Categoriearchief: Groenlo

Zwieren en zwaaien op overdekte kunstijsbaan

GROENLO – Net als voorgaande jaren wordt er bij Marveld Recreatie in Groenlo weer een kunstijsbaan aangelegd. Ook dit jaar is de ijsbaan overdekt waardoor er ook met wat minder weer geschaatst kan worden.

De ijsbaan, van 360 m2, is toegankelijk voor iedereen ook als je niet bij Marveld op vakantie bent.

De ijsbaan is geopend vanaf 21 december tot 10 maart 2019, dagelijks van 10.00 tot 22.00 uur. Toegang tot de ijsbaan inclusief schaatshuur, bedraagt € 4,50- per persoon.

  Grol DS3 – Minerva DS2

  GROENLO – Zondag 9 december stond voor de handbaldames van Grol 3 de laatste thuiswedstrijd voor de korte winterstop op het programma. De tegenstander uit Gaanderen, Minerva, stond er op papier iets beter voor. Beide teams hadden 6 punten, maar Minerva had 1 wedstrijd minder gespeeld. Het zou dus een spannende wedstrijd kunnen worden. Gelijk in de eerste speelminuten werd duidelijk dat 1 speelster van Minerva er bovenuit stak, zij scoorden hun eerste 4 doelpunten door harde en strakke ballen op het doel. Gelukkig had Grol daar wel een antwoord op, Mignon opende de score vanuit de hoek, Floor en Loran wisten ook al snel het net te vinden.

  De hele eerste helft ging het gelijk op. De snelle en lange nummer 8 van Minerva werd goed in de gaten gehouden, ze kreeg mandekking wanneer ze op de opbouw speelde. De verdediging stond verder behoorlijk dicht, de overige speelsters konden weinig uithalen.

  In de aanval was de opdracht van de coach: simpel spelen. Instarten, kijken waar de kansen liggen, schieten van afstand. Dit lukte prima: de dames gingen de rust in met een voorsprong van 9-7.

  Na de rust was de voorsprong snel weer verdwenen, Minerva kwam gelijk tot 9-9. Daarna liep Grol weer uit door het schieten van afstand, goed opgezette vrije ballen en mooie schoten van onder andere Diede en Mariska. De winst was niet meer in gevaar, einduitslag een verdiende 15-12 voor Grol. Dames 3 weet daarmee weer op te klimmen naar de 4e plek.

   Derde editie ‘Eat to meet’

   GROENLO – ‘Eat to meet’ is al bijna niet meer weg te denken uit Oost Gelre. Het is een concept waarbij inwoners van Oost Gelre op een gezellige en smakelijke manier met elkaar in contact komen. De bijeenkomst wordt gekenmerkt door drie karakteristieke eigenschappen: ontmoeting, kennismaking en verbinding.

   ‘Eat to meet’ is niet alleen bedoeld voor nieuwkomers maar voor alle inwoners van Oost Gelre. Het initiatief, dat van alle kanten ongekend veel belangstelling en spontane en warme waardering geniet, krijgt op vrijdag 21 december met een derde editie een vervolg. De bijeenkomst wordt gehouden in het sociaal cultureel centrum De Mattelier te Groenlo van 18.00 uur tot 21.00 uur.

   Net als vorig jaar is het motto; Neem je favoriete gerecht en bord en bestek mee & delen maar! De gasten mogen hun favoriete hoofdgerecht of nagerecht zelf meenemen om het eten vervolgens met elkaar te delen. We leren zo elkaar en andere gerechten en smaken kennen. De vrijwilligers van de organisatie maken soep en een nagerecht. Albert Heijn Groenlo sponsort ook dit jaar wederom de ingrediënten. De gemeente Oost Gelre draagt ook bij in de onkosten van de organisatie.

   Dit jaar zijn er “nieuwkomers” die mee helpen organiseren. Naast de familie Janssen en de dames van Stichting Ontmoet en Ontwikkel Oost Achterhoek zijn Marja Kooning en de Syrische Ali Aabed en Khozama Ibrahim aangeschoven bij de organisatie. “Het is fijn om als nieuwkomer in Oost Gelre bij de organisatie betrokken te zijn. Als ik naar de afgelopen twee jaren kijk, zie ik alleen maar enthousiaste blije mensen. Het geeft een goed gevoel om op deze manier wat voor anderen te kunnen betekenen”, aldus Marja. Khozama en Ali vinden het ook fijn om mee te organiseren. “We helpen nieuwkomers graag bij hun integratie. Iedereen is gelijk en het maakt niet uit waar je vandaan komt. Delen doe je met je hart. Aan de vorige edities hebben we leuke vrienden over gehouden.”

   De organisatie wil iedereen van harte uitnodigen aan tafel. Oud, jong, alleen of met de gehele familie. Kom en deel. Het belooft een gezellige avond te worden met lekker gevarieerd eten, leuke mensen, muziek, dans, foto’s, en verhalen. Wil je deelnemen en/of als vrijwilliger meehelpen?

