Categoriearchief: Groenlo

Informatiebeurs ‘Slag om Grolle’

GROENLO – Op zaterdag 30 maart wordt er weer een informatiebeurs georganiseerd voor iedereen die mee wil doen aan de ‘Slag om Grolle’, die in oktober dit jaar wordt gehouden.

De beurs vindt plaats in De Mattelier (Groenlo) van 13.00 tot 16.00 uur. Er zullen diverse handelaren aanwezig zijn Spa uitgevers (geschiedenis boeken), Lisanne Elbersen (stoffen), Make it (stoffen), Van Gessel (re-enactment handelaar), Cooper’s Choice (re-enactment handelaar), Handwerk club Groenlo (sokken en kousen), Robes and Cloacks: kleding en accessoires, Kleren maken Slag om Grolle (info over kleding en patronen), Ria Olijslager :recepten en Bril in Mode: Daglenzen (hoe je zonder moderne bril de Slag kunt beleven).

Tevens geeft de Slag om Grolle uitleg over authenticiteit (wat kan en past in 1627 en wat niet), mogelijke activiteiten om te doen tijdens het weekend, het verhaal tijdens de Slag om Grolle en algemene info voor binnenstadgroepen.

Zaterdag 30 maart 2019 van 13:00 – 16:00 uur
De Mattelier: Mattelierstraat 19, 7141 BP Groenlo.

De volgende editie van de ‘Slag om Grolle’ zal plaatsvinden op 18, 19 en 20 oktober 2019.

  Advertenties

  Lentewandeltocht in Groenlo

  GROENLO – Lucy Zemann, Miranda Wolterink en Renate Kuipers organiseren een lentewandeltocht. Deze zal plaatsvinden op zondag 24 maart 2019. De start-/finishlocatie is De Mattelier aan de Mattelierstraat 19 te Groenlo.

  Op deze dag kunnen er drie afstanden worden gelopen: 5, 12½ en 20km. Starten tussen 9.00 en 11.00 uur. Het doel waarvoor geld wordt ingezameld is voor deelname aan de Tristan Hoffman Challenge 2019.

   Live muziek in Bar 700

   GROENLO – Zaterdag 23 maart live muziek met de band; ’12 inch version’, aanvang 21.00 uur, gratis toegang. De blues/rock ’12 inch version’ coverband speelt hits die iedereen kent, bij voorkeur in een eigen jasje.

   Sinds 2016 in de huidige samenstelling waarbij drummer Martijn, bassist Robert en slaggitarist René een solide basis neerleggen voor de zang van Ester en de solo-partijen van Harry. Blues wordt afgewisseld met stevige rock. En wanneer ze er echt zin in hebben maken ze hun eigen lange, 12-inch-versions, van bekende hits.

    ‘Waar verstoppen we het lijk’

    GROENLO – Wie is het? Wie heeft het gedaan? Wie wil er wie verstoppen? Wie is niet wie hij zegt dat hij is. Of wie zij zegt dat zij is? Waar is de tas gebleven? Over ongeveer een week zal op al deze vragen het antwoord gegeven worden door toneel vereniging DITO.

    Bent u ook benieuwd wat er nu allemaal gebeurt in het pension van Mirjam? Kom dan donderdagavond 28 maart, vrijdagavond 29 maart of zondagmiddag 31 maart kijken in De Mattelier.

    Kunt u niet zolang wachten, ga dan naar de facebookpagina van ‘Dito Groenlo’, daar worden elke week al enkele personages aan u voorgesteld. De afgelopen week waren dat bijvoorbeeld de Engelse Betty en Frouke uit Friesland. Betty, op toneel gezet door Geraldine, geniet van haar verblijf in het pension, maar komt vooral te pas en te onpas binnen om haar glaasje gevuld te houden. Ursula speelt Frouke, een nieuwsgierige Friese dame, die graag en veel klets en zich overal mee bemoeit. Lieve dames, maar… Wie is het? Wie heeft het gedaan? Wie is niet wie hij zegt dat hij is?

    Kaartjes kunt u kopen via De Mattelier, bij Antonius of dito-groenlo.nl voor € 7,50 per persoon.

