Streekgids zoeken
Voer de gezochte trefwoorden in.
Selecteer de nieuws
pagina en klik op zoek.

Trefwoord(en)

Zoek in:


 
     
 
Bretel organiseert spetterend kerstconcert
GROENLO - Jazz zangeres Colette Wickenhagen geeft op vrijdag 22 december aanstaande in samenwerking met Stichting Bretel een concert bij het Huys van Frederik Hendrik in Groenlo. Colette zingt niet alleen jazz, maar brengt ook kerstnummers ten gehore. Ze neemt een dijk van een band mee, bestaande uit Clous van Mechelen op saxofoon, Nick van den Bos op piano, Dolf Del Prado op contrabas en Ben Schröder op drums. Ze verstaan bij uitstek de kunst om een volle zaal op het swingende sleeptouw te nemen!


Colette Wickenhagen is jazz vocaliste, met een grote liefde voor "the Blues". Geboren in een gezin waar muziek en vooral jazzmuziek een belangrijke rol speelde. Studeerde vanaf 1972 achtereenvolgens aan het Dans Conservatorium in Den Haag, de Arts Educational School in London en de Show/Musical opleiding van de Nel Roos & Kleinkunst Academie in Amsterdam Zij komt het best tot haar recht voor een 'live' publiek, aangezien zij een echt 'podiumdier' is! Vanaf 1986 heeft zij zich gespecialiseerd als Jazz & Blues vocalist en werkte met o.a. Rob Agerbeek, Rob van Kreeveld, Cees Slinger, Henk Haverhoek, Edwin Corzilius, John Engels, Frits Landesbergen, Ferdinand Povel, Fred Leeflang, Clous van Mechelen, Saskia Laroo, Dick Vennik, Jan Verwey, Rinus Groeneveld, Bob & Simon Rigter, Harry Verbeke, Claudio Roditi, het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht en vele anderen. In 1990 won ze met de Big Band Nijmegen de Polaroid Award & Solisten prijs. In 1992 won ze de Breukelen Jazz Award. Wickenhagen speelt met regelmaat in Duitsland en België.

Clous van Mechelen… wie was dat ook alweer ? Wie hem ziet, of zelfs maar zijn stem hoort, weet: dat is Jan Vos. Tenminste, iedereen die ooit iets meekreeg van het radioprogramma Ronflonflon (met Jacques Plafond). Clous van Mechelen (geboren 1942) is van huis uit muzikant/multi-instrumentalist, maar vooral duizendpoot. En hoewel zijn naam zelden voorop staat, kent iedereen zijn composities als de titel genoemd wordt. Van Mechelen schreef zelfs een aantal hits. Het bekendste van Clous is de muziek van de Grolschreclame. Naast werk voor commercials schreef hij bovendien filmmuziek voor onder anderen Theo van Gogh en nam hij eind jaren zeventig vier elpees op met Hans van Tol, alias Tol Hansse. De single van het eerste album werd een grote hit die zo nu en dan weer de kop op steekt: Big city. In die tijd schreef hij ook liedjes met Wim T.Schippers voor personages als Barend Servet en Sjef van Oekel. Met Schippers en Paul Haenen bedacht Van Mechelen de liedjes voor de Bert en Ernie-cd’s. De liedjes op de Margreet Dolman-cd zijn eveneens van zijn hand, zoals Ik ben een beetje misselijk.

Kaarten ad € 11,50 zijn verkrijgbaar via Stichting Bretel bij John Ligtenberg, Nieuwstad 10 te Groenlo. De avond begint om 20.00 uur met een kopje koffie of thee. Het concert is een half uur later.

13-12-2006

Gepost door:

Bron: www.streekgids.nl

Meld fouten op pagina

 Groenlo Lokaal Headlines | Groenlo Lokaal Archief | Zoek

 
  
 

Vestingdag en Kunstmarkt op Vestingdag en Kunstmarkt op
10 augustus

.

Radio Continu on tour in GroenloRadio Continu on tour in Groenlo
2 aug. 20.00 uur Wheme

Lees meer ...

Ook beter in beeld. Ook beter in beeld.

Meer informatie: redactie@streekgids.nl

Braderie in Groenlo opBraderie in Groenlo op
3 augustus

Lees meer ...

Lokaal
Symfonische orgelconcerten
Oost Gelre rouwt om MH17
Mogelijke blauwalg Wentholtpark
Oecumenische Herdenkingsdienst
“Voedselbank, Niemand staat alleen”


Regionaal
Drie gewonden bij aanrijding
Opendag De Graafschap
Brandstoffestival: Boeiende voertuigen
Veenexcursie in het Korenburgerveen
Nieuwe exposities in het SKB


Sport
2e blok hardlopen in kleine groepen
Jeugdviswedstrijd aan de gracht
Strijd om de IJsselCup 2014
Dave Bus benoemd tot Ambassadeur
Eerste vakantiewedstrijd


Gemeente
Mededelingen week 29
Mededelingen week 28
Mededelingen week 27
Mededelingen week 26
Mededelingen week 25


Politiek
Voorstel 'Grol' wordt ingetrokken
Nieuw Wmo-beleidsplan
Coffeeshop gedogen
De naam Grol betwist
Gouden CDA-speld voor ...De meest bekeken berichten:
1. Nieuwe stadspoort geopend
2. Afscheid Jos Nales Lugerusschool
3. Hollandse Avond in Groenlo
4. Veelzijdige en warme braderiedag
5. Overheden maken afspraken over ...