Watertankwagen speciaal voor buitengebied


Gepubliceerd op

GROENLO – De brandweer van Groenlo kreeg donderdag, rond de avond, de sleutel van een nieuwe watertankwagen overhandigd. Dit gebeurde op de Markt voor het stadhuis in Groenlo.

“Dit is een hele verbetering. De brandweer hoeft het water niet meer ergens uit een put te halen maar heeft het bij zich. De wagen is in het belang van de veiligheid van de inwoners”, vertelt de burgemeester terwijl ze de sleutel overhandigde aan Sander Althoff, postcommandant van de brandweer Groenlo. Deze gaf de sleutel weer door aan Manfred Hillen één van de chauffeurs van de wagen.

De burgemeester werd overigens in stijl naar het stadhuis gereden. Dit gebeurde in een oude Ford brandweerwagen. Deze staat bij de brandweer Lichtenvoorde in de kazerne.

De nieuwe watertankwagen heeft een capaciteit van ruim 15.600 liter water en wordt ingezet in gebieden waar geen brandkranten, putten e.d. zijn. De wagen levert bluswater aan de tankwagen bij eventuele kleine branden. Bij een grotere brand of een grote afstand tot een beek put of brandkraan, overbrugt de waterwagen de tijd tussen de eerste brandweerwagen en de opbouw van een groot watertransportsysteem.

Het duurt nog even voordat de wagen wordt ingezet in Groenlo. De chauffeurs krijgen eerst een speciale opleiding om met de waterwagens te rijden en ook de pompen te kunnen bedienen. Daarnaast wordt het hele korps van Groenlo opgeleid om als bijrijder van de waterwagen ingezet te kunnen worden.

In totaal krijgt de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland het komende jaar de beschikking over 14 watertankwagens, waarvan 7 worden geplaatst in de Achterhoek.


Een gedachte over “Watertankwagen speciaal voor buitengebied”

  1. Dit is geweldig nieuws. Veel geluk er mee. We wensen de chauffeurs veel succes met hun opleiding. En we wensen allen een heel goed 2018.

Reacties zijn gesloten.