Plaatsnaamborden vervangen

GROENLO – De zaterdagavond van het Grolse carnaval is door de actiegroep KMNAG (Kom Mien Neet An Groll) een actie uitgevoerd in het kader van ‘Operatie Breinaald’. Wie achter deze groep zit is bij ons (redactie) niet bekend.

Op alle invalswegen in Groenlo zijn de plaatsnaamborden Groenlo, die sinds enkele jaren met carnaval omgedoopt werden tot Grolse Wantestad, nu vervangen door de borden met de tekst ‘Grolle’.

‘Grolle is en blif Grolle’ volgens een woordvoerder van de groep KNMAG. “Dat de Grolse Wanten aandacht vraagt voor het exportartikel van Grolle is volledig terecht en dragen wij letterlijk en figuurlijk een warm hart toe. Toch denken wij dat Groenlo maar één naam kan dragen tijdens carnaval, namelijk Grolle. Daar doen we onze geschiedenis eer mee aan. Wij danken de Grolse wanten voor mooie initiatief dat zij enkele jaren geleden genomen hebben maar, in het kader van 55 jaar carnaval in Grolle lijkt het ons een mooie opmaat om in de toekomst Groenlo te voorzien van nieuwe naamborden waarbij Groenlo en Grolle op één bord staan naar Fries voorbeeld”, laat de groep KMNAG weten.

De groep wil na de drie Dolle Dagen met de Grolse Wanten en Gemeente Oost Gelre om tafel om naar een structurele invulling te kijken. Carnavals vereniging De Knunnekes laat ons schriftelijk weten dit initiatief toe te juichen.