fbpx

Categoriearchief: Groenlo

Taste Live tijdens Bokbierfeesten

GROENLO – Rockcafé Taste heeft voor het Bokbierfeest in Grolle weer een band kunnen strikken. Niemand minder dan ‘The Captain’ komt naar Taste.

Onder de naam ‘The Captain’ opereren vier musici, die rootsrock hoog in het vaandel hebben staan. De muzikale missie heeft tot nu toe vier albums en gunstige kritieken opgeleverd. De reacties op het eerste album ‘He’s Back’ waren direct al om over naar huis te schrijven: er werden vergelijkingen gemaakt met Tom Waits, Neil Young, Robert Johnson, J.J. Cale en Captain Beefheart.

De lijn wordt doorgetrokken op de volgende albums: ‘Fade Away’, ‘The Captain Goes Euro’ en ‘Flanders Fields’. De teksten zijn mysterieus, de vocalen onguur en de muzikale ondergrond is stevig, rootsachtig en swampy.

De beproefde bezetting: 
Henk Waninge: zang – gitaar –  piano
Willem Molenaar: basgitaar
Wim Rietveld: gitaar – mandoline
Edmond Valentijn: drums – zang

5 oktober
22:00 uur
Entree vrij

Dit berichtt wordt van Streekgids.nl verwijderd op 05 October 2018 23:59

  Gure omstandigheden tijdens wedstrijd voor de Grachtencompetitie

  GROENLO – Op zondag 23 september is de 4e wedstrijd gevist voor de Grachtencompetitie van de Groenlose Hengelsport Vereniging. Met nog 1 wedstrijd te gaan is het ontzettend spannend geworden.

  De weervoorspellingen waren slecht en er zou langdurig regen vallen en daarnaast een behoorlijke harde wind. Twee ingrediënten die het goed vissen niet bevorderen. Gelukkig was het met de opbouw van de visstekken droog. De westrijdcommissie had twee vakken uitgezet Geitenkamp / Halve Maan en Hertenkamp/ Brouwersnös.

  Maar rond 10.00 uur kwam dan toch de regen en het bleef regenen. Vanaf het begin van de wedstrijd werd er redelijk goed gevangen en bij sommigen werd de vis pas actief toen het begon te regenen.

  De visplekken bij Brouwersnös zijn een aanwinst voor de stadsgracht en daar kwam ook de winnaar vandaan in het vak Hertenkamp/ Brouwersnös. Hier ving Joop Ottink maar liefst 75 vissen die een gewicht hadden 2.230 gram. Leo te Koppele ving in dat zelfde vak nog een karper.

  In het vak  Geitenkamp / Halve Maan was het Steven Groot Severt die met 69 vissen en een gewicht van 1.964 gram winnaar werd.

  Al met al konden er mooie vangsten genoteerd worden en al met al was het een zeer geslaagde wedstrijd. Na vier wedstrijden staat Leo te Koppele aan kop maar doordat men 1 wedstrijd moet laten vallen is het nog niet te zeggen wie zich op zondag 14 oktober als de laatste wedstrijd wordt gevist kampioen mag noemen. Het is ontzettend spannend

  Uitslag grachtencompetitie 23-9-2018
  Vak A: Geitenkamp -Halvemaan

  1. Steven Groot Severt – 69 st – 1964 – gr 1 punt
  2. Gerrit Oosterholt – 49 st – 1760 gr – 2 punten
  3. Michael Drees – 41 st – 1525 gr – 3 punten

  Vak B: Hertenkamp – Brouwersnos

  1. Joop Ottink – 75 st – 2230 gr – 1 punt
  2. Leo te Koppel – 40 st – 2600 gr – 2 punten
  3. Frans Lindner – 59 st – 1230 gr – 3 punten

  Tussenstand na 4 wedstrijden

  1. Leo te Koppel – 192 st – 13010 gr – 6 punten
  2. Gerrit Oosterholt – 175 st – 7865 gr – 11 punten
  3. Frans Lindner – 130 st – 3330 gr – 14 punten
  4. Jur pasman – 141 st – 2744 gr – 17 punten
  5. Aloys Koppelman – 74 st – 2765 gr – 18 punten

   Zelf overheidszaken via de computer regelen?

   GROENLO – Vindt u het lastig om met de computer een afspraak te maken bij de gemeente? Om online werk te zoeken bij het UWV? Uw belastingaangifte te doen? Of om digitaal huur- en zorgtoeslag aan te vragen? Volg dan de cursus Digisterker bij de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Nieuw: deze cursus wordt nu in de avonduren gegeven.

   In deze cursus leert u om uw weg te vinden op de sites van de overheid. Ook leert u een DigiD aanvragen en gebruiken. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur en wordt gegeven in de Bibliotheek Groenlo. De startdatum en -tijdstip is maandag 8 oktober, om 19.30 uur. Voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek is deze cursus gratis. Niet-leden betalen € 60,00.

   Lid worden van de Bibliotheek kan al voor € 52,00 per jaar. U kunt dan niet alleen de Digisterkercursus volgen, maar ook gebruik maken van alle andere dienstverlening. Zo kunt u boeken en tijdschriften lenen, u krijgt korting op voorstellingen van Theater de Storm en u kunt gebruik maken van het lenen van e-books en de online cursussen.

   Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen? Op onze website www.oostachterhoek.nl/digisterker vindt u alle informatie en kunt u zich ook aanmelden. Wilt u meer informatie, dan kunt u ook bellen met ons Servicebureau: 088-0062929.

   Dit berichtt wordt van Streekgids.nl verwijderd op 24 December 2018 11:43

    Valse competitiestart voor SSA Grolse Boys-Grol

    GROENLO – Vorige week had Grolse Boys-Grol de laatste bekerwedstrijd dan wel terecht gewonnen, maar dat bleek toch geen goede maatstaf voor de eerste competitiewedstrijd. Doordat een aantal spelers niet in de gelegenheid zijn om regelmatig te trainen, is er een conditieachterstand en mist het elftal nog chemie. Wil het een goed seizoen spelen, dan zal daarin verandering moeten komen. Wat ook meespeelde afgelopen zaterdag, was de absentie van Johan Houben en Ronald Wagendorp vanwege blessures.

    Tegenstander Eerbeekse Boys was duidelijk verder, qua opbouw naar dit seizoen. Het speelde vorig jaar nog in de derde klasse op de zondag, maar heeft nu gekozen voor het voetballen op de zaterdag en moet daarom in de vierde klasse beginnen. In het begin deed Grolse Boys-Grol nog echt mee en het had voor de rust eigenlijk op voorsprong moeten staan. Maar als je zelf de kansen niet benut … De grootste kans in de eerste helft kreeg Khalid Chahboune. Hij omspeelde de keeper van Eerbeelse Boys, maar zijn schot was net niet hard genoeg, zodat een meegelopen verdediger nog redding kon brengen op de doellijn. Met een omhaal kon Khalid de keeper ook niet verschalken. Een corner van Grolse Boys-Grol ging voorlangs en had slechts een tikje nodig, maar dat kreeg de bal niet.

    Vooral hoge ballen leverde de ploeg uit Eerbeek nogal wat problemen op. Het werd echter voor de rust 0-1. Op een hoge voorzet van Eerbeek tastte Barry Janssen mis, waardoor Martijn van de Wiel zodanig schrok en een aanvaller onnodig hinderde, waardoor de scheidsrechter terecht een strafschop moest geven, die dan ook benut werd. De thuisploeg kreeg in de eerste helft ook nog een tweetal vrije trappen op de rand van het strafschopgebied, maar het mist nog duidelijk nog een “Messi”, die dat soort mogelijkheden weet te benutten.

    In de tweede helft was het beste er al af bij de spelers van de SSA. Een doorgebroken speler probeerde Barry te verschalken, maar dat lukte in eerste instantie niet, maar in tweede instantie wel. Het middenveld van de thuisploeg kreeg het steeds moeilijker, zodat Eerbeek de overwinning rook. Het maakte (te) gemakkelijk 0-3 en 0-4. Een kwartier voor tijd werd toch nog de eer gered voor de thuisploeg. Nick Hulsink speelde Khalid mooi aan, die rustig de 1-4 op het scorebord bracht. Het werd uiteindelijk nog onnodig 1-5. Ook Yordi van Lochem en Wiebe Porskamp konden als wisselspelers niet veel verandering meer brengen.

    Alles bij elkaar een terechte nederlaag in een redelijk sportieve wedstrijd. De twee gele kaarten kwamen bij de tegenstander terecht. Volgende week speelt Grolse Boys-Grol de (zware) uitwedstrijd tegen De Paasberg in Arnhem.

    Programma
    29/09 De Paasberg 1 – SSA Grolse Boys – Grol 1 14:30
    29/09 SSA Grolse Boys – Grol 3 – Winterswijk FC 5 14:00
    06/10 HSC ’21 3 – SSA Grolse Boys – Grol 2 15:00

    Unieke verbindende viering in Sportcafé s.v. Grol

    GROENLO – Een verjaardagsfeest van een week lang werd op zondag 23 september afgesloten met een herdenkingsviering op een unieke plek: Sportcafé Den Elshof.

    Het openingswoord van Theo Huijskes, voorzitter van 100 jaar s.v. Grol, vormde een terugblik op de afgelopen 100 jaar en sloeg vervolgens een brug naar de plaats die de huidige s.v. Grol inneemt. De rode draad van de viering was “Sport verbindt”.

    Na het welkomstwoord met medewerking van Jens en Dinand namen Pastoor Herman de Jong (RK Calixtuskerk) en Diny Vennebekken, (N.H gemeente in Groenlo), de draad weer op met een lezing en overweging waarin het thema feilloos werd meegenomen. Helaas was het voor de pastoor niet mogelijk om zich in het blauw (de kleur van de voetbal vereniging) te presenteren; hij had gekozen voor groen, de kleur van de hoop. Vervolgens werd een parallel getrokken tussen sport en geloof. Daarin bleken vele raakvlakken te vinden te zijn op onder andere het gebied van normen en waarden, ontmoeting, gemeenschap en opvoeding.

    De gekozen muzikale omlijsting van de dienst werd verzorgd door Vocales. Afsluitend werd een woord van dank gericht aan alle medewerkers, Jens en Dinand en een speciale medewerker achter de schermen; Hennie Schovers.