   Meld je dan vóór 18 december 2018 aan via eattomeetgroenlo@gmail.com.

    Grol JO19-1 als nummer 1 naar Promotie poule

    GROENLO – Wat Grol 1 niet lukte afgelopen zaterdag, lukte Grol JO19-1 wel: winnen van VIOS Beltrum. Grol JO19-1 werd met een 2 – 0 overwinning 1e in groep 6 van de 1e klasse en mag zich winterkampioen noemen. Net voor FC Winterswijk, dat vorige week met maar liefst 4 – 0 werd verslagen, en Witkampers, dat in een eerder stadium al met 1 – 0 werd verslagen.

    Grol plaatst zich hiermee voor de promotie-poule, waar de nummers 1 en 2 naar de Hoofdklasse zullen promoveren.

     Grol H.V. DB1 – HV Angeren DB2

     GROENLO – Deze zondag 9 december stond voor Grol DB1 de thuiswedstrijd tegen Angeren DB2 op het programma. Het zou een spannende wedstrijd worden gezien de stand op de ranglijst. Het scheelde voorafgaand namelijk maar één puntje. Hett doel van deze wedstrijd was dus: WINNEN! Vanaf het beginsignaal waren de meiden fanatiek. Het ging gelijk op. Er werd gerust met een 6-6 stand op het scorebord.

     De tweede helft was vanaf het begin weer spannend. Het spelletje ging heen en weer. Grol stond verdedigend goed haar mannetje en mocht de Angeren er doorheen komen dan stond de keepster daar om de bal tegen te houden. Aanvallend kwamen we bij de tegenstander er ook niet doorheen en bleef het moeilijk om de gaten te vinden. Vlak voor het eindsignaal was het 10-11. We bleven druk zetten maar helaas lukte het ons niet om de gelijkmaker te scoren en bleef het 10-11 toen het eindsignaal klonk.

     Het doel werd dus niet gehaald maar toch waren er de complimenten: er werd tot het eind toe gestreden!

      VV Grol DS 1 wint op karakter van Focus DS 2

      GROENLO – Zaterdag 8 december om 15:00 uur speelden we een wedstrijd in eigen hal in Groenlo. We mochten het opnemen tegen een oude bekende van vorig seizoen, Focus dames 2. We wisten daardoor dat we een team tegenover ons zouden krijgen met veel ervaring.

      De eerste twee sets verliepen goed. We waren geconcentreerd en speelden stabiel. Daardoor wisten we deze sets binnen te slepen. De eerste set eindigde met 25-18 en de tweede set met 25-21.

      Op dit moment aangekomen bij de ‘beruchte’ derde set en het was er eentje… Door de vele rally’s in deze wedstrijd begon de vermoeidheid toe te slaan. Er ontstonden meer eigen fouten aan de kant van Grol waardoor we teveel punten verloren. Deze set is dan uiteindelijk helaas verloren met een eindstand van 22-25.

      Op naar de vierde en hopelijk laatste set. We beseften dat we deze set zeker moesten winnen. Ook met de reden om mee te blijven doen met de strijd om de top 4 binnen onze poule. Met vechten voor elkaar, vermoeid en op karakter hebben we deze set binnen gesleept met een eindstand van 27-25.

      Door het winnen van deze wedstrijd blijven wij op een gedeelde eerste plek staan in de eerste klasse samen met Morgana DVO dames 2. Onze volgende wedstrijd is op 15 december om 15:30 uur bij de Kei in Warnsveld. Dit beloofd een spannende wedstrijd te worden aangezien WSV dames 2 ook in strijd is om de eerste plaats te veroveren. Kom ons daarom ook zeker aanmoedigen!

      • [0] Tekst: VV Grol
      • [1] Foto's: René van den Mosselaar

      Uitslag Sinterklaas etalagewedstrijd

      GROENLO – Sinterklaas en zijn pieten zijn al weer op weg naar Spanje. Maar voordat ze weg gingen hadden ze nog tijd om de prijsjes rond te brengen. Drie weken lang konden de kinderen meedoen aan de etalagewedstrijd. In veel etalages stonden letters en als je die letters op het formulier goed in vulde ontstond de volgende zin: IN GROENLO VINDT DE SINT EEN KADO VOOR IEDER KIND

      Veel kinderen zijn samen met de papa’s en mama’s of vriendjes langs de etalages gegaan. Ze hebben de oplossing ingevuld en de formulieren ingeleverd.

      Uit de ingeleverde formulieren zijn de volgende winnaars getrokken:
      Amy Schonewille ( 3 jaar) Groenlo
      Nick Paijers ( 5 jaar) Groenlo
      Myrthe Kokman (8 jaar) Groenlo
      Suus Breitner ( 10 jaar) Groenlo

      Met hulp van twee pieten, het GOV en de Scouting zijn de prijzen bij de winnaars terecht gekomen.

