24 april 2024
Home » Groenlo » Dames 1 HV grol uit tegen Vasse

GROENLO – Op donderdagavond 14 december was de start van de wedstrijd moeilijk. Vasse stond in vergelijking met de andere clubs uit de competitie meer 1-op-1 te verdedigen. De eerste schoten op goal leverden daardoor niet direct doelpunten op voor Grol. Na een eerste treffer van Vasse wisten Merle, Laura en Jitske daar wel antwoord op en stond het 1-4.

Na het 200ste doelpunt, stand 4-8, had het Grolse damesteam lichtelijk moeite om verder afstand te nemen van Vasse. Chantal zorgde het laatste doelpunt voor rust, waardoor het 8-10 kwam te staan.

In de 2e helft opende Grol de strijd opnieuw met een mooie goal en de gehele tweede helft bleef de ploeg van Raymond en Bjorn naar een voorsprong kijken. Er volgde een sterke fase van Grol, het welbekende dipje bleef dit keer uit. Het zien van gaten en het bewegen in de aanval leidde tot mooie doelpunten. Silke startte goed in en mede door die druk stond het halverwege de 2e helft 9-16 in het voordeel van Grol.

Grol bleef het initiatief nemen en wist verder uit te lopen. Vasse scoorde nog een enkele keer maar dichterbij kwamen zij niet. Met een scoringspercentage van 75% in de tweede helft en goed keeperswerk van Pascalle was het duel beslist. Eindstand 15-25.

De eerst volgende competitiewedstrijd is op zondag 7 januari in Haaksbergen. Om 5 voor 2 wordt er voor de tweede keer tegen de Stormvogels gespeeld.