    Met de aanhef van het Clublied van s.v. Grol werd een indrukwekkende dienst afgesloten, waarna men kon aanschuiven voor de lunch.

    • [0] Tekst: Streekgids.nl
    • [1] Foto's: René van den Mosselaar

    Feyenoord Clinic voor jeugd jarige S.V. Grol

    GROENLO – Op zaterdagmorgen 22 september stonden veel jeugdspelers te trappelen van ongeduld om het veld op te mogen. Een trainingsfeest waar speciaal naar werd uitgekeken. In het kader van het 100-jarig bestaan van de club kwamen trainers van de Feyenoord Soccer School speciaal naar Groenlo om een training te verzorgen.

    Voor trainers Coen v/d Hoeven, Mike Obiku, Chaly Jones en Marcel Hartmans was het geen sinecure om een programma te maken voor de 141 kinderen die zich hadden opgegeven voor dit verjaardagsfeest. Het was even puzzelen, maar het resultaat leverde een mooi gevarieerd programma op met oefenstof die ook aan de Feyenoord-jeugd wordt gedoceerd. Om te zorgen dat iedereen volop aan de slag kon, werd de groep in tweeën gesplitst. Het eerste deel van het programma kwam de jongere jeugd aan bod en het tweede deel werd besteed aan de oudere jeugd. Na afloop van de clinic werden als verrassing nog een jubileumshirt en een zaklampje uitgedeeld.

    Op de parkeerplaats stonden voor de kleinere broertjes en zusjes  een tweetal kermisattracties; een draaimolen en vliegtuigjes. Hiervan werd gretig gebruik gemaakt. Voor de jeugd die niet meedeed aan de clinic, stonden op een ander veld extra activiteiten opgesteld. Er kon worden gekozen uit doelschieten met een snelheidsmeter, Bubblebal, Dartvoetbal, Archery Attack of Panna.

    Tevens was deze dag de mogelijkheid om de speciale jubileumbeugel en het (maar liefst drie kilogram zware) kleurrijke jubileumboek op te halen.

    • [0] Tekst: Streekgids.nl
    • [1] Foto's: René van den Mosselaar

    Steenrijk; een verbindend project over De Leemputten

    GROENLO/ZWOLLE – Afgelopen dinsdag is project Steenrijk van het Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek van start gegaan. Bij het project rond de leemputten in de buurtschap Zwolle bij Groenlo is de basisschool Antonius uit Lievelde betrokken. Er wordt samengewerkt met grootouders, leden van de plaatselijke KBO, De Zonnebloem, museum De Scheper in Eibergen en Harrie Overkamp, oud eigenaar van natuurpark “De Leemputten”.

    De Leemputten en haar rijke geschiedenis
    In de Middeleeuwen ontdekten de boeren, dat van leem bouwstenen gemaakt konden worden en die bleken hard nodig voor de aanleg van vestingwerken in Groenlo. Die steenproductie breidde zich uit, de leem werd naar de steenfabrieken vervoerd, de stenen en dakpannen werden via de Berkel en later via het spoor vervoerd naar de bouwplaatsen. In de tweede helft van de 20e eeuw was deze productiewijze niet rendabel meer. In 1975 werd de steenfabriek in Groenlo gesloten en in 1978 werden De Leemputten onderdeel van een natuur- en recreatiepark met een geheel eigen en unieke flora en fauna.

    Museumbezoek en wandelen in natuurpark
    De eerste activiteit was een gezamenlijk bezoek aan museum De Scheper in Eibergen. Hier was de expositie “Steengoed! Gebakken in Eibergen” te zien. Oude en nieuwe foto’s, en ook voorwerpen en materialen uit vervlogen tijden waren onderdeel van een totaaloverzicht. Leerlingen en senioren waren geboeid door de enthousiaste uitleg van de naamgever van het museum, Herman Schepers.

    De volgende activiteit is al weer over twee weken. Onder leiding van Harrie Overkamp wordt een wandeling gemaakt door natuurpark “De Leemputten”. De excursie door het natuurpark en het bekijken van de expositie in het museum maken hopelijk oude verhalen los bij de senioren. Ook is er op de school een aparte ochtend georganiseerd waar Willy Gelinck uit de buurtschap Zwolle nog veel zal vertellen over de interessante geschiedenis van de leemputten. Dit doet hij aan de hand van oud beeldmateriaal. De verhalen zullen inspiratie en bron zijn voor het vervaardigen van kunstwerken die in een expositie te zien zullen zijn.

    Verbinden van generaties
    Het Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek, een initiatief van negen Achterhoekse gemeenten en provincie, streeft naar bewustwording van de culturele identiteit van de regio. Daarnaast is het verbinden van generaties, jong en oud, en samen met cultuur en erfgoed bezig zijn (participatie) een belangrijk kerndoel binnen het pact.

     Boek over ‘Villa vol verhalen’.

     GROENLO – ‘Adriana’ pronkt weer in goud boven de voordeur van ‘Villa Adriana’ of nu beter bekend als het ‘Brouwersnös’ aan de Eibergseweg 1 in Groenlo . De letters werden vrijdag 21 september officieel onthuld tijdens de boek presentatie ‘Een villa vol verhalen’. De eer om de ‘gouden letters te onthullen was voor Adrian de Groen, achterkleindochter van Theo en Adriana de Groen.