     Foto’s eerste musical van de Musical Fabriek

     GROENLO – Op zaterdag 16 en zondag 17 maart werd de eerste musical, van de vorig jaar opgerichte Musical Fabriek uit Groenlo, opgevoerd. De musical ‘Shrek’ werd afgelopen weekend gebracht voor zo’n 600 belangstellenden. Dit gebeurde in De Mattelier in Groenlo.

     Ben jij tussen de 7 en 18 jaar en houd je van zingen, dansen en acteren dan is De Musical Fabriek wellicht is voor jou. Voor meer informatie www.musicalfabriekgroenlo.nl

     De foto’s, die te zien zijn, zijn zaterdag gemaakt tot aan de pauze. Externe link naar het fotoalbum

      Kudo en Karaokemiddag in Taste

      23 maart is er week een KUDO avond in Taste.

      GROENLO – De KUDO avonden zijn bedoeld voor bands die: *de oefenruimte uit willen *een try out willen doen *zichzelf graag willen presenteren *podiumervaring op willen doen of *gewoon graag willen spelen.

      Met deze keer: Explicit Content is een pop/rock coverband uit de Achterhoek. Ze komen allemaal uit de omgeving van olburgen. Bas Schippers (drums), Dave Gabeler (gitaar), Hans van der Weegen (basgitaar) en Anneliese Brussaard (zang). Het repertoire varieert van Amy Macdonald tot de Foo Fighters, van The Golden Earring tot Anouk en van Soundgarden tot Survivor. Explicit Content is ontstaan na Niesselt Valley Pop 2016 in Olburgen, waar muzikanten uit de omgeving in wisselende samenstelling een avondvullend programma verzorgden. Daar hadden ze hun eerste podiumervaring en dat beviel goed. Ze besloten zelf een bandje op te richten. Twee jaar later hebben ze een setlist van meer dan 30 nummers, die nog steeds groeit, en daar zijn ze best trots op!

      Rooftop Rejects is een band uit Hengelo en Deventer en de leden zijn 25 en 29 jaar. Ondanks dat ze al een paar jaar bezig zijn met repeteren hebben ze slechts 1 optreden gehad. De invloeden zijn bands als Muse, Blink 182, Wolfmother en The Wombats en absurde humor. Ze spelen vooral eigen werk.

      Siberia maakt pakkende indie pop-rock vol eigenwijze gitaren, stuwende ritmes en verhalende teksten. Eerlijke songs met een heldere en sfeervolle eigen sound. In het najaar van 2011 begon er een muzikale samenwerking in een ijskoude en tochtige loods in de omgeving van Arnhem. Na vele jamsessies en uitbreiding van de groep ontstond uiteindelijk Siberia in de volgende bezetting: Jasper (zang), Marijn (gitaar), Remy (gitaar), Roy (drums) en David (bas). Na een aantal jaar hard werken, experimenteren en koers bepalen, beschikt Siberia over een veelzijdige set aan eigen werk. Eind 2018 staat de release van hun eerste EP “Punches” gepland!

      Aanvang 21:30
      Entree vrij

      Op zondag 24 maart wordt er een karaokemiddag gehouden. Kom gezellig aan, pak de microfoon en voel je een echte Hazes of Bon Jovi. Je kunt je verkleden, pruiken, hoeden, brillen, jasjes etc. zijn aanwezig. Veel lol en fanatiek meedoen dat is het succes van een karaokemiddag. En bij Taste hebben ze inmiddels gemerkt dat na een paar biertjes de schroom echt van iedereen afvalt. Aanvang 16:00 uur en ook hier geldt: entree vrij.

       Bertus Borgers komt naar Taste

       GROENLO – 7 april is er weer een Taste Stage of Art middag in Taste. Dit zijn middagen waarop er of cabaret, stand-up of artiesten staan die met prachtige culturele artistieke voorstellingen het land in gaan. Voorheen stonden artiesten als Nico Dijkshoorn, Andre Manuel, Thijs Kemperink, Ernest Beuving, Armand en vele anderen al op de planken bij Taste en dit zijn vooral hele gemoedelijke fijne theatermiddag of avonden.

       Het theatergebeuren in Taste is een beetje afgekeken van Oerol, waar beide kroegeigenaren inmiddels al 25 jaar met hun band spelen. Dit keer werd Bertus Borgers uitgenodigd, en velen van jullie zullen hem nog kennen als zanger/saxofonist van Sweet D’Buster.

