Zwarte Cross ook mogelijk voor mensen met een beperking


Gepubliceerd op

LICHTENVOORDE – Mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking kunnen dit aankomend weekend ook het Zwarte Cross festival beleven. Vandaag (lees dinsdag 16 juli) werd namelijk op het festivalterrein van de Zwarte Cross het eerste ‘hotel’ ‘MIVA Las Vegas’ geopend waar twintig mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking het hele weekend kunnen verblijven. Dit wordt medemogelijk gemaakt door HandicapNL en stichting No Restrictions Party Unlimited (NRPU).

“We zijn blij en trots dat we dit ‘hotel’ samen met de NRPU mogelijk maken. Onze droom is dat iedereen, mét en zonder beperking, kan genieten van een festival of ander evenement. We hopen dat meer festivals het goede voorbeeld van de Zwarte Cross volgen, zodat iedereen met een handicap zo’n geweldig festijn kan meebeleven”, aldus Daniëlle Schutgens, directeur HandicapNL.

Frank Smulders, 26 jaar in een rolstoel vanwege een dwarslaesie, komt uit de evenementenwereld en heeft samen Diane Eilander, fysiotherepeut in revalidatiecentrum Het Roessingh, als jaren het idee om festivals toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Hij ontmoete Barry Hegeman die in een rolstoel zat door een hernia. Met z’n drieën wordt hun droom dit weekend werkelijkheid.

“Het is uniek dat we dit op de Zwarte Cross voor het eerst realiseren. We hebben een grote hospitality tent en vier compleet ingerichte zorgunits neergezet. Ruim twintig deelnemers per dag, ook met een ernstige beperking, kunnen met partner, vriend of begeleider genieten van het festival”, verteld Frank Smulders.

Rick Brink de eerste Minister van Gehandicaptenzaken van Nederland was ook aanwezig tijdens de officiële opening van het ‘MIVA Las Vegas’ op de Zwarte cross. “Ik ben zo ontzettend trots op de initiatiefnemers. Ook mensen met een beperking hebben enorm behoefte aan beleving van vrije tijd. Ik ga meerdere festivals bezoeken om te kijken of ze net zover zijn als de Zwarte cross nu is met het toegankelijk maken van het festival voor mensen met een beperking”, aldus Rick Brink.

Het hotel staat op de Zwarte Cross naast het bekende Grasnapolsky.

Bron: Streekgids.nl
Foto: Marcel Houwer


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.