     “Villa Adriana in Groenlo is een huis met een verhaal. Mini Oostendorp heeft van 1950 tot 1957 in de huishouding gewerkt bij de familie De Groen en bewaart er mooie herinneringen aan. Er zijn veel meer herinneringen van mensen die in de villa hebben gewoond of gewerkt in de periode van 1909 tot heden. Al deze verhalen geven een prachtig tijdsbeeld door de jaren heen”, vertelde de schrijfster van het boek Irmgard Bomers, dochter van Mini en nicht van Jos Oostendorp. Zij overhandigde het eerste boek aan haar moeder.

     De verhalen die Irmgrad vergaard heeft ze in het boekje geschreven, maar Brouwernõs is nog steeds op zoek naar mooie, unieke verhalen. Niet alleen Grolse, maar ook Achterhoekse verhalen uit het verleden, het heden en zeker ook de toekomst.

     Het boek “Een villa vol verhalen” kost in de voorverkoop EUR 9,95 en is in Groenlo te bestellen bij Bruna, Boekhandel Wiegerink en Brouwersnös. Na 21 september is het boek daar te koop voor EUR 14,95 en ook online te bestellen via www.bestelmijnboek.nl en bol.com. Leden van de Oudheidkundige Vereniging Groenlo ontvangen het boek gratis.

      Onderscheidingen voor Grol door KNVB

      GROENLO – Op donderdag 20 september vond bij Marveld Recreatie de jubileumreceptie plaats van Grol 100 Jaar. Met circa 300 gasten was de opkomst enorm hoog. Als speciale gasten die avond waren aanwezig Burgemeester Annette Bronsvoort, Wethouder Bart Porskamp, KNVB bondsvoorzitter Michael van Praag en KNVB vertegenwoordigers Henk Plass en Pascal Kamperman.

      De avond werd geopend door spreekstalmeester en voorzitter van het jubileumbestuur Theo Huijskes. Hans Scheinck was vervolgens de eerste spreker en zette de toon van de avond goed neer door de volgende sprekers al vast uitdagende vragen en stellingen voor te leggen.

      Na een toespraak van Burgemeester Annette Bronsvoort en Wethouder Bart Porskamp was het woord aan Henk Plass en Michael van Praag. Maar liefst vier Grolleden werden in het zonnetje gezet. Stef Oldenkotte, Tonny Hartman en Marcel ten Barge ontvingen de Ziveren KNVB speld. Hans van Halm werd benoemd tot Lid van Verdienste van de KNVB, een onderscheiding die spaarzaam uitgereikt wordt.

      Vervolgens spraken op een enorme humorvolle wijze de voorzitters Grolse Boys (Harry Paf), Longa ’30 (Marcel Eekelder) en Vios Beltrum (Theo Helmers) de s.v. Grol toe. De lachspieren werden aardig op de proef gesteld. Ook Gerrit Schurink van de scheidsrechtersvereniging kreeg de lachers op zijn hand.

      En of dit nog niet genoeg was sloten Joost en Martijn de avond af met hun blik op de s.v. Grol, waarbij bij menigeen de tranen in de ogen stonden van het lachen.

      Aansluitend was er nog even tijd om bij te komen en om na te praten en kon het jubileumbestuur wederom terugkijken op een meer dan geslaagde activiteit in de jubileumweek.

       Taste Live met Mother Finest Tribute

       GROENLO – Op 29 september staat de tribute band ‘Finest Truth’ (Funk-Rock band Mother’s Finest) op de buhne bij Rock café Taste in Groenlo. De band in opgezet door vier enthousiaste personen, een zeer goede zangeres en drie professionele muzikanten. De combinatie van een goede stage-performance, een powervolle soulstem, een Funk-groovende rythmsectie, en scheurende gitaarriffs maken van deze band een Top-tribute.

       Mother’s Finest is het best te omschrijven als een band die funk, rock, gospel, r&b, maar ook metal en jazz tot een nieuw genre wist te creëren.

       Hun hoogtepunt lag geheel in de zeventiger jaren tot in de vroege jaren tachtig. Echter Mother’s Finest bestaat nog steeds want momenteel ligt hun nieuwe album in de schappen.

       De leden van Finest Truth speelden afzonderlijk in bekende cover-, rock-, funk-, soulbands al dan niet met eigen werk. Het idee van een Mother’s Finest-tribute ontstond doordat zij regelmatig met elkaar speelden en er achter kwamen gezamenlijk een klik te hebben met de bekende Funk-Rock band uit de US.

       De band bestaat uit: Tamara Vincent: Leadvocals, Leonard Sumah: Guitar/backingvocals, Bob Tumansery: Bass/backingvocals en Rich Tumansery: Drums/backingvocals.

       De aanvang is om 22:00 uur en de entree is vrij.

       Dit berichtt wordt van Streekgids.nl verwijderd op 29 September 2018 23:59

        Opening natuurlijke speelplek in Groenlo

        GROENLO – Op vrijdag 19 oktober vindt de opening van de natuurlijke speelplek Ravott’n aan de Halve Maanweg in Groenlo plaats. Na jaren van overleg tussen de gemeente met een klankbordgroep over de invulling van de Grolse Weiden is deze speelplek bijna een feit.

