Home » Groenlo » Grol stijgt naar 4e plaats

[su_pullquote] 26 mei thuiswedstrijd. Aanvang is om 14.00 uur.[/su_pullquote]GROENLO – Op zondag 19 mei stond voor Grol de laatste uitwedstrijd op het programma. Voor Grol stond er niets meer op het spel. De tegenstander Gendringen bezette de laatste plaats en is nog in strijd voor klassebehoud. In een niet hoogstaande wedstrijd was Gendringen alleen in de eerste twintig minuten gevaarlijk. Na de 0 – 1 voorsprong door een kopbal van Mart Zieverink kwam Grol niet echt meer in gevaar. In de tweede helft maakte invaller Jordy Oonk er ook nog 0 – 2 van. Doordat MvR van VIOS B. won betekende dit degradatie voor Gendringen naar de 4e klasse. Grol steeg door de overwinning van de zesde naar de vierde plaats op de ranglijst. De ontwikkelingen in de derde periode zijn echter dusdanig dat deze vierde plek helaas geen recht zal geven op de nacompetitie.

Grol tartte zonder Michel Kamphuis en Mart Willemsen. Bjorn te Braake begon daarom weer eens in de basis. Gendringen ging voortvarend van start. De zeer ervaren en fysiek sterke spitsen Jesper Brom en Sander Kuiperij zorgden in het eerste kwartier voor het nodige gevaar. Met name Jesper Brom kreeg een grote kans. Maar na dit kwartier hadden Ramon Landewers en Bjorn te Braake hun tegenstander volledig onder controle. De eerste waarschuwing van Grolkant kwam van Luc Berentsen met een schot in het zijnet. Even later was het dan toch raak. Een vrije trap werd door de beste man van het veld Dudu bij de tweede paal voorgedraaid, en werd door Mart Zieverink binnengekopt: 0 – 1. Vlak voor rust kreeg Mart Zieverink weer een kopkans, nu na een voorzet van de vandaag niet sterk spelende Myron Baten, maar de bal werd door een verdediger van de lijn gehaald.

Gendringen liet zich neer te leggen bij een nederlaag en daarmee een degradatie. Tenminste er was weinig strijd bij de tegenstander te bemerken. Grol onder aanvoering toonde wel de nodige inzet. Met name aanvoerder en de goed spelende Wouter Rexwinkel gaf hierin het goede voorbeeld. Een kopbal van Wouter vlak na rust werd door doelman Jeroen Kraan uit de hoek getikt. Grolkeeper Wessel Baarslag had in de tweede helft weinig te doen. Even leek Gendringen de gelijkmaker te scoren, maar terecht werd het doelpunt door scheidsrechter Kok vanwege buitenspel afgekeurd op aangeven door assistent Bart Lucassen. Bij vlagen liet Grol in de tweede helft goed combinatie voetbal zien. Maar tussen door ook knullig balverlies. In de 70e minuut komt Jordy Oonk in het veld voor Mart Zieverink. Nog geen twee minuten later krijgt hij de bal over de grond op maat van Teun Pasman, en scoort de 0 – 2. Een perfecte invalbeurt. Teun Pasman werd hierbij vrij gespeeld door een mooie hakbal van spelverdeler Dudu. Vlak voor tijd leek Wouter Rexwinkel zijn goede wedstrijd te bekronen met een doelpunt, maar zijn schot ging helaas net naast. Eindstand derhalve 0 – 2.

Doordat Rheden ten onder ging bij OBW en SML bij MASV stijgt Grol van de zesde naar een verdienstelijke vierde plek. Onder in 3C zijn de posities verdeeld: Gendringen degradeert en VIOS B. en MvR zijn veroordeeld tot de nacompetitie. Bovenin is de strijd om het kampioenschap nog open. MASV heeft hierbij de beste papieren maar heeft met Doetinchem een geduchte tegenstander. Pax heeft nog een kleine kans om verrassend de derde periodetitel binnen te halen. Grol speelt zondag 26 mei a.s. de laatste thuiswedstrijd tegen MvR. Aanvang 14.00 uur. Op die middag houdt s.v. Grol ook de afsluiting van het seizoen. Zo zal o.a. de beste speler van het seizoen bekend gemaakt worden als ook de super supporter van dit seizoen.