       Bertus Borgers – De Blues Kleeft Aan Mij
       (muziek en prachtige verhalen)

       Bertus Borgers (1947) speelt al sinds zijn vijftiende in rockbandjes. In zijn boeken ‘Weg van hier’, ‘ik hou van Herman’ en ‘Onder onze voeten kruipt de Blues’ valt te lezen dat hij wel het een en ander heeft meegemaakt op en achter het podium. En net als in zijn muziek is ook in de Weltschmerz waren constant aanwezig in het dagelijks leven van deze rockmuzikant. Op het podium komt dit tot leven als de muzikant Bertus een verteller wordt. Afgewisseld met veel muziek, waarbij hij begeleid wordt door zijn broer Ruud op gitaar, laat hij in ‘de Blues kleeft aan mij’ iedereen meekijken naar de dagelijkse details waar ook rockmuzikanten mee moeten opstaan en leven.

       ‘De Blues is een fenomeen. Een sterk Amerikaans cultuurproduct dat er telkens weer in slaagt te appelleren aan de opgroeiende generatie die na hun kindertijd geconfronteerd worden met sehnsucht, heimwee, weltschmerz, eenzaamheid. Er komt oorlog, er komt vrede. De politiek gaat van links naar rechts en weer terug, de mode verandert, het straatbeeld verandert, mensen kopen langspeelplaten, cassettes, compactdiscs, mp-3 spelers of zijn ingeplugd op cloud music. De Blues trekt zich daar niets van aan. Onder onze voeten kruipt hij verder. Op weg naar het hart van de volgende mens.’

       Bertus Borgers (Vessem,1947) komt eind jaren zestig als saxofonist, zanger en songwriter op uit de Eindhovense undergroundscene. Hij kreeg bekendheid als bandleider van o.a. Mr. Albert Show en SweetdʼBuster en was gastsolist bij Herman Brood, Golden Earring en Raymond van het Groenewoud. Vanaf 1970 produceerde hij veertien albums met eigen muziek en als auteur bracht hij de boeken ʻWeg van hierʼ,ʻik hou van Hermanʼ en ‘Onder onze voeten kruipt de Blues’ uit.

       Kaarten 10,00 en alleen voorverkoop!

        Laatste Havenwedstrijd 2018/2019

        13 deelnemers wisten in totaal ruim 138 kilo vis te vangen.

        Het zit er weer op. De winter is voorbij, zo ook onze wedstrijden in de haven van Elburg. Na een goed verlopen 1ste  havenwedstrijd en een mindere 2de wedstrijd was het afgelopen zondag tijd voor de 3de wedstrijd. Dit keer helaas “maar” 13 deelnemers, in tegenstelling tot de eerste twee wedstrijden werd er niet gevist op de steigers maar in het oudste deel van de haven. Volgens de ervaren havenvissers is de vis massaal gevlucht voor de grote zwarte vogels (aalscholvers) naar de oude haven. Hier is dusdanig veel activiteit dat de aalscholvers hier niet of nauwelijks komen.  

        De afgelopen weken waren de vangsten op de steigers nog steeds dramatisch. Daar waar normaal gesproken voorn de boventoon voeren was het voornamelijk baars wat boven water kwam, heel af en toe een voorn(tje).

        Om te voorkomen dat vrije vissers in de oude haven zouden gaan zitten had de wedstrijdcommissie besloten om een uur eerder te gaan loten. Tijdens de ALV van 13 maart is er al voor geloot zodat iedereen op tijd bij zijn plek kon zijn om te voorkomen dat er een vroege vrije visser op die plek kon gaan zitten. Vak A was uitgezet rechts naast de Botterstichting vak B in de “oude haven”.

        Om 06:30 was iedereen aanwezig en kon er opgebouwd worden. Net als bij de 2de wedstrijd was het grote voordeel dat iedereen de auto relatief dicht achter zijn plek kon zetten of tot kort aan te parcours kon komen om de auto uit te laden en de auto op de grote parkeerplaats te zetten. Na het opzetten goed uitloden en het bodem verloop ik kaart brengen om vervolgen twee stekken te kiezen. Na het peilen de rest klaar maken en de dobbers haarfijn uitloden om zo een perfecte beet registratie te creëren.

