Schapenscheren op de warmste dag


Gepubliceerd op

GROENLO – Donderdag 25 juli was tot nu toe de warmste dag van het jaar. Sterker nog deze dag is het warmterecord verbroken in de Brabantse gemeente Gilze en Rijen. De thermometer daar gaf maar liefst 40,7 graden aan.

Ook in Groenlo was het snikheet. Bij het schootsveld op de Grolse Weide aan de rand van de Slinge werd echter volop gewerkt. De schapenkudde van herder Roelof Kuipers werd op de ‘warmste dag van het jaar ontdaan van hun jasje’. “Daar zullen de schapen wel blij mee zijn dat ze geschoren werden”, was een vraag aan de schapenscheerder. “Ik heb daar wel mijn twijfels bij. De wol houdt kou tegen, maar ook de warmte”, zegt de schapenscheerder.

De schapen die waren geschoren doken met z’n allen in een nabij gelegen bosje, weg uit de brandende zon.

Dat de schapenscheerder en zijn collega het warm hadden bewees een foto op Facebook van herder Roelof Kuipers. Daar zie je dat de schapenscheerder verkoeling zocht in een drinkbak.

Sinds een aantal jaren wordt er jaarlijks in Oost Gelre en Winterswijk een schaapscheerdersfeest georganiseerd door herder Roelof. Dit jaar is het feest niet van de grond gekomen. Op deze dag konden belangstellenden zien hoe de schapen werden geschoren. Wellicht dat volgend jaar weer een schaapscherdersfeest georganiseerd kan worden.

Bron: Streekgids.nl
Foto: Marcel Houwer


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.