       HV Grol dames 1

       GROENLO – In de laatste thuiswedstrijd van dit jaar liepen de dames van HV Grol tegen een grote nederlaag aan, tegen een tegenstander die gewoon een maatje te groot was.

       De dames van Grol begonnen goed aan de wedstrijd en in de eerste 15 minuten van de wedstrijd ging het ook gelijk op tot een stand van 4-4. Daarna begon het team van de Tukkers haar draai te vinden. Doordat Grol aanvallend ook veel onnodige fouten maakte, speelde het de Tukkers in de kaart die via snelle tegenaanvallen naar hartenlust scoorden, bij rust was de stand dan ook 5-14.

       De 2e helft wilde het Grol wel beter spelen maar dit kwam er niet uit, de achterstand was te groot en aanvallend ebde de beleving weg waardoor het onmachtig speelde, tegen de snelle tegenaanvallen van de Tukkers hadden de dames van Grol het nakijken. Aan het eind stond er een grote score op het scorebord 13-30.

       De tegenstander was oppermachtig en HV Grol kon hier niet in mee, snel vergeten en toch leren van bepaalde situaties en zich opmaken voor de lastige uitwedstrijd van volgende week: zondag in Borne tegen koploper Borhave 2.

       • [0] Tekst: HV Grol
       • [1] Foto's: René van den Mosselaar

       Grol DA1 – HCL Groessen/ Loo DA1

       GROENLO – Weer een moeilijke wedstrijd voor de dames van Grol. Het begon goed met een doelpunt in de bovenhoek, daarna veel kansen, maar die werden achter elkaar gemist. Dit was Grol niet gewend. De tegenstander ging wel scoren. Ze konden tot 4-2 redelijk in de buurt blijven, maar veel individuele acties die niet tot doelpunten leidden, gaf HCL de mogelijkheid om uit te lopen tot 2-7 bij rust.

       Na een moeizame eerste helft, ook voor de tegenstander die ook moeite hadden om te kunnen scoren, herpakte Grol zich in de tweede helft. Door de gevaarlijkste speler van Groessen vast te zetten en door snelle aanvallen met prima doelpunten kwamen Grol terug tot 11-11. Nikki hield nog twee strafschoppen tegen, maar desondanks kon Grol, met nog een paar minuten te spelen, helaas niet uitlopen. Er waren nog mooie kansen op de cirkel, maar die werden door de goed leidende scheidsrechter afgefloten. Gelukkig werd uiteindelijk wel een gelijkspel veiliggesteld: 14-14 werd het uiteindelijk. Een ontzettend goede tweede helft hebben de meiden gespeeld. Petje af!

       Zondag 16 december speelt Grol DA1 om 12.00 uur tegen de nummer 3 spelen van de ranglijst Sani4all/Artemis’15 DA1 in Doetinchem. Het is dan zaak voor de meiden om de tweede plek op de ranglijst voor het kerstreces veilig te stellen.

       • [0] Tekst: HV Grol
       • [1] Foto's: René van den Mosselaar

       Kerkemeijer Gemini, maatje te groot voor VV Grol.

       GROENLO – Zaterdag 8 december kwam Kerkemeijer Gemini H1 uit Borculo op bezoek in Groenlo om tegen H1 van Volleybalvereniging Grol aan te treden. Dit zijn altijd hele leuke wedstrijden en sportief gezien fijne tegenstanders. Zo ook zaterdag weer, ruimschoots op tijd zijn de gasten uit Borculo aanwezig om zich eerst met koffie van Rob goed voor te bereiden.

       En dan de wedstrijd, deze stond voor Grol in het teken van blessurevrij doorkomen en proberen een gezellige sfeer te creëren en eventueel punten te pakken. Want met nog maar 4 eigen fitte speler en 1 half fitte speler te starten tegen de nummer 1 uit de promotieklas, en zelf nummer laatst zijnde, dan weet je vooraf al dat het heel moeilijk wordt. En dat was natuurlijk ook logisch. De setstanden 16-25, 17-25, 7-25 en 18-25 geven goed weer wat het krachtverschil tussen Grol en Gemini is, op dit moment.

       VV Grol H1 maakt dit seizoen een lastig jaar mee. Inpassen van nieuwe spelverdeling, het vervangen van de libero. Verjonging die logisch is binnen het 1e van Grol, maakt dat er keihard gewerkt dient te worden om aan het eind van het seizoen handhaving in de promotieklasse te bewerkstelligen.

       Voor gisteren geldt zeker dat er een compliment op zijn plaats is, voor Maurice, Peter, Robert en David. Na hun eigen wedstrijd bij het 2e, spelen ze gewoon nog mee bij het 1e , waarvoor dank.