        Normaal gesproken, als de vis massaal aanwezig is, kennen de meeste deelnemers inmiddels de kunst van het havenvissen. Constant kleine beetjes aas, hennep of casters brengen om de vis te lokken en daarna aan de praat te houden, maar hoe zou dat vandaag uitpakken?

        Rond kwart over zeven was iedereen klaar en kon de wedstrijd beginnen. Eerst een paar balletjes voer het water in en vissen maar. Het duurde dan ook niet lang of de eerste visjes kwamen boven water.

        Het eerste uur verliep in vak A stroef, het was lastig om de voorn aan het azen te krijgen, in vak B echter werd massaal vis gevangen. Voornamelijk maat voorn en dikke baars. De meeste deelnemers in dit vak zaten na een uur al dik in de kilo’s.

        In het tweede uur waren de vangsten in vak A nog steeds beter dan in vak B, de vis in dit vak waren voornamelijk baarsjes en verdwaalde voorn. Deze waren echter niet van het formaat van de voorns in het B vak

        Het derde uur verliep voor de meeste deelnemers in het A vak beter, er kwam meer voorn boven water. In het B vak werd nog steeds goed gevangen door alle deelnemers.

        Tussen tien en elf werd er in groepen gepauzeerd, even de benen strekken en een sanitaire stop!

        Na de pauze werd er in vak B meteen weer vis gevangen terwijl in het A alle zeilen bijgezet moesten worden om een visje te vangen!

        Het laatste uur was het erg wisselvallig. In vak A werden nu grotere voorns gevangen in vak B was de vis bij enkele deelnemers niet meer massaal aanwezig en moest de trukendoos open getrokken worden . Om een uur zat het erop. Snel alles droogmaken, opruimen en wegen.

        Om kwart voor twee was het wegen klaar en kon de stand opgemaakt worden, vak A 16705 gram en  in vak B 122080 gram, en volgde de prijsuitreiking.

        Elk vak drie prijzen en een “lucky loser” in de vorm van een waardebon aangeboden door Hengelsport Hennie Kruidenier. Paul en Monique wederom onwijs bedankt.

         

         Werkzaamheden Lepelstraat

         GROENLO – Maandag 18 maart is aannemer Tauw bv gestart met saneringswerkzaamheden in de Lepelstraat in Groenlo. Het deel van de Lepelstraat, vanaf de Bleumingsteeg tot aan de Molenweg afgesloten.

         In de Lepelstraat is een deel van de bodem vervuild. Ruim twee jaar geleden is bij de vernieuwing van het riool deze verontreiniging zo veel mogelijk ontgraven. Nu blijkt dat deze nog niet helemaal weg is. De provincie gaat daarom op straat en bij het voetpad boringen doen. Ze plaatsen zogenaamde injecties. Daarmee hopen ze het laatste deel van de verontreiniging weg te halen.

         Verwacht wordt dat de werkzaamheden op 5 april klaar zijn.

          Gelderse Bos Battle 2019

          GROENLO – De ‘Gelderse Bos Battle’ is maandag 18 maart gestart met het planten van bomen in Hummelo, Aalten en Groenlo. In het ‘natuurspeelpark’ ‘Ravott’n’ in Groenlo werd een (appel)fruitboom door gepland door wethouder Marieke Frank van de gemeente Oost Gelre, Bennie Klein Tank van stichting dierenpark De Halve Maan en Paul Wallerbos van Stadspark De Grolse Weide. Deze werd aangeboden door de dames van ‘Urgenda’

          ‘Urgenda’ is de organisatie voor innovatie en duurzaamheid die Nederland, samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren, sneller duurzaam wil maken.

          Tijdens de ‘Bos Battle’ wordt Gelderland uitgedaagd om ruimte te vinden voor bos en natuur en om innovatieve vergroeningsplannen in te dienen. Heeft u of kent u plekken meld dit dan door te mailen naar hanneke.van.ormondt@urgenda.nl

          De boom, die is gepland in de natuurspeelplek Ravott’n, is gratis aangeboden.

          Meer informatie over de Gelderse bos battle en Urgenda: https://www.urgenda.nl/themas/landbouw-en-biodiversiteit/bos-battle/

           Opgave Vesting Vrijmarkt

           GROENLO – De Vesting Vrijmarkt van 27 april (Koningsdag) in Groenlo heeft alles in zich om uit te groeien tot een mooi en groots festijn. De knusse binnenstad van Groenlo leent hier zich dan ook uitstekend voor. De Vesting Vrijmarkt begint om 10.30 uur en duurt tot 16.00 uur.

