‘Superrealisme’ in Galerie KiK in Groenlo.


GROENLO – Uit de collectie van Kunstverzamelaar Thieu Nikkessen heeft Gallery KiK een expositie samengesteld van superrealistische schilderkunst uit Vietnam. De geëxposeerde werken zijn schilderijen waarbij de kijker op het eerste oog een foto zou verwachten.

Thieu ontmoette vele kunstenaars uit zuid-oost Azië. Een aantal van hen beheerst de kunst van het Superrealisme als geen ander. Thieu Nikkessen is een bekende in de kunstwereld. Zo gaf hij als docent beeldende vorming van ’t Marianum jarenlang kunstgeschiedenis en adviseerde hij diverse overheidsinstanties en particulieren in de aanschaf van kunstwerken. Na zijn pensionering werd zijn woonhuis meer en meer en museum van verzamelde kunst. Zo bracht hij vele Lacquer kunstwerken vanuit zuid-oost Azië naar Europa.

Galerie KiK in het Koetshuys van Basten Asbeck is gesitueerd in een laat middeleeuws pand, aan de Nieuwestraat 22 in Groenlo. Een bezienswaardigheid op zich. Galerie KiK is een initiatief van Kunst in ‘t Koetshuys. Deze stichting organiseert exposities, optredens en andere vormen van kunst.

De expositie is geopend van 10 juni tot 30 augustus van maandag tot en met vrijdag tussen 14.00 en 16.00 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Galerie KiK, www.kikgroenlo.nl / 0544 464638

Advertenties

Bron: Streekgids.nl
Foto: Jurgen Pillen


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.