Zomer 2018 wordt allerwarmste sinds metingen


De kans is groot dat de huidige zomer, de zomer van 2018, tot de allerwarmste sinds het begin van de waarnemingen gaat uitgroeien. Nu nog voert de zomer van 2003 de lijst aan met een gemiddelde temperatuur van 18,7 graden. Met nog ruim 2 weken te gaan, koerst de huidige zomer af op een gemiddelde temperatuur van iets boven 19 graden. Zelfs als de gemiddelde temperatuur in het nog komende restant van de augustusmaand bijna anderhalve graad onder normaal terecht zou komen, zou de zomer van dit jaar nog de allerwarmste ooit zijn.

Donderdag record aan zomerse dagen
Door de enorme bestendigheid van het weer – de zomerperiode begon eigenlijk meteen al in mei – doet de zomer nu in allerlei recordlijstjes mee. Zo staat het bijna wel vast dat het record van grootste aantal zomerse dagen in één jaar woensdag of donderdag verbroken zal worden. Een dag met temperaturen van 25 graden of meer wordt bestempeld als zomers. Nu nog deelt 2018 die eerste plaats met het jaar 2006, toen er in De Bilt in totaal 51 zomerse dagen waren. Op basis van de verwachting zal donderdag nummer 52 worden aangetekend en is het record een feit.

Andere records
Andere records waarvoor we nog in de race zijn, zijn die van het grootste warmtegetal in een jaar tijd (nu nog 2006 maar deze week waarschijnlijk ook 2018), het grootste aantal warme dagen in een jaar (voorlopig nog 2003) en het grootste aantal mooiweerdagen in een jaar (nu ook nog 2003).

Meer informatie is terug te lezen op: http://www.weer.nl/nieuws/detail/2018-08-13-zomer-2018-wordt-de-allerwarmste-ooit/

Meer informatie: MeteoGroup
www.weer.nl
www.meteogroup.com

Advertenties


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.