           Op de Vesting Vrijmarkt is er uiteraard een grote rommelmarkt voor de kinderen. Kinderen die mee willen doen met de rommelmarkt kunnen zich opgeven via info@groepsuitjesgroenlo.nl . Dit kan tot 25 april. “We werken met kleedjes en men krijgt vier meter ruimte. Ook als je een muziekinstrument bespeelt ben je van harte welkom. Er mogen geen eten- en drinkwaren verkocht worden. De deelname is gratis en alleen bedoeld voor kinderen. Geen commerciële verkoop”, vertelt organisator Groenlo Vestingstad Promotion.

           Meer info over deze Vesting Vrijmarkt op Koningsdag in Groenlo is te vinden op de Facebookpagina Vestingdagen Groenlo en www.groenlo.nl

            HV Grol jeugd DC1 – Sani4all/Artemis ’15 jeugd DC1

            GROENLO – Direct nadat de wedstrijd werd aangefloten zaten beide teams goed in de wedstrijd. Sani4all/Artemis liet meteen een fanatieke aanval zien en Grol zorgde voor een goede verdediging.

            De Grolse meiden scoorden door goede schoten van Nina en Suze. Loes stond weer goed te keepen, maar werd geholpen door de goede verdediging van Grol en hield daardoor veel ballen buiten het doel. Het tempo van de tegenstander lag hoog en zij scoorden veelal door sprongschoten. Echter bleef Grol niet achter en scoorde ook mooie doelpunten. Zelf in de zoemer bij rust viel er nog een doelpunt door goed samenspel van Nina en Jolien.
            De meiden gingen de rust in met een kleine achterstand; 5-6.

            Na de rust was het Kim die zorgde voor het openingsdoelpunt, maar Sani4all/Artemis liet het hier niet bij zitten en zorgde snel voor een aantal tegen doelpunten. De meiden van Grol gaven niet op en scoorde 8-8 door goed samenspel. Ook de hoekspelers Babs, Isa, Evi en Jolien verdedigden goed en fel. De cirkel speelster van Grol, Floor werd regelmatig geduwd, maar zij gaf niet op en stoorde de tegenstander geregeld.

            De opbouwspelers Sterre, Suze en Nina speelden fel en dit zorgde er voor dat het gelijk op bleef gaan. Echter voerde Sani4all/Artemis het tempo op en kwam Grol daarna nog weinig tot scoren. Het lukte Grol niet meer om terug te komen en de wedstrijd eindige met 9-13.

             Grol H.V. DS1 – De Lutte DS1 (9-20)

             GROENLO – In de thuiswedstrijd, op zondagmiddag dit keer, wisten de dames het goede spel van de laatste weken niet door te trekken. HV Grol opende nog wel de score door een fraaie aanval, maar in het vervolg van de 1e helft speelde HV Grol aanvallend ver onder de maat. Verdedigend moest het alle zeilen bijzetten tegen de met veel dreiging spelende aanval van de Lutte. Door met name veel balverlies stond er bij rust een 3-13 stand op het scorebord.

             In de rust is er afgesproken aanvallend met meer lef en dreiging te spelen en af te ronden als er een kans is.

             De dames van Grol hadden namelijk niets meer te verliezen. Aanvallend ging het iets beter, maar te weinig om echt gevaarlijk te worden. Verdedigend een groot compliment voor de 2e helft, er werd hard gewerkt en de juiste beslissingen genomen waardoor SV de Lutte maar moeilijk tot scoren kon komen. De zeer goed fluitende scheidsrechter floot bij een 9-20 stand voor het einde.

             Snel vergeten en de volgende wedstrijd, volgende week zaterdag bij de Tukkers in Albergen (wedstrijd is om 17.15uur), uit een ander vaatje tappen en er weer vol voor gaan.

             • [0] Tekst: HV Grol
             • [1] Foto's: René van den Mosselaar

             NLdoet bij Scouting Groenlo weer groot succes

             GROENLO – Op 16 maart vond de jaarlijkse vrijwilligersdag in het kader van NLdoet weer plaats in heel Nederland. Bij Scouting Groenlo waren daarom tientallen mensen aanwezig om de handen uit de mouwen te steken.

