20 april 2024
Home » Groenlo » Bekerwedstrijd HV Grol -SV Schalkhaar

Bekerwedstrijd HV Grol -SV Schalkhaar

195

GROENLO – De dames van handbalvereniging Grol speelden voor de beker een thuiswedstrijd tegen het team uit Schalkhaar. Een onbekende tegenstander voor de dames uit Groenlo. De vorige wedstrijd werd na een spannende pot gewonnen. HV Grol speelde dit keer met een jeugdig team en kon vrijuit spelen.

De opdracht was om snel en vol beleving te beginnen om zodoende goed in de wedstrijd te komen. Dit lukte in het begin van de wedstrijd goed en de dames speelden zich zodoende naar een 4-1 voorsprong. Geen vuiltje aan de lucht dacht iedereen, maar hierna ging Grol aanvallend slordiger spelen met onnodig balverlies, terwijl verdedigend het ook niet goed stond en wennen was aan de nieuwe samenstelling. Hiervan profiteerden de gasten uit Schalkhaar en zij scoorden maar liefst 8 keer achter elkaar zodat er een 4-9 stand op het scorebord stond. Grol raakte niet in paniek, herstelde zich aanvallend en scoorde 3 keer. Ook Schalkhaar wist nog 3 keer te scoren zodat met een stand van 7-12 van helft werd gewisseld. In de rust werd goed doorgenomen om anders en feller te verdedigen en aanvallend met meer lef en overleg te spelen. Iedereen voelde dat een beter resultaat zeker mogelijk was, hard werken en met zelfvertrouwen de 2e helft ingaan was het devies.

Tot een stand van 8-13 bleef HV Grol tegen de 5 doelpunten achterstand aan kijken. Het team stond de 2e helft verdedigend uitstekend en de aanval van Schalkhaar wist hier geen raad mee. Snel omschakelen naar de aanval en daaruit scoren en anders de aanvallen zorgvuldig uitspelen, dit lieten de Grolse dames zien. Dit spel werd beloond en halverwege de 2e helft was de opgelopen achterstand weggepoetst tot 13-13. Even werd het een gelijk opgaande wedstrijd tot 15-15, maar Grol voelde dat er meer in zat. Via goed opgezette aanvallen en 2 keer scoren speelde het zich naar een 17-15 voorsprong. Verdedigend alert en aanvallend met geduld spelen tot er een goede kans kwam leverde HV Grol uiteindelijk de winst op van 19-17. Een goede teamprestatie met z’n allen en waar Jitske met 8 doelpunten van profiteerde. Kortom een mindere 1e helft, terwijl de dames zich de 2e helft goed herstelden en verdiend de overwinning naar zich toe trokken. Dit leverde een plaats in de kwartfinale van de districtsbeker Oost op. Nog even afwachten wat de loting een dezer dagen brengt in de hoop op weer een thuiswedstrijd. Dan kunnen de dames hopelijk weer rekenen op de enthousiaste steun van het thuispubliek.