GTC Dames 1 komt uit in de TOP-klasse


Gepubliceerd op

GROENLO – Na een zinderend vorig seizoen is het eerste damesteam van de GTC kampioen geworden en heeft het zich een plaats veroverd in de TOP-klasse, voorheen Eredivisie genoemd van de KNLTB. Komend voorjaar is er dus weer volop spektakel gegarandeerd met tennis op het hoogste niveau.

De Groenlose Tennisclub is een aantal jaren geleden een weg ingeslagen om prestatief tennis binnen de vereniging te bevorderen. Speciale selectietraining en extra sponsoring hebben dus nu al hun vruchten afgeqworpen. “Door o.a. de eerste competitieteams en de eerste jeugdteams samen extra faciliteiten te geven, zie je dat het niveau stijgt. Tevens zorgen we er op deze manier voor dat er ook in de nabije toekomst voldoende aanwas is aan getalenteerde tennissers”, aldus trainster en dames 1 speelster, Janine Langela.

“En die aanwas is er zeker. Het GTC-Meisjes 1- team, met een gemiddelde leeftijd van 15 jaar, werd vorig jaar gedeeld eerste in de 1e klasse t/m 17 jaar!” De Groenlose Tennisclub kan zich al jaren verheugen op een grote belangstelling met ruim 600 leden. Zo is men sinds vorig jaar begonnen met nieuwe startersgroepen voor volwassenen. Deze groepen tennissen het eerste jaar tegen een gereduceerd lesgeld en kunnen toch al gebruik maken van de faciliteiten van tennispark De Blanckenborg.

Kom dus ook genieten van toptennis op De Blanckenborg. De voorjaarscompetities beginnen in april.