en gaan hiervoor niet van de tokkelbaan. Verder is het parcours hetzelfde, alleen zullen zij de zeepkist al voor the Bridge of Hell parkeren en lopend/rennend naar de overkant gaan.

Jeugd (jonger dan 8 jaar)
Deze groep kan ook zeker deelnemen aan de Zeepkistenrace! En jullie hoeven je niet eens in te schrijven. Er zijn prachtige plekken voor jullie gereserveerd op de tribunes langs het parcours en jullie mogen de deelnemers bekogelen met “pek&veren”.

De Zeepkistenrace is onderdeel van de Lieveldse kermis. Er zal dus tijdens en na de Zeepkistenrace ook volop vermaak zijn in de vorm van muziek, attracties en gezelligheid. Gratis parkeren en entree.

Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.