Open Koppel gevist aan de stadsgracht


Gepubliceerd op

GROENLO – Een van de klassiekers onder de viswedstrijden in het oosten van Nederland is toch nog altijd de Open Koppel wedstrijd aan de Grolse stadsgracht. Hier wordt door velen al reikhalzend naar uit gekeken. Maar dit jaar waren er ook veel viswedstrijden in de buurt op dezelfde dag en dan moeten vissers een keuze maken. Maar toch hadden zaterdag 11 mei 16 koppels de weg gevonden naar Groenlo en hadden de dag van hun leven aan de boorden van de Grolse stadsgracht.

Brabant
Steevast ook weer een aantal deelnemers uit Brabant en zij vinden het vissen in de Grolse stadsgracht helemaal geweldig. Nu ook weer Lud Wever. Deze geweldenaar heeft een heel mooi rijtje kampioenschappen om zijn lijstje staan.

Hij werd tien keer Brabants, twee keer Gelders en twee keer Limburgs kampioen. Hij werd twee keer Nederlands kampioen en in 1986 behaalde Lud Wever met zijn wereldtitel in Straatsburg het hoogste wat je als sportvisser kunt bereiken. De inwoner van Boxmeer kreeg er in November 2018 tijdens het Sportvisserij Nederland Topsportgala in Papendal de oeuvreprijs voor.

De wedstrijd
Al vroeg was het verzamelen geblazen in de kantine van de Grolse Boys. Voorzitter Erik Mentink heette iedereen welkom en wenstee hun een goede vangst, De loting zelf had een vlot verloop zodat iedereen op tijd naar de stadsgracht kon om de gelote visplek in te richten. Er was gekozen voor twee vakken te weten Hertenkamp/ Brouwersnös en de Houtwal. Na het beginsignaal werden al snel de eerste vissen gevangen maar het was schrapen zoals een deelnemer het na afloop verwoorde. Niet voor het koppel Rene Wilderink en Tonni Gerhards die maar liefst 10 brasems en nog een aantal voorns wisten te vangen. Uiteindelijk goed voor bijna 17 kilo aan vis. Maar doordat er gevist werd op aantallen en gewicht leverde dit hun toch niet een plek op bij de eerste vijf. Zij werden zesde, maar met een prachtige vangst. Uiteindelijk was het Henk Bargerman en Dick van Rijssen uit respectievelijk Borculo en Zeewolde die met de eerste prijs aan de haal gingen. Zij vingen 44 vissen met een gewicht van 1925 gram. Op de voet gevolgd door Joop Jansen en Theo Pelgrim uit Brummen met 99 vissen en 1690 gram aan vis.

Prijzen
Na afloop had er een gezellig samenzijn plaats in de kantine van de Grolse Boys en konden de prijzen worden uitgereikt. Al met al kan worden terug gekeken op een zeer geslaagde Open Koppel aan de Grolse stadsgracht. Binnenkort meer nieuws over het jeugdvissen en een heel bijzondere serie viswedstrijden die eraan zitten te komen namelijk de Open Zomeravond competitie waar de hengellengte maximaal vijf meter mag bedragen.

Uitslag

  1. Henk Bargerman – Dick van Rijssen 44 vissen 1915 gram 1 punt
  2. Joop Jansen- Theo Pelgrim 99 vissen 1690 gram 1 punt
  3. Remco Weijers- Wil Weijers 51 vissen 1285 gram 2 punten
  4. Lud Wever-Jan Tunnessen 41 vissen 1690 gram 2 punten
  5. Jan Dannenberg-Gerard Baan 40 vissen 1745 gram 3 punten

Voor de volledige uitslag zie www.visseningroenlo.nl

Bron: GHV
Foto: GHV


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.