Meet and Greet in d’Orangie

GROENLO – Maandagmiddag 8 januari vond in de recreatiezaal van d’Orangie aan de Deken Hooymansingel een Meet and Greet plaats tussen van leden van de Societeit Grolse Wanten, de Senioren Handwerkclub en burgemeester Anette Bronsvoort.

De burgemeester werd door Thea ten Dolle namens de Senioren Handwerkclub bij gepraat over het reilen en zeilen van de Senioren Handwerkclub. Deze dames komen om de twee weken bij elkaar in d’Orangie en gaan dan gezellig handwerken. Ze breien en haken veel Grolse wanten producten. Jaarlijks wordt met de opbrengst giften gedaan aan verschillende goede doelen die de leden zelf uitkiezen.

Hierna nam Erik Mentink namens de Societeit Grolse Wanten het woord en hij vertelde over de lange weg die men moest gaan voordat het Grolse wanten breien op de Nationale Inventaris Immaterieel Erfgoed gezet kon worden. “Als je op deze bijzondere lijst staat dan moet je wel actief blijven. Zo moet er nog een film komen over Grolse wanten breien en ergens in Groenlo moet een permanente expositie komen over de Grolse Wanten. Hiervoor zal eerst geld moeten komen en hiermee zal worden begonnen”, aldus Erik Mentink. Meer dan 30 breisters hebben gereageerd op de oproep die de Societeit Grolse Wanten onlangs heeft gedaan voor nieuwe breisters.

De Societeit Grolse Wanten had ook een aantal cadeaus bij zich. Zowel voor de burgemeester als de Senioren Handwerkclub was er een ingelijste oorkonde waarop de handtekeningen gezet zijn voor plaatsing op de Nationale Inventaris Immaterieel Erfgoed. Daarnaast ontving burgemeester Anette Bronsvoort een starterspakket Grolse wanten breien bestaande uit een patronenboekje, breinaalden en wol. De burgemeester vertelde in haar dankwoord dat ze het beien wel machtig is. We zien dus al uit naar haar eerste Grolse wanten creatie.

Hierna bood de burgemeester een taart aan en liep ze langs alle breisters en toonde veel belangstelling voor al het moois ze maken.

    217total visits,4visits today
    Geef een reactie.

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.