       Zaterdag was er voor H1 weinig eer te behalen. Maar a.s. zaterdag moeten we in Warnsveld eigenlijk de nodige puntjes mee naar Groenlo nemen om aansluiting te behouden bij de nummer 10. Dus alle support in Warnsveld is wenselijk.

       • [0] Tekst: VV Grol
       • [1] Foto's: René van den Mosselaar

       Grol 1 speelt gelijk tegen Vios 1

       GROENLO – In een geweldige ambiance speelden Grol en VIOS gelijk. De derby in 3C was verplaatst naar de zaterdagavond, en dit trok ca 1000 supporters naar een regenachtig sportpark Den Elshof. De eerste helft was voor Grol en men leek met twee doelpunten van Wouter Rexwinkel en een rooskleurige 2 – 0 voorsprong de rust in te gaan. Maar een twijfelachtig gegeven penalty op slag van rust en benut door Freek Helmers gaf de ‘boeren’ uit Beltrum hoop. In de tweede helft stroopten de gasten de mouwen verder op en daar had Grol moeite mee. Vios maakte gelijk door een doelpunt van Bob Groot Kormelink en na een rode kaart voor Boet Leemreize met 10 spelers zelfs nog de 2 – 3. Al was hier een duwtje in de rug en als gevolg een eigen doelpunt van Bjorn te Braake voor nodig. Na diverse grote kansen voor Grol, was het gelukkig toch nog in de allerlaatste minuut dat de verdiende gelijkmaker werd gescoord via een strak en laag schot van Mart Zieverink. De ‘burenruzie’ eindigde dus onbeslist en zal op zaterdag 13 april verder uitgevochten moeten worden in Beltrum. Na afloop werd door beide teams en supportersgroepen in een bomvol sportcafé Den Elshof nog tot in de kleine uurtjes nagepraat.

       De teams kwamen bij aanvang het veld op onder blauwe rook en vuurwerk in het vak van de Vios aanhang. Maar liefst 500 supporters waren ondanks de regen en de (Grolse) wind vanuit Beltrum naar Groenlo gekomen. Het werd een fantastische voetbalsfeer.

       Grol startte voorzichtig en liet Vios het spel maken. Vios stoorde vroeg, waardoor Grol met lange ballen de voorhoede moest proberen te bereiken. Pas na een kwartier levert dit de eerste kans van de wedstrijd op en een mooie opsteker voor de thuisploeg. Mart Zieverink kopte de bal door en Wouter Rexwinkel lobte de bal behendig over de uitkomende keeper Lars Kroeze van Vios: 1 – 0. Even later had Luc Berentsen Grol zelfs al op een grotere voorsprong kunnen zetten maar Luc raakte de bal niet goed na een misser van de verdediging. Wessel Baarslag werd pas na een half uur voor de eerste keer getest. Een vrije trap van Arjen te Bogt, die zijn laatste wedstrijd speelde voor Vios, werd vakkundig onder uit de hoek getikt. Daarna was Grol weer aan de beurt met een kans voor Tycho Riteco. En drie minuten voor rust kopte Wouter Rexwinkel de bevrijdende 2 – 0 binnen. De keeper van Vios was net te laat bij de indraaiende voorzet. Dit leek ondanks dat de voorsprong nog wat groter had moeten zijn een comfortabele voorsprong om te gaan rusten. Maar arbiter Bas ten Berge uit Almelo dacht hier anders over. Een verdedigende actie van Mart Willemsen op de bal waarbij zijn tegenstander ten val kwam werd bestraft met een penalty, die door Freek Helmers werd binnengeschoten: 2 – 1.

       Dit gaf Vios moed en zij deden er in de tweede helft een schepje boven op. Daar had Grol moeite mee en het voetbal was rommelig in de tweede helft. En de inzet van Vios werd beloond. Bob Groot Kormelink schoot via de binnenkant van de paal de 2 – 2 binnen. Met een grote kopkans voor Luc Berentsen, een vrije trap van Luc die over ging en een kopballetje van Mart Zieverink leek Grol nog uitzicht te hebben op de overwinning. Zeker toen Boet Leemreize wegens natrappen met rood van het veld werd gestuurd. Maar gesteund door hun luidruchtige aanhang gaf Vios niet op en kwam zelfs nog op voorsprong. Bjorn te Braake, die een ongelukkige wedstrijd speelde, werd in de rug geduwd en de bal kaatste daarbij van zijn been in de benedenhoek van het eigen doel: 2 – 3

       Grol kreeg daarna nog diverse goede kansen. Een harde inzet van Mart Zieverink werd door Lars Kroeze met één hand over getikt. Ook de ingevallen Jordy Oonk had de gelijkmaker op de schoen. De opluchting was dan ook groot toen topscorer aan Grolkant Mart Zieverink de gelijkmaker binnenschoot. Een laag en hard schot carambolleerde het doel in. Arbiter ten Berge liet nog een paar minuten naspelen, maar 3 – 3 was de eindstand en de derby in 3C eindigde dus onbeslist. Beide supportersgroepen hadden graag de overwinning van hun team gezien. En daar werd nog onder het genot van een drankje nog lang over nagepraat in het sportcafé.

