Home » Groenlo » Grol 1 verliest in eigen huis

GROENLO – Wist Grol in Zevenaar nog voor een verrassing te zorgen door met 2 – 6 te winnen, op 1e paasdag nam DCS revanche, door Grol met 0 – 4 te verslaan. DCS was overduidelijk de betere ploeg en zonder sprankelend voetbal te laten zien bracht het Grol de tweede nederlaag van dit seizoen toe. Bij een 0 – 2 stand had Mart Zieverink nog een kopkans op de aansluitingstreffer, maar de bal trof slechts lat. Grol nestelt zich met dit resultaat definitief in de middenmoot.

​Grol begon met Roel Bruins in de basis. In de eerste helft streed Grol voor wat het waard was. DCS speelde de bal makkelijker rond en had een snelle voorhoede, maar de Grol verdediging gaf weinig tot niets weg. Na een kwartier had Grol zelfs de eerste grote kans van de wedstrijd. Een voorzet van Wouter Rexwinkel werd door Mart Zieverink bij de eerste paal over de lat getikt. De volgende grote kans was voor Kelvin Lenselink van DCS. Een puntertje langs Wessel Baarslag werd met een sliding door Ramon Landewers van de lijn gehaald. Even later was het dan toch raak voor DCS. Een inzet van DCS belandde pardoes bij Onur Ilbay die bij de tweede paal simpel kon binnen tikken: 0 – 1. DCS leek de wedstrijd volledig in de hand te krijgen, maar Grol bleef strijden en het spel speelde zich met name op de helft van DCS af. Dit leverde echter geen kansen meer op.

Zou Grol wederom een verrassende tweede helft op de mat kunnen leggen? Helaas. Jan Simon Sluis kon na balverlies op het middenveld te eenvoudig de bal onder Wessel Baarslag doorschieten: 0 – 2. Daarna kabbelde de wedstrijd voort met diverse kleine overtredingen. DCS controleerde de wedstrijd. Een schot van Jan Simon Sluis belandde gelukkig slechts op de paal. Ruim tien minuten voor tijd leek Grol zelfs de aansluitingstreffer te scoren. Maar een kopbal van Mart Zieverink belandde slechts op de lat. Grol had nog een slotoffensief. Een kopbal van Luc Berentsen uit een corner ging net naast. In de laatste vijf minuten wist DCS nog uit te lopen naar een iets vertekende 0 – 4 met twee doelpunten van Sven Willems.

De tweede nederlaag voor Grol tegen wellicht de beste ploeg in 3C. Komende zondag 8 april kan Grol dit hopelijk weer rechtzetten in een uitwedstrijd tegen hekkesluiter Groessen, die Grol de eerste nederlaag heeft toegebracht. Aanvang 14.00 uur.