Home » Lichtenvoorde » Erix H1 verdiend punt maar staat toch met lege handen.

Erix H1 verdiend punt maar staat toch met lege handen.

256

LICHHTENVOORDE – Met drie punten uit drie wedstrijden moesten de handbalheren van Erix HS1 afgelopen zondag in Duiven aantreden tegen de nummer drie van de ranglijst, Duiven HS1

Na de thuisoverwinning op LHV was de intentie van Erix om de opgaande lijn door te zetten en dus moest er gewonnen worden van Duiven vooral omdat dan de aansluiting met de top in de Hoofdklasse gehandhaafd zou blijven.

Erix begon nog goed aan de wedstrijd, Dirk Berentsen wist vier keer op rij te scoren waarvan drie uit een strafworp en men bleef tot 4-4 goed in het spoor van Duiven.

Daarna kende Erix een slechte periode. Daar waar Duiven vijf keer wist te scoren, had Erix het moeilijk om het net te vinden en liep de achterstand op naar 9-4

Besloten werd om de sterke linker opbouwspeler van Duiven mandekking te geven om zo de angel uit spel te halen. Dat lukte redelijk goed want langzaam kroop Erix weer dichterbij naar een stand van 13-10. Toch was het daarna Duiven weer die, vooral door onnodig balverlies aan Erix kant, de voorsprong wist te vergroten naar een 15-11 bij rust.

Ondanks de achterstand wist Erix dat alles nog mogelijk was na rust omdat de teams qua spel goed aan elkaar gewaagd waren in de eerste helft. Helaas wist Erix na rust die achterstand niet te verkleinen, het gat met Duiven liep zelfs op naar acht punten en leek de wedstrijd voor Erix uit te gaan als een nachtkaars.

Toch gaven de Lichtenvoordse handballers niet op. Verdedigend werden er vanaf dat moment nog nauwelijks kansen weggegeven, niet in de laatste plaats door goed keeperswerk van Nickolas Ciochina die zijn doel schoon wist te houden.

Erix knokte als nooit tevoren en wist langzaam maar zeker de achterstand te verkleinen, vooral ook door twee strakke hoekdoelpunten van Bob Luttikhold.

Erix kende een zeer sterke fase en boog een achterstand van acht punten om in een voorsprong van twee punten naar een stand van 23-25, zonder dat Duiven wist te scoren.

Vanaf dat moment verzuimde Erix echter door te drukken en bij een stand van 27-30 in het voordeel van Erix werd een open kans gemist om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen.

In de tegenaanval wist Duiven wel te scoren en bracht de achterstand terug tot twee punten. Onzorgvuldig spel en balverlies aan Erix kant zorgde er vervolgens voor dat Duiven de stand weer gelijk kon trekken naar 31-31. Aanvallend was Erix niet meer bij machte om nog een vuist te maken en werd vervolgens weg gecounterd door Duiven die uitliepen naar 33-31voorsprong. Nog één keer knokte Erix zich terug in de wedstrijd en kwam weer op gelijke hoogte. Met nog één minuut op de klok was het echter Duiven weer die op voorsprong kwam en de laatste aanval leek voor Erix. Met nog 30 seconden op de klok kon Erix nog maximaal een gelijkspel uit het vuur slepen, echter een te snel uitgevoerde aanval liet het afstand schot smoren in de verdediging van Duiven die vervolgens in de laatste seconde de eindstand van 35-33 op het scorebord brachten.

Het meegereisde publiek uit Lichtenvoorde had genoten van de veerkracht van Erix en van de spannende wedstrijd die dat opleverde maar helaas voor Erix restte niet meer dan de complimenten, de punten bleven in Duiven.

Topscorer met 13 doelpunten werd Dirk Berentsen

Volgende week zaterdag speelt Erix de volgende thuiswedstrijd thuis tegen UDI1 uit Arnhem, die momenteel op de vierde plek op de ranglijst staan met twee punten meer dan Erix.