       Komende zondag 16 december speelt Grol uit tegen Trias in Winterswijk. Aanvang 14.00 uur.

       Wedstrijdinformatie

       Grol – VIOS B. 3 – 3

       Scoreverloop:
       15e min. 1 – 0 Wouter Rexwinkel
       42e min. 2 – 0 Wouter Rexwinkel
       45e min. 2 – 1 Freek Helmers (penalty)
       57e min. 2 – 2 Bob Groot Kormelink
       80e min. 2 – 3 Bjorn te Braake (e.d.)
       90e min. 3 – 3 Mart Zieverink

       Gele kaarten: Mart Willemsen van Grol en Freek Helmers van Vios
       Rode kaart: Boet Leemreize van Vios

       Opstelling Grol:
       Keeper: Wessel Baarslag;
       Achter: Doné Emaus (80. Jordy Oonk), Ramon Landewers, Mart Willemsen en Bjorn te Braake;
       Midden: Luc Berentsen, Roel Bruins en Eduardo de Sousa Cavalcante;
       Voor: Tycho Riteco, Mart Zieverink en Wouter Rexwinkel.

       Scheidsrechter: Bas ten Berge uit Almelo

       Uitslagen 3C
       Grol – VIOS 3 – 3
       MvR – VVO 2 – 2
       OBW – VDZ 1 – 1
       Ruurlo – Pax 3 – 1
       SML – Doetinchem 2 – 1
       MASV – Trias 2 – 0
       Gendringen – Rheden 1 – 3

       Stand 3C
       1. OBW 11 – 26
       2. VDZ 11 – 24
       3. MASV 11 – 22
       4. Rheden 11- 19
       5. Grol 11 – 18
       6. Ruurlo 11 – 16
       7. VVO 11 – 15
       8. Trias 11 – 14
       9. Pax 11 – 14
       10. SML 11 – 13
       11. MvR 11 – 11
       12. VIOS B. 11 – 10
       13. Doetinchem 11 – 8
       14. Gendringen 11 – 5

       • [0] Foto's: Marcel Houwer

       Groenlo draait door

       GROENLO – Dit jaar zit 3fm Serious request in een wat ander jasje gegoten, geen glazen huis meer, maar 3fm dj-teams die het land doortrekken om particuliere acties te bezoeken. Zo zal het 3fm-duo Mark en Ramon o.a. Twente en de Achterhoek aandoen, zo ook Groenlo. Dit was voor Ivo Oostendorp van Music54 de trigger om in Groenlo wat op poten te gaan zetten om zo dit goede doel te steunen. “Een paar lijntjes werden uitgegooid en al vrij snel kwam er medewerking uit verschillende hoeken”, vertelt Ivo. “Het is leuk dat we een goed doel gaan steunen en dat men belangeloos mee wilt werken, maar het is ook belangrijk dat het een supergezellige dag wordt, zoals we dat kennen hier”, vult hij aan.

       Vrijdag 21 december zal vanaf 15.30 uur ‘Groenlo draait door’ plaatsvinden bij café Kras in Groenlo. ’s Middags is er een middag voor de jongere jeugd met een DJ workshop voor een ieder die het dj-vak onder de knie wil krijgen en de kleinsten kunnen deze middag geschminkt worden. De avond is gereserveerd voor een feestavond met een enorm scala aan artiesten. Er is zowel gekozen voor livemuziek en dj’s om zoveel mogelijk afwisseling te krijgen en een ieder op de wenken te bedienen. Zo treden o.a. deze avond op; Jay Reeves, Angie Mill, Beatz Freq en Stefan Mondial.

       De entree deze dag is vrij, echter zal er wel een bus staan voor een vrije gift. Ook de omzet deze dag zal volledig ten goede komen aan Serious Request die ook dit jaar het Rode kruis steunt.

        Rockcafe Taste’s actiedag voor Serious Request 2018

        GROENLO – Dit jaar geen glazen huis in Taste. Alsof ze t aanvoelden bij 3 fm, De DJ teams gaan door Nederland heel lopen om actievoerders te bezoeken en dus door het hele land radio te maken. 20 December zijn ze in Groenlo en 20 december dan ook de hele dag allerhande activiteiten in Taste.

        Een dag die bij Taste volledig in het teken van Serious Request voor het Rode Kruis! Een van de doelen is het Rode Kruis en reanimeren. Hoe jong of oud je ook bent, in een noodsituatie willen we allemaal hetzelfde: jezelf veilig voelen. Maar daarvoor moeten er wél mensen zijn die weten wat ze moeten doen als iemand ineens een hartstilstand krijgt. Met reanimatiecursussen en het plaatsen van AEDs (defibrillators) door heel Nederland zorgt het Rode Kruis ervoor dat ook jij kunt ingrijpen in geval van nood.

