Heel Holland Schrijft


Schrijversduo Mullié/Dallinga zoekt schrijftalent.

Het schrijversduo Ronald Mullié en Carla Mullié-Dallinga (schrijvend onder de naam Mullié/Dallinga), schreven de historische roman ‘Ick Roelant’, het dagboek van een man die in de 17e eeuw leefde.

Nu willen zij nieuw talent door heel Nederland een podium geven door de, op ‘Ick Roelant’ geïnspireerde, korte-verhalen-wedstrijd Heel Holland Schrijft. Na Middelburg, waar op 1 december de aftrap van Heel Holland Schrijft plaats vindt, volgt Groenlo. Daar wordt op woensdag 9 december a.s. in de Bibliotheek Oost Achterhoek de verkiezing van deze wedstrijd gehouden.

Carla en Ronald Mullié willen met Heel Holland Schrijft zoveel mogelijk mensen bereiken die een passie voor schrijven hebben. Daarom organiseren ze deze wedstrijd op locaties door het hele land. Omdat het een wedstrijd is, is er natuurlijk ook een winnaar. Het beste verhaal wordt gepubliceerd in de Winterswijkse Weekkrant en maakt kans opgenomen te worden in een nieuw boek Heel Holland Schrijft.

Alle verhalen worden voorgelegd aan een vakjury bestaande uit Mullié/Dallinga, Angelique Dekker van Uitgeverij Maan en vertegenwoordigers van de Bibliotheek Oost Achterhoek, Boekhandel Kramer uit Winterswijk en de Winterswijkse Weekkrant. Op woensdagavond 9 december vindt de verkiezing plaats in de bibliotheek te Groenlo in aanwezigheid van de juryleden. Uit alle inzendingen krijgen zes schrijvers op dat moment de kans hun verhaal voor te lezen.  Niet alleen de jury, maar ook het publiek heeft een stem. Iedereen is welkom op deze spannende avond die om 19.30 uur begint. Dus neem als schrijver je familie en vrienden mee! In de pauze kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete verhaal. In het programma is ook een korte lezing opgenomen van Mullié/Dallinga over hun roman ‘Ick Roelant’ die uiteraard na afloop gekocht en gesigneerd kan worden.

HEEL HOLLAND SCHRIJFT, wat zijn de spelregels?
Allereerst woon je natuurlijk in de Oost-Achterhoek en ben je minstens 16 jaar oud.

Schrijf een verhaal van maximaal 1250 woorden met de titel die,  net als ‘Ick Roelant’, begint met: ‘Ik …’. Met deze opdracht kun je alle kanten op; wees creatief en origineel.
Het verhaal mag niet eerder gepubliceerd zijn.
Je zult aanwezig zijn op woensdag 9 december a.s. in de bibliotheek van Groenlo mét je korte verhaal.
Je stuurt je verhaal vóór maandag 30 november 2015 naar: mullie.dallinga.oostachterhoek@outlook.com  en vergeet niet je naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer er bij te vermelden.

Kijk voor het volledige wedstrijdreglement op www.uitgeverijmaan.nl