Eerste maatregelen splitsing Winterswijkseweg uitgevoerd


Gepubliceerd op

GROENLO – Het veiliger maken van de splitsing Winterswijkseweg / Oude Winterswijkseweg in Groenlo wordt door de gemeente Oost Gelre voortvarend opgepakt. Verkeersregelaars zijn maandag 7 januari begonnen om op drukke momenten het verkeer te regelen Er is een alternatieve fietsroute aangegeven zodat fietsers de kruising kunnen mijden.

Wethouder Bonsen onderkent dat het niet dé oplossingen zijn. “Het is een complexe kruising met beperkte ruimte er omheen. De maatregelen die we nu hebben ingevoerd moeten de druk op de kruising verlichten en bijdragen aan de veiligheid. We houden de komende tijd in de gaten hoe het uitpakt, wat het effect er van is. Ondertussen gaan we wel aan de slag met meer structurele oplossingen voor de langere termijn.”

Werken aan oplossingen
Woensdag 2 januari heeft wethouder Bonsen met een aantal betrokkenen gesproken, waaronder de initiatiefnemers van de petitie. “Het was een goed en constructief gesprek. We zien samen het grote belang om tot oplossingen te komen. We hebben de huidige maatregelen besproken. Er zijn ook nog wat ideeën voor de korte termijn naar voren gekomen, zoals betere verlichting op de kruising. Maar ook voor de lange termijn zijn ideeën geopperd. Daar gaan we nu mee aan de slag.”

Ideeën welkom

Wethouder Bonsen benadrukt dat ideeën welkom zijn. Veel inwoners hebben via de petitie of via Facebook ideeën aangedragen. Maar of ideeën uitvoerbaar zijn moet uit onderzoek blijken. “Ik zie reacties langskomen over de mogelijkheid om de Industrieweg door te trekken naar de Winterswijkseweg. Ook een rotonde wordt genoemd. We zijn blij met alle ideeën en suggesties. Maar ik krijg ook reacties van mensen die zich zorgen maken over zulke nogal ingrijpende maatregelen in hun omgeving. Tegen hen wil ik zeggen dat we geen ideeën op voorhand uitsluiten, maar dat we wel zorgvuldig omgaan met de belangen van alle betrokkenen.”

Klankbordgroep
Tijdens het overleg op 2 januari is besloten om de gesprekken met de klankbordgroep voort te zetten. “In goed overleg gaan we de klankbordgroep aanvullen met de directe buurt en ondernemers”, aldus wethouder Bonsen. “Ze ontvangen daarvoor een uitnodiging. Zo hebben we een representatieve klankbordgroep waarmee we de komende maanden zicht willen krijgen op oplossingen voor de langere termijn.”


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.