20 april 2024
Home » Groenlo » Grol in 2e helft ruim langs Meddo

GROENLO – Voor Grol 1 stond dinsdag 23 augustus de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma, en wel de bekerwedstrijd tegen 5e klasser SC Meddo.

Grol startte met een zeer jonge ploeg en had ten opzichte van vorig jaar maar liefst zeven nieuwe gezichten in de basis. Johan Houben was voor deze wedstrijd geschorst.

Meddo begon de wedstrijd zeer agressief en aanvallend en verraste Grol al in de 2e minuut. Jesse Kersten schoot, na een corner, een afvallende bal laag en hard in langs Tim Penterman: 0 – 1. Pas na een half uur spelen kreeg Grol haar eerste kansen met een kopbal van Ties ten Barge en een schot van Wouter Rexwinkel. Verder gebeurde er in de eerste helft eigenlijk weinig en werd deze helft verder gekenmerkt door een groot aantal blessurebehandelingen aan Meddo kant.

In de rust werden Pim Westervoorde en Ties ten Barge gewisseld voor Michel Kamphuis en Thomas Porskamp. Meddo leek zijn kruit in de eerste helft verschoten te hebben en bovendien ging Grol met veel meer rust aan de bal spelen. Achterin werden geen kansen meer weggegeven. Voorin zorgden de buitenspelers Michel Kamphuis en de snelle Wouter Rexwinkel voor veel gevaar. Dit leverde na een uur spelen de gelijkmaker op, doordat Mart Zieverink een voorzet eenvoudig kon binnen tikken: 1 – 1. Dit had Grol nodig, want daarna liet het zien over de nodige kwaliteiten te beschikken en werd Meddo van de mat gespeeld. In 20 minuten tijd scoorde Grol, inclusief het eerste doelpunt, maar liefst zes keer. En daar zat een aantal mooie aanvallen en doelpunten bij. Thomas Porskamp scoorde de 2 – 1 uit een mooie opbouwende actie opgezet door Leon Scholten en waarbij Leon ook de beslissende pass gaf op Thomas.

Invaller Jordy Oonk produceerde daarna een loepzuivere hattrick: drie goals achter elkaar in één helft. Bij zijn eerste doelpunt stond hij nog maar drie minuten in het veld en kon hij van dichtbij hoog inschieten. Zijn tweede was een beauty met een kopbal bij de tweede paal na een mooie hoge voorzet van links. Zijn derde, een penalty, nadat Jur Dieker werd gevloerd, werd hard en laag ingeschoten. De eindstand werd bepaald op 6 – 1 door wederom een doelpunt van Thomas Porskamp die na een actie op links de bal zelf in de touwen schoot.

Na een matige eerste helft en een goede tweede helft toch nog een mooie ruime overwinning in deze eerste bekerwedstrijd. Voor aanstaande zondag staat de tweede bekerwedstrijd op het programma tegen 4e klasser VV Marienveld. Thuis om 14.30 uur. Dinsdag 30 augustus speelt Grol uit bij Grolse Boys de derde en laatste bekerwedstrijd in deze groep.