        Het was onder andere Willy Vaags, die onvermoeibaar de kar heeft getrokken voor dit initiatief. Hij voerde overleg met allerlei belanghebbenden, de gemeente, de hovenier, de bijenhouders, bezocht andere speelplekken ter inspiratie, maakte tekeningen en verzamelde mappen vol informatie en ideeën. Hij maakte zelf met hulp van collega-vrijwilligers van de houtzagerij een bord, een klimwand en andere onderdelen voor in de speeltuin.

        “Vorige week ging de eerste schop in de grond en er kwamen veel positieve reacties. Bewonersbelangenvereniging ’t Bastion ’95 steunt het plan met 5.000 euro. Daarmee maken zij het waterelement in de speeltuin mogelijk. Frank Diekman ontwierp en maakt een klimtoren en andere elementen. Kinderen van de Grolse basisscholen in Groenlo lopen binnenkort de sponsorloop, waarbij ‘Ravott’n’ door de organisatie is aangewezen als één van de goede doelen”, aldus de organisatie.

        De natuurlijke speelplek krijgt een 17de eeuws thema. Tijdens de ‘Slag om Grolle’ zal deze plek ook gebruikt gaan worden voor verschillenden doeleinden.

        De speeltuin is vanaf de opening te bezoeken, maar is nog niet af. In het voorjaar volgt een tweede ronde met beplanting en de speelplek zal pas over een paar jaar op zijn best zijn, als de natuur zijn werk heeft gedaan. Tijdens de opening mogen kinderen helpen om de speeltuin nog mooier te maken.

        De opening is op vrijdag 19 oktober van 14.30 uur tot 15.00 uur.

         100-jarige voetbalvereniging zet leden in het zonnetje

         GROENLO – Op dinsdag 18 september (de verjaardag van de 100-jarige voetbalvereniging s.v. Grol) werd door het bestuur van de club leden in het zonnetje gezet.

         De eerste feestavond begon met een herdenkingsbijeenkomst op het hoofdveld en een bloemlegging bij het monument ‘Bewogen staan wij stil’. Aan deze herdenkingsbijeenkomst werd medewerking verleend door Mannenzangvereniging Inter Nos. Na deze plechtigheid was er een samenzijn met diverse huldigingen, presentatie van het jubileumboek en de presentatie van de jubileumsong.

         De voorzitter van 100 jaar s.v. Grol, Theo Huijskes overhandigde het jubileumboek aan: Hans Scheinck, voorzitter S.V. Grol, Annelies Porskamp, ‘De moeder van de Grol en het Sportcafé’, Ap Huisman, met 92 jaar het oudste lid in leeftijd, Jan Wolterink, met 72 jaar het langst lid van S.V. Grol, Tonny Porskamp, met 83 jaar het oudste Erelid en Hans van Halm, die daarna werd benoemd tot Erelid.

         Hans Scheinck voorzitter van s.v. Grol zetten diverse leden in het zonnetje. Sander van Dongeren, Ewald Brockötter, Jaap Frank en Jan Blankenborg kregen het ‘vriendschapsteken’ en Jan Schut werd uitgeroepen tot de ‘verenigingsman van het jaar’. De titel ‘Lid van Verdienste’ ging naar Leo Garstenveld, Cor Migchielsen, Frank Walterbos, Yvonne Klein Gunnewiek, Patrick Pos en John Ligtenberg. Hans van Halm is uitgeroepen tot ‘Erelid’

         Zanger Tim Ebbers zong aan het eind van het officiële gedeelte de jubileumsong

          Mantelzorg themabijeenkomst; Uw naaste heeft een depressie

          GROENLO – Op dinsdagavond 9 oktober organiseert VIT-hulp bij mantelzorg een themabijeenkomst bij De Mattelier in Groenlo over het omgaan met een depressie bij je naaste. Deze avond is gratis toegankelijk voor alle mensen in de regio die een naaste (partner, ouder, vriend, familielid) hebben met een depressie en begint om 19.30 uur.

          Van naasten van iemand met een depressie wordt vaak veel geduld, begrip en tact gevraagd. Evenals ziekte-inzicht en het kunnen aangeven van de eigen grenzen. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk of vanzelfsprekend. Wat is belangrijk om te (blijven) doen en wat moet je zien te vermijden? Tijdens deze avond zal Henriëtte Doornenbal, preventiefunctionaris GGNet Oost Achterhoek, informatie, tips en handvatten geven voor het omgaan met je naaste met een depressie. Ook is er ruimte voor uitwisselen van ervaringen. Het is mogelijk om na afloop voor een vervolgavond aan te melden.

          Wilt u meer weten over deze bijeenkomst of u aanmelden, belt u dan met VIT op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur tel. (0544) 82 00 00 of mail info@vithulpbijmantelzorg.nl. De bijeenkomst is gratis toegankelijk en er zijn geen kosten aan verbonden. De koffie en thee wordt u aangeboden.

          Dit berichtt wordt van Streekgids.nl verwijderd op 09 October 2018 23:00

           Rectificatie; Woodstock night in City Lido

           Dit event is op 22 september en niet 22 december zoals eerder vermeld.