             Helaas begon de dag wat regenachtig, maar dit hield de vrijwilligers niet tegen bij het oppakken van alle buitenklussen die op de planning stonden. Gelukkig werd het weer in de loop van de dag beter.

             Natuurlijk werden er weer heel veel bladeren bij elkaar geharkt en opgeruimd en bomen en struiken gesnoeid. Daarnaast werden er bijvoorbeeld ook daken en dakgoten schoongemaakt, putten gereinigd en zaken gerepareerd. Er waren ook een aantal mensen aanwezig die hun kennis en ervaring hebben ingezet  om een prachtig dak op de mooie nieuwe klimtoren te maken.

             De diverse jeugdgroepen die zaterdag een opkomst hadden hebben ook flink bijgedragen aan het uitvoeren van al deze werkzaamheden. De bevers, kabouters-oud, welpen-oud en ook de nieuwe speltakken kabouters-jong en welpen-jong hebben zich van hun beste kant laten zien.

             De inwendige mens werd natuurlijk goed verzorgd met koffie, brood en soep en aan het eind van de dag een pannenkoek die de kabouters zelf gebakken hadden. Scouting Groenlo wil de vrijwilligers hartelijk bedanken voor alle hulp. Alles is weer spik en span voor de komende maanden!

              Grol H.V. DA1 – UGHV DA1 (28-14)

              GROENLO – Nog drie wedstrijden te gaan. Eén punt voor op de nummer twee, dus het belang hoefde niet verteld te worden aan de meiden van Grol. Voor de wedstrijd zag Grol al dat de nummer twee UDI verloren had, dus bij winst zou Grol 3 punten los staan. In het wedstrijdgesprekje voorafgaand aan de wedstrijd werd deze mededeling met gejuich ontvangen, dus de druk was er af. Maar ja of dit goed is om dit te vertellen moest nog blijken.
              Bij het ingooien van de keepers stapte Nikki op een bal, dus of ze mee zou kunnen doen? Gelukkig was Lorin na een lange blessure weer van de partij. Nikki kon toch beginnen met de wedstrijd.

              De meiden begonnen goed, UGHV kon volgen maar Grol bleef aan de goede kant van de score. In het midden van de eerste helft konden de meiden uitlopen van 7-5 naar een ruime voorsprong van 16-7 bij rust. De meiden speelden erg goed en UGHV kon niet bij blijven.

              De tweede helft startten de meiden van Grol weer goed en het verschil bleef rond de 10 doelpunten voorsprong hangen. Na tien minuten werd Nikki gewisseld en kon Lorin het keepen overnemen. Ze deed het weer ouderwets. UGHV kon ook de tweede helft maar 7 keer scoren. De eindstand was 28-14.
              Extra vermeld mag worden dat er vanuit de hoeken maar liefst 6 doelpunten werden gescoord. Dit gebeurt niet vaak, dus dat is een prima opsteker voor de komende twee wedstrijden.

              De meiden van Grol staan nu 3 punten voor op de nummer 2; UDI, dus volgende week tegen HCL/Groessen-Loo zou Grol al kampioen kunnen worden in Duiven.

              • [0] Tekst: HV Grol
              • [1] Foto's: René van den Mosselaar

              Grol H.V. Jeugd D1 – HV Angeren jeugd D1

              GROENLO – Zaterdag was het “Shrek-uitvoeringsdag” van de Musicalfabriek, daardoor waren er drie speelsters niet aanwezig bij de wedstrijd. De meiden van Grol gingen met 1 wissel op de bank het veld in tegen HV Angeren. De speelsters hebben vooraf van de coaches allemaal een persoonlijk doel gekregen. Met deze doelen begon Grol de wedstrijd. Omdat Angeren maar één wissel had was het gezamenlijk doel om de krachten te verdelen over de hele wedstrijd.

              Grol ging de rust in met 4-8. Tijden de rust hebben de coaches aangegeven dat er beter verdedigd moest worden en in de aanval meer beweging.

              De 2e helft stond de verdediging een stuk sterker en de keeper hield veel ballen tegen. Daardoor kon Grol zelf scoren en werd de achterstand een beetje weggewerkt naar 6-8.

