17 april 2024
Home » Groenlo » Ruime overwinning Grol op Rheden

RHEDEN/GROENLO – Een flitsende start van de wedstrijd Rheden – Grol op zondag 3 december. Binnen een minuut moest Wessel Baarslag al twee keer in actie komen om de bal van de lijn te halen. De meegereisde supporters waren hier nog maar net van bekomen of drie minuten later stond Grol met 0 – 2 voor. Twee keer een lage assist van Wouter Rexwinkel vanaf de rechterkant. Het eerste doelpunt werd binnen geschoten door Michel Kamphuis, het tweede door Luc Berentsen. Een heerlijk begin van deze wedstrijd in de regen op het zware zachte natuurgrasveld in Rheden. De voorsprong had nog snel verder uitgebouwd kunnen worden. Een kopbal van Jordy Oonk op een voorzet van Michel Kamphuis ging echter net naast en een laag schot van Luc Berentsen van afstand werd door de keeper gekeerd.

Ondanks de voorsprong moest Grol echter wel op zijn hoede blijven. Rheden beschikte over een aantal fysiek sterke en snelle spitsen met Stephen van Beek en Ramon van ‘t Veld. Een vrije kans van Stephen van Beek op aangeven van Ramon van ‘t Veld werd naast geschoten en even later een schot van dezelfde van Beek in de bovenhoek werd met een sierlijke zweefduik door Wessel Baarslag fantastisch uit de kruising getikt. Grol kwam goed weg. En het werd zelfs nog beter. Nog voor het half uur voorbij was schoot Jordy Oonk een afgeslagen cornerbal genadeloos binnen: 0 – 3. Grol leek op rozen te zitten, maar richting de rust verloor Grol de controle over de wedstrijd. En vlak voor rust gaf arbiter Kroesen een strafschop aan Rheden, nadat Rick Smeenk heel licht door Mart Willemsen werd beroerd bij een voorzet. Rick Smeenk benutte deze strafschop zelf: 1 – 3.

De tweede helft werd er door Grol niet meer gevoetbald. Het was hard werken. Rheden was het meest in balbezit. Het leverde beide ploegen echter geen kansen op. De wedstrijd leek in een 1 – 3 eindstand te eindigen. Maar een kwartier voor tijd maakte Rheden uit de eerste kans in de tweede helft toch de aansluitingstreffer. Een misser van Ramon Landewers op een lange bal bracht Rick Smeenk in vrije positie voor Wessel Baarslag en Rick schoot eenvoudig binnen: 2 – 3. Maar vervolgens zette Grol weer een tandje bij. Met name aanvoerder Michel Kamphuis gaf hier weer het goede voorbeeld. Hij was de gehele wedstrijd overal te vinden, is balvast, creatief en zorgde voor het nodige gevaar voorin. Een voorzet van hem werd door Mart Zieverink binnengetikt: 2 – 4. Een steekpass van Michel op Bjorn te Braake, die ook voortreffelijk speelde, resulteerde in een schot over het doel. In blessuretijd tikte Quint Kristen nog de 2 – 5 binnen op de derde assist van Wouter Rexwinkel. Een uiterst effectieve en mooie ruime overwinning waardoor Grol stijgt naar de derde plaats in 3C.

Zondag 10 december staat de uitwedstrijd tegen direkte concurrent VIOD in Doetinchem op het programma. Aanvang 14.00 uur.