           Met Woodstock tribute en CCR tribute naar de 60s/70s

           GROENLO – Op zaterdag 22 september gaat City Lido terug naar de jaren 60 en 70 met een Woodstock avond. Het is alweer bijna 50 jaar geleden dat dit legendarisch festival plaatsvond. De Woodstock tribute band en de Travelin’band nemen je in beeld en geluid mee naar de roerige tijd van de Flower Power.

           De acht koppige Woodstock-Tribute band staat garant voor een wervelende show “Love and peace are back in town” Alle muziek uit de Woodstock film passeert de revue; nummers van Country Joe McDonald, Melanie, Ten Years After – Band, Janis Joplin, Jefferson Airplane, The Who, Tim Hardin, Santana, Crosby, Stills, Nash & Young, Jimi Hendrix, Joe Cocker en vele anderen.

           Een oprecht intense ode aan John Fogerty en de zijnen. Ondanks dat Creedence Clearwater Revival maar een kleine 5 jaar bestond, bracht de band vele wereldhits voort. Wie kent Bad Moon Rising, Hey Tonight, Proud Mary en Susie Q niet? Hits die tot op de dag van vandaag nog bestaansrecht hebben. The Travelin’ Band brengt de band weer tot leven, mét de energie en emotie van toen!

           De zaal gaat om 21.00 uur open. Voorverkoop: € 10,00 via https://bit.ly/2PRTs5U
           Deurverkoop: €12,50

           Dit berichtt wordt van Streekgids.nl verwijderd op 22 September 2018 23:59

            Elektrische autodag bij het Brouwersnös.

            GROENLO – De Groenlose energiecoöperatie ‘Groenkracht’ organiseert een gratis toegankelijke E-car belevingsdag bij het Brouwersnos in Groenlo. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 29 september.

            Meer dan tien elektrische automodellen waaronder Tesla, Renaults Zoë, BMW-i3 etc. worden dan geshowd. Tevens kan er met deze auto’s worden gereden.

            Groenkracht organiseert dit evenement in samen werking met verschillende partijen waaronder lokale autodealers, BS22 en Brouwersnös. Eenieder die belangstelling heeft in elektrisch rijden wordt uitgenodigd een kijkje te komen nemen. Laat je voorlichten over de vele voordelen die elektrisch autorijden biedt en ontdek dat er auto’s zijn voor bijna ieders portemonnee.

            Naast elektrische auto’s zijn er ook elektrische scooters (van Marveld en Ebero) en kan er gevaren worden met een elektrische boot. Voor de kinderen is een springkussen en een knutseltafel aanwezig.

            Martin Wijgerink en Wil van Lith van Groenkracht, met Rob Porskamp van het Brouwersnos. Foto: PR

            E-car belevingsdag
            Entree: gratis
            Datum: 29 september
            Tijd: 10.30 uur tot 16.00 uur
            Waar: Brouwersnös, Eibergseweg 1 in Groenlo

            Dit berichtt wordt van Streekgids.nl verwijderd op 29 September 2018 17:00

             Er staat geen maat op Remko Stöteler deze IJsselCup!

             De goede tijd op de IJssel is aangebroken.

             GROENLO – Zondag 16 september is alweer de vijfde IJsselCup wedstrijd gevist, dit keer aan het Ganzenei te Brummen. De maanden september en oktober staan over het algemeen garant voor goede vangsten. Hoe zou het deze vijfde wedstrijd uitpakken?

             Helaas deze wedstrijd drie afmeldingen waardoor we met 10 man mochten plaatsnemen aan de strekdam bij het ganzenei. De vangstberichten zijn de afgelopen weken goed te noemen, zo ook aan het Ganzenei. De meeste deelnemers waren dan ook hoopvol gestemd. De wedstrijdcommissie had wederom een mooi parcours uitgezet met voldoende ruimte tussen de deelnemers en tussen de twee vakken. De hoge nummers rechts op het parcours ( 6 t/m 10) en de lage nummers (1 t/m 5) links.

             Over het algemeen genomen zijn de laatste drie nummers in het A vak het beste, de afgelopen jaren is hier altijd de winnaar vandaan gekomen, maar door de extreem lage waterstand is dit geen garantie. Resultaten uit het verleden ….

             Vak A:
             Links op het parcours: Het duurde even voordat alle deelnemers de vis aan de praat hadden. Op de staart werd en in het midden van het vak werd vanaf het begin leuk gevangen. De andere deelnemers hadden het moeilijker, ze vingen ook geregeld een mooie vis maar tussen de aanbeten door zat behoorlijk wat tijd. Op nummer 5 zat Theo Wayerdink lekker te vissen wist met grote regelmaat een bonusvis te verschalken. Zijn buurman links (Frank Bomers) had een mindere dag. Problemen met het materiaal zorgde er voor dat hij niet de volle wedstrijd kon vissen. Was hij aan het vissen dan kreeg hij de vis amper aan de praat. Dat gold ook voor Bennie Rooks, vissend op nummer 1, hij kreeg de vis er niet op. De spaarzame beten wist hij gelukkig wel te verzilveren. Zijn buurman rechts, René Molenveld, pakte de vast stok uit de foedraal en wist een behoorlijk aantal vissen te vangen. Helemaal in het midden zat de klassementsleider Remko Stöteler. Hij liet maar weer eens zien waarom hij fier aan de leiding gaat. Hij ving met grote regelmaat zijn vissen en als enige wist hij een mooie barbeel te vangen.