        In Rockcafé Taste van 10:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 16:00 demonstraties reanimeren door de EHBO Groenlo. Met reanimeerpop en je mag het ( vooral) ook zelf proberen en ervaren hoe het voelt iemand te reanimeren. Tevens met AED apparaat, want hoeveel mensen zijn er wel niet die het idee hebben dat ze daar niet mee om kunnen gaan, terwijl het apparaat het eigenlijk volledig zelf aangeeft. Kom vooral aan, doneer, leer en ervaar!

        Vanaf 20:00 uur een PUBQUIZ gepresenteerd door niemand minder dan Eric van den Berg (Omroep Gelderland). Geef je op! De pubquiz is voor DUO’s, (dus geen grote teams, maar twee personen per team)

        Opgeven kan nu al bij Taste aan de bar. (€ 10,00 per persoon voor het Rode Kruis) Er is plek voor 30 duo.s Met een live band die na de quiz nog een uurtje doorspeelt.

        En natuurlijk de dagen erna tot 1 januari kun je, tegen een donatie, je rockverzoekjes aanvragen in Taste! Ook deze bedragen gaan uiteraard naar het Rode Kruis.

         Taste Live met Sure Grip

         GROENLO – 15 december is er weer een Taste Live, dit keer met Sure Grip. Drie niet meer zo piepjonge heren uit Bennebroek besloten op Nieuwjaarsdag 2016 dat het leven niet alleen bestaat uit werken en op zaterdag je puberdochter naar een winderig sportveld brengen, Weg met die sleur, inkakken kan altijd nog. Er moest en zou gerockt worden. De garage werd leeg geruimd, instrumenten afgestoft en een powertrio was geboren. Vele jaren ervaring, maar in deze line-up nog fris als jonge goden, gaat het van punk naar grunge en van heavy metal naar sixties rock en weer terug.

         Aanvang 22:00 uur, entree vrij.

          Wedstrijdverslag Badmintonvereniging Grol

          Woensdag 5 december speelden we thuis tegen Varsseveld. De vorige keer hadden we 4-4 gespeeld, beloofde een spannende avond te worden. 
          De heren begonnen met de enkel, Dennis wist deze te winnen in een tweede set met 21-18 en 21-14, een lekker begin.

          Helaas moest Edo de punt aan de tegenstander geven. Hierna waren de dames aan de beurt. Sanne wist nadat ze warm was de enkel ruim te winnen, Anke jammer genoeg niet.

          Tussenstand 2-2. De heren dubbel werd in een spannende derde set beslist in het voordeel van Groenlo, de dames wonnen de dubbel met 21-10 en 21-8. De mix van Dennis en Sanne werd in een tweede set gewonnen, Edo en Anke hadden hiervoor een derde set nodig, maar ook deze punt ging naar Groenlo. Eindstand 6-2 voor BV Grol, waarmee we van de derde plaats naar de tweede plaats stijgen. Volgende wedstrijd spelen beide teams op zondag 16 december tegen Pluumke 67 te Winterswijk.

          De heren dubbel werd in een spannende derde set beslist in het voordeel van Groenlo, de dames wonnen de dubbel met 21-10 en 21-8. De mix van Dennis en Sanne werd in een tweede set gewonnen, Edo en Anke hadden hiervoor een derde set nodig, maar ook deze punt ging naar Groenlo.

          Eindstand 6-2 voor BV Grol, waarmee we van de derde plaats naar de tweede plaats stijgen.

          Volgende wedstrijd spelen beide teams op zondag 16 december tegen Pluumke 67 te Winterswijk.

           Kerstboom staat op de Markt

           GROENLO – Traditioneel is er ook dit jaar weer een kerstboom geplaatst op de Markt in Groenlo. De boom wordt al sinds enkele jaren verzorgt en opgetuigd door De kegelclub UTO (uit tegenweer opgericht).

           Donderdagavond 6 december werd de ruim 11 meter hoge boom afgeleverd op de Markt door ‘Luttikholt Kerstbomen’ uit Voor Beltrum. Onder toeziend oog van UTO leden werd deze met behulp van een kraan geplaatst.

           “De lampjes zullen vrijdag in de boom worden gehangen”, vertellen de aanwezige leden van de kegelclub. De officiële ontsteking zal zijn tijdens X-mas Experience in Groenlo op vrijdag 14 december.

           De boom blijft staan tot in het nieuwe jaar.

