Home » Lichtenvoorde » Erix knokt, maar verliest!

Na de teleurstellende nederlaag van vorige week tegen Kwiek reisden de handbalheren van Erix zondag af voor de laatste uitwedstrijd van het seizoen naar Emmer-Compascum om het op te nemen tegen HVC 1, de nummer drie van de ranglijst.
Hoewel de thuiswedstrijd destijds nog knap door Erix werd gewonnen waren de voortekenen dit keer een stuk minder. Erix wist al dat het, vanwege een schouderblessure, niet kon beschikken over Marco Rötter en daarnaast was ook Willem Kruip niet helemaal wedstrijdfit vanwege een lichte enkelblessure. Wel kon Martijn Woeltjes, na een lange blessure weer op de bank plaats nemen al was er natuurlijk wel sprake van het missen van wedstrijdritme. Ook het feit dat er in Emmer-Compascum met kleefmiddelen gespeeld mag worden, was niet in het voordeel van Erix die in eigen hal daar nauwelijks mee mogen trainen en daardoor regelmatig de negatieve gevolgen van ondervinden in uitwedstrijden.
Wilde Erix dus aanspraak op een overwinning maken dan moest het team laten zien dat er met elkaar geknokt moest worden om de wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Na een snelle 2-0 achterstand kwam Erix langzaam op gang. Men trok de stand weer gelijk en vanaf dat moment deed men niet meer onder voor HVC.
Verdedigend stond het als een huis, de verdedigers in combinatie met de Erix’ keeper Leroy Winkels maakten het de aanvallers van HVC erg moeilijk om het net te vinden. Door drie doelpunten op rij van Leon Hulzink, die knap vrijgespeeld werd in de hoek door Youri Kuijpers, nam Erix zelfs een voorsprong. Erix bleef als een hecht team spelen en kon daardoor HVC goed partij geven waardoor de wedstrijd gelijk op bleef gaan.
Omdat HVC zeer offensief verdedigde konden de aanvallers van Erix goed gebruik maken van deze ruimte. Hoekspeler Martin Kruip maakte daar goed gebruik van door drie keer kort achter elkaar door de verdediging te slalommen en de keeper van HVC te verschalken.
Ook Martijn Woeltjes liet net voor rust zien het handballen nog niet verleerd te zijn met enkele mooie acties die voor veel gevaar zorgden in HVC-verdediging.
Beide teams gingen richting kleedkamer met een voorsprong van 14-15 in het voordeel van Erix.

Erix wist dat men het goede spel uit de eerste helft in de tweede helft een vervolg moest geven om kans te maken de punten mee naar Lichtenvoorde te nemen.
Helaas was Erix begin tweede helft niet bij de les. Door veel balverlies in de eerste vijf minuten van die tweede helft werd de voorsprong van 14-15 bij rust snel weggeven naar een achterstand van 19-15 voor HVC.
Toch knokt Erix zich terug in de wedstrijd, vooral door goed verdedigingswerk van o.a.Bram Reukers wist men veel aanvallen van HVC te neutraliseren om vervolgens zelf wel te scoren. Erix trok hierdoor al snel weer de stand gelijk naar 21-21. Helaas wist men dit niet vast te houden en liep de achterstand weer op naar 22-26.
Een slotoffensief van Erix zorgde ervoor dat de stand met nog twee minuten op de klok toch weer gelijkgetrokken werd tot 26-26. Een lichte overtreding van Willen Kruip werd wel heel zwaar bestraft met een tijdstraf door het arbitrale duo waardoor Erix in ondertal de laatste twee minuten in ging. HVC nam weer een voorsprong waardoor de Erix’ coach zich genoodzaakt voelde om man op man te gaan spelen. Dit had tot gevolg dat HVC balverlies leed en Erix met nog tien seconden op de klok de mogelijkheid gaf om de stand alsnog gelijk te trekken.
In de daaropvolgende break-out meende Stijn van Zutphen dat de tijd voorbij was en gooide van 12 meter afstand op doel. Helaas voor Erix zonder resultaat waardoor de eindstand 27-26 in het voordeel van HVC op scorebord kwam te staan.
Hoewel er dus verloren werd van dit hooggeplaatste team, was Erix’ coach John Heinen vooral trots op zijn team op wat ze hadden laten zien.

Zaterdag 7 April speelt Erix de laatste wedstrijd van dit seizoen. Thuis in de Hamalandhal wordt er om 20.20 uur gespeeld tegen Cometas 2 uit Leeuwarden die nog vechten tegen degradatie. Erix wil seizoen mooi afsluiten voor eigen publiek en wil nog één keer laten zien dat ze thuishoren in de Hoofdklasse.