Zwarte Cross nestelt zich voor zeker 10 jaar in de Besselinkschans

LICHTENVOORDE – De gemeente Oost Gelre en de Zwarte Cross hebben woensdag 12 april een meerjarige overeenkomst ondertekent, waarin een aantal afspraken zijn vastgelegd voor de samenwerking in de komende 10 jaar. Met de grondeigenaren, in de Besselinkschans, is door de Feestfabriek b.v. al een overeenkomst gesloten.

Voor de gemeente Oost Gelre betekent dit onder andere dat zij elk jaar een vergunning verleend en samen met de feestfabriek b.v. kan investeren in het evenement.

De ondertekening vond plaats op Wijndomein Besselinkschans dat is aangekocht door de Feestfabriek b.v.. De familie Weenink, de voormalige eigenaar, blijft nog wel een jaar het domein beheren. “Dit geeft ons de gelegenheid om goed na te denken wat we ermee kunnen doen. Er zijn inmiddels heel veel wilde ideeën”, vertelt Ronnie Degen van de Feestfabriek b.v..

Welke ‘wilde ideeën Ronnie Degen heeft wilde hij nog niets over zeggen maar één daarvan is dat de zwemvijver op de Besselinkschans gebruikt gaat worden. Er kan bij de volgende editie namelijk een frisse duik worden genomen in de Playa Gasolina, zoals zwemvijver nu heet.

Ronnie Degen van de Feestfabriek b.v. ondertekent de meerjarige overeenkomst onder het toeziend oog van burgemeester Annette Bronsvoort. Foto: Marcel Houwer