Home » Groenlo » Ruime bekeroverwinning van Grol op Vios B.

Ruime bekeroverwinning van Grol op Vios B.

180

GROENLO – Op zondag 8 september stond voor Grol de tweede bekerwedstrijd op het programma. En wel thuis tegen Vios Beltrum 1, het team onder leiding van Kevin Vos, oud-trainer van Grol 2. Beide teams hadden hun eerste wedstrijd gewonnen en deze derby ging dus om de eerste plaats in de poule. Het was ondanks de voorspelde regen, die er uiteindelijk niet kwam, en de bloemencorso in Lichtenvoorde, gezellig druk op sportpark Den Elshof in Groenlo.

Voorafgaand aan de wedstrijd werden de sponsorcontracten met de nieuwe Hoofdsponsor Albert Heijn Wallerbosch en hoofdsponsor Seniorenafdeling Rouwmaat Groep officieel getekend.Tevens werd de teamfoto gemaakt voor de presentatiegids die eind september verschijnt.

Grol begon met Nick Oude Luttikhuis en Michel Kamphuis in de basis. De wedstrijd begon rustig. Het eerste kwartier waren er geen kansen en het spel speelde zich met name op de helft van Grol af. De eerste kans was dan ook voor Vios en dit leverde ook gelijk een doelpunt op: een vrije trap van de zijlijn werd door Freek Helmers van dichtbij netjes afgerond: 0 – 1.

Na deze achterstand nam Grol het heft in handen. Wouter Rexwinkel, Luc Berentsen en Tycho Riteco waren de gevaarlijkste spelers aan Grolkant en waren bij diverse aanvallen betrokken. De eerste waarschuwing was een kopbal van Wouter, die maar net van de lijn gehaald. Maar een minuut later was het dan toch raak. Tycho Riteco ging op links er van door vanaf de middenlijn en rondde zeer fraai af met een stift over de keeper in het rechterzijnet: 1 – 1. Voor rust verzuimde Grol om op voorsprong te komen. Een kopbal van Wouter werd gered door de keeper en de rebound van Luc ging net naast. Een wippertje van Dudu over de keeper werd van de lijn gehaald. En ook schoten van Mart Zieverink, Myron Baten en Wouter resulteerden niet in een doelpunt.

In de tweede helft gooide Grol het tempo nog verder omhoog. Binnen zeven minuten leverde dit twee doelpunten op. Een voorzet van Wouter Rexwinkel werd door Luc van dichtbij binnengetikt. Even later scoorde Luc weer na wederom een assist van Wouter die de bal van de achterlijn panklaar terug legt: 3 – 1. Vios komt nog wel op 3 – 2 door een cornerbal die door Jurgen Wiegerinck wordt binnengekopt, en krijgt ook nog enkele kansen op de gelijkmaker met een schot van Freek Helmers in het zijnet en een schot van Jurgen Wiegerinck net over. Maar Grol neemt daarna het heft weer in handen en stelt orde op zaken. Wouter Rexwinkel bekroont zijn goede wedstrijd met een doelpunt. De keeper van Vios, Pim Garstenveld, was te laat en Wouter verovert de bal en tikt beheerst binnen: 4 – 2. Vios wordt in de laatste tien minuten helemaal weggespeeld en Luc maakt met zijn derde van de dag, de 5 – 2, na een mooie assist van Quint Kristen.  Luc had er daarna nog twee kunnen maken, maar een schot rolde te traag richting keeper en een vrije trap vanaf de 16-meter lijn ging rakelijks langs de kruising. Het bleef daarom 5 – 2.

Een mooie ruime overwinning op buurtgenoot Vios Beltrum en daarmee de eerste plaats in de bekerpoule. Komende zondag 15 september speelt Grol thuis tegen Longa ’30 2. Aanvang 14.30 uur.