Tropenmuseum Junior gaat naar scholen toe met de ZieZo Marokko bus


Gepubliceerd op

Vanaf maart 2016 reist Tropenmuseum Junior met de doe-tentoonstelling ZieZo Marokko naar basisscholen in Nederland. Zo krijgen scholen die niet in de gelegenheid zijn om het museum te bezoeken toch de kans om ZieZo Marokko mee te maken. Het is voor het eerst dat het museum naar scholen toegaat en buiten de museummuren een educatief programma verzorgt.

Op zoek naar recepten en verhalen in Marokko
Dit educatief programma is gestart in samenwerking met de foodtruck BUSKRUID. Ter voorbereiding van het programma vertrekt BUSKRUID samen met ZieZo Marokko medewerkers op 30 januari met de bus naar Marokko. Ze gaan op zoek naar de lekkerste harira soep en de mooiste verhalen om door te vertellen aan de leerlingen op de basisscholen. Ze zullen uitgebreid verslag doen tijdens hun reis. Volg hun vlog via www.buskruid.com.

Inhoud educatief programma
Vanaf maart wordt elke dinsdag het ZieZo Marokko bus programma aangeboden aan basisscholen voor groep 3 t/m 8. Ter voorbereiding ziet de klas een vijftal filmpjes over de reis van de bus naar Marokko. Aangekomen bij de school wordt het verhaal over de reis, de ontmoetingen en ontdekkingen verteld aan de leerlingen. Onder begeleiding van ZieZo Marokko medewerkers bereiden de leerlingen harira soep, maken ze een mozaïektapijt, oefenen ze met Arabische kalligrafie en ontcijferen ze tekens van de Amazigh. De school blijft achter met de geuren, kleuren en smaken van Marokko. Voor meer informatie over prijzen, tijden en het boeken van dit programma zie www.tropenmuseumjunior.nl/nl/groep-3-tm-8-ziezo-marokko-bus.

Praktische informatie
Voor scholen is Tropenmuseum Junior van maandag t/m vrijdag geopend. Zowel een educatief bezoek aan het museum als de ZieZo Marokko bus kan worden geboekt via reserveren@tropenmuseum.nl of 088 0042 840. Voor meer informatie kijk op www.tropenmuseumjunior.nl/onderwijs. Voor families is Tropenmuseum Junior elke zaterdag en zondag geopend en tijdens schoolvakanties elke dag.