Gezellige en drukke Vestingdag


Gepubliceerd op

GROENLO – Groenlo is klaar voor de ‘Slag om Grolle’ dat in het weekend van 20, 21 en 22 oktober 2017 plaatst gaat vinden. Dit werd zondag wel duidelijk tijdens de historische Vestingdag. Organisator Erik Mentink, van Groenlo Vestingstad Promotion, liep tevreden over De Markt in de binnenstad. “We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde Vestingdag met ideaal weer”, laat hij weten.

In de Beltrumsestraat konden de vele bezoekers kunst bewonderen. Deze kunstmarkt werd gehouden in samenwerking met Galerie Wij. Tevens kon er Kunst bekeken worden bij Huijs Basten Asbeck, galerie Neuray en Galerie Wij.

Er was veel te beleven en te doen zoals onder andere een schietspel, tolletjesmaker, figuren van ballonnen maken, een kampement van De Compagnie Grolle met een historische smid, touwslagerij, Mest Theater, Leydse Kluchten Compagnie, Jannes de Goochelaar, goochelaar Wautier zullen de bezoekers versteld doen staan van hun onnavolgbare goochelkunsten en muziek ven het gheselscap Goet ende Fyn.

Erik Mentink verwacht dat er zo’n 3.500 tot 4.000 bezoekers zijn geweest. “Die hebben allemaal genoten van een prachtige vestingdag. De acts die er waren hadden een geweldige interactie met het publiek en dat werd zeer gewaardeerd”, aldus Mentink.