Eerste natte sneeuwvlokken van het seizoen


In de Ardennen zijn op deze woensdagochtend vroeg al wat natte sneeuwvlokken waargenomen. Ook de Limburgse heuvels komen vandaag waarschijnlijk aan de beurt, en dat zouden volgens MeteoGroup dan de eerste natte sneeuwvlokken van het seizoen zijn, bij middagtemperaturen van slechts 4 of 5 graden.

Waterkoude dag
Na een regionaal recordkoude dinsdag 13 oktober komen de maximumtemperaturen vandaag ook laag uit voor de tijd van het jaar. Normaal gesproken hoort het in deze tijd van het jaar een graad of 15 te zijn, maar vanmiddag komen de temperaturen niet hoger uit dan slechts 4 graden in het zuiden van Limburg tot 9 graden langs de kust. Daarbij waait bovendien een matige tot aan zee soms vrij krachtige noordoostenwind die het waterkoud maakt. Het is bewolkt en vanuit het oosten gaat het gedurende de dag regenen. In het heuvellandschap van Limburg kan zelfs wat natte sneeuw vallen en dat zou de eerste natte sneeuw van het seizoen zijn.

Recordvroege sneeuwval
Gisteren exact 40 jaar geleden hadden we recordvroege sneeuwval; op 13 oktober 1975 viel toen zelfs een paar centimeter sneeuw.

Meer informatie: MeteoGroup

www.weer.nl
www.meteogroup.com