              Helaas moest Grol door een blessure een speelster missen. Doordat er geen wissels meer waren sloeg de vermoeidheid toe. Ook de keepster van Grol kreeg een harde bal in haar buik, maar bleef toch als een man staan en maakte de wedstrijd af.
              De wedstrijd werd mooi afgesloten door een break out en daardoor scoorde Grol het 7e doelpunt. De eindstand was uiteindelijk 7-17.

              Zondag 24 maart krijgen de meiden van Grol een nieuwe kans, dan spelen zij een uitwedstrijd tegen Sani4All/Artemis ’15 D1 om 14:30 uur. Het publiek is dan ook weer van harte welkom! Komen jullie ons aanmoedigen?

               Grol 1 verliest van koploper MASV 1

               GROENLO – Wanneer er deze competitie een wedstrijd is geweest waarin de hoofdmacht van Grol de nederlaag over zichzelf heeft afgeroepen, dan was het wel afgelopen zondag tegen MASV uit Arnhem. Tegen de koploper in de derde klasse C werd de wedstrijd in het eerste bedrijf van het duel namelijk volledig uit handen gegeven. Uit de vóór afgelopen zondag gespeelde vijf wedstrijden wist de equipe van trainer/coach Sander Hoopman met vier overwinningen en een gelijkspel maar liefst dertien punten in de wacht te slepen. In plaats van daar een vervolg aan te geven met vervolgens een riant uitzicht op een plaats in de top 3 van de ranglijst, gingen de blauw-witten in de eerste helft op alle fronten de mist in.

               Voor de aanwezige, tevens trouwe Grolaanhang was het onbegrijpelijk hoe de Grolequipe op het sportpark Den Elshof van start ging tegen de in 1933 opgerichte en op het sportpark Malburgen West in Arnhem gehuisveste (M)idden (A)rnhemse (S)port (V)ereniging. Alsof er in de afgelopen week niet was getraind, er geen wedstrijdbespreking had plaatsgevonden en de warming-up voor de wedstrijd was overgeslagen, werd de wedstrijd met een valse start in gang gezet. Geen concentratie, geen motivatie, laat staan dat er sprake was van een uitgebalanceerd collectief, keek men na drie minuten spelen reeds tegen een 0-1 achterstand aan. Een foutieve pass van Quint Kristen en vervolgens ongelukkig ingrijpen van Thomas Porskamp greep MASV-speler Davy van der Kolk aan om goalie Wessel Baarslag te passeren: 0-1. De binnengeslopen gemakzucht bleef nog een tijdje gehandhaafd totdat Wouter Rexwinkel, na aangeven van Luc Berentsen, in de 23e minuut de gelijkmaker wist aan te tekenen. Daarvoor had Mart Zieverink het houtwerk (lat) geraakt en mikte ook Luc Berentsen in vrije positie de bal op het houtwerk, in dit geval de paal. De 1-1 stand prijkte slechts zeven minuten op het scorebord, want in de 30e minuut stelde andermaal een grove verdedigingsfout aan Grolzijde MASV via Ramon van ’t Veld in de gelegenheid om een 1-2 voorsprong te nemen.

               Ondanks dat er in de tweede helft een ander, energieker Grol binnen de lijnen kwam, moest men accepteren dat de 1-2 voorsprong bij rust de Arnhemse equipe extra inspiratie en dientengevolge strijdlust had gegeven. Een en ander had tot gevolg dat MASV tot de 70e minuut vrij gemakkelijk uitliep naar een 1-4 voorsprong. Deze forse, tevens morele tik werd door Grol goed opgepakt. Dit resulteerde drie minuten later in een doelpunt van Luc Berentsen op aangeven van Wouter Rexwinkel: 2-4. Iedereen ging er eens goed voor zitten dan wel staan, want plotseling leek alles erop dat de thuisclub nog wel eens voor een puntendeling kon gaan zorgen. Echter de plotseling zich aandienende talrijke kansen waren deze keer niet besteed aan Mart Zieverink, Jordy Oonk en andere spelers. Eindstand: 2-4.

               Ondanks de pijnlijke nederlaag, zijn er ook positieve aspecten te melden. Zo speelde Michel Kamphuis na een lange blessureperiode weer een halve wedstrijd mee en deed dat zeer verdienstelijk. Reactie van de Grolaanvoerder na afloop: “Jammer van de nederlaag, maar ik ben wel erg blij dat ik heb kunnen spelen zonder last te hebben van de enkel. Deze lijn wil en ga ik doorzetten, want deze jongen vindt het voetbalspelletje nog veel te mooi. Ze zijn nog lang niet van mij af.”

