Zwarte Cross begonnen met opbouw

LICHTENVOORDE – Van donderdag 12 t/m maandag 16 juli wordt het Zwarte Cross Festival gehouden in de Besselinkschans bij Lichtenvoorde. In verband met de opbouw is de Besselinkschans afgesloten voor alle verkeer.

De opbouw van het Zwarte Crossterrein is een enorme klus. Met veel bouwverkeer, kranen, hoogwerkers, tractoren en vrachtwagens. Veiligheid is een belangrijk aspect tijdens de Zwarte Cross. Niet alleen tijdens het evenement, maar ook tijdens de op- en afbouwperiode. Daarom is een deel van de Besselinkschans vanaf vrijdag 22 juni afgesloten voor alle verkeer, ook voor voetgangers. Zo kunnen de uitvoerders ongestoord aan het werk en lopen wandelaars en fietsers geen risico.

Beveiligingsdienst
Concreet betekent dit dat de Eikendijk, Visserijdijk en de Schansweg zijn afgesloten van 22 juni tot en met 25 juli. De gemeente heeft hiervoor een vergunning verleend. De beveiligingsdienst van de Zwarte Cross houdt hier toezicht op. Daarnaast is op de Pastoor Scheepersstraat, Vosdijk en Heringsaweg voor de periode van 25 juni tot en met 25 juli de maximumsnelheid verlaagt van 60 km/uur naar 30 km/uur.

Fiets- en wandelroutes
Via de Schans lopen diverse fiets- en wandelroutes, zoals het Lokale Ommetje Lichtenvoorde, de route ‘De 80-jarige oorlog’, de route ‘Onder Vuur’, de Arfgoodroute, het Griezeveldpad, het Schanspad, en het fiets- en wandelnetwerk. Het is ondoenlijk deze routes allemaal om te leiden en opnieuw te bewegwijzeren. We vragen u om rekening te houden met de afsluiting.

Verkeersmaatregelen en omleidingsroutes
In de komende weken melden we meer over de verkeersmaatregelen tijdens de Zwarte Cross. Ook kunt u dan lezen welke omleidingsroutes gelden.

    99total visits,1visits today