Voel je 100% welkom in de Week van de homo sapiens


Gepubliceerd op

LICHTENVOORDE / ACHTERHOEK – Perron 8 is initiatiefnemer van de Week van de homo sapiens. Van 4 tot en met 10 november zal deze plaatsvinden. Perron 8 is onderdeel van zorgorganisatie De Lichtenvoorde en wil graag zien dat iedereen zonder problemen kan meedoen in de maatschappij op het gebied van vrije tijd en vrijwilligerswerk. Met de Week van de homo sapiens wil Perron 8 duidelijk maken dat alle mensen er toe doen en welkom zijn, ongeacht geslacht, huidskleur, beperkingen en geaardheid. Hiervoor organiseren zij ludieke acties in de Achterhoek.

Perron 8 nodigt onder andere mensen uit om met hen te lunchen en ze gaan in diverse gemeenten de straat op. Maar er is meer te beleven deze week:

Wat, waar, hoe laat
Maandag 4 november TEGELSPREUKEN

Een tegel beschilderen met je eigen bedachte spreuk

13.30 – 15.00 uur, Stadskamer Groenlo Mattelierstraat 19, Groenlo

Dinsdag 5 november BROSMIDDAG

Brood op schoot. Waar eet jij je boterham?

12.30 – 13.30 uur Albert Schweitzerstraat 27, Lichtenvoorde

of 12.30 – 13.30 uur WUH, Torenstraat 9, Winterswijk

Woensdag 6 november HOKJES DENKEN

In welk hokje vind je jezelf passen? En in welk hokje past iemand anders?

10.00 – 11.30 uur, Markt, Borculo

Donderdag 7 november EZELSBRUGGETJES

Er zijn verschillende ezelsbruggetjes voor een goed gesprek. Weet jij welke?

10.00 – 11.30 uur, Markt, Aalten

Vrijdag 8 november STUDENTEN OP PAD

Studenten van het Graafschap College in Groenlo delen hun actie met Perron 8. Wil jij weten wat zij gedaan hebben? Check de Facebookpagina @100procentwelkom.

Zaterdag 9 november DE RODE LOPER

Altijd al eens willen stralen op een rode loper? Pak nu je kans!

11.30 – 13.00 uur Binnenstad Doetinchem Simonsplein

Zondag 10 november DE TERUGBLIK

Ben je benieuwd hoe alles is gegaan? Bekijk dan de aftermovie op de Facebookpagina.

 

Daarnaast roept Perron 8 bedrijven en organisaties op in de acht gemeenten van de Achterhoek (Aalten, Winterswijk, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Berkelland, Doetinchem, Bronckhorst en Montferland) om ook zelf ludieke acties te bedenken. ‘We hopen dat iedereen hier het belang van in ziet en er breed maatschappelijk aandacht voor komt. Het zou mooi zijn als het zich als een lopend vuurtje verspreidt door de Achterhoek’, aldus coördinator Perron 8 Janne Terhorst.

Er is niet eens veel voor nodig om mensen 100 % welkom te laten voelen. Dat is waar Perron 8 in deze week de nadruk op wil leggen. ‘Kijk naar de mogelijkheden en kwaliteiten van een ander, bewonder de diversiteit, doe iets wat je normaal niet doet. Denk niet te moeilijk en groot, een klein idee kan al een groot verschil maken’, vertelt Marloes van den Berg, coördinator van Perron 8. Geef bijvoorbeeld iemand een compliment om wie hij/zij is.

Perron 8 is benieuwd naar de gastvrijheid, samenwerking, contacten en leuke ervaringen. ‘Iedereen kan zijn actie(s) op onze Facebook-pagina posten op www.facebook.com/100procentwelkom van 4 tot 10 november voor 12.00 uur. Uit de inzendingen gaan we elke dag een actie nomineren. Op zondag 10 november om 16.00 uur maken wij de winnaar bekend. Diegene krijgt de enige echte Homo Sapiens Award, zegt een enthousiaste Margriet van der Veer, coördinator Perron 8.

Bron: Streekgids.nl
Foto: PR / Heleen Blaauw


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.