Home » Groenlo » Ook tegen DCS lukt het niet

GROENLO – Grol begon aan de wedstrijd zonder de geblesseerde spelers Johan Houben en Tim Leusink. Jur Dieker en Quint Kristen begonnen derhalve in de basis. Michel Kamphuis startte als laatste man en speelde goed. Grol werkte hard in deze wedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst, maar DCS was overduidelijk de beter voetballende ploeg.

De eerste kans was voor de aanvoerder van DCS Ilbay. Wessel Baarslag, die een zeer goede wedstrijd keepte, redde vanaf de lijn. Grol kreeg echter ook goede kansen. Een voorzet van Wouter Rexwinkel werd door Jur Dieker gemist. En even later werd een voorzet, wederom van Wouter, door Mart Zieverink van dichtbij overgeschoten. Ook leek Wouter, weggestuurd met een lange bal, alleen op de keeper af te gaan, maar hij werd nog bijgehaald door een DCS verdediger.

De Grol verdediging onder leiding van Michel Kamphuis stond goed, maar had het behoorlijk lastig met de snelle en handige buitenspeler Sven Willems. Een cornerbal van hem belandde nog op de lat. Ondanks het gelijkopgaand begin met kansen aan beide kanten, zit het Grol op dit moment niet mee, en in een moment van onoplettendheid werd Ilbay vrij in de 16 meter aangespeeld en kon eenvoudig hoog inschieten: 0 – 1.

In het restant van de eerste helft was DCS de dominante ploeg, speelde de bal goed rond en verlegde het spel gemakkelijk door lange passes. Echte kansen werden door Grol echter niet meer weggegeven voor de rust.

In de tweede helft ging Grol voor de gelijkmaker. Ondanks dat DCS makkelijker voetbalde, lukte het Grol goed om het spel van DCS te ontregelen. Na zes minuten leek het echter gebeurd. DCS kreeg een penalty na een ongelukkige overtreding van Bjorn te Braake. Wessel Baarslag redde echter fantastisch de bal onder uit de hoek. Grol putte hieruit hoop en werd meer dreigend. Dit leverde een zeer grote kans op voor Mathijs Warnar, na een steekpass van Mart Zieverink. Het schot ging jammergenoeg net naast. Grol blijft moeite houden met scoren. Aan de andere kant kopte Jelle Klaassen een lange voorzet op de lat. Met nog tien minuten op de klok werd Michel Kamphuis naar voren geschoven. Het slotoffensief leverde echter geen kansen meer op. En wederom stond Grol, ondanks het harde werken en een aantal goede kansen, met lege handen na 90 minuten voetballen.

Met deze nederlaag, en slechts 1 punt uit de laatste zes wedstrijden, zakt Grol wederom een plek op de ranglijst. Op tweede Paasdag staat de volgende wedstrijd op het programma uit tegen Groessen. Aanvang 14.00 uur. Een overwinning zou erg welkom zijn.