Home » Groenlo » Pacelli B1 – HV Grol B1

Op deze vroege zondagochtend speelden de, al 5 wedstrijden ongeslagen, meiden van handbalvereniging Grol een uitwedstrijd tegen Pacelli. De meiden uit Zieuwent hebben pas 2 wedstrijden gewonnen, maar worden niet onderschat door de meiden uit Groenlo. Doordat er vandaag enkele klasgenoten tegenover elkaar staan, weten ze dat er goede speelsters bij Pacelli te vinden zijn.

Dertig seconden na het beginsignaal weet Tara de bal al te onderscheppen en gaat snel in de tegenaanval. Fleur weet hiervan te profiteren en maakt het openingsdoelpunt vanuit de hoek. Tess scoort kort daarna vanaf de opbouw, 0-2. Een speelster van Pacelli met een krachtig schot, maakt de 1-2. Gelukkig staat Sanne goed te keepen en zorgt daarna voor 3 reddingen achter elkaar. Lieke scoort doordat Britt haar mooi aanspeelt, HV Grol weet uit te lopen tot 5-9. Linda scoort een prachtig doelpunt vanaf de cirkel, aangespeeld door Manou. Ook Manou zelf knalt er vanaf het midden 1 in. De meiden spelen snel, slim en weten elkaar door veel te lopen, goed te vinden. De ruststand is 8-11.

De coaches geven in de rust aan dat de verdediging nog iets strakker moet, de meiden van Pacelli mogen te dichtbij komen waardoor ze makkelijk op doel kunnen schieten. De tweede helft begint Pacelli gelijk met een pittige verdediging. Hilde laat zich daar niet door afschrikken en gooit de bal hoog in de kruising. Het wedstrijdbeeld blijft hetzelfde als in de eerste helft, de meiden van Grol scoren, waarna Pacelli ook scoort. De voorsprong blijft telkens 2 a 3 doelpunten. Uitspelen, zou je zeggen. Maar met nog zo’n 8 minuten te gaan begint de vermoeidheid toe te slaan. Pacelli loopt een snelle break-out nadat de bal door Grol op de lat was gegooid. Bij 16-17 scoort Karlie weer een mooie stuitbal vanuit de hoek, 16-18. Helaas worden de meiden iets slordiger, er is wat balverlies waar Pacelli van profiteert. Ze scoren in de laatste 4 minuten 3 keer. Grol heeft nog een kans met een break-out, deze gaat mis. Twee seconden na het eindsignaal scoort Grol nog, maar helaas, dit is net te laat om nog 1 punt mee naar Groenlo te kunnen nemen. Eindstand 19-18.

Uiteraard zijn de meiden teleurgesteld dat de overwinning de laatste minuten uit hun handen is geglipt, maar kunnen vol vertrouwen vooruit kijken naar de volgende wedstrijd tegen Angeren, zondag 24 november. Door zo te blijven samenspelen kunnen ze nog heel wat moois laten zien.