Word collectant in Groenlo voor mensen met een visuele beperking.


Gepubliceerd op

Dit jaar wordt deze collecte voor de 10e keer in Groenlo gehouden.
GROENLO – Het Bartiméus Fonds zet zich in voor mensen die slechtziend of blind zijn, zodat zij zo goed mogelijk kunnen meedoen in onze samenleving. Van 21 t/m 26 oktober 2019 oktober collecteert het Bartiméus Fonds in Groenlo.

Nieuwe collectanten zijn van harte welkom.
De opbrengst van de collecte wil Bartiméus besteden aan de ontwikkeling van slimme hulpmiddelen. Zoals apps die je via spraak en beacons helpen om je weg te vinden op straat en in gebouwen. Een deurbel die werkt met gezichtsherkenning en via een trilsignaal doorgeeft of er wel of geen bekende voor je deur staat. Robotjes die het oogonderzoek bij kinderen leuker, maar vooral beter maken. En tests waarmee je thuis je gezichtsvermogen kunt meten, zodat je niet steeds naar het ziekenhuis hoeft. Allemaal innovaties die mensen met een visuele beperking helpen om weer midden in het leven te staan.

Fred verloor plots zijn zicht
Fred Hissink weet hoe belangrijk goede hulpmiddelen zijn. Twee jaar geleden ging hij ineens heel slecht zien. ‘Binnen twee weken leek het of ik door een mist keek. Ik bleek glaucoom te hebben, een oogziekte die ongemerkt binnensluipt. In één keer vielen al mijn zekerheden weg, maar dankzij revalidatie en slimme hulpmiddelen van Bartiméus heb ik mijn leven weer op kunnen pakken. Zo kan ik niet meer auto rijden, maar helpt een app met spraak me om te reizen met het openbaar vervoer. Daarom ben ik blij dat het Bartiméus Fonds collecteert voor nog veel meer technologische oplossingen. Als collectant lever je een bijdrage die er echt toe doet.’

Bartiméus Fonds zoekt vrijwilligers
Nieuwe vrijwilligers om het collecteteam in Groenlo, Eefsele en Zwolle te versterken zijn van harte welkom. Het hoeft echt niet veel tijd in beslag te nemen. Ook al kun je maar 1 straat collecteren, alle hulp is welkom.

Je kan je opgeven bij ons : Francis Bonenkamp 0544-463695 of Astrid Meekes 0544-463230. Aanmelden kan ook via collecte@bartimeusfonds.nl, 030 693 50 45, of op bartimeusfonds.nl/collecte.

Bron: Streekgids.nl
Foto: PR


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.