Kato Boonders wint de voorleeswedstrijd

LICHTENVOORDE – Kato Boonders van basisschool St.Jozef uit Lichtenvoorde heeft zaterdagmiddag 3 februari de voorleeswedstrijd gewonnen in Lichtenvoorde. Deze wedstrijd vond plaats in de Bibliotheek Lichtenvoorde. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort Lichtenvoorde vertegenwoordigen in de halve Gelderse finale. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2018.

De 10 kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Annita Oonk naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Nadat alle 10 meiden het spannende moment van hun voorleesbeurt hadden gehad, trok de jury zich terug. De aanwezige kinderen konden ondertussen een boekenquiz maken.

De jury, bestaande uit logopediste Joyce Vrijdag, wethouder Marieke Frank en de winnaar van vorig jaar, Jens Taken lette op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje mocht Jens het verlossende woord spreken.

Kato Boonders las een fragment voor uit het boek “Liever chatten” van Ellen de Wachter. De jury vond dat Kato het fragment heel duidelijk en pakkend voorlas, dat iedereen wel benieuwd is hoe het nu afloopt met de jongen die stottert en of hij Maria in het echt zal ontmoeten.

Kato zal één van de deelnemers zijn aan de halve Gelderse finale die op 10 maart 2018 gehouden zal worden in de Bibliotheek in Zutphen.
    Geef een reactie.

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.