             Dagwinnaar Remko Stöteler met een mooie barbeel.

             Vak B:
             Rechts op het parcours: Normaliter is dit het mindere vaak, maar aangezien er per vak punten te verdelen zijn maakt het niet zo heel veel uit. Robert ten Have, op nummer 6, wist de eerste 5 minuten drie vissen te verschalken en even dachten de deelnemers in het B vak dat het een top ochtend zou gaan worden. Helaas, na de eerste drie vissen moest Robert hard werken voor zijn visjes. Het zelfde gold voor Ivo te Kortschot. Binnen 15 minuten had hij al een kilo of 2 in zijn leefnet waarna het helemaal stil viel. Dit terwijl de deelnemers op de nummer 8, 9 en 10 nog geen beet hadden gezien. Van alles werd er aan gedaan om de vis op de stek te krijgen en het leek er op dat de vis stroomopwaarts gingen. Na een uur begon Alwin Bessels in een behoorlijk tempo grote vis te vangen niet veel later begon ook Henk Geurkink te vangen. De kopplek, Rob Beerten, had het nakijken en pas na ruim anderhalf uur ving hij zijn eerste vis en vanaf dat moment bleef hij aardig doorvangen maar was het genoeg voor vakwinst?. De andere heren in het B vak vingen ook geregeld nog een vis maar niet in het tempo waar Rob zijn vissen ving.

             Alwin Bessels met zijn vangst.

             Om 12:00 uur was het tijd om de balans op te maken. De vangsten waren redelijk te noemen. Over het algemeen redelijk veel grote vis, maar qua aantallen viel het toch enigszins tegen. De kleine vis was niet massaal aanwezig op het parcours. De vijfde wedstrijd is er door de 10 deelnemers 98393 gram gevangen. In vak A was dit 47241 gram en vak B 51152 gram. Na vijf wedstrijden staat de teller op 310825 gram (dat is nu al 4970 gram meer dan afgelopen jaar en we hebben nog twee wedstrijden te gaan!!)

             Uitslag 5de IJsselCup wedstrijd:
             Vak A:

             1. Remko Stöteler 18191 gr. 1 pnt.
             2. Theo Wayerdink 11877 gr. 2 pnt.
             3. René Molenveld 7937 gr. 3 pnt.

              

             Vak B:

             1. Alwin Bessels 13784 gr. 1 pnt.
             2. Rob Beerten 10266 gr. 2 pnt.
             3. Ivo te Kortschot 10209 gr. 3 pnt.

             Tussenstand na de 4de IJsselCup wedstrijd:

             1. Remko Stöteler 57889 gr. 10 pnt.
             2. Rob Beerten 31490 gr. 11 pnt.
             3. Ivo te Kortschot 29271 gr. 12 pnt.

              

             De eerstvolgende competitiewedstrijd is de vierde wedstrijd om de Grachtencompetitie, deze wordt gevist op zondag 23 september augustus. De eerst volgende IJsselCup wedstrijd wordt gevist op zondag 30 september. Dit keer aan de IJssel bij Wilp. Voor velen een onbekend stuk van de IJssel.

              ZSOM 40 jaar 1979-2019; Op zoek naar oud-vrijwilligers

              GROENLO – Volgend jaar juli 2019 bestaat de ZSOM (Ziekenomroep Sound Of Music) 40 jaar. Vanwege dit jubileum wil de omroep een reünie organiseren en is deze op zoek naar vrijwilligers die ooit hun vrije uren beschikbaar hebben gesteld.

              Ben jij een van hen, meld je dan aan via de site van de ZSOM. Klik vervolgens op Contact Bestuur en stuur een email. Geef je naam door, je adres, de periode waarin je actief bent geweest en het programma/onderdeel.

               Septembertoernooi HV Grol dames

               GROENLO – Bij het jaarlijkse septembertoernooi speelden de dames van HV Grol tegen Artemis uit Doetinchem en de HV Huissen.

               De eerste wedstrijd was tegen Artemis, HV Grol speelde fris en gretig, de verdediging stond goed en van daaruit werd snel omgeschakeld naar de aanval, dit resulteerde in mooie aanvallen met mooie doelpunten. Bij rust was het 9-4 in het voordeel van de Grolse dames, na rust ging het team goed door en bleef het spel bepalen. Aan het eind stond er een 18-8 score op het scorebord, een goed en gretig gespeelde wedstrijd met een fraaie overwinning.

               Na een korte pauze volgde direct de volgende wedstrijd tegen HV Huissen , een fysiek sterk team. De dames van HV Grol merkten dat het hun 2e wedstrijd was en er slopen wat foutjes in de aanval waar Huissen goed van profiteerde. HV Grol bleef de 1e helft matig spelen en haalde lang niet het nivo van de vorige wedstrijd, de rust werd ingegaan met een 11-4 voorsprong voor HV Huissen. De 2e helft herstelde HV Grol zich enigszins door minder technische fouten te maken en de aanvallen wat langer uit te spelen, uiteindelijk werd het een 17-10 overwinning voor de gasten uit Huissen.