            

            Ruime zege voor A1-jeugd HV Grol

            UGHV DA1 – H.V. Grol DA1 (12-29)

            GROENLO/ULFT – Voor de wedstrijd zat de spanning er bij de meiden van Grol goed in. Wat konden ze van UGHV verwachten? Hoe zou het gaan tegen een ploeg op de vijfde plek, die ze ook niet kenden van vorige jaren? Veel vraagtekens dus.
            Grol begon sterk aan de wedstrijd en na tien minuten stonden ze, ondanks een paar gemiste breaks, met 2-5 voor. UGHV had een paar goede opbouwers, maar gelukkig voor Grol konden die het doel niet vinden. Ze gooiden over of kwamen keepster Lorin tegen. Gestaag werd de voorsprong uitgebouwd en bij rust stond Grol met 7-15 voor. Dit hadden zowel de meiden, als de coaches van Grol niet verwacht. Zaak was om dit in de tweede helft vol te houden.

            Gelukkig kwam Grol goed uit de pauze en scoorde direct weer in de tweede helft. Waar Grol drie doelpunten maakte, kon UGHV er maar één tegenover zetten. Het was een genot (zowel van de bank als van de tribune) om dit mooie spel te bekijken. Fantastische snel opgezette aanvallen, waarbij de tegenstander er niet meer aan te pas kwam.

            Uiteindelijk prijkte er een eindstand van 12-29 op het scorebord. Zo’n ruime overwinning hadden de meiden van Grol dit seizoen nog niet behaald. Grol staat nog steeds op de tweede plaats in de competitie en moet zaterdag 8 december om 19.00 uur tegen de nummer vier van de ranglijst HCL/Groessen-Loo DA1. Uiteraard gaan ze er weer vol voor om deze tweede plek op de ranglijst te verdedigen.

             Dames 1 speelt goede pot handbal

             SV de Lutte DS1 – HV Grol DS1 (25-20)

             GROENLO – Zaterdagavond gingen de dames van het eerste van HV Grol op bezoek bij SV de Lutte. Een onbekende tegenstander voor de Grolse dames. Grol begon de wedstrijd onbevangen en kon vrijuit spelen. Dat lukte in het eerste gedeelte van de 1e helft uitstekend. Door een goede verdediging, met Kim als uitstekende keepster en een gevarieerde aanval bleef HV Grol aan de goede kant van de score. Tussenstanden 1-3, 4-6 en 6-8. Hierna volgde een fase waar het aanvallend minder ging. De Lutte wat een hoog tempo speelde profiteerde hiervan en boog de achterstand om in een 12-8 voorsprong. Grol ging zelf ook mee in het hoge tempo en hierdoor ontstond een goede partij handbal. Grol kon echter niet voorkomen dat de thuisploeg met een voorsprong van 15-10 de rust in ging.

             De 2e helft bleef de Lutte het hoge tempo spelen. HV Grol speelde hierin mee en liet zich niet wegspelen. De opgelopen achterstand kon het echter niet inlopen. Beide teams wisten door mooie aanvallen kansen te creëren en om te zetten in fraaie doelpunten. Het verdere verloop van de 2e helft ontstond een gelijk opgaande wedstrijd waarin de Lutte de voorsprong niet meer uit handen gaf en verdiend de twee punten thuis hield.

             HV Grol kan terugzien op een goed gespeelde wedstrijd waarin jeugdspeelsters Babette, Lise en Maud goed meespeelden. In de afronding was Grol deze wedstrijd veel scherper dan voorgaande wedstrijden. Verdedigend kende deze wedstrijd nog enkele (leer)momenten. Hier kan Grol in haar trainingen nog aan werken. Samengevat een verdienstelijke wedstrijd van Grolse kant.

             Aanstaande zaterdag spelen de dames van Grol thuis in Sporthal den Elshof om 20.15 uur tegen het 2e team van HV de Tukkers. In deze laatste thuiswedstrijd van 2018 zal Grol er alles aan doen de twee punten in Grolle te houden.

              Grol verliest met 4 – 2 van hekkesluiter

              GROENLO/DOETINCHEM – Grol begon de wedstrijd als nummer drie op de ranglijst tegen Doetinchem dat helemaal onderaan stond. Michel Kamphuis kon vanwege een blessure nog steeds niet opgesteld worden, maar verder was iedereen fit.

              De eerste 10 minuten van de wedstrijd kwam het verschil op de ranglijst duidelijk naar voren. Door vlot aanvalsspel via de linkervleugel kreeg Grol in die periode al 4 doelrijpe kansen die jammerlijk gemist werden. Na 10 minuten kreeg Doetinchem de eerste hoekschop en vanuit de afgeslagen bal scoorde Alper Demiray vanaf 20 meter met een schuiver de verrassende 1-0. Deze tegenslag kwam Grol niet meer te boven. Doetinchem trok zich terug op eigen helft en probeerde via counters de snelle en behendige spits Shady Moursi te bereiken. De verdedigers van Grol hadden hier grote moeite mee en in de 17e minuut scoorde Moursi uit een dieptepass 2-0. Enkele minuten later kon Grol tot 2-1 terugkomen door een goede actie en doelpunt van Wouter Rexwinkel. Na een half uur kwam Grol goed weg bij een scrimmage voor het doel waarbij de bal via de lat over het doel ging.

