Inloopavond nieuwbouw Careaz Antoniushove


Gepubliceerd op

Toelichting op plannen en ontwerpbestemmingsplan

Woensdag 6 maart houdt de gemeente in samenwerking met Careaz een inloopavond over de nieuwbouwplannen van het huidige Antoniushove in Lichtenvoorde. De avond in het gemeentehuis begint om 19.30 uur en start met een centrale presentatie.  Daarna is er alle gelegenheid om vragen te stellen over het nieuwbouwplan en het ontwerpbestemmingsplan.

Een impressie van de totale nieuwbouw

Geschiedenis als inspiratie.

In overleg met de gemeente heeft Careaz een uitwerking van de plannen gemaakt. De beoogde nieuwbouw refereert aan het verleden van die locatie. De architectuur van de meisjesschool/ St. Jozef klooster, de vroegere dorps- en parkvilla’s en de diverse gevels van de dorpse pandjes aan de Rapenburgsestraat vormden een inspiratiebron voor het nieuwe ontwerp.

Planning
Als alles meezit hoopt Careaz in 2020 te starten met de sloop en de bouw van het nieuwe complex en kunnen de deuren anderhalf jaar later in 2021 weer worden geopend. Om de plannen te realiseren moet het bestemmingsplan aangepast worden.

Inloopavond
Voor een toelichting op de plannen en het bestemmingsplan is er woensdag 6 maart een inloopavond in het gemeentehuis. Die begint om 19.30 uur met een centrale presentatie. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen. Ook kunt belangstellenden individueel in gesprek met een medewerker van de  gemeente of Careaz.

Vanaf 8 maart ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.