19 april 2024
Home » Groenlo » Grol 1 wint van Gendringen 1

GENDRINGEN/GROENLO – Ten opzichte van vorige week maakte Bjorn te Braake weer zijn opwachting in de basis en bleef Teun Pasman geblesseerd aan de kant. Gendringen, vorig seizoen nog 2e geworden in 3C, heeft dit seizoen een mindere start. Met de ervaren Sander Kuiperij en Kelvin Meijer in de voorhoede blijft Gendringen echter een zeer gevaarlijke ploeg.  In het eerste kwartier was het wat aftasten aan beide kanten, had Grol het meeste balbezit, maar was het Gendringen met de beste kansen. Wessel Baarslag, die wederom een foutloze wedstrijd keepte, tikte een schot van Sander Kuiperij uit de benedenhoek. Even later belandt een aanval opgezet door Kelvin Meijer gelukkig voor Grol slechts op de binnenkant van de paal. Daarna pakte Grol de draad weer op en kreeg na een half uur een enorme kans om op voorsprong te komen. Wouter Rexwinkel kwam na een één-twee met Jordy Oonk vrij voor de keeper maar Wouter kreeg de bal niet langs Michiel Kok. Grol voerde de druk op. Jordy Oonk was de volgende met een grote kans, hij wist een te korte terugkopbal, helaas niet af te straffen. Zijn schot rolde net langs de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant bleven Sander Kuiperij en Kelvin Meijer gevaarlijk. Wessel Baarslag tikte een schot van Kelvin onder uit de hoek. De ruststand, ondanks de kansen over en weer, derhalve slechts 0 – 0.

Grol kwam na de rust goed uit de startblokken en nam gelijk weer het initiatief. Na een minuut stond Michel Kamphuis alleen voor Michiel Kok, maar zijn lob ging helaas naast het doel. Het Grolteam werkte hard en dit leverde na 52 minuten dan toch eindelijk de verdiende voorsprong. Een superstrakke voorzet van Bjorn te Braake ging over de verdediging en bereikte op de 5-meter lijn Mart Zieverink, die hem prachtig binnen wist te tikken: 0 – 1. De vreugde was echter van korte duur. Twee minuten later wist Gendringen de ruimte goed te benutten en na een lage voorzet van Gijs Versteeg kon Sander Kuiperij eenvoudig binnenschieten: 1 – 1. Grol liet het er niet bij zitten. Een schot van Jur Dieker belandde slechts op de buitenkant van de paal. Beide ploegen gingen voor de winst, er waren derhalve diverse duels en door de soms warrige en inconsequente beslissingen van scheidsrecher Pit ontstonden er over en weer behoorlijke irritaties. Het was dan ook bevrijdend toen Mart Zieverink Grol op voorsprong zette. Een afgeslagen corner werd strak onder in de hoek geschoten: 1 – 2. Gendringen bracht nog een extra spits in en ging vol op de winst spelen. Maar daardoor ontstond ook ruimte voor de Grolspitsen. Vlak voor tijd werd Michel Kamphuis op links weggestuurd, gaf een mooie voorzet en Jordy Oonk schoot de 1 – 3 binnen. Dit was tevens de eindstand.

Een mooie en verdiende overwinning op basis van het vele balbezit, het harde werken en de gecreëerde kansen. Door de overwinning stijgt Grol naar de 3e plaats op de ranglijst met slechts twee punten achterstand op koploper DVV. Dit is ook de tegenstander op aankomende zondag 2 oktober. Aanvang 14.00 uur in Duiven. Een topper in 3C derhalve.