Home » Groenlo » Dames 3 HV Grol viert overwinning

GROENLO – Voor dames 3 van HV Grol stond afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Duiven dames 3 op het programma. Grol kent een moeizaam seizoen en een succesje zou dus welkom zijn, zeker tegen het ook niet hoog geklasseerde Duiven.

Het begin van de wedstrijd was echter voor Duiven, dat een kleine voorsprong nam. Grol wist orde op zaken te stellen en terug op gelijke hoogte te komen. Na een slordige en doelpuntloze fase wisten beide teams ineens het net weer te vinden en ging het lange tijd gelijk op. De dames van Grol waren echter in staat steeds meer de controle over te nemen en wisten voor rust op voorspring te komen. Ruststand 9-7.

De tweede helft begon goed voor Grol, de eerste aanval was meteen raak. Hierna volgde echter een moeilijke fase voor de dames. Met een twee minuten tijdstraf en daarmee een speelster minder voor Grol, wist Duiven het initiatief in de wedstrijd te herpakken en terug te komen tot 10-9. Het was vervolgens vooral aan de keepster van Grol te danken dat Duiven niet scoorde. Deze mindere fase van de dames duurde lang, maar toen met nog minder dan een kwartier te spelen er in korte tijd ineens drie doelpunten door Grol werden gemaakt, had  Grol de wedstrijd in handen. De verdediging stond als een huis en ook aanvallend vond iedereen elkaar steeds beter. Dit resulteerde in nog een aantal mooie doelpunten en daarmee toch een ruime overwinning: 17-9.

Met name richting het einde van de beide helften maakten de dames van het derde het verschil. Dat geeft vertrouwen naar de volgende wedstrijd: aanstaande zaterdag speelt Grol dames 3 uit, om 19.00 uur tegen HV Angeren dames 2 in Gendt.