18 april 2024
Home » Groenlo » Grol wint dik verdiend van Losser

Na de 5 – 0 overwinning vorige week op LSV wist Grol zondag 27 oktober wederom een wedstrijd overtuigend te winnen. Ditmaal uit tegen Losser, het team dat onder leiding staat van Gerard Bos, die van 2002 tot 2006 hoofdtrainer was in Groenlo. In een goede wedstrijd van Grolkant werd het 0 – 2 met beide doelpunten in de tweede helft van Thomas Porskamp en Mart Zieverink. Grol had legio kansen om nog vaker te scoren, maar gaf ook onnodig enkele goede kansen weg, maar dankzij Wessel Baarslag hield men achterin de nul. Door deze overwinning en gunstige uitslagen bij de achtervolgers staat Grol nu vier punten los op de nummer twee. Verder was het mooi om te zien dat Tygo ten Bulte uit de JO19-1 zijn debuut mocht maken en een goede invalbeurt had. Jammergenoeg wist hij niet te scoren en ging zijn schot net naast.

In de eerste helft was Grol duidelijk de bovenliggende partij. Grol was gretig, stoorde vroeg en creëerde kans op kans. Als team fungeerde het goed. Alle spelers scoorden een dikke voldoende. Dudu en Roel Bruins pakten op het middenveld menig bal af van de tegenstander en achterin waren de backs Ramon Landewers en Michel Kamphuis hun tegenstander duidelijk de baas. Daardoor onstond er veel druk naar voren. De kansen werden echter niet benut: of ze werden naast geschoten, overgekopt, te zacht richting de keeper geschoten of belandden op de lat. Het jonge team van Losser probeerde het wel, maar slaagde er niet in om echt gevaarlijk te worden. Behalve vlak voor rust toen na fout uitverdedigen Losser oog in oog stond met Wessel Baarslag. Het schot langs Wessel Baarslag werd door Thomas Porskamp gered. Ruststand derhalve 0 – 0.

Wat in de eerste helft niet lukte, lukte in het eerste kwartier van de tweede helft wel. Vlak na rust kwam een cornerbal van Dudu bij de tweede paal en kon Thomas Porskamp binnen schieten: 0 – 1. Even later werd Roel Bruins in de 16 meter gevloerd en kon Luc Berentsen via een penalty de score verder uitbreiden. Scoorde hij vorige week nog driemaal, nu faalde hij en zijn schot ging naast. Losser leek daarna gelijk te maken, maar Wessel redde 1 op 1 tegen Luc Stockmann. Uiteindelijk viel de tweede dan toch. Een pass van links belandde via Roel Bruins bij Mart Zieverink die bekeken in de hoek kon schieten: 0 – 2. Grol leek op een ruime overwinning af te gaan, maar schoten van Wouter Rexwinkel en de sterk ingevallen Tygo ten Bulte gingen net naast. Het bleef derhalve bij 0 – 2. Een mooie, goede en dik verdiende overwinning.

Komende zondag 3 november staat de thuiswedstrijd tegen Borne op het programma. Aanvang 14.30 uur. Tevens Fancy Fair weekend.