Ezeltje heet Sofie


Gepubliceerd op

GROENLO – Het pas geboren ezeltje in Dierenpark ‘De Halve Maan’ in Groenlo heet Sofie. Dat maakte zaterdagmorgen 13 augustus de vijfjarige Yze Luttikholt bekend.

Omdat het ezeltje Sopie nog geen naam had heeft Albert Heijn Wallerbosch, net als vorig jaar, een kleurplaten wedstrijd gehouden. Kinderen konden de kleurplaat inkleuren en een naam bedenken. Max te Brake (9jr) heeft de mooiste kleurplaat gemaakt en Yze Luttikholt (5jr) heeft de mooiste naam bedacht. Voorwaarde voor het bedenken van een naam was dat deze met de letter ‘S’ moest beginnen. Dit omdat ezels een paspoort hebben.

Suze, de moede van Sofie is vorig jaar geschonken door Albert Heijn Wallerbosch aan het dierenpark. Suze was tijdens de aankoop zwanger van een veulen (Saartje), welke vorig jaar is geboren. Echter is de moeder na de bevalling gelijk weer gedekt, waardoor de moeder bij aflevering weer zwanger was en het dierenpark nu 3 ezels in één keer heeft gekregen.

Na het bekendmaken van de naam werd dit bij de stallen gevierd met drinken en een heerlijke koek van Albert Hein Wallerbosch.

Op de foto: Rechts Max te Brake (9jr) en Yze Luttikholt (5jr) samen met de ezel Sofie Foto: Marcel Houwer