25 april 2024
Home » Groenlo » Grol pakt eerste periodetitel in 3A

Grol pakt eerste periodetitel in 3A

335

GROENLO – Grol startte zondag 3 november fantastisch tegen Borne. Binnen het kwartier stond men al op een 3 – 0 voorsprong. Grol was heer en meester in de eerste helft. Borne had in de gehele wedstrijd maar één kans en deze ging er gelijk in: 3 – 1. In de tweede helft leek de westrijd zonder hoogtepunt naar het eind te gaan, maar met twee doelpunten werd toch nog een mooie 5 – 1 op het scorebord gezet. Met deze ruime overwinning was ook de eerste periodetitel voor Grol binnen. Een mooi begin van dit seizoen in de Twentse 3e klasse A en dit leverde een mooi feest op in het sportcafé alwaar de VSVG ook een zeer succesvol Fancy Fair weekend beleefde.

Grol begon in dezelfde opstelling als de afgelopen twee weken. Borne, vorig seizoen kampioen in 4A, bleek geen partij voor Grol. Ze zakten ver in en de aanval verliep bij hen meestal via de lange bal. Grol had hier echter geen last van en was dodelijk effectief in het eerste kwartier. Een voorzet van links van Tycho Riteco werd door Luc Berentsen bij de eerste paal binnen gekopt: 1 – 0. Een voorzet van rechts van Dudu werd door Wouter Rexwinkel met de kop verlengd en verdween in de bovenhoek: 2 – 0. En nog geen minuut later maakte Tycho Riteco ook de 3 – 0: hij ging alleen op de keeper af en schoof eenvoudig binnen.

Daarna bleef Grol de dominerende ploeg en de bal werd gemakkelijk rond gespeeld. Borne kwam er niet aan te pas. Echte kansen kreeg Grol echter niet meer. De eerste kans voor Borne kwam pas na 38 minuten en deze ging er ook gelijk in: een voorzet werd door Mart Snippers bij de tweede paal binnengetikt. Grol had nog een goede kans vlak voor rust maar een schot van Wouter Rexwinkel onder in de hoek werd door Sander Post tot corner verwerkt. Ruststand derhalve 3 – 1.

Grol functioneerde weer goed als team, met de stofzuigers Roel Bruins en Dudu op het middenveld. Deze twee spelers vallen niet op, maar verrichtten wederom veel nuttig werk. In het begin van de tweede helft gebeurde er weinig. Borne speelde geirriteerd en verzamelde een aantal gele kaarten. De eerste grootste kans in de tweede helft was voor Tycho Riteco. Hij schoot vrij voor de keeper echter naast. Even later was het Mart Zieverink die een beauty aantekende: een hoge bal vanuit de lucht werd in één keer strak en laag ingeschoten: 4 – 1. Grol kwam daarna regelmatig in een kansrijke positie, maar de meerman-situaties werden niet goed uitgespeeld. Toch kwam er nog een mooie 5 – 1 als eindstand op het scorebord, met wederom een assist van Tycho Riteco die Wouter Rexwinkel van dichtbij liet scoren.

Met deze 5 – 1 overwinning staat Grol vier punten los van MVV ’29 en kan niet meer achterhaald worden in deze eerste periode.

Komende zondag 10 november staat de wedstrijd uit tegen Luctor et Emergo in Almelo op het programma. Aanvang 14.00 uur.