Streekgids zoeken
Voer de gezochte trefwoorden in.
Selecteer de nieuws
pagina en klik op zoek.

Trefwoord(en)

Zoek in:


 
     
 
Bretel organiseert spetterend kerstconcert
GROENLO - Jazz zangeres Colette Wickenhagen geeft op vrijdag 22 december aanstaande in samenwerking met Stichting Bretel een concert bij het Huys van Frederik Hendrik in Groenlo. Colette zingt niet alleen jazz, maar brengt ook kerstnummers ten gehore. Ze neemt een dijk van een band mee, bestaande uit Clous van Mechelen op saxofoon, Nick van den Bos op piano, Dolf Del Prado op contrabas en Ben Schröder op drums. Ze verstaan bij uitstek de kunst om een volle zaal op het swingende sleeptouw te nemen!


Colette Wickenhagen is jazz vocaliste, met een grote liefde voor "the Blues". Geboren in een gezin waar muziek en vooral jazzmuziek een belangrijke rol speelde. Studeerde vanaf 1972 achtereenvolgens aan het Dans Conservatorium in Den Haag, de Arts Educational School in London en de Show/Musical opleiding van de Nel Roos & Kleinkunst Academie in Amsterdam Zij komt het best tot haar recht voor een 'live' publiek, aangezien zij een echt 'podiumdier' is! Vanaf 1986 heeft zij zich gespecialiseerd als Jazz & Blues vocalist en werkte met o.a. Rob Agerbeek, Rob van Kreeveld, Cees Slinger, Henk Haverhoek, Edwin Corzilius, John Engels, Frits Landesbergen, Ferdinand Povel, Fred Leeflang, Clous van Mechelen, Saskia Laroo, Dick Vennik, Jan Verwey, Rinus Groeneveld, Bob & Simon Rigter, Harry Verbeke, Claudio Roditi, het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht en vele anderen. In 1990 won ze met de Big Band Nijmegen de Polaroid Award & Solisten prijs. In 1992 won ze de Breukelen Jazz Award. Wickenhagen speelt met regelmaat in Duitsland en België.

Clous van Mechelen… wie was dat ook alweer ? Wie hem ziet, of zelfs maar zijn stem hoort, weet: dat is Jan Vos. Tenminste, iedereen die ooit iets meekreeg van het radioprogramma Ronflonflon (met Jacques Plafond). Clous van Mechelen (geboren 1942) is van huis uit muzikant/multi-instrumentalist, maar vooral duizendpoot. En hoewel zijn naam zelden voorop staat, kent iedereen zijn composities als de titel genoemd wordt. Van Mechelen schreef zelfs een aantal hits. Het bekendste van Clous is de muziek van de Grolschreclame. Naast werk voor commercials schreef hij bovendien filmmuziek voor onder anderen Theo van Gogh en nam hij eind jaren zeventig vier elpees op met Hans van Tol, alias Tol Hansse. De single van het eerste album werd een grote hit die zo nu en dan weer de kop op steekt: Big city. In die tijd schreef hij ook liedjes met Wim T.Schippers voor personages als Barend Servet en Sjef van Oekel. Met Schippers en Paul Haenen bedacht Van Mechelen de liedjes voor de Bert en Ernie-cd’s. De liedjes op de Margreet Dolman-cd zijn eveneens van zijn hand, zoals Ik ben een beetje misselijk.

Kaarten ad € 11,50 zijn verkrijgbaar via Stichting Bretel bij John Ligtenberg, Nieuwstad 10 te Groenlo. De avond begint om 20.00 uur met een kopje koffie of thee. Het concert is een half uur later.

13-12-2006

Gepost door:

Bron: www.streekgids.nl

Meld fouten op paginaGroenlo Lokaal Headlines | Groenlo Lokaal Archief | Zoek

 
  
 

Lokaal
Goed-FOUT party bij Café Kras
Repair cafe ook in Groenlo
Binnenvensters voor ...
Nieuwe winkel geopend
Leden GHV geslaagd voor Viscoach


Regionaal
Duo springt uit rijdende auto
Tropische veldtoertocht
Ladies Night in Haarlo
Spankabilly in café de Kerk
Agenten op straat in `nieuw jasje`


Sport
Ivo te Kortschot wint IJsselCup
Uitslag jeugdwedstrijden s.v. Grol
De allerlaatste Marhulzentrofee
Winnares Grote Prijs ...
ATB Veldtoertocht


Gemeente
Mededelingen week 42
Ballon-battle
Mededelingen week 41
Mededelingen week 40
Mededelingen week 38


Politiek
Geslaagde thema avond
De Wal en het Schip!
Groenlicht voor BMV
Thema avond rond zorg
Voorstel 'Grol' wordt ingetrokkenDe meest bekeken berichten:
1. Meiden openen Pop Up Store
2. Nieuwe winkel geopend
3. Scheers en Roes NVM makelaar
4. Bruna Groenlo behoort tot ...
5. Nieuwe naam drukkerij Maarse.