              In de tweede helft probeerde Grol de bakens te verzetten door veelvuldig de lange bal te hanteren. Deze tactiek bracht weinig op doordat de passing erg slordig was. Toch kwam Grol op gelijke hoogte door een doelpunt van Tycho Riteco. Hierna werd Doné Emaus vervangen door Quint Kristen en Mattijs Warnar kwam na 75 minuten voor Wouter Rexwinkel. Wie dacht dat Grol de wedstrijd nu in haar voordeel kon beslissen kwam bedrogen uit. Een voorzet van Bjorn te Braake kwam nog op de lat van Doetinchem terecht, Maar door slordig uitverdedigen van Grol werd Alper Demiray in de 80e minuut in staat gesteld om Doetinchem weer op voorsprong te brengen. Diep in blessuretijd wist Alper Demiray voor de 3e keer te scoren waardoor de eindstand op 4-2 kwam.

              Deze nederlaag komt hard aan. Het gat met de koplopers OBW en VDZ is enorm groot geworden. Het belangrijkste is om de negatieve spiraal om te buigen. Hiervoor krijgt het de kans tegen VIOS Beltrum. Deze wedstrijd wordt op zaterdag (!) 8 december gespeeld. Aanvang 19.00 uur. Kom naar sportpark Den Elshof en moedig het Grolteam aan op weg naar hopelijk weer een mooie overwinning. We hopen op veel publiek vanuit Groenlo, Beltrum en wellicht omstreken.

              Uitslagen 3C
              Doetinchem – Grol 4 – 2
              SML – MvR 0 – 1
              VIOS B. – MASV 1 – 2
              Trias – Gendringen 2 – 1
              VVO – Ruurlo 2 – 1
              Rheden – VDZ 1 – 6
              Pax – OBW 0 – 2

              Stand 3C

              OBW 10 – 25
              VDZ 10 – 23
              MASV 10 – 19
              Grol 10 – 17
              Rheden 10 – 16
              Trias 10 – 14
              VVO 10 – 14
              Pax 10 – 14
              Ruurlo 10 – 13
              SML 10 – 10
              MvR 10 – 10
              VIOS B. 10 – 9
              Doetinchem 10 – 8
              Gendringen 10 – 5

               Dames 2 verliest van nummer 2

               GROENLO – HV Grol DS2 – D.S.V.D. DS4 (21-29)

               Zaterdagavond 1 december stonden de dames van het tweede van HV Grol om 19.00 uur oog in oog met de dames van D.S.V.D DS4 uit Deurningen. Gezien het feit dat D.S.V.D op een tweede plaats stond, moest dit voor Grol haast wel een zware pot gaan worden. En wat gedacht werd kwam uit. D.S.V.D begon sterk en wist binnen vijf minuten uit te lopen naar een 1-4 voorsprong. Met name de hoekspeelster wist een paar strakke ballen langs keepster Dion te gooien. Na 10 minuten spelen had Grol het nog steeds niet onder controle en was D.S.V.D. uitgelopen naar een stand van 2-7. De meestal zo sterke verdediging van Grol liet vandaag helaas te wensen over en ook in de aanval was veel balverlies en werden kansen niet afgemaakt. Wel benutte Marieke een 7-m en schoot Maaike, nadat ze eerst haar bal op de paal gooide, er toch een leuk balletje in. Na 20 minuten stond er 5-13 op het scorebord. In de laatste 10 minuten van de eerste helft wist Lynn nog te scoren uit een break-out en hield Dion nog een snel genomen vrije bal tegen met haar voeten. Ruststand 9-18.

               Na rust kwam Grol beter uit de startblokken. De eerste snelle aanval resulteerde in een prachtig doelpunt van Chantal K.. Opnieuw benutte Marieke een 7-m en later nog één. Helaas waren er ook een paar snelle aanvallen die niet goed afgemaakt werden en ook kreeg D.S.V.D. een 7 meter en wist deze te scoren. 14-20. Grol speelde en verdedigde de tweede helft beduidend beter. Vijf minuten voor het einde stond het 17-29. En Grol wist in de laatste minuten de verdediging dicht te houden en nog vier keer te scoren. In de laatste seconden werd de eindstand op 21-29 bepaald. Helaas geen punten, maar wel een leuke sportieve pot handbal.

               Volgend weekend hebben de dames een handbal vrij weekend, maar op 15 december speelt dames 2 om 19.00 uur thuis in Sporthal Den Elshof tegen Stevo Ds3.

               • [0] Tekst: HV Grol
               • [1] Foto's: René van den Mosselaar