               2 leerzame wedstrijden voor de dames van HV Grol in hun voorbereiding voor de competitie, de trainingen de komende weken benutten om het zelfvertrouwen op te krikken en enkele vaste patronen in te slijpen.
               De laatste wedstrijd ging tussen HV Huissen en Artemis, welke werd gewonnen door HV Huissen met 19-8, zodat HV Huissen eerste werd en een wedstrijdbal mee naar huis mocht nemen.

               Volgend weekend spelen de dames op zaterdag in Doetinchem 2 wedstrijden, wederom tegen Artemis en HVBS uit Bunschoten-Spakenburg, ook de dames A spelen daar een wedstrijd tegen HVBS, aanvang 18.00 uur.

                Eerste overwinning SSA Grolse Boys-Grol 1

                GROENLO – Het begin verliep een beetje stroef, voor het gloednieuwe samengestelde team met Grolse Boys- en Grol-spelers. De eerste twee bekerwedstrijden gingen ruimschoots verloren tegen sterke tegenstanders. Maar dat kwam ook omdat de spelers aan elkaar moesten wennen en daardoor het samenspel nog wat moeizaam ging. Afgelopen zaterdag speelde het elftal thuis tegen Daarle, ook een ploeg uit de vierde klasse zaterdag, die ook zijn eerste twee bekerwedstrijden verloren had. Voor beide elftallen stond dus slechts de sportieve eer op het spel. Daarle wilde echter toch koste wat het kost winnen, want ze kregen uiteindelijk maar liefst 4 gele kaarten en een speler haalde zelfs het einde van de wedstrijd niet. Ronald Wagendorp kon bij de thuisploeg niet meespelen in verband met een gebroken teen, die hij opgelopen had in de vorige bekerwedstrijd.

                De thuisploeg begon goed en had zonder meer de beste kansen. Zo belandde een schot van Johan Houben tegen de paal en kreeg ook Zouhair Chaboune een prima scoringskans. Ook had Zouhair in het begin van de wedstrijd nog een strafschop moeten krijgen, want hij werd ruim binnen het strafschopgebied flink onderuit geschopt. De verder goed leidende scheidsrechter legde de bal er echter toch buiten. Even later werd op een afgeslagen aanval van Grolse Boys-Grol door Daarle uitstekend gecounterd, want uit een overtalsituatie werd de verdediging uitgespeeld. Daardoor kwam behoorlijk makkelijk de 0-1 op het scorebord. Vrij snel daarna wist Zouhair via een uitval prima af te ronden met een doelpunt. Even later snelde de superfitte Pascal Brockotter de linksback van Daarle voorbij en wist zo de 2-1 te scoren.

                Na ongeveer een half spelen werd de geblesseerde Zouhair gewisseld voor Firat Balci. Deze laatste speler maakte direct na zijn inbrengen een mooie actie en wist de bal af te geven aan Ramon Janssen en die wist na een tweetal pogingen de 3-1 te scoren. Wat later maakte Maikel Nuchter een overtreding in zijn eigen strafschopgebied en kreeg Daarle een penalty, maar keeper Bob Meuleman wist die uitstekend te pareren. Na de rust werden bij Grolse Boys-Grol nog Menno ten Have en Tjaark Hooch Antink ingebracht. Het combinatie-elftal kreeg het in de loop van die tweede helft wel steeds moeilijker, maar de verdediging hield, onder leiding van Bjorn Koldeweij, prima stand. Dit resultaat geeft vertrouwen voor de competitie, die volgende week begint met een thuiswedstrijd tegen Eerbeekse Boys.

                Opstelling SSA Grolse Boys-Grol
                Doel: Bob Meuleman
                Achter: Yordi van Lochem, Martijn van de Wiel, Bjorn Koldeweij, Kevin Nuchter
                Midden: Pascal Brockotter, Jorn Groot Zevert en Maikel Nuchter (Tjaark Hooch Antink)
                Voor: Johan Houben, Zouhair Chaboune (Firat Balci) en Ramon Janssen (Menno ten Have)

                 Steun Scouting Groenlo en win een prijs!

                 GROENLO – Binnenkort is het weer zover, de jaarlijkse Scoutingloterij. Tussen 21 september en 7 oktober kunnen leden van Scouting Groenlo bij u aan de deur komen om loten te verkopen van de Nationale Scoutingloterij. Een lot kost € 2,50 en per verkocht lot mag Scouting Groenlo € 1,50 zelf aan de vereniging besteden. De opbrengst van de loterij wordt gebruikt voor activiteiten binnen de diverse speltakken om alle jeugdleden iedere week van een mooi divers programma te voorzien. Een ander deel wordt gereserveerd voor het onderhoud van de prachtige gebouwen en het terrein De Pol aan de Gasthuisstraat.

                 Wanneer u deelneemt kunt u leuke prijzen winnen. Het prijzenpakket bestaat onder andere uit home cinema sets, GPS-systemen en tv’s. De hoofdprijs is zelfs een auto! Op 4 december vindt de trekking van deze loterij plaats.

                 Dus wilt u net voor de feestdagen wel een leuke prijs winnen? Koop dan binnenkort loten van de Nationale Scoutingloterij van de leden van Scouting Groenlo!