               Zondag 24 maart a.s. speelt Grol de lastige uitwedstrijd tegen SC Rheden. Bij een overwinning en daarnaast mogelijk gunstige uitslagen van de overige concurrentie, kan de Grolploeg maar zo weer de derde plaats op de ranglijst innemen en daarmee de kansen op in ieder geval de nacompetitie vergroten. Maar daarvoor zal er wel met een ander scenario en zeker met een betere instelling aan de wedstrijd begonnen moeten worden!

               Scoreverloop

               2e min. 0 – 1 Davy van der Kolk
               23e min. 1 – 1 Wouter Rexwinkel
               30e min. 1 – 2 Ramon van ‘t Veld
               54e min. 1 – 3 Ramon van ‘t Veld
               70e min. 1 – 4 Angelo Siep
               72e min. 2 – 4 Luc Berentsen
               Geel: Eduardo de Sousa Cavalcante, Roel Bruins (Grol) en Dion Visser (MASV)

               Opstelling:

               Doel: Wessel Baarslag;
               Achter: Doné Emaus (65. Jordy Oonk), Thomas Porskamp, Mart Willemsen en Dudu;
               Midden: Roel Bruins, Luc Berentsen, Quint Kristen (46. Tycho Riteco) en Myron Baten (46. Michel Kamphuis);
               Voor: Wouter Rexwinkel en Mart Zieverink.

               Uitslagen 3C

               Grol – MASV 2 – 4
               SML – VVO 4 – 1
               MvR – VDZ 1 – 6
               Vios B. – Rheden 2 – 4
               Trias – Pax 2 – 2
               Doetinchem – OBW 3 – 2
               Gendringen – Ruurlo 4 – 2

               Stand 3C

               1. MASV 18 – 39
               2. OBW 18 – 35
               3. VDZ 18 – 33
               4. SML 18 – 32
               5. Rheden 18 – 32
               6. Grol 18 – 31
               7. Doetinchem 17 – 22
               8. VVO 17 – 21
               9. Ruurlo 17 – 18
               10. Trias 18 – 18
               11. Pax 16 – 16
               12. MvR 17 – 15
               13. Vios B. 17 – 14
               14. Gendringen 17 – 11

               • [0] Foto's: Marcel Houwer

               Aanplant van fruitboom bij Ravott’n

               GROENLO – Op maandag 18 maart om 11.00 uur wordt door wethouder Marieke Frank, van gemeente Oost Gelre, en Jaap Cannegieter, van de Bomenwacht Oost Gelre, een fruitboom aangeplant op natuurspeelplek Ravott’n in het Stadspark te Groenlo.

               De fruitboom wordt gratis aangeboden en ter plekke overhandigd door ‘Urgenda’, in het kader van de Gelderse ‘bosbattle’.

               ‘Urgenda’ is de organisatie voor innovatie en duurzaamheid die Nederland, samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren , sneller duurzaam wil maken.

               ‘Urgenda’ doet dezelfde dag in de Achterhoek Aalten en Hummelo aan waar ook een fruitboom wordt geplant bij een twee boerenbedrijven.

               Iedereen is van harte welkom bij de feestelijke aanplant.

               Meer info over de Gelderse bos battle en Urgenda: https://www.urgenda.nl/themas/landbouw-en-biodiversiteit/bos-battle/

                

                Marianum krijgt bezoek van zonneauto

                GROENLO – Scholengemeenschap Marianum krijgt bezoek van het zonneraceteam Vattenfall Solar Team van de TU Delft. Met hun bezoek nemen ze ook hun zonneauto mee. Een van de deelnemers uit het team is Emie Klein Holkenborg, een oud-leerling van Marianum.

                Tijdens de ochtend en middag vertelt Emie Klein Holkenborg samen met de andere teamleden aan leerlingen uit havo 4 en vwo 4/5 met natuurkunde in hun vakkenpakket over de ontwikkeling van de nieuwe zonneauto.

                Scholengemeenschap Marianum verwacht het team op woensdag 20 maart 2019 tussen 11.00 – 14.00 uur.