18 april 2024
Home » Groenlo » HV Grol dames 3- Reflex dames 2

Zondag 17 februari kreeg dames 3 van handbalvereniging Grol dames 2 van Reflex uit Varsseveld op bezoek. De uitwedstrijd werd makkelijk gewonnen met 10-21, maar de brede selectie van Grol is door onder andere blessures flink uitgedund. Gelukkig kon Elske na lange afwezigheid haar eerste speelminuten weer maken. Reflex stond met 1 punt meer boven Grol in de competitie, dus er moest gewonnen worden om in de middenmoot mee te blijven doen.

Floor liet zich dat geen twee keer zeggen en opende de score vanuit de hoek, al snel maakte Loran daar 2-0 van. Diede kon niet achterblijven en gooide hem hoog langs de keeper. Reflex kwam ook aan het scoren. Doordat er goed aangepakt werd in de verdediging kwamen ze niet te dichtbij, 4-2. Joyce liep een prachtige break-out met Chantal en scoorde inmiddels doelpunt nummer 7 voor Grol. Na de 9-2 kwam het moment waar op de training flink op geoefend was: een penalty voor de dames uit Varsseveld. De vorige wedstrijd benutte 1 speelster meerdere penalty’s op dezelfde wijze: links langs de keeper. Door de voorbereiding wist keepster Dion deze keer waar ze wezen moest en hield de bal uit het doel. De rust werd ingegaan met een ruime voorsprong: 10-4.

Na enkele tips werd de doelstelling voor de tweede helft: minimaal 10 doelpunten erbij. Rianne luisterde goed en gooide er gelijk 1 in. Daarna werd het publiek vermaakt met de eerste doelpunten van Melanie bij dit team, een lobje over de keeper door Marieke en een strakke bal vanuit de hoek door B-jeugdspeelster Karlie. Door het tempo van Grol werd Reflex, met slechts 1 wisselspeelster, moe. Reflex ging daardoor traag spelen en gooiden veel tegen de paal of naast het doel.

De eindstand werd 18-7, helaas net geen 20 doelpunten gemaakt maar wel zeer tevreden over de gespeelde wedstrijd.