Home » Groenlo » Artemis’15 C1 – HV Grol C1

GROENLO – Na de openingswedstrijd uit tegen Huissen, welke nipt verloren ging met 9-8 en de daaropvolgende uiterst spannende thuiswedstrijd tegen DFS Arnhem, welke verdiend gewonnen werd met 23-15, stond afgelopen zondag 27 oktober de uitwedstrijd tegen Artemis’15 uit Doetinchem op het programma. Om aansluiting te houden met de top diende er gewonnen te worden en dit was dan ook de doelstelling waarmee handbalcoach Saskia en de meiden van de C1 het veld betraden. Bij de toss koos Floor voor kant, waardoor Artemis de bal uit had en de wedstrijd diende te beginnen. Het uurtje extra nachtrust i.v.m. het ingaan van de wintertijd, was de speelsters uit Doetinchem blijkbaar zo goed bevallen dat ze dat op het veld nog even wilden voortzetten. Er volgde namelijk een opening waarin de bal eindeloos en zonder druk werd rond gespeeld.

De Grol-speelsters vielen langzaam in slaap en na 5 minuten stond het zomaar uit het niets 1-0 in het voordeel van Doetinchem. Grol werd wakker geschud en begon meteen gas te geven, via enkele snelle uithalen van cirkelspeelster Nina, die door haar teamleden perfect gelanceerd werd, was het binnen no time 1-3 in het voordeel van Grol. Een voorsprong, die de rest van de wedstrijd niet meer uit handen gegeven werd. Via leuke onderlinge combinaties, waarbij iedere aanvaller wel een keer scoorde werd er een ruststand van 2-9 bereikt, het leek er sterk op dat de punten mee zouden gaan naar Groenlo en…… voor veel speelsters ook niet onbelangrijk: bij winst zou met het gehele team de grote, gele M bezocht worden en dat leek bij rust dus al bijna in de pocket.

De tegenstander leek na de rust gebroken en zette dan ook niet meer echt aan. Dit leidde aan Grolzijde tot enige nonchalance en wat minder wedstrijdfelheid. Ondertussen werd er wel gescoord en zonder iemand van de veldspeelsters of keepster tekort te doen, waren de hoogtepunten van de tweede helft: Babs die met een spectaculaire sprongworp van de zijkant bijna scoorde, Suze die met een fluwelen onderhandse “bowlingworp” scoorde en Isa die in het eindsignaal net niet het 20ste doelpunt voor Grol scoorde, waardoor er een eindstand van 6-19 op het scorebord bleef staan. Al met al een verdiende overwinning van een wedstrijd waarin we samen leermomenten hebben gezien waar we de rest van het seizoen ons voordeel mee kunnen doen en we gezellig hebben afgesloten bij het restaurant met de M!