19 april 2024
Home » Groenlo » Farhaan Abdi pakt Nationale titel 1.500 meter

Farhaan Abdi pakt Nationale titel 1.500 meter

265

AMSTERDAM/GROENLO – Dit weekend, 24 en 25 augustus, werd het Nationaal Kampioenschap Atletiek voor C-Junioren in Amsterdam georganiseerd. De in Groenlo woonachtige Farhaan Abdi Ali is nationaal kampioen geworden op zijn geliefde afstand, de 1500 meter.

De 1500 meter finale op zaterdag heeft Farhaan opgebouwd na een behouden start achter in het veld. Na 400 meter is Farhaan doorgeschoven naar voren. Top Team Hanzesport Coach Herman IJzerman gaf hem deze tactische aanwijzing. De laatste 100 meter kon Farhaan een messcherpe sprint inzetten en werd overtuigend Nationaal Kampioen. “Ik ben zo trots op deze Nederlands titel” aldus een glunderende Farhaan. Erg lang genieten was er niet bij, zondag stond er een tweede finale op het programma, de 800 meter. Ook hier lagen medaillekansen.

Brons op de 800 meter
Zondagmiddag, in de brandende zon, werd de 800 meter finale weggeschoten op de atletiekaccommodatie van AAC in Amsterdam. Vanaf het begin liep Farhaan met twee concurrenten op kop, het werd een harde finale waarin snel werd geopend in de eerste ronde. Het tempo werd nogmaals verhoogd en Farhaan kon de koploper niet langer volgen. Op koers naar een mooie zilveren plak werd Farhaan vlak voor de finish nog verrast door een atleet. De race resulteerde in een bronzen plak. Met een persoonlijk record op de 800 meter en een gouden medaille op de 1500 meter kan Farhaan dik tevreden zijn.

C-Interland
Als klap op de vuurpijl is Farhaan uitgenodigd om volgende week namens Nederland mee te doen aan een C-Interland. We zien Farhaan dan voor het eerst in oranje tenue aan de start verschijnen.

De wedstrijd vindt plaats op 31 augustus in Enschede op de baan van AC TION. Iedereen is welkom